2025-08-05 201 瀏覽
想打邊爐食靚牛,要去豪牛,食得又够豪,餐廳店員又friendly無隔膜,最正用招牌豬骨蜆湯作火鍋湯底👍豪牛拼盤拼盤包含不同部位的牛肉,每一口都有不同的口感,搭配豬骨蜆湯的濃郁味道,肉質鮮嫩五花肉五花肉的脂肪和瘦肉比例剛剛好,經火鍋一煮,肉質變得更加軟滑牛胸爽肉質Q彈,口感特別,搭配豬骨蜆湯的鮮香,感覺唔太肥膩,但又十分彈牙花雕雞翼醬汁香濃,遠遠已經聞到酒香味,雞肉經過火鍋煮過後更加入味即炸魚皮外脆內嫩,咬下去時發出清脆的聲音,搞到我未打邊爐就食哂成碟蔬菜盤好足料,又多款,再加上烏冬刀削麵,真係好够飽估不到椰青水甘清甜♥️

五花肉
五花肉的脂肪和瘦肉比例剛剛好,經火鍋一煮,肉質變得更加軟滑

牛胸爽

花雕雞翼
醬汁香濃,遠遠已經聞到酒香味,雞肉經過火鍋煮過後更加入味

即炸魚皮
外脆內嫩,咬下去時發出清脆的聲音,搞到我未打邊爐就食哂成碟

蔬菜盤好足料,又多款,再加上烏冬刀削麵,真係好够飽
估不到椰青水甘清甜♥️

牛魔王福音💥話說以前超級難訂位既火鍋名店珍姐舊班底系灣仔新開左間專攻牛隻稀有刁鑽部位既🐂豪牛🐂❗️啱晒勁鍾意食牛既小妹同朋友,所以我哋一致決定要book位過去棒下場❣️我地食左:⬇️⬇️✨招牌豬骨蜆湯✨$298金黃色嘅湯頭鮮香濃郁,大大嚿嘅豬骨、夾唔盡嘅蜆肉、三份一煲嘅芹菜,睇得見嘅足料🤞🏻🤞🏻鮮甜到我哋係咁飲,一個唔覺意就冇咗一大半😆✨🐂豪牛拼盤✨ 中$348拼盤含有超級軟嫩、牛味重到癲左既封門柳;肥瘦適中,肉質結實既牛頸脊;脂肪較少、柔軟嫩滑既牛匙柄同油脂豐富、脂香四溢既牛小排;四款牛肉都牛味香濃、一食就知靚野👍🏻👍🏻全部都輕輕一淥就食得,我哋勁快清哂碟🤣✨牛胸爽拼五花趾✨牛胸爽口感爽脆,加埋獨有既奶香味同油脂香,好易令人食唔停口❗️五花趾帶有筋膜既關系,彈性滿滿,咬感唔錯🤘🏻✨牛心椗拼花雕雞翼✨牛心椗本身個味道唔係好重,但佢爽爽脆脆咁口感好正😌,小妹覺得幾特別🤟🏻花雕雞翼洒香爆燈勁入味,又滑又嫩真心正💓,系除咗牛之外,小妹另外嘅私心推介🫶✨即炸魚皮✨$78可能係即叫即炸既關系,魚皮上枱嗰陣時仲係新鮮熱辣,香酥超脆,就咁食同浸湯食都超好食😋✨雲吞、鮮蝦韭菜餃、牛丸、蟹柳✨雲吞同鮮蝦韭菜餃都皮

我地食左:⬇️⬇️

✨招牌豬骨蜆湯✨$298

✨🐂豪牛拼盤✨ 中$348

✨牛胸爽拼五花趾✨

五花趾帶有筋膜既關系,彈性滿滿,咬感唔錯🤘🏻

✨牛心椗拼花雕雞翼✨

✨即炸魚皮✨$78

✨雲吞、鮮蝦韭菜餃、牛丸、蟹柳✨

雲吞同鮮蝦韭菜餃都皮薄餡靚大大粒,一啖一粒真心正🫶

潮州牛丸就彈牙到一個點,牛味超濃汁又多,食到我哋眼bling bling✨

✨羅漢果水(榨)✨$88

清爽甘甜熱量低,呢個天氣、呢個場景飲就啱晒❗️

🛑豪牛

📍灣仔謝斐道303號地下2號舖

2025-08-03 94 瀏覽
><Don’t be a slave, be a happy slave每日返工嘅動力 就係期待放工食好西招牌豬骨蜆湯 首先飲啖濃湯再吮下附在大骨的骨髓跟豬手最後可以食鮮美蜆肉豪牛拼盤(中)店員逐款介紹拼盤中的牛肉封門柳/牛頸脊/牛匙柄/牛小排淥幾秒就食得 軟腍跟富筋肉感部位都有濃郁肉味 更能滿足口腹之慾花雕雞翼撈起時已經聞到空氣中瀰漫着酒味原來雞翼浸醃咗三四日 難怪入味得很🐄五花趾/牛胸爽🐟即炸魚皮🥤檸檬薏米水/菊花蜜><><><><><><><><><><豪牛灣仔謝斐道303號地下2號舖

每日返工嘅動力 就係期待放工食好西

><><><><><><><><><><
豪牛
灣仔謝斐道303號地下2號舖
2025-08-01 75 瀏覽
大家都知小編係邊爐控黎架啦😬 每隔一段時間就要打下邊爐先安樂🤣 今次小編就同埋太太去咗呢間位於灣仔嘅「豪牛」😋招牌豬骨蜆湯 $298打邊爐當然其中之一緊要嘅就係湯底啦😬 職員私心推介我哋試餐廳嘅招牌豬骨蜆湯🤤 嘩 果然冇介紹錯啊👍 職員叫我哋先飲返碗湯先,原來個豬骨湯底係前一日已經開始準備,熬製咗十二個鐘頭,再配埋 蜆嘅鮮甜味,個湯底真係又濃郁又鮮甜😋豪牛拼盤 $348有四款牛,包括:封門柳、牛頸脊、匙柄 同埋 牛小排,好記得職員介紹話由外到內嘅牛肉,牛肉嘅味道係會越入就越濃味👍 呢四款嘅牛都好出色!好有牛味😋花雕雞翼 $78花雕醃製雞翼,好入味!每啖都食到濃濃嘅花雕酒味😋即炸魚皮 $78新鮮嘅魚皮,相信唔少香港人打邊爐必定會嗌,脆卜卜嘅魚皮真係冇得輸呀😋牛胸爽 $88牛胸爽係小編近年嚟好鍾意食嘅牛嘅其中一個部位,好香嘅油脂味,而且食落仲好爽口🤤五花趾 $88新鮮嫩滑!淥5-8秒就食得,千祈唔好淥太耐啊😬 如果唔係就變左牛肉乾😂雜菜拼盤 $58食咁多肉當然就緊係要食返啲菜中和一下啦,啲菜亦都相當新鮮👍刀削麵 $38烏冬 $38刀削麵同烏冬都係十分之煙靭,口感一流!檸檬薏米水(榨)$88

招牌豬骨蜆湯 $298

豪牛拼盤 $348

花雕雞翼 $78

花雕醃製雞翼,好入味!每啖都食到濃濃嘅花雕酒味😋

即炸魚皮 $78

牛胸爽 $88

五花趾 $88

雜菜拼盤 $58

食咁多肉當然就緊係要食返啲菜中和一下啦,啲菜亦都相當新鮮👍

刀削麵 $38
烏冬 $38

刀削麵同烏冬都係十分之煙靭,口感一流!

檸檬薏米水(榨)$88

打邊爐當然要飲啲清熱嘅飲品啦,我哋就揀咗呢個檸檬薏米水,又清新又下火岩哂👍
2025-07-31 92 瀏覽
「豪牛」主打港式火鍋,以高品質牛肉和特色湯底見稱,餐廳風格豪邁,食材選擇多元,有著多款牛部位可選擇,濃郁、爽口、嫩滑,講得出店員都會介紹到比你!來到先你想食的湯底:花膠濃雞湯、潮州沙茶湯、皮蛋芫荽豆腐湯,最後我們選擇了…招牌豬骨蜆湯。醬料再來便時先選醬料:沙茶醬、蒜蓉、辣椒油等,搭配蜆肉、牛肉等,更顯豐富鮮味。招牌豬骨蜆湯來到時已見到大大舊豬骨及飽滿蜆,其濃湯味道層次豐富,豬骨味濃郁厚重,蜆的鮮味滲透其中,微微鹹香,湯底不油膩,作為火鍋湯底一流。豪牛拼盤(中)拼盤中有齊三款時令豪牛:封門牛、牛頸脊、牛小排。封門牛肉質細嫩,油花均勻,入口即化,牛味濃郁。牛頸脊帶筋但不韌,口感有嚼勁,層次豐富。牛小排肉汁豐富,脂肪較多,輕輕涮至五分熟最香滑。難怪見到每枱都必點此拼盤!五花趾 / 牛胸爽五花趾口感爽脆彈牙,細膩順滑;而牛胸爽口感爽脆,油香十足,口感豐富。 花雕雞翼醃製入味,花雕酒香濃郁,雞翼肉質嫩滑,帶有微甜酒香,適合作為前菜或配酒。即炸魚皮外脆內空,炸得乾爽不油,沾湯後仍保留部分酥脆感,是火鍋中的趣味口感。鮮蝦韭菜餃 / 牛心定 / 牛丸 / 蟹柳鮮蝦韭菜餃皮薄餡滿,韭菜味濃,還有蝦肉爽口

醬料

招牌豬骨蜆湯

豪牛拼盤(中)
拼盤中有齊三款時令豪牛:封門牛、牛頸脊、牛小排。
封門牛肉質細嫩,油花均勻,入口即化,牛味濃郁。
牛頸脊帶筋但不韌,口感有嚼勁,層次豐富。
牛小排肉汁豐富,脂肪較多,輕輕涮至五分熟最香滑。
難怪見到每枱都必點此拼盤!

五花趾 / 牛胸爽

即炸魚皮

鮮蝦韭菜餃 / 牛心定 / 牛丸 / 蟹柳
鮮蝦韭菜餃皮薄餡滿,韭菜味濃,還有蝦肉爽口,鮮香突出;牛心定口感爽脆,彈牙軟嫩;牛丸彈牙有肉汁;蟹柳口感滑順,鮮味十足。

雜菜拼盤
雜菜拼盤包括唐生菜、白菜,清甜爽口,一解油膩。

刀削麵 / 烏冬
刀削麵口感彈牙爽彈;烏冬滑順厚實,保留彈性口感。

椰青水 / 菊花蜜
椰青水清甜解膩,天然椰香;而菊花蜜微甜帶花香,配上火鍋一流。
出糧係要食好啲😛今日又去打邊爐,開心🥳湯底係用豬大骨同蜆煲成,飲落蜆的味道好突出,加埋煲咗12個鐘豬骨嘅白湯做底,非常足料,就算就咁飲都好好味🤤牛花趾肉質酥脆,汁水甜鮮,口感彈牙有嚼勁,筋同肉嘅比例好好牛胸爽是牛胸前的部分,肋骨上的一塊細小的筋膜類肌肉,又稱「牛白肉」、「牛胸油」, 入口爽脆,呢個厚薄度啱啱好,入口有好濃嘅牛油香味,但係唔會太油膩封門柳因為佢精修咗筋膜,令到肉汁鎖住咗係入邊,肉味更加濃郁,肉質都好軟嫩牛丸重牛味,爽口彈牙,好有咬口韮菜餃皮薄,韮菜味好突出,幾香,餡料飽滿花雕雞翼煮完都仲好香花雕酒味,對我呢個花雕雞愛好者而言是一流
出糧係要食好啲😛今日又去打邊爐,開心🥳

牛花趾
肉質酥脆,汁水甜鮮,口感彈牙有嚼勁,筋同肉嘅比例好好

牛胸爽

封門柳

牛丸
重牛味,爽口彈牙,好有咬口

韮菜餃
皮薄,韮菜味好突出,幾香,餡料飽滿

花雕雞翼
煮完都仲好香花雕酒味,對我呢個花雕雞愛好者而言是一流
2025-07-30
2025-07-30 103 瀏覽
位於灣仔謝斐道嘅 豪牛 係一間主打高質牛肉火鍋嘅港式餐廳,雖然以火鍋聞名,但佢哋嘅午餐選擇都幾吸引。今次我中午去試,門口好多人排隊,但入到去等位時間唔算太長。我點咗佢哋嘅 招牌特色拔道腩雞飯,配咗雞油飯同一杯飲品。雞肉煮得幾嫩滑,入口有啲汁水,雞皮偏白色,帶少少油香,食落唔會太乾。雞油飯粒粒分明,略為油潤,味道同雞肉好配。飲品係凍檸茶,清新中和咗油膩感。份量適中,食完唔會太飽,適合午飯用。服務方面,店員態度正常,可能因為人多忙到手腳無措,唔算主動但傾落幾友善。午餐套餐感覺同灣仔嘅水平差唔多,性價比尚可。環境方面,雖然坐滿咗人,但唔會覺得太擠,氣氛輕鬆。總括嚟講,豪牛嘅拔道腩雞飯味道正宗,雞肉質素唔錯,配雞油飯同飲品係一個簡單又滿足嘅午餐選擇。排隊時間稍長,但入到去體驗唔錯。之後有機會或許會試吓佢哋嘅牛肉火鍋,睇吓點樣。

2025-07-29 115 瀏覽
「灣仔最火爆的邊爐🫕」在平日晚上都可以坐爆人的一間店岩岩在灣仔新開左一段時間!但係人氣一路不減!原來係主打食牛肉一定要黎試一試佢!🌟招牌豬骨蜆湯 $298用豬骨熬煮多小時 膠質感滿滿蜆肉份量十足 吃的出來十分新鮮🌟即炸魚皮 $78現點現炸的魚皮 端上來的時候還是油滋滋的果然是很香脆可口放在湯裡吸滿了湯汁也很好吃🌟🐮豪牛拼盤 $348店裡面最經典的組合這裡面有牛小排 封門柳 牛匙柄 和牛頸脊每款肉的油脂含量都不一樣 咬下去都有濃郁的油脂香味口感柔軟細膩到有咬口🌟潮州牛肉丸 $78非常喜歡這裡的牛肉丸吃下去一口就會爆汁!!牛肉十分彈牙 肥瘦相間🌟烏冬 $38🌟羅漢果水 $88🌟醬料 20/位

「灣仔最火爆的邊爐🫕」

在平日晚上都可以坐爆人的一間店
岩岩在灣仔新開左一段時間!
但係人氣一路不減!
原來係主打食牛肉
一定要黎試一試佢!

🌟招牌豬骨蜆湯 $298

咬下去都有濃郁的油脂香味
口感柔軟細膩到有咬口

🌟潮州牛肉丸 $78
非常喜歡這裡的牛肉丸
吃下去一口就會爆汁!!
牛肉十分彈牙 肥瘦相間

🌟烏冬 $38

🌟羅漢果水 $88

🌟醬料 20/位
2025-07-28 57 瀏覽
🍽 Dinner 💰~HKD500 - 600 (dinner, 10% service charge)Date night 💕Kicked things off with signature pork rump & clam soup — warm, savory and so comforting. Then came the premium beef platter, featuring melt-in-your-mouth beef. Also we had juicy chiu chow-style beef balls which was very impressive. We added a mixed veggie platter for that fresh crunch, and wrapped up with an ice-cold lemon barley drink that seriously hit the refresh button 🍋✨Last but not least, the staffs were super friendly and off
🍽 Dinner

Date night 💕
Kicked things off with signature pork rump & clam soup — warm, savory and so comforting. Then came the premium beef platter, featuring melt-in-your-mouth beef. Also we had juicy chiu chow-style beef balls which was very impressive. We added a mixed veggie platter for that fresh crunch, and wrapped up with an ice-cold lemon barley drink that seriously hit the refresh button 🍋✨Last but not least, the staffs were super friendly and offered us free sake and champagne. We enjoyed our night!
2025-07-27 111 瀏覽
豪牛真係一個驚喜!聽講係珍姐舊班底開嘅,專攻刁鑽牛肉部位,牛迷一定唔好錯過。試咗佢嘅招牌豬骨蜆湯,湯底濃到不得了,熬足12個鐘,飲落甘香醇厚,仲未打邊爐已經想再添一碗!點咗豪牛拼盤,有封門柳、牛頸脊、牛匙柄同牛小排,每款牛肉口感都好唔同,牛小排油花靚到入口即溶,似食和牛咁!特別推牛胸爽,膠質多,食完嘴脣黏黏地好滋潤。店員好熱情,會逐款牛肉講解點食最正,仲幫我哋配份量,服務貼心到爆。環境乾淨,座位舒服,雖然地方唔大但坐得自在。價錢稍貴但質素值回票價!
2025-07-27 103 瀏覽
中環嘅珍姐,我一路未試過成功book位,所以知道咗珍姐舊班底過嚟開豪牛即刻book位。牛肉拼盤好好食,份量都算大,留咗三份海鮮拼盤,覺得鮑魚同埋蟶子好新鮮好抵食。火鍋配料都好多選擇全部都唔錯。預留咗花膠雞湯底同埋豬骨湯底,兩樣都足料同埋啖湯好甜。服務好唔錯,訂位之前已經有專人WhatsApp問定想預留乜嘢嘢食,同埋問想坐邊一類型嘅枱。人均食咗差唔多$700位唔算太平,但係真係好飽,覺得環境服務同埋食物都值得呢個價錢! 精靈味道評分 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️精靈環境評分 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️精靈抵食指數 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️精靈服務評分 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️精靈總體評分 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

精靈味道評分 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️
精靈環境評分 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
精靈抵食指數 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️
精靈服務評分 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
精靈總體評分 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

2025-07-22 242 瀏覽
香港人對打邊爐的熱愛可謂無可置疑😎,無論是在炎熱的夏季,還是寒冷的冬天,打邊爐總會在to-eat-list之中出現。😏😏位於灣仔謝斐道的豪牛,專注於港式火鍋,以其精緻的湯底和上乘的牛肉,迎合了香港人對美食的高要求。餐廳設計帶有一絲懷舊的風味,霓虹燈的裝飾為用餐環境增添了不少色彩,非常適合打卡留念。餐廳播放經典歌曲與最新流行音樂交替播放,讓整個用餐體驗更加有feel,更加有情緒價值🤣🤣📍 豪牛拼盤(中)拼盤包含了牛小排、匙柄、牛頸脊和封門柳,肉質鮮嫩,散發著濃郁的肉香😍。每一種部位都各具特色,讓人一次滿足四種不同的味蕾需求,適合2至3人共享,份量十足。📍 牛胸爽口感彈牙,咬下去時油脂的香氣瞬間爆發😋📍 花雕醉雞翼雖然在打邊爐時選擇雞翼似乎有些意外😂,出乎意料地入味,味道極佳,喜愛花雕酒香的朋友絕對不能錯過。📍滑雞片醃製過嘅雞肉,有種似曾相識嘅感覺,啊~好似食緊棉花雞嗰嚿雞,幾好食的😋📍 脆肉鯇入口口感爽脆😁,即使稍微久煮也不會變得過硬,依然保持著美味的脆感📍 魚皮超級酥脆,直接食都食咗半碟🤣,浸湯又有浸湯嘅好食👍📍丸類 餃類 牛丸 魚蛋 鮮蝦韭菜餃 蟹柳,唔逐一細評,合理水準之上的,放心

📍 豪牛拼盤(中)

📍 牛胸爽
口感彈牙,咬下去時油脂的香氣瞬間爆發😋

📍 花雕醉雞翼

📍滑雞片

📍 脆肉鯇

📍 魚皮
超級酥脆,直接食都食咗半碟🤣,浸湯又有浸湯嘅好食👍

📍丸類 餃類
牛丸 魚蛋 鮮蝦韭菜餃 蟹柳,唔逐一細評,合理水準之上的,放心隨便叫🤣

豪牛食物水準令人非常滿意,會推介朋友再來品嚐。門口有停車位,方便駕駛人士。餐廳收12點,我地食到11點多,店員也完全沒有催促的情況,讓人感到輕鬆自在。

座位方面,提供了舒適的卡位,享受美食的同時也能擁有良好的用餐體驗。

最後,網上見到呢間餐廳係中環火鍋店珍姐嘅員工出嚟開,但我覺得邊度出嚟都不是重點😝,最緊要餐廳食物高質素,今次食完覺得有過之而無不及,期待推出更加多新品。☺️

豪牛拼盤
𓃓豪牛主打高質同多花款牛肉部位,如果想乜都試吓,【豪牛拼盤】一定係必點!入面包括封門柳、牛頸脊、牛匙柄同牛小排,可以由油脂輕至重順序品嚐,封門柳同牛匙柄嘅肉味好濃,食落唔會膩,牛頸脊同牛小排嘅油脂較重較香,口感柔軟【五花趾】帶筋膜彈性,脂肪分佈平均,肉味濃郁【牛胸爽】口感爽脆,帶濃郁牛油香味【牛心頂】刁鑽部位,口感爽脆,本身無帶濃烈牛味,配上濃郁湯底會令味道更豐富【花膠雞濃湯】湯底好足料,打邊爐前先試飲湯底,花膠完整大隻,口感軟糯,超高質!湯底用半隻雞連同元貝同杞子熬煮,味道香濃感覺好滋補【花雕雞翼】酒味好濃好入味,【滑雞片】如其名肉質好嫩滑【即炸魚皮】 非常酥脆,帶魚鮮味,調味咸香,食落唔會有油溢味另外仲點左珍寶蟹柳、雲呑、韭菜餃,潮洲牛丸,雜菜拼盤等等,加上消暑下火嘅菊花蜜,打左個滿足邊爐♡𓄢豪牛 灣仔謝斐道303號地下2號舖

【五花趾】帶筋膜彈性,脂肪分佈平均,肉味濃郁

【牛胸爽】口感爽脆,帶濃郁牛油香味

【花雕雞翼】酒味好濃好入味,【滑雞片】如其名肉質好嫩滑

𓄢豪牛
灣仔謝斐道303號地下2號舖
2025-07-17 194 瀏覽
餐廳專注火鍋料理, 環境簡約舒適,適合朋友小聚點菜後有十款調味料供食客混醬, 豉油、醋、蔥、芫荽、麻油、沙茶醬、辣椒、炸蒜、辣油、蒜泥, 基本既都齊特別推介佢既沙茶醬非常濃郁招牌「豬骨靚湯」濃郁醇厚,滿滿膠原蛋白,入口溫潤養生,令人回味「即炸魚皮」香脆可口,保留魚香而不腥,堪稱下酒佳品「脆肉鯇」厚切口感非常滿足「豪牛拼盤」是亮點招牌拼盤共有四款牛肉,由外至內分別為封門柳、牛頸脊、牛匙柄、牛小排封門柳肉味最濃,其他3款則脂肪比例高D牛五花趾及牛胸爽,牛肉丸彈牙,五花趾會有嚼勁D但同樣有濃娑既牛味,牛胸爽嫩滑,每款都展現牛肉不同風味「刀削麵」筋道爽口,搭配濃湯格外滿足飲品方面,「菊花蜜」清甜解膩,「檸檬薏米水」清新開胃,完美平衡油膩感服務親切,店員熟悉菜單,推薦精准惟因為多人,記得要預先BOOK位, 整體用餐體驗出色,性價比高
餐廳專注火鍋料理, 環境簡約舒適,適合朋友小聚
特別推介佢既沙茶醬非常濃郁

「即炸魚皮」香脆可口,保留魚香而不腥,堪稱下酒佳品

「脆肉鯇」厚切口感非常滿足
「豪牛拼盤」是亮點
封門柳肉味最濃,其他3款則脂肪比例高D
牛五花趾及牛胸爽,牛肉丸彈牙,
「刀削麵」筋道爽口,搭配濃湯格外滿足

服務親切,店員熟悉菜單,推薦精准
2025-07-15
2025-07-05 481 瀏覽
收工去咗附近一間新開嘅火鍋店打邊爐 豪牛一聽個名就知有靚牛食啱曬牛魔王嘅我地花膠濃雞湯個湯底有好多材料係入面 有花膠、半隻雞、猴頭菇、杞子、瑤柱等好豐盛 雞件好滑 襯未開始打邊爐前要飲多幾啖湯養顏豪牛拼盤 牛係呢間店嘅主角 一碟有4款牛肉 分別係封門柳、牛頸脊、牛匙柄、牛小排 擺盤油花重嘅會係最頂部 我鍾情牛小排 肉質軟嫩重油花 好滿足五花趾五花趾即係牛嘅後大腿內側的牛腿肌腱 最有彈性 口感爽脆炸魚皮空口食好香脆 放落湯到食感覺上無咁熱氣蔬菜拼盤呢個拼盤份量啱啱好 有幾款菜係入面 每樣少少 打邊爐蔬菜都係必備菊花蜜有清熱解毒的功效 唔驚熱氣

五花趾
五花趾即係牛嘅後大腿內側的牛腿肌腱 最有彈性 口感爽脆