2012-09-14
今日上晝一個人去中環整 d 野,點知用左十分鐘就整完由於次次豚王都鬼咁多人費鬼事排,但係今次又見時間仲早,大約十一點,就諗不如去排下豚王,點知十一點都經己鬼咁多人排隊等開門好在都仲係 within 1st lot, 所以可以唔洗點等就可以直接入去食坐落,waiter 就會問你要中文定英文 menu (真巴閉 =.=")要左中文由於係第一次食,咩都唔識所以就要最普通果個 combination枱面仲有好多配菜比你任加碗面過左五分鐘就到可能由於我咩都 tick 普通,外表比較普通 (相比起東京無敵家係無左種驚喜)食落都幾好味, 不過我就覺得個湯咸左少少叉燒就有 2 塊,肥瘦厚薄都 arm arm 好,唔錯面身 ok 啦!!Overall 有少少貴,咁都要成$80但係都真係幾好食可以揀平日無人排果陣一試夏天真係咪試,熱到癲缺點:個場好差囉!呢間舖位真係太細,好鬼迫,仲要冇冷氣排隊時間太長, 朝早十一點去都鬼咁多人,夏天(或者冬天)用大把時間去排都真係有自唔在攞苦來辛座位仲要只係普通圓櫈唉,食碗拉麵想坐好 d 姐環境完全令我 enjoy 唔到個拉麵囉
由於係第一次食,咩都唔識
所以就要最普通果個 combination
食落都幾好味, 不過我就覺得個湯咸左少少
叉燒就有 2 塊,肥瘦厚薄都 arm arm 好,唔錯
面身 ok 啦!!
但係都真係幾好食
可以揀平日無人排果陣一試
夏天真係咪試,熱到癲
缺點:
個場好差囉!
呢間舖位真係太細,好鬼迫,仲要冇冷氣
座位仲要只係普通圓櫈
唉,食碗拉麵想坐好 d 姐
環境完全令我 enjoy 唔到個拉麵囉