原先舊址係大角咀港灣豪庭內,現搬咗去角祥街後,仲有一班街坊客光顧!早餐炸菜肉絲通炸菜出奇多過肉絲幾倍🙄煎双旦跟牛油方包奶醬多士奶醬適中!熱奶茶一般奶茶味道!勝在夠熱!
2024-08-18 154 瀏覽
本人已是多年去此餐廳食早,午,晚餐,直至它遷店到角祥街。炒類,蒸魚,小菜我一直很喜歡。雖然遷店后,客人很多,堂食常無位需等侯,但我也堅持捧場去叫外賣自取。下午茶中炒飯,炒米,炒牛河必點。好久沒有吃牛腩,故今天堂食點午餐咖哩牛腩飯。当上菜時發現碗內之咖哩牛腩只有整碗腩膜,再細緻尋找,也只有少少的牛腩碎不足一元,一整碗稀的咖哩汁。唉,牛腩真是好貴嗎?連1至2片的牛腩也沒有?過往此餐廳不是如此,現在遷到新址客人多了,就可以糊弄客人,粗製濫造,太失望。
2024-08-18
50 分鐘 (堂食)
2024-07-20 112 瀏覽
沙嗲肥牛炒烏冬,牛肉有啲靭,不是用醃肉粉嗰啲,抵讚👍。不過味道有啲鹹,還有不知為何有陳皮?另一樣迷你燒鵝飯,飯就得少少但係燒鵝真係很多。綜合來講大件夾抵食。不過俾咗翅膀位就有啲韌

另一樣迷你燒鵝飯,飯就得少少但係燒鵝真係很多。
綜合來講大件夾抵食。不過俾咗翅膀位就有啲韌
2024-07-18
下午茶
  • 熱奶茶
  • 燒味飯
2024-07-06 172 瀏覽
我今天午市時份, 外賣點了廈門炒米, 結果收到嘅係廈門炆米, 完全是貨不對辦.我諗個餐牌應該改一改, 刪除"廈門炒米"這一項, 改為"廈門炆米", 咁我就會好滿意, 就會知道我唔洗嚟呢度揾"廈門炒米"了.
外賣自取
2024-05-22 296 瀏覽
以茶餐廳來說,店內的裝修算不錯,衛生OK。豉椒鮮魷炒河炒河3分鐘就送上,效率好高個芡汁係淋上去,質地太「杰」,係涼的,有點凝固變啫喱狀嘅感覺。鮮魷尚算新鮮,有鮮味。檸檬茶茶味唔夠濃,不過要讚嘅係叫咗少甜真係少甜,好多茶餐廳落咗單就算唔會理。芝士白汁忌廉焗蝦仁意粉意粉新鮮焗出嚟,上碟時候出煙!配菜有四五隻蝦仁,三色椒,意粉份量算多但係,芝士白汁忌廉味道好淡…意粉係白烚嘅味道😓整體感覺中伏了,兩個菜式都好失望,唔會再嚟了🥲
以茶餐廳來說,店內的裝修算不錯,衛生OK。

豉椒鮮魷炒河
炒河3分鐘就送上,效率好高
鮮魷尚算新鮮,有鮮味。

豉椒鮮魷炒河

芝士白汁忌廉焗蝦仁意粉
意粉新鮮焗出嚟,上碟時候出煙!
配菜有四五隻蝦仁,三色椒,意粉份量算多
但係,芝士白汁忌廉味道好淡…意粉係白烚嘅味道😓
芝士白汁忌廉焗蝦仁意粉

整體感覺中伏了,兩個菜式都好失望,唔會再嚟了🥲
1月4日下午去到餐廳叫時菜排骨炒麵,點知黎到D麵同菜都短到好似俾人剪過咁(小朋友同老人家食之前要將D野剪細件咁)。向店員查詢佢仲話係咁嫁喎,D麵炒好要鋤一刀嘛,所以係短嫁。
2024-01-04
2023-06-22 669 瀏覽
今天下午約14:40pm進入點了一份午餐$47,吃完覺不飽,故再單叫一樣小食$19,點知那個男落單者(膚色較黑,當時身穿黑色T恤)知不是套餐的,即時給我不好面色看,還說單叫冇餐飲的,我答道餐飲不需要(因先前套餐之飲品還未飲),他聽後還給我一個不肖的面口當另一位男服務員送上加單(小食)時,還問是否我的,我答道:是,不知怎的,面口一樣不怎友善,好像不喜歡我加單。先前是常有到此間茶餐廳的,但當今午之待遇後,不去了
先前是常有到此間茶餐廳的,但當今午之待遇後,不去了
2023-06-15 511 瀏覽
今天下午茶時間在大角咀食嘢,看到一間茶餐廳,價錢也算優惠叫了一個魚香茄子炆伊麵,價錢是$40以現在物價高漲,香港來說已經算是便宜還是要一杯熱奶茶整體感覺還算不錯,也不用等位,食物也很快送上
今天下午茶時間在大角咀食嘢,看到一間茶餐廳,價錢也算優惠
叫了一個魚香茄子炆伊麵,價錢是$40
以現在物價高漲,香港來說已經算是便宜
還是要一杯熱奶茶
整體感覺還算不錯,也不用等位,食物也很快送上
2023-06-15
2023-04-27 401 瀏覽
今日同好朋友食飯,嚟咗呢間街坊茶餐廳晚餐二人餐$148可以揀雞/魚,一個小菜同埋一個油菜今次揀咗豉汁蒸䱽魚同埋西檸雞每人仲有飲品同埋例湯飲品沖得幾好飲喎壕油菜芯普普通通條魚真係好熱辣辣上檯,都夠味嘅,幾入味,但係覺得好似整得太耐,有啲老同埋等咗好耐。西檸雞好難食唔知係咪翻炸,好硬,皮好厚,唔太推介老火例湯幾好飲呀仲有一人一大碗白飯~ 其實都算抵食嘅每人$80都唔洗就食到咁多野不過揀小菜就揀錯咗揀其他應該會好味d
今日同好朋友食飯,嚟咗呢間街坊茶餐廳
晚餐二人餐$148
可以揀雞/魚,一個小菜同埋一個油菜
今次揀咗豉汁蒸䱽魚同埋西檸雞
每人仲有飲品同埋例湯

飲品沖得幾好飲喎

壕油菜芯普普通通

西檸雞好難食
唔知係咪翻炸,好硬,皮好厚,唔太推介

老火例湯幾好飲呀

不過揀小菜就揀錯咗
揀其他應該會好味d
2023-03-07 443 瀏覽
lee 間餐廳嘅套餐係全日供應, 午餐晚餐同價, $47 一個餐, 非常抵食.要了一個 D 餐, 加多一個常餐.干炒牛河, 羅宋湯, 菜蜜. 羅宋湯材料多, 唔會太酸, 幾啱口味我.大大塊牛肉, 好冧, 個河粉稍為多了少少油.常餐 : 揀了香茅豬扒米綠, 三小塊豬扒, 一 d 都唔靭, 米線唔會太淋, 配多兩條生菜 牛油多士, 始終係因為外賣, 所以唔脆係正常嘅, 個火腿奄列事算大份.我杯杏仁霜都好夠濃滑除咗這些餐, 仲有二人餐、四人餐, 各類中式小菜, 煲仔菜、小炒等, 都好抵食

要了一個 D 餐, 加多一個常餐.

大大塊牛肉, 好冧, 個河粉稍為多了少少油.

我杯杏仁霜都好夠濃滑

2022-10-26 432 瀏覽
星期日姐姐放假😶,永遠最頭痛就係諗食咩好😖,好彩今日午餐只有兩個人食,叫做無咁頭痕😅。熱辣辣🌡又唔想落街,最後我地決定打電話☎️叫外賣。雖然附近有不少茶餐廳,但係肯做外送服務嘅就真係唔多😔,最後我地選擇咗豪庭藝廚,一間坐落大角咀港灣豪庭商場入面嘅茶餐廳。 呢間茶餐廳成日都好多人😶,可能價錢算實惠,$46就有個午餐🥰(正確嚟講係叫精選套餐,供應時間由11:00至21:40,有夠誇張😆,話哂今日係星期日),又有湯🍵又有嘢飲🥤🥰。 D餐 黑椒牛柳絲炒油麵  $46重口味人仕至愛😪,因為好鹹,好鹹,真係好鹹😵‍💫,我食咗一半就放棄了😪。另外,牛柳絲份量唔多,而且係用鬆肉粉醃制過的🥲。但佢嘅黑椒味好出色,好香😋,好辣🌶。 星洲炒米  $51散叫,同餐嘅主要分別係無咗嗰湯🍵,同埋比套餐貴咗少少咁😅。星米就正常好多,味道適中🥰,配料多🥰,炒得乾身,唔油😍。真心唔錯😋。

D餐 黑椒牛柳絲炒油麵  $46

星洲炒米  $51

2022-10-23
外賣送餐
2022-10-02 257 瀏覽
諗唔到食咩嗰時,茶餐廳就係最好既選擇。今次叫左2個簡單既餸。加個飯同野飲就搞掂一餐。密椒薯仔牛柳粒: 偏甜清蒸倉魚: 唔錯,已食過好多次飲品: 都係偏甜,每次都要記得講少甜請睇相
諗唔到食咩嗰時,茶餐廳就係最好既選擇。

今次叫左2個簡單既餸。加個飯同野飲就搞掂一餐。

密椒薯仔牛柳粒: 偏甜
清蒸倉魚: 唔錯,已食過好多次

飲品: 都係偏甜,每次都要記得講少甜

請睇相

2022-09-11
2021-10-31 885 瀏覽
菜太鹹,價錢普通,分量足,但味精超多。服務員態度好一般,好似唔想做人生意咁。只可以話填飽肚唔錯,但味道真係超級一般。希望可以改善下服務態度,我地係顧客,唔係要受你氣。量唔一定要太多,但可以做得精緻d,同埋唔好再落味精啦。。。唔改善前唔會再幫襯。要打夠120字先可以評分,打多d先。叫左個啫啫雞煲,其實雞煲就係雞煲,唔希望有其他驚奇嘅食材出現,但個雞煲竟然有叉燒。。。而且又真係幾不知所謂。。又唔係夾,我知老細係有種想我覺得抵嘅感覺,但我變相硬食多一個我唔鐘意,又唔好食嘅野,希望可以再思考菜的配搭或者寫清楚d個菜有咩組合。
菜太鹹,價錢普通,分量足,但味精超多。
服務員態度好一般,好似唔想做人生意咁

只可以話填飽肚唔錯,但味道真係超級一般。

唔改善前唔會再幫襯。

要打夠120字先可以評分,打多d先。
2021-03-11 818 瀏覽
【 上菜速度非常快 】好耐冇食過茶餐廳早餐,今朝突然間好想食,所以早左起身落左去大角咀港灣豪庭廣場地下的豪庭藝廚嘆番個早餐。佢哋上菜速度真係非常快,落單後無耐碗通粉同埋碗意粉好快就已經到,啱晒繁忙嘅香港人,用餐環境都好乾淨舒服。我哋叫左早餐A和早餐B,早餐A鮑片火腿絲通粉,配腸仔煎蛋牛油方包。早餐B就係沙嗲牛肉意粉,配煙肉煎蛋牛油方包。沙嗲牛肉好好味,但碗通粉份量太少,如果多啲會更好,早餐都唔太夠食。
【 上菜速度非常快 】

2021-03-03
5 分鐘 (堂食)
早餐
2021-01-13 470 瀏覽
星期日落街行大角咀,肚餓想食下午茶,黎左呢間食。4點幾都好多人,但係咁岩唔洗等位,仲要有卡位坐添!今次叫左個西多士($28) 同埋雞脾薯條($35)。上餐速度都算快,等左大概3分鐘就有,不過佢係上左西多士先,再上飲品。西多冇影到相,西多好厚,兩塊麵包夾住花生醬,大概有4cm厚度,外表炸到金黃色,好濃蛋香。配合牛油同埋糖漿,簡直絕配,不過牛油可能太多,搽完西多都仲有半舊牛油淨。 雞脾薯條,不過不失。份量以下午茶黎講岩岩好。著條同雞脾炸出黎熱辣辣,所以都好香脆,炸得岩岩好,唔會太燶。另外,凍奶茶較重茶味,如果鍾意茶味嘅人應該會幾鍾意。
星期日落街行大角咀,肚餓想食下午茶,黎左呢間食。
4點幾都好多人,但係咁岩唔洗等位,仲要有卡位坐添!

今次叫左個西多士($28) 同埋雞脾薯條($35)。
西多冇影到相,西多好厚,
雞脾薯條

雞脾薯條,不過不失。份量以下午茶黎講岩岩好。
另外,凍奶茶較重茶味,如果鍾意茶味嘅人應該會幾鍾意。
2021-01-10
雞脾薯條