招聘中
$60-$75
時薪 (面議)
$17,000-$20,000
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
2025-03-17 12 瀏覽
譚仔對大家都唔陌生今日經過太和想食米線但又無咩選擇 入咗譚仔平時好少3 4點時間食原來有下午茶味道唔多講 都係譚仔味道咁我叫咗雙餸米線 2個一人小食唔知係咪下午茶關係啲土匪雞翼預先焗好哂 好快上咗枱 唔夠熱不過連飲品埋單都係50有找非常有性價比
譚仔對大家都唔陌生

好快上咗枱 唔夠熱
不過連飲品埋單都係50有找
非常有性價比
2024-10-04 107 瀏覽
一如以往等候時間好長,今次等左20分鐘左右,好彩有朋友陪我傾計渡過至於食物,今次叫左重慶酸辣少米線雞肉竹笙,但個分量都係同正常米線分量一樣大辣今次都覺得幾辣,味道一如以往,不過不失
大辣今次都覺得幾辣,味道一如以往,不過不失
2024-09-26
20 分鐘 (外賣自取)
2024-04-22 134 瀏覽
對譚仔新嘢不嬲都冇乜興趣,但係今次會員app有優惠(送凍飲),就即管試吓佢!🏃🏿‍♂️🌟港式牛脷配釀豆腐crossover歐式百里香配胡椒蕃茄湯米線 ($48)佢個名已經講晒入邊有咩配料~🌟湯今次嗌咗2小辣,同平時叫開嘅辣度差唔多,但忘記左係胡椒味,所以有啲辣😂 有少量百里香味道,湯底味道有啲似肉醬意粉🍝🌟牛脷有3大片,味道其實唔錯,喜歡佢嘅切法,有啲煙韌,但賣相有啲raw(脷胎)👅,如果唔係咁嘅樣應該下次會再叫~🌟釀豆腐幾足料,有豬肉、粉絲、爽口蔬菜,佢話有魚肉,但食唔出。雖然得兩個配料但好飽肚。如果大家對湯底有興趣,唔一定要嗌套餐,可以平時嘅配料加$3。因為平時蕃茄湯加辣都要加$3,所以都值得試吓。🌟🌟🌟事關太和譚仔岀名人手少,見到啲劣評就知,麻煩老細加番啲人手,遮遮連執枱嘅時間都冇,慘。🥲

佢個名已經講晒入邊有咩配料~

🌟湯

🌟牛脷

🌟釀豆腐
幾足料,有豬肉、粉絲、爽口蔬菜,佢話有魚肉,但食唔出。

🌟🌟🌟

2024-03-15 90 瀏覽
好少員工 每次食都要叫好多次先會有人幫你落單個經理態度好差 其他員工都好冇禮貌等勁耐先會有野食 出哂名趕時間都唔好去食啲嘢又成日出錯譚仔最差嘅分店😅希望公司會正視一下
好少員工 每次食都要叫好多次先會有人幫你落單
個經理態度好差 其他員工都好冇禮貌
等勁耐先會有野食 出哂名趕時間都唔好去食
啲嘢又成日出錯
譚仔最差嘅分店😅希望公司會正視一下
2023-08-31 306 瀏覽
一餐譚仔米線真係食到一肚氣!一餐譚仔米線真係食到一肚氣!開頭入餐廳嘅畤候,冇乜人,所以坐咗喺門口位,見到冇乜侍應,所以自己QR code點餐。紙上面寫住「用app點餐,又快捷又有優惠」。跟住就繼續點餐,點完餐等緊嘅途中,聽到個侍應幫打電話嚟叫外賣嘅人落單,跟住佢同電話另一邊嘅顧客講,而家啲餸,買三個餸送一個。佢收咗線之後,我就問佢點解我手機點餐冇買三送一?佢話要搵佢哋落單先有,手機自助點餐係冇嘅!我話咁即係其實你喺度隱瞞有呢個優惠。之後佢經理嚟咗,大大聲同我講,好似講到我唔啱咁,但係我話明明你就冇寫住,點解搵你哋落單就有買三送一?自己手機落單就冇 ?佢話自己手機落單有優惠,有得儲分。我話,搵你哋落單都有得儲分,所以冇分別!佢話自己落單有優惠,我話個優惠喺邊?我完全見唔到?佢最尾都show唔到俾我睇啲優惠喺邊,態度非常惡劣!食物味道正常,杯檸茶太甜,冇乜必要都唔會再幫襯!
一餐譚仔米線真係食到一肚氣!

食物味道正常,杯檸茶太甜,冇乜必要都唔會再幫襯!
2023-07-05 212 瀏覽
簡單收到糧尾食咩好?譚仔真係糧尾之選擇呀不過有d污糟清潔唔係好夠,可愛加強返清潔,姐姐都好nice,但人手唔夠下單都有d 耐,要等同埋都搵唔到人下單。反而廚房唔係好耐,都正常時間就有。
簡單收到糧尾食咩好?譚仔真係糧尾之選擇呀
反而廚房唔係好耐,都正常時間就有。
2023-04-24 195 瀏覽
夜晚7:32透過網上外賣平台外賣落單:一餸、清湯米線一碗,足足50分鐘至8:22先拎到。我係7:46到達時問過,職員話未有,叫我等等。我由7:46等到8:22期間問過3次都話未有,而且亦聽唔到有叫過網上外賣平台號碼,再問都係叫我繼續等,我等到8:22請另一位職員幫我跟一跟,佢即刻喺櫃檯拎出嚟俾我,話:一早有啦,你下次要問吓佢哋。睇返張單原來7:40已經製作好可以拎,點解問3次都話冇?耍客人?

2023-04-24
50 分鐘 (外賣自取)
2023-02-08 226 瀏覽
每次外賣都等很長時間,今次等了至少半個鐘。。。。。。。。。。。。。。。。。乙。。。。。。。即使堂食都等很久,下次不會再在這分店買外賣了!。。。。。。。。。。。。

外賣自取
2022-11-07 253 瀏覽
諗唔到食乜,最好選擇!🥒 *口水汁開胃小食菜夠爽口, 微辣的🧄🥓入口前把蒜泥放入薄薄白肉卷著吃,濃濃蒜味好配合🍜* 豐富食材有十多款豬肉、火腿、魚蛋、乍醬、腐皮、酸菜韭菜、牛肉、牛丸、墨丸、芽菜、、生菜豆卜、竹笙、雞肉、腩肉、豬膶這間米線食材足料,D餸佈滿麵面,足夠2人吃
諗唔到食乜,最好選擇!

🥒[手拍青瓜] *口水汁
開胃小食菜夠爽口, 微辣的

🧄🥓[蒜泥白肉]
入口前把蒜泥放入薄薄白肉卷著吃,濃濃蒜味好配合

🍜[過橋米線]
* 豐富食材有十多款
豬肉、火腿、魚蛋、乍醬、腐皮、酸菜
韭菜、牛肉、牛丸、墨丸、芽菜、、生菜
豆卜、竹笙、雞肉、腩肉、豬膶

這間米線食材足料,D餸佈滿麵面,足夠2人吃

2022-11-01
5 分鐘 (堂食)
午餐
2022-08-14 255 瀏覽
譚仔出左新野🙃🙂濃汁豬軟骨寬麵🐽 甜辣雙拼🌶️🐽濃汁豬軟骨寬麵 (44HKD)食落感覺没太特別🥱即使配上花椒重慶酸辣湯都唔會太辣🧐 應該話係冇咩味至啱🤢少失望😭 豬軟骨方面有4-5件😆 但可惜質地唔夠淋🥲😶 相比前幾次新品吸引好多😔甜辣雙拼🌶️ (HKD24> 特價HKD19)雞卷🐤拼甜茄🍅🌶️ 甜味過份突出😭 食落去搶曬辣味😑😑 令成個菜式好奇怪😔 可以選擇的話一定其他小食更優😉
譚仔出左新野🙃🙂濃汁豬軟骨寬麵🐽 甜辣雙拼🌶️

🐽濃汁豬軟骨寬麵 (44HKD)

甜辣雙拼🌶️ (HKD24> 特價HKD19)
2022-07-21 155 瀏覽
譚仔又出新品啦😚😚 竟然唔係米線,係寬麵🤣 中意試伏既小編梗係要試下啦😚😚😚🍜 濃汁豬軟骨寬麵(配升級版花椒重慶酸辣湯)今次小編叫左小辣,湯底似重慶酸辣,冇咩驚喜🙈🙈豬軟骨入味同好淋身,份量適中,唔錯😝反而對寬麵真係最失望😢 唔似米線咁可以好索汁,反而好硬身🥲 食左幾啖已經想轉番米線了🥲大家可以自己選擇試定唔試寬麵,但我應該就冇下次了🙂🙂🙂如果同樣既配搭轉米線應該會好正😀🤧

🍜 濃汁豬軟骨寬麵(配升級版花椒重慶酸辣湯)
今次小編叫左小辣,湯底似重慶酸辣,冇咩驚喜🙈🙈
豬軟骨入味同好淋身,份量適中,唔錯😝
大家可以自己選擇試定唔試寬麵,但我應該就冇下次了🙂🙂🙂
如果同樣既配搭轉米線應該會好正😀🤧
2022-03-22 209 瀏覽
對於一啲唔食澱粉質嘅人士,出街食嘢好難避免,但係而家可以將米線轉為菜底啦👍🏻咁就唔怕啦!今次叫咗一個小食麻辣生腸,麻辣醬料好惹味,生腸夠晒爽口,辣得好過癮!

2022-02-15 164 瀏覽
好多人都好鍾意食雲貴香嘅米線同埋譚仔米線,咁本身想食雲貴香米線但太多人唯有就食譚仔米線,譚仔雲南米線提供五款別具風味的湯底及多達十層不同的辣度,配合嚴選米線及優質配料以供選擇,更備有湖南土匪雞翼、麻辣豬耳及四川青椒皮蛋等多款特色小吃,以饗饕客。咁就試吓佢嘅麻辣湯,平時就食開湖辣嘅🤣🤣🤣今次嘅湯底讓湯底口感層次更豐富,同時有刺激感!平時如果有friend嘅話就會食土匪雞翼但係今日得自己一個所以都係冇叫🤣
咁就試吓佢嘅麻辣湯,平時就食開湖辣嘅🤣🤣🤣
今次嘅湯底讓湯底口感層次更豐富,同時有刺激感!
2021-11-30 298 瀏覽
我又食譚仔喇,譚仔的確係一個好選擇。諗唔到食咩嘅話。行入去連menu都唔洗睇就可以揀到食物。今日返工前又要醫下肚。打電話落去叫定外賣咁就唔洗等咁耐啦。一如往常,今日都係叫左雞肉魚腐麻辣中辣走芽菜,再加個細土匪雞翼。打完電話隔左一陣落去比埋錢就有得拎喇。呢間譚仔辣度一路都會保持水準唔會一時辣一時唔辣。米線亦煮得夠,唔會太硬。雞翼亦都係保持以往嘅味道。我有時覺得,譚仔真係解決左我好多諗唔到食咩嘅moment。

外賣自取
2021-03-17 1049 瀏覽
我同我個女去食呢一間譚仔,我叫佢分開湯同面,因為小朋友唔俾佢食咁辣,佢就同我講話公司規矩唔可以分湯上,問題係咁點解外賣可以分湯上?咩嘢係公司規矩?呢個都唔係重點,個阿姐仲要好臭串,態度好差,叫過另外一個阿姐過嚟,之前嗰個阿姐就同佢講話唔得,擺明係夾過先講。一間餐廳態度咁差,唔怪得之我之前去都冇乜人。公司規矩?公司規矩夠話唔可以玩電話蛇王啦,佢哋咪又係玩電話,雙重標準嘅譚仔呀姐,真係好嬲好着🤬🤬🤬🤬真係要忍住怒火先至唔用粗口問候佢,結果掉低Menu去食麥當勞仲好平時我都唔會寫食評,但係今次真係忍無可忍,xyzxyz🤬🤬🤬🤬