2021-12-09
第二次嚟到「角落」呢間餐廳!感覺依然係好靚好舒服,隨便影都可以影到超多靚相,而且音樂柔和寧靜,感覺好chill ~今次就帶埋朋友去試吓佢哋嘅晚餐!《美國PRIME 肉眼扒配椰菜花飯》最鍾意食呢個肉眼扒,表面煎得好香,塊扒又夠厚,最重要係唔肥、冇乜跟!側邊配埋個椰菜花飯,有好香嘅忌廉味!《意式香草烤雞配蜜糖燒汁》烤雞大隻又多肉,因為呢間餐廳注重健康,所以烤雞無太多雞皮,而且唔會有過多嘅調味!佢仲配左好多薯條🍟,上面灑上好香嘅調味料,而且又粗又大條,正呀!🤤《奶茶蛋糕》欣賞佢擺盆非常之靚,味道清清地唔會好甜,健康之選!如果茶味再濃啲會更好!《生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕》而家興生酮減肥,邊個話減肥唔可以食芝士蛋糕🍰?呢個蛋糕好香芝麻味,然後仲有陣陣芝士香,味道唔甜,最啱我呢啲怕肥嘅女仔!《Matcha Latte》抹茶latte 係我嘅至愛,呢度仲可以將鮮奶轉做燕麥奶,味道清新、唔甜,夠健康!《Strawberry Lychee Green Tea》帶有少少士多啤梨🍓同荔枝味嘅綠茶,茶味清新自然!
《美國PRIME 肉眼扒配椰菜花飯》
《意式香草烤雞配蜜糖燒汁》
《奶茶蛋糕》
《生酮芝麻巴斯克芝士蛋糕》
《Matcha Latte》
《Strawberry Lychee Green Tea》
帶有少少士多啤梨🍓同荔枝味嘅綠茶,茶味清新自然!