招聘中
$60-$75
時薪 (面議)
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
2018-10-10 254 瀏覽
今日同我小朋友去尼間太和食,去咗呢間度叫咗三碗米線,其中呢碗刀叫咗個墨魚丸雞肉麻辣米線,食食吓見碗麵入邊有隻黑色野原來有隻隻死左烏蠅🤮🤮🤮,即刻叫個職員嚟睇,我話碗面碗米線有隻死烏蠅,佢話幫我煮個碗俾我,我諗住攞部相機出嚟影相,佢嗱嗱聲攞走,好驚我影相,好在 叫佢嚟嘅之前已經影咗兩張相,以後都唔敢去呢間度食🤮🤮🤮以後食譚仔真係要望清楚先好食咁電話一路食😑😑😑👎👎👎👎👎👎👎👎
2018-09-08 223 瀏覽
這家譚仔,據聞是從大埔中心、翠屏那邊搬過來的。這間譚仔看來也不小,內裏座位也不少,以星期天的晚上來說,容易找位置。由於友人已點了一個細蒜泥白肉,因此可以省回位置,不點腩肉米線。點了墨丸炸醬米線, 10小辣,試一試譚仔與三哥的有什麼分別🤔。這已經10小辣,將比起譚仔三哥的10小辣更辣。但是就米線的份量而言,這兒的份量少得多,因為在譚仔三哥吃米線,好像網網千斤;反而,這裏的米線,三兩下手勢就已經吃光光。蒜泥白肉,經已很久沒有在譚仔吃個蒜泥白肉,白肉非常之薄,皮及肥肉的部份比較幼小,這還算是健康。蒜泥都非常之幼細,磨到沙一般😯,看上來非常治癒,而且味道香濃,可能由於質感幼細,因此吃起上來又幼滑、又夠蒜香味😋。麻辣豬耳都是細細碟,捲起來的幼絲,形成長條形,因此賣相就好像都是軟軟的樣子。中間較脆,底下的麻辣汁夠香夠濃,比起蒜泥白肉更加辣,味道就比較開胃。但是凍檸茶,就顯得不太出色,因為茶味欠濃郁,檸檬亦都不太多,因此味道就欠奉。

由於友人已點了一個
細蒜泥白肉,因此可以省回位置,不點腩肉米線。點了
墨丸炸醬米線, 10小辣,試一試譚仔與三哥的有什麼分別🤔。

這已經
10小辣,將比起譚仔三哥的10小辣更辣。但是就
米線的份量而言,這兒的份量少得多

,比起蒜泥白肉更加辣,味道就比較開胃。

但是

2018-07-02 281 瀏覽
原本諗住去遠啲覓食,奈何今日落大雨就求其落街嗌個外賣,諗住快快脆拎返屋企填飽個肚。唔嗌尤止何,一嗌把幾火,十一點四落嘅單,等到十二點先有得拎明明間舖一眼望晒,數埋都冇三十人,外賣都係得幾丁友,到底係咪將啲米線逐條逐條咁煮?定還是參考法式餐廳,諗住等到你緣分到自然飽?最心理唔平衡係,等咁耐啲米線放入口都係硬嘅,到底整咗耐做咗啲咩?啲料仲少到餵龜都未必飽。佢開喺哩個位,質素又咁嘅款,實在令人費解,一定冇下次

唔嗌尤止何,一嗌把幾火,十一點四落嘅單,等到十二點先有得拎

外賣自取
2018-03-31 394 瀏覽
以往譚仔位於翠屏花園,現取而代之另一集團米線,有一三哥位於after 5邊,但仍未能代替譚仔嘅美味知道太和開咗一間譚仔,咁啱有事要搭火車,咁就不如係太和譚仔重拾舊歡雖然地點比以往冇咁方便,但仍不減譚仔嘅人氣等咗一陣就安排同姐姐搭枱,可能人太多,所以落完單都等咗一陣碗米線先嚟叫咗我必食嘅雞肉竹笙5小辣湯底仍舊美味,辣得嚟帶麻香,又唔會太嗆喉👏🏼👏🏼雖然事先已叫咗少米線,但份量仍舊多到要捧住肚走雖然大埔食肆卧虎藏龍,但偶然食下譚仔都好
雖然地點比以往冇咁方便,但仍不減譚仔嘅人氣

叫咗我必食嘅雞肉竹笙5小辣
湯底仍舊美味,辣得嚟帶麻香,又唔會太嗆喉👏🏼👏🏼
雖然事先已叫咗少米線,但份量仍舊多到要捧住肚走
雖然大埔食肆卧虎藏龍,但偶然食下譚仔都好
2017-11-25 510 瀏覽
30多元,可以食一碗劉…或麥……記雲吞麵。雖然,川味薯粉只需約29元,但加多6元,可歎雙拼重慶酸辣米線。魚腐稍薄,腩肉夠厚,肥瘦相間,紋理清楚。份量極多,是大湯碗的容量。辛辣度最低是2,不能選3,4等低辛辣度。紅彤彤的,肉和米線吸收了湯的精華,十分惹味。比南記的正價更便宜。

魚腐稍薄,腩肉夠厚,肥瘦相間,紋理清楚。
份量極多,是大湯碗的容量。

辛辣度最低是2,不能選3,4等低辛辣度。
紅彤彤的,肉和米線吸收了湯的精華,十分惹味。

比南記的正價更便宜。

外賣自取
2017-03-17 810 瀏覽
我平時會早上去光顧早餐,每次入去時都聞到半間餐廳充滿難聞類似垃圾車的酸臭味。希望該餐廳可在未來日子改善一下。環境同裝修都唔錯。早餐通常食豬潤面非常好味。可能新開張既關係,暫時唔係好多人食。

希望該餐廳可在未來日子改善一下。環境同裝修都唔錯。

早餐通常食豬潤面非常好味。

可能新開張既關係,暫時唔係好多人食。
2017-03-08
5 分鐘 (堂食)
$35 (早餐)