2021-12-13 36 瀏覽
餐廳裝潢充滿格調,一幅特色牆,絕對係一個打卡嘅好地方,除咗環境靚食物都十分好!主菜西班牙有骨豬鞍焦香嘅外層,緊緊鎖住咗肉汁。外脆內軟,層次感實十足。意式香草烤雞配蜜糖燒汁肉質香嫩配上百里香草嘅香氣,更加突顯雞嘅肉汁香味!另外值得一提兩道主菜嘅伴碟薯條都落咗paprika 同鹽作調味,帶出另一番風味。甜品棉花糖柚子芝士蛋糕柚子味,有種清新嘅感覺,食落一啲都唔會膩。仲有純朱古力忌廉蛋糕飲品Iced Caramel Latte焦糖甜味同咖啡同奶嘅比例啱啱好。入口甜味適中。

主菜

西班牙有骨豬鞍
焦香嘅外層,緊緊鎖住咗肉汁。外脆內軟,層次感實十足。

意式香草烤雞配蜜糖燒汁
肉質香嫩配上百里香草嘅香氣,更加突顯雞嘅肉汁香味!

棉花糖柚子芝士蛋糕

飲品

Iced Caramel Latte

焦糖甜味同咖啡同奶嘅比例啱啱好。入口甜味適中。

《角落咖啡廳》朋友話最近見到有間波希米亞風cafe 好靚,想去瘋狂打卡🤣 我就做攝影師啦!我地去到好好彩咗被安排坐喺望景既窗邊位😍 成個位都勁靚👍 同埋佢有一個吊櫈,好似鞦韆咁既打卡位~ 勁有少女心必影!🍭黑蒜帶子意粉($128)嚟到已經聞到好香~ 帶子有3粒左右,唔算大粒但煮得岩岩好!黑蒜份量好多🤣 一定要鍾意食蒜既人先點!因為蒜味真係好濃烈🤣 意粉質地偏硬,醬汁幾濃味下,要飲啲清清地既嘢balance 返🤣🍭金箔蟹膏蟹肉意大利飯($148)有少少金箔點綴係靚既!雖然話係蟹膏但唔太鹹~ 蟹肉都幾多下,意大利飯唔乾,幾唔錯~🍭生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕($68)幾欣賞佢有啲生酮既甜品~ 幫我減少下罪惡感!賣相好靚,上面有少少奶蓋,不過個人認為唔太夾🙈 就咁食味道都唔錯~~ 蛋糕咬落有少少芝麻粒~ 整體幾香滑~ 🍭生酮奶蓋桂花烏龍茶卷蛋($58)呢個卷蛋都幾大舊,都係有啲奶蓋喺上面,但呢個就夾到~ 卷蛋外圍如果可以軟身少少會加分!中間個cream 整得唔錯,清清地唔膩~🍭Strawberry Lychee Green tea ($52)🍭Chocolate ($53)點咗呢兩款嘢飲~ 水果茶
《角落咖啡廳》

🍭黑蒜帶子意粉($128)

🍭金箔蟹膏蟹肉意大利飯($148)

🍭生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕($68)

🍭生酮奶蓋桂花烏龍茶卷蛋($58)

🍭Chocolate ($53)
點咗呢兩款嘢飲~ 水果茶清甜,淡淡地幾解膩!賣相都幾靚!朱古力呢款就可以轉oat milk~ 幾好飲!
2021-12-13 24 瀏覽
☕️角落咖啡廳 (中環)中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓黎到蘭桂坊,梗係飲嘢啦。唔係喎,其實去Cafe,嘆杯咖啡,食個飯都可以架😍。角落咖啡,絕對係一個好選擇!入到去嘅裝潢充滿格調,大家睇相就知㗎啦‼️絕對係一個打卡嘅好地方,啱晒帶埋另一半嚟啊!除咗環境靚食物都十分好!主菜🍖西班牙有骨豬鞍煎封左焦香嘅外層,緊緊鎖住咗肉汁。咬落去香脆嘅表面,軟熟而Juice嘅肉質,十分回味。意式香草烤雞配蜜糖燒汁香脆嘅外皮,肉質香嫩,加上百里香草嘅香氣,簡直就係絕配,味道非常balance。另外值得一提兩道主菜嘅伴碟嘅薯條,都落咗少量甜椒粉作調味,非常之惹味。甜品🍰棉花糖柚子芝士蛋糕蛋糕傳嚟一陣陣焦糖香,係燒焦左嘅棉花糖香。而蛋糕嘅柚子味,帶出一種清新嘅感覺。而蛋糕亦超級creamy,但一啲都唔會膩。純朱古力忌廉蛋糕Cream同蛋糕嘅比例恰當。充滿咗朱古力香甜度適中。絕對值得encore!飲品🍶Iced Caramel Latte☕️焦糖甜味同咖啡同奶嘅比例啱啱好。咖啡散發住烘焙同可可豆嘅香味。入口甜味適中。Iced Strawberry Lychee Green Tea🍵士多啤梨同荔枝嘅香味非常之夾
☕️角落咖啡廳 (中環)
中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓

棉花糖柚子芝士蛋糕

純朱古力忌廉蛋糕

飲品🍶

Iced Caramel Latte☕️

士多啤梨同荔枝嘅香味非常之夾,當你以為佢會好天嘅時候,入口呢又不失綠茶嘅甘香。有種喜出望外嘅感覺。

#mys_foodie
一入到餐廳就已經覺得餐廳好舒服,有芒草裝飾嘅打卡熱點🌾,我呢個港女打卡必到😆😆餐廳打卡able~~✨🧡食物仲好有水準,推薦✨✨假日餐廳都非常爆滿,餐廳只可以安排到側邊座位,坐唔到窗口位嗰邊,食完野就去芒草🌾千秋打卡啦😍💕🌾呢日我食咗呢啲:🌾金箔蟹膏蟹肉意大利飯✨味道超級正,有酒店級水準,🦀🦀蟹膏味勁香蟹肉份量都算幾多,每一啖擺入口都充斥着🦀🦀蟹膏蟹肉嘅香味,而且個汁非常之creamy,意大利飯非常煙韌✨✨極之正,非常推薦✨✨✨💕🌾煙三文魚翠玉瓜麵呢個係翠玉瓜造成嘅麵條🍝每一啖都好爽脆夾埋咗一啲綠色嘅麵條,好健康✨香草橄欖油勁香個汁都好味,推薦✨✨💕🌾生酮焙茶蛋糕🍰而家個個都講生酮飲食,就試吓呢款生酮焙茶味嘅蛋糕上邊有奶蓋cream,可能我食唔慣,個蛋糕冇甜味不過注重健康嘅朋友仔可以多一個選擇😉🤪😆🌾疏乎厘芝士蛋糕🍰芝士蛋糕係軟身,芝士味都幾香濃☕️Rose Latte 咖啡都幾香濃,玫瑰味都幾香,推薦✨✨☕️Mint Chocolate有薄荷味有朱古力味,非常夾,推薦✨而且呢度嘅店員都非常用心,好細心嘅服務,值得一讚!💕💕✨🌾🌾

餐廳打卡able~~✨🧡食物仲好有水準,推薦✨✨

假日餐廳都非常爆滿,餐廳只可以安排到側邊座位,

🌾金箔蟹膏蟹肉意大利飯
✨味道超級正,有酒店級水準,🦀🦀蟹膏味勁香
極之正,非常推薦✨✨✨💕

🌾煙三文魚翠玉瓜麵
呢個係翠玉瓜造成嘅麵條🍝每一啖都好爽脆
夾埋咗一啲綠色嘅麵條,好健康✨香草橄欖油勁香
個汁都好味,推薦✨✨💕

🌾生酮焙茶蛋糕🍰
而家個個都講生酮飲食,就試吓呢款生酮焙茶味嘅蛋糕
上邊有奶蓋cream,可能我食唔慣,個蛋糕冇甜味
不過注重健康嘅朋友仔可以多一個選擇😉🤪😆

🌾疏乎厘芝士蛋糕🍰
芝士蛋糕係軟身,芝士味都幾香濃

☕️Rose Latte
咖啡都幾香濃,玫瑰味都幾香,推薦✨✨

☕️Mint Chocolate
有薄荷味有朱古力味,非常夾,推薦✨

• 煙三文魚翠玉瓜麵
  • Rose  Latte
  • 金箔蟹膏蟹肉意大利飯
2021-12-12 28 瀏覽
咖啡廳入面每個角落都好靚😍有個打卡專用嘅小鞦韆椅,有捕夢網🕸嘅掛飾,有夾色夾得好好嘅💐乾花瓶,有可以著燈嘅冰山擺設。有要打側優雅地坐嘅落地玻璃邊🖼$148煙三文魚翠玉瓜麵~呢個夠哂特別,食食下奇怪點解啲面咁爽口,索索聲,跟住搵唔倒麵,先發覺如來啲麵全部係翠肉瓜絲🤣~擺成玫瑰花🌹形狀嘅煙三文魚份量都算多,唔會食幾片就冇,加埋欖欖油醬汁,少少濕潤咁入口好舒服😌$138 忌廉泡菜汁腩肉意粉🍝~忌廉汁好creamy,份量亦可以包住每條意粉,加上泡菜同洋蔥碎🧅,增加咗少少口感,每啖都好滿足~腩肉係厚切,有啲煙薰味道,肉質軟得嚟有啲煙韌,有少少食🇩🇪🐷德國豬手嘅感覺😆$48 梳乎梨芝士蛋糕🌬🧀🍰~味道係好香濃嘅日本芝士蛋糕咁,而質感有啲似梳乎梨咁輕盈,所以一啲都唔heavy又超可口!$58 生酮卷蛋(奶蓋桂花烏龍茶)~奶蓋係輕身嘅一層,淡淡咸香嘅奶味🍼面頭有少少士多啤梨同藍莓粒🍓🫐~蛋糕都鬆軟,微甜,有微甘嘅茶香🍵$48 士多啤梨荔枝綠茶(熱)🫖~佢係用少少宮庭feel茶壺上,壼蓋係個跳芭蕾舞💃嘅公仔,仲有蠟燭底座🔥暖住,勁有feel🥰~茶壼都幾大,可以添倒好多杯,而且仲好好可以幫你加熱水$41
咖啡廳入面每個角落都好靚😍
有個打卡專用嘅小鞦韆椅,
有捕夢網🕸嘅掛飾,
有夾色夾得好好嘅💐乾花瓶,
有可以著燈嘅冰山擺設。
有要打側優雅地坐嘅落地玻璃邊🖼

$148煙三文魚翠玉瓜麵

$138 忌廉泡菜汁腩肉意粉🍝

$48 梳乎梨芝士蛋糕🌬🧀🍰

$58 生酮卷蛋(奶蓋桂花烏龍茶)
~奶蓋係輕身嘅一層,淡淡咸香嘅奶味🍼
面頭有少少士多啤梨同藍莓粒🍓🫐
~蛋糕都鬆軟,微甜,有微甘嘅茶香🍵

$48 士多啤梨荔枝綠茶(熱)🫖
~茶壼都幾大,可以添倒好多杯,而且仲好好可以幫你加熱水

$41 椰子拿鐵(熱)(大)
~有靚靚拉花面😍
~椰子味同拿鐵味混合起上嚟好夾,甜度適中👍🏻
2021-12-11 73 瀏覽
我女朋友好喜歡波希米亞風,今帶佢來到到處見到白色編織擺設確使我感到嘗心悅目,一起慢活生活一下呢!而使我真心驚喜是不是只環境裝飾美,而是食物絕對十分用心!黑蒜帶子意粉帶子新鮮又大粒,黑蒜炒得好香好入味,又迎合香港人口味,是我最愛主食!大蝦🍤蕃茄意粉鮮蕃茄使每條意粉🍝都充滿著,蝦又彈牙可口,使我有了力量💪還有濃香朱古力奶、自家製蛋糕🍰 鮮奶忌廉啖啖黑芝麻蛋糕和芝士蘋果蛋糕唔會太滯,甜度味道都係剛剛好,介主食後品嚐甜點🍮絕對一大樂事呀!另外角落餐廳而還有生酮餐牌、生酮蛋糕、生酮全日早餐,十分健康的!

而使我真心驚喜是不是只環境裝飾美,而是食物絕對十分用心!
黑蒜帶子意粉
大蝦🍤蕃茄意粉
鮮蕃茄使每條意粉🍝都充滿著,蝦又彈牙可口,使我有了力量💪
還有濃香朱古力奶、自家製蛋糕🍰
鮮奶忌廉啖啖黑芝麻蛋糕
和芝士蘋果蛋糕

2021-12-11 52 瀏覽
#hongkong #food #中環 #終於解封☺️好耐冇見各位 #懶惰完要做野啦 #上星期六黎左中環食呢間波希米亞cafe #茴香酒蜆意粉充滿住辣香味麵質岩岩好又辣又惹味但有粒蜆有沙 #黑蒜意粉麵質偏硬同乾加上好油似炒麵食落少少哽住喉嚨黑蒜甜甜地諗住用叉卷起意粉影相有d困難決定放棄 #意粉腍返少少會好d #當肥仔食完意粉之後我就只食黑蒜 #卷蛋只食到少到就黎冇既烏龍味蛋糕較乾身奶蓋亦少 #鍾意食呢件奶茶蛋糕茶香充滿住成個口腔蛋糕鬆軟較甜 #士多啤梨荔枝茶味道好怪🙅‍♀️吾洗叫 #整體上一半好食一半吾好食 #餐廳環境好擠迫 #黎影下相就可以 #吾會encore

2021-12-10 42 瀏覽
角落Cafe 唔單止可以打卡🤩原來食物都好好味😋同店長傾開先知原來佢哋係跟足意大利嘅做法嫁一上枱我已經聞到好香蟹膏味😋而且仲有好多蟹肉🦀意大利飯都係根據意大利嘅做法口感非常豐富!👍🏼唔好以為係一般嘅意大利粉😏特別嘅處理方法令到意大利粉非常之彈牙絕對值得一試!😌再配埋蛋糕同埋飲品份量啱啱好✨唔會太甜集打卡同美食既cafe真係唔多😳呢間絕對值得推介👍🏼👍🏼👍🏼下次一定會再去💕📍角落咖啡廳中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓
[中環好去處✨]

下次一定會再去💕

📍角落咖啡廳
中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓
2021-12-10 69 瀏覽
到中環跟朋友high tea, 位於蘭桂坊一間打卡咖啡室。顏值一流,食物仲超水準。主食配飲品及甜品,人均消費約二百元, 中環價錢一啲都唔貴。 仲有好多打卡位,呢度好靚,心情都好啲💕煙三文魚脆肉瓜麵$148👍🏻呢個超健康,麵條係翠玉瓜絲。三文魚有煙燻既味道,仲有鹹香。 煙三文魚份量超多,呢個好抵食。金箔蟹膏蟹肉意大利飯$148👍🏻意大利飯份量多,一個女仔食唔曬。個蟹膏好甘香,仲有蟹肉金箔,打卡真係一流, 又睇得又食得,好滿足。Mint chocolate+$26👍🏻薄荷味好出,超甜嘅朱古力啱曬我,好醒神。Rose latte+$26👍🏻呢個玫瑰latte 好大陣玫瑰味,唔會太甜, 而且顏值甚高,我好鍾意啊。柚子芝士蛋糕 👍🏻我鍾意柚子味嘅芝士蛋糕,因為可以減低芝士蛋糕heavy 感。 柚子好清新,感覺食極都唔膩。奶茶蛋糕👍🏻好鬆化嘅蛋糕,空氣感十足, 奶茶味好香。 仲有幾粒爆谷,好脆。甜品擺盤非常靚,見到靚嘢,心情都靚啲。#角落咖啡廳#打卡cafe#中環cafe

煙三文魚脆肉瓜麵$148👍🏻

煙三文魚脆肉瓜麵條

金箔蟹膏蟹肉意大利飯$148👍🏻

蟹膏蟹肉金箔意大利飯

Mint chocolate+$26👍🏻
薄荷味好出,超甜嘅朱古力啱曬我,好醒神。

Mint chocolate

• 柚子芝士蛋糕
  • Mintchocolate
  • 煙三文魚翠玉瓜麵
2021-12-09 53 瀏覽
第二次嚟到「角落」呢間餐廳!感覺依然係好靚好舒服,隨便影都可以影到超多靚相,而且音樂柔和寧靜,感覺好chill ~今次就帶埋朋友去試吓佢哋嘅晚餐!《美國PRIME 肉眼扒配椰菜花飯》最鍾意食呢個肉眼扒,表面煎得好香,塊扒又夠厚,最重要係唔肥、冇乜跟!側邊配埋個椰菜花飯,有好香嘅忌廉味!《意式香草烤雞配蜜糖燒汁》烤雞大隻又多肉,因為呢間餐廳注重健康,所以烤雞無太多雞皮,而且唔會有過多嘅調味!佢仲配左好多薯條🍟,上面灑上好香嘅調味料,而且又粗又大條,正呀!🤤《奶茶蛋糕》欣賞佢擺盆非常之靚,味道清清地唔會好甜,健康之選!如果茶味再濃啲會更好!《生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕》而家興生酮減肥,邊個話減肥唔可以食芝士蛋糕🍰?呢個蛋糕好香芝麻味,然後仲有陣陣芝士香,味道唔甜,最啱我呢啲怕肥嘅女仔!《Matcha Latte》抹茶latte 係我嘅至愛,呢度仲可以將鮮奶轉做燕麥奶,味道清新、唔甜,夠健康!《Strawberry Lychee Green Tea》帶有少少士多啤梨🍓同荔枝味嘅綠茶,茶味清新自然!

《美國PRIME 肉眼扒配椰菜花飯》

《意式香草烤雞配蜜糖燒汁》

《奶茶蛋糕》

《生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕》

《Matcha Latte》

《Strawberry Lychee Green Tea》
帶有少少士多啤梨🍓同荔枝味嘅綠茶,茶味清新自然!

2021-12-09 28 瀏覽
今日好攰呀,收工遲咗少少時間,所以都係自己搵完嘢食先至返屋企好過!😂雖然係遲咗收工,不過依然要搵間餐廳好好咁放鬆一下先得㗎嘛!🤣所以就去咗呢一間角落咖啡廳!呢間餐廳好方便,喺蘭桂坊嘅正中心!而且喺餐廳入面都可以飽覽晒成個蘭桂坊嘅景色,所以都好吸引😊😊今次我自己就叫咗一份自家製蕃茄醬軟殼蟹意粉🍝本身我自己好鍾意食蕃茄醬,亦都好鍾意食玄學鞋,一見到呢一個意粉就覺得好似為我而設咁🤣先講一講呢個蕃茄醬,呢個自家製嘅番茄醬真係食得出係自家製嘅味道!好香嘅番茄醬味道,新鮮蕃茄!所以令到呢個醬汁酸酸地又甜甜地好開胃!另外就係呢個軟殼蟹,呢個軟殼蟹大大隻,而且咬入去嘅時候好金黃鬆脆!真係好香嘅味道!

2021-12-09 23 瀏覽
朋友介紹咗我去呢一間打卡勝地嘅角落咖啡廳❤️身為一個鍾意靚景嘅人,梗係唔少得要去呢間餐廳朝聖一下啦!講到呢間餐廳嘅特色,相信好多人都知道就係呢度嘅波希米亞風格😍一開裂行到門口就已經望得到超靚嘅畫面!真係好鍾意❤️食物方面亦都非常高質!叫咗一份茴香酒蜆意粉!呢個蜆肉嘅意粉好好食,首先呢個蜆嘅份量好多!而且呢個意粉嘅味道好香濃,意粉亦都煮得啱啱好,軟硬適中!而且有少少好香嘅茴香味道,令到成個意粉更加惹味!另外就係呢一個忌廉雙子蟹肉貓耳朵,一見到貓耳朵呢個名就覺得好特別,所以就叫咗你試吓!估唔到真係好吸引,首先呢個蟹肉好好味,好新鮮嘅蟹肉!而且我入口嘅時候依然可以食到蟹肉嘅鮮甜味!真係好鍾意❤️

2021-12-07 140 瀏覽
「角落咖啡廳」位於中環蘭桂坊,以波希米亞風格裝修🍁非常適合打卡📸.生酮全日早餐🍽有黑醋沙律🥗番茄🍅意大利煙腩🐖牛油果🥑烤雞胸🐓芝士扒大菇🍄三文魚🐟忌廉炒蛋🍳忌廉炒蛋滑溜👍🏻大菇好juicy加埋香濃芝士味🧀好味道😋.自家製蕃茄乾醬烤大蝦意粉🍝大蝦彈牙爽口🦐番茄乾醬酸甜開胃🤤.生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕🖤芝士味重😛帶淡淡芝麻香,另外有加到椰絲同雜果🍓🫐🥥幾特別☺️.奶蓋桂花烏龍茶生酮卷蛋🍰奶蓋鹹香幼滑🥛加上微微烏龍茶味🤏🏻健康又好味😙.Iced Mint Chocolate🍫濃郁朱古力加上清新薄荷🌿唔錯嘅配搭😬.Iced Matcha Latte🍵不過不失
自家製蕃茄乾醬烤大蝦意粉🍝大蝦彈牙爽口🦐番茄乾醬酸甜開胃🤤
Iced Matcha Latte🍵不過不失
  • 自家製蕃茄乾醬烤大蝦意粉
  • 生酮全日早餐
2021-12-07 77 瀏覽
角落咖啡廳 (中環)📍中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓🤍充滿波希米亞風情的咖啡店,位於中環蘭桂坊,餐廳充滿白色編織擺設盡顯少女心,旁邊也有一個掛牆的吊椅,可以俾大家留下倩影🤍波希米亞風格代表自由自在,無拘無束😍😍😍Being happy is not an aspiration it is an attitude 的閃閃光管燈 ,非常吸引😆👉🏻生酮全日早餐$168羽衣甘藍沙律配上酸醋,都幾酸酸甜甜,容易入口,烤雞胸,比較淡身,比較素食性質,無油無添加,意大利煙腩,厚身得黎幾好口感,芝士扒大菇大大舊幾好味道,切件薄片牛油果,忌廉炒蛋 ,加埋甘多送色彩繽紛但係健康過人,必食推介😍👉🏻美國PRIME肉眼扒配椰菜花飯$298肉眼扒配了五成熟,扒茄、茄子、蘆筍配七味粉調味,份外有燒烤的味道,粒粒椰菜配沙律醬,離遠望落去有d似一個飯,又幾創新bor !👉🏻Grapefruit mocktail $68 橙橙的一杯 淡淡的西柚味,開胃、淡身,去老蘭飲酒前的pre-drink list 👉🏻Keto coffee $45 生酮咖啡☕️味道比平常咖啡有d苦澀,但又唔係齋啡黎,感覺幾特別 👉🏻生酮
角落咖啡廳 (中環)
📍中環德己立街23號晉逸蘭桂坊精品酒店2樓

👉🏻生酮全日早餐$168

👉🏻美國PRIME肉眼扒配椰菜花飯$298

👉🏻Grapefruit mocktail $68

👉🏻Keto coffee $45

👉🏻生酮卷蛋(奶蓋桂花烏龍茶) $58
藍莓、士多啤梨、奶蓋桂花忌廉在蛋糕頂部,夠哂豐富,軟身的烏龍茶蛋糕,層次分明!😋

👉🏻梳乎厘芝士蛋糕$48
味道不錯既芝士蛋糕,唔會太滯,甜度、味道感覺剛剛好😍

🤍餐廳內播放好多慢歌,係中環都可以慢活人間,另外有好多生酮餐牌;生酮蛋糕、生酮全日早餐、生酮,十分健康 ,必試地中海的美食,餐廳亦有一個無障礙的電梯,供傷殘人士使用非常融合社會
2021-12-06 70 瀏覽
最近工作都好繁忙,難得有半日假期,即刻搵間cafe同朋友仔chill吓,喺IG見到呢間好療癒的打卡餐廳,作為攝影愛好者嘅水晶,就梗係二話不說就去咗朝聖啦😌😌😌去到都有成三四枱客,估唔到平日晏晝都咁多人😳😳😳,不過我哋都好幸運地坐到全場最靚嘅角落位置🌻🌻🌻睇嚟大家都係慕名而來😆😆😆同朋友仔叫咗一個黑松露蟹肉炒蛋多士,同埋一個all day breakfast set來試試,對一個炒蛋控來講,炒蛋永遠不會嫌多😋😋😋飲品方面呢就叫咗一杯熱朱古力同埋一杯熱嘅榛子latte,因為都預咗自己會逗留一段時間來同朋友仔食吓嘢打吓卡,所以叫咗兩邊大size的熱飲☕☕☕呢間餐廳幾貼心㗎,飲品都有唔同size可以選擇的,最後呢,就叫咗佢哋呢度好出名嘅兩件蛋糕做甜品啦。甜品方面呢就分別選擇咗:生酮人士都可以食得嘅伯爵茶卷蛋,同埋富士蘋果芝士蛋糕😻😻😻佢哋嘅甜品原來每日都係喺日本空運番來㗎,全部都係人手造的,每日大概只有一百件左右㗎咋,所以想試嘅朋友記得早啲預訂呀~ 呢間餐廳好高科技㗎,係用手機掃二維碼落單嘅,嘟一嘟就落到單,都好方便👍👍👍 🌻All day breakfast🌻呢度嘅All day break
最近工作都好繁忙,
難得有半日假期,
即刻搵間cafe同朋友仔chill吓,
喺IG見到呢間好療癒的打卡餐廳,
作為攝影愛好者嘅水晶,
就梗係二話不說就去咗朝聖啦😌😌😌

去到都有成三四枱客,
估唔到平日晏晝都咁多人😳😳😳,
不過我哋都好幸運地坐到全場最靚嘅角落位置🌻🌻🌻

睇嚟大家都係慕名而來😆😆😆

同朋友仔叫咗一個黑松露蟹肉炒蛋多士,
同埋一個all day breakfast set來試試,
對一個炒蛋控來講,
炒蛋永遠不會嫌多😋😋😋
飲品方面呢就叫咗一杯熱朱古力同埋一杯熱嘅榛子latte,
因為都預咗自己會逗留一段時間來同朋友仔食吓嘢打吓卡,
所以叫咗兩邊大size的熱飲☕☕☕
呢間餐廳幾貼心㗎,
飲品都有唔同size可以選擇的,
最後呢,
就叫咗佢哋呢度好出名嘅兩件蛋糕做甜品啦。
甜品方面呢就分別選擇咗:生酮人士都可以食得嘅伯爵茶卷蛋,
同埋富士蘋果芝士蛋糕😻😻😻
佢哋嘅甜品原來每日都係喺日本空運番來㗎,
全部都係人手造的,
每日大概只有一百件左右㗎咋,
所以想試嘅朋友記得早啲預訂呀~

呢間餐廳好高科技㗎,
係用手機掃二維碼落單嘅,
嘟一嘟就落到單,
都好方便👍👍👍

🌻All day breakfast🌻

黑松露蟹肉炒蛋多士

呢度嘅All day breakfast都好豐富,
有煙肉、德國腸、牛油果醬多士、

牛油果多士

薯餅、田園沙律、烤串茄、茄汁豆,
當然唔少得我最愛嘅炒蛋啦😋😋😋
如果係唔鍾意食炒蛋嘅朋友仔,
呢度都可以畀你揀返太陽蛋嘅,
我覺得呢一點幾貼心👍👍👍

🥪黑松露蟹肉炒蛋多士🥪

all day breakfast

佢嘅份量比我想像中大,
個黑松露好香呀,
黑松露炒蛋多士

炒蛋都好滑,
配埋蟹肉係夾得啱啱好👍👍👍

🍰生酮卷蛋(伯爵茶)🍰
見到甜品嗰兩隻碟嘅時候,
真係覺得嘩!隻碟好靚呀😻😻😻
個卷蛋有濃郁嘅伯爵茶味,
而且唔會太甜,
我覺得對於一啲想追求健康同減肥中嘅人士嚟講,
係一個唔錯嘅選擇💜💜💜

🍰富士蘋果芝士蛋糕🍰
如果大家同水晶一樣,
都係嗌咗卷蛋同埋蛋糕嘅話,
非常之建議各位:
要記得先食咗個富士蘋果芝士蛋糕先!
因為小妹就係調轉咗嚟食,
食完卷蛋先試呢款芝士蛋糕,
就覺得個富士蘋果芝士蛋糕好似好淡冇乜味咁,
但飲完水抖咗一陣再食呢,
就覺得佢好清新啦,
有淡淡的蘋果清香👍👍👍

飲品

熱朱古力

What else can be better than a hot chocolate for winnter?
冬日來一杯熱可可,
暖入心,
而且啲朱古力粉都灑得好靚,
好有雪地的感覺,
朱古力唔會太甜,
正💜💜💜

熱榛子latte

棒子Latte

呢個呢就有埋拉花嘅,
個拉花好靚呀,
味道唔會好甜,
都唔錯。

棒子Latte
  • 生酮卷蛋(伯爵茶)