2005-10-17 12 瀏覽
見咁多好評, 不妨一試lunch:一個牛筋麵/一個牛腩麵/一個怪味雞/一個茄子/一杯柑桔檸檬紅茶/一杯奶茶牛筋牛腩都淋+入味怪味雞未如食評好,可能係expect太高/口味不同so far不俗茄子...醬好~柑桔檸檬紅茶---好好飲。媽媽激讚還大談檸荼經旺角食平野而又好0既不多,水準不算好,但尚可以~$87for 3人....好平
見咁多好評, 不妨一試
牛筋牛腩都淋+入味
怪味雞未如食評好,可能係expect太高/口味不同
so far不俗
茄子...醬好~
柑桔檸檬紅茶---好好飲。媽媽激讚還大談檸荼經

旺角食平野而又好0既不多,水準不算好,但尚可以~
$87for 3人....好平
2005-09-06 4 瀏覽
早2日係旺角搵野食..想到去西門町食臊肉飯我叫左一個牛根飯右肉臊,我女女就叫雞扒飯.點知黎到既雞扒..係一塊炸雞寶食落去.好似D素肉咁一D雞味同口感都冇...咁我就問老闆..係唔係轉左雞入口嫁寶飯呀.佢話唔係..佢話入面係有肉嫁.係雞扒黎嫁..我又問.但好似咁彈牙咁..佢又話台灣入口嫁.PACKING 係咁...不過算啦..都叫左黎食.又唔想退..不過心想..我食開D台式雞扒飯.真係一大塊啖啖肉扒樣.係我平日食個D唔正宗呀..定係正宗既台式雞扒飯真係咁.不過佢其野食都OK..差唔多食完..想走個陣..坐隔離另一對情侶..又叫左雞扒飯..見到佢地既反應都係我地一樣..2個眼望望..個男既.就膽粗粗咁試下佢係唔係雞扒.最後又係好無耐咁食左佢..最後..間店食既野都OK..無謂因呢D野.攪到大家食得怪怪咁..不如整番張相出黎..清楚佢講啦
早2日係旺角搵野食..想到去西門町食臊肉飯
我叫左一個牛根飯右肉臊,我女女就叫雞扒飯.
點知黎到既雞扒..係一塊炸雞寶食落去.好似D素肉咁
不過算啦..都叫左黎食.又唔想退..不過心想..
我食開D台式雞扒飯.真係一大塊啖啖肉扒樣.
2005-09-05 16 瀏覽
次次到旺角都唔知有咩好食,見食評好多人推介呢度,就同男友黎幫襯一下。我地叫左個二人套餐,有三個餸、兩個飯或麵、兩杯台式飲品同甜品,十分超值。先來一碟怪味雞,怪味雞係凍食既,配0的唔知咩秘製醬汁,我覺得okay,男友一吃就愛上,食到唔停口。另一樣係黑豚軟骨煲,老闆話係豬軟骨。一打開蓋便聞到好香豬骨味,腍腍地、炆得岩岩好,我勁鍾意。最後一碟係烚青菜,雖然只係烚既,但加左0的好香既醬料調味,連普通一碟菜都可以煮到不一樣,抵讚! 餐既跟飯叫左擔擔麵同魯肉飯,兩樣都唔錯。飲品種類不多,因為我唔鍾意飲綠茶,剩返可以叫既得奶茶。朱古力奶茶好重朱古力味,冇乜奶茶味,如果比例一半半我覺得會好0的。香芋奶茶較好飲,0的香芋真係好香好滑呀! 甜品係地瓜酥,個餡係番薯蓉,幾有特色。好倀就幾好食既,不過食完咁多野之後我已經食唔落。如果甜品有多野款揀就更好,可以揀0的冇咁溜既。呢間食店招呼唔錯,有問必答態度重好好。不過0的檯凳太細,同隔離檯一齊食咩,都未試過食飯食到咁“親密”咯,哈哈! 我地兩個個袋都冇位放、要放係大脾,好似抱住個B仔食飯咁,呢樣要扣分。

2005-08-27 4 瀏覽
今日同朋友仔睇戲前黎食飯叫左擔擔麵,鹵水四寶飯同醉雞跟餐要左柑桔檸檬綠茶同青蘋果綠茶擔擔麵~仍然係有香濃既花生醬味,就算浸左一陣先食麵質都仍係幾彈牙,不過就比上次辣左少少鹵水四寶飯~好大碗飯,有鹵水豬腸,蛋,鴨腎同豆腐,訟水味道較輕,但都夠味,可惜略嫌唔夠汁撈飯醉雞~因為怕酒味太苦,請佢將汁另上,不過味道一般,雞肉亦唔太滑,只係仍然食到少少雞味,同朋友仔一致認為怪味雞好食得多柑桔檸檬綠茶~叫左少甜仍然好甜,最後要加水先飲到半杯青蘋果綠茶~無試,但朋友仔話ok不過下次都係食番二人餐抵d
今日同朋友仔睇戲前黎食飯
叫左擔擔麵,鹵水四寶飯同醉雞
跟餐要左柑桔檸檬綠茶同青蘋果綠茶
柑桔檸檬綠茶~叫左少甜仍然好甜,最後要加水先飲到半杯
青蘋果綠茶~無試,但朋友仔話ok

不過下次都係食番二人餐抵d
(非會員)
2005-08-19 9 瀏覽
已經係第六次黎食啦~~第一次係朋友叫我黎, 之後我就brought過唔同o既朋友黎~~價錢超級扺食, 又食到正宗台灣風味, 尋日又忍唔住食, 我地2 個人叫左一個四寶飯餐, 一個廟口魯肉飯餐(呢度o既廟口魯肉飯一定要食食!!!!), 仲有雞絲粉皮(好多花生醬!!!) 同一個紅油抄手(ok ja bor!!^^")好平o既一餐, 因為佢地d 飯好大, 2個人只係$100~
已經係第六次黎食啦~~

好平o既一餐, 因為佢地d 飯好大, 2個人只係$100~
2005-08-18 14 瀏覽
琴晚同兩個朋友仔係上樓Cafe飲完o野,諗住求其搵d o野食完就散水.咁o岩係登打士街附近咪去o左呢間西門町囉~查實都唔係第一次幫襯.佢地d水準同質素係點我都好清楚.我自己就叫o左滷水雞翼豆腐飯套餐, 我另外兩個朋友仔就叫擔擔麵同燕餃麵套餐.有O野食有O野飲位位29蚊.講真食物質素我覺得都OK(起碼唔會輸蝕俾麵軒或者仙蹤林果D)但環境方面...算啦~29蚊你想點呀~!?食完坐陣先走, 但如果平時通常都要等位.咁就唔好坐咁耐喇~
我們點了個3人套餐價值HK$ 158套餐有以下菜式: 冷盤涼拌茄子沙拉鮑片熱盤芒果沙拉鳳尾蝦鹽酥雞塊雞絲粉皮飯/ 麵肉臊飯擔擔麵擔仔麵飲品青萍果綠茶柑桔檸檬綠荼蜜桃綠荼甜品松子地瓜酥值得一讚就是那碟沙拉鮑片,鮑片爽,又鮮甜,最適合係炎炎夏日品嚐.鹽酥雞塊好味,炸得鬆脆,不過略為大件,細件少許會更加好.肉臊飯好入味,而擔仔麵就辣得更醒胃.樣樣菜式都配合得都不錯, 不仿一試.
我們點了個3人套餐

柑桔檸檬綠荼
蜜桃綠荼

甜品
松子地瓜酥

樣樣菜式都配合得都不錯, 不仿一試.
2005-08-07 7 瀏覽
叫左酸辣粉皮+肉燥麵+菜,雞飯同牛肉麵. 牛肉麵比較港式唔係好地道,雞飯就幾差, 好乾好難入口.每人$2X 連野飲,幾抵.

每人$2X 連野飲,幾抵.
2005-07-27 22 瀏覽
上次黎開餐無試到人人都大讚既擔擔麵今日出開黎當然要食下仍然係叫二人餐仍然係怪味雞但換上牛筋拼紅燒牛肉,魯肉油墨菜配上擔擔麵同魯肉飯飲品選左青蘋果綠茶同柑桔檸檬綠茶怪味雞仍然係咁好味,咁滑完全無un既感覺牛筋同牛肉都好淋味道剛剛好唔會太鹹不過今次d油墨菜油左d食到尾因為太飽亦因為覺得太油放棄左半碟擔擔麵果然係好香花生味而且面頭撈左肉碎同花生既麻醬好香濃合晒我胃口不過d麵就煮得淋左d魯肉飯今次鹹左少少如果味道輕番d會仲正飲品方面叫左少甜仍然係太甜結果都係要加水先飲到一半送左地瓜酥作為甜品炸完吸油做得好好味道亦唔太甜但個人都係鍾意食香芋丸多d服務真係好好不時多謝前多謝後又有求必應而且仲要唔收加一108兩個人真係好抵食
上次黎開餐無試到人人都大讚既擔擔麵
今日出開黎當然要食下
仍然係叫二人餐
仍然係怪味雞
但換上牛筋拼紅燒牛肉,魯肉油墨菜
配上擔擔麵同魯肉飯
飲品選左青蘋果綠茶同柑桔檸檬綠茶
怪味雞仍然係咁好味,咁滑
完全無un既感覺

又有求必應
而且仲要唔收加一
108兩個人真係好抵食
2005-07-27 11 瀏覽
睇左呢度的食評, 尋晚去左呢度食,估唔到佢就座落於而家最旺的"食街"--女人街!~這裡的裝修普通, 我同男友唔太肚餓,叫左好多人大讚的怪味雞同魯肉飯套餐~個飯冇想像中咁大, 好多魯肉, 但偏咸!~個怪味雞係冷盤, 有好多醬0係雞面,d雞有肉但少少"UN", 但醬真係太濃了....飲品要左茉香珍珠, 都ok既! 幾滑!~整體來講味道太濃, 我到今日仲feel到個口有味呀....救命!!!!~
睇左呢度的食評, 尋晚去左呢度食,
估唔到佢就座落於而家最旺的"食街"--女人街!~

這裡的裝修普通, 我同男友唔太肚餓,
叫左好多人大讚的怪味雞同魯肉飯套餐~
個飯冇想像中咁大, 好多魯肉, 但偏咸!~

個怪味雞係冷盤, 有好多醬0係雞面,
d雞有肉但少少"UN", 但醬真係太濃了....

飲品要左茉香珍珠, 都ok既! 幾滑!~

整體來講味道太濃, 我到今日仲feel到個口有味呀....
救命!!!!~
2005-07-25 7 瀏覽
我出親旺角~80%都走去食呢間直頭我d fd都食到厭我都仲話去hahahahha次次都叫魯肉飯&油墨菜個朱軟骨煲都唔錯呀~好味又平~係旺角唔錯既選擇~~~~~~~~~~^^
我出親旺角~
80%都走去食呢間
直頭我d fd都食到厭
我都仲話去
hahahahha

次次都叫魯肉飯&油墨菜
個朱軟骨煲都唔錯呀~
好味
又平~
係旺角唔錯既選擇~~~~~~~~~~
^^
2005-07-11 9 瀏覽
When we arrived on Sunday at 2, we still needed to wait for a few minutes before seating in. The lunch special was really a bargin. $20 including drink. 1.魯肉飯:7分, this is nice, similar to the one that I ate in Alhambra be4. 2.蜜桃綠茶:7分, honestly, the taste of this drink is no difference with 仙宗林or 仙跡岩.Of course, the down side is the poor environment. and the seats are too closed. It could not give us a comfortable feeling.

2005-07-10 25 瀏覽
此店的下午茶餐,只是15元,有湯麵+台式飲品,很抵食,又好味。但今天叫了麵餐,因為選擇多些,紅燒牛肉担担麵+百香果珍珠綠茶。餐20元+2元(轉担担麵湯底)+2元(加珍珠)=24元。担担麵有很香的麻醬,很好味。食完後還外賣了茶餐給女兒。他的麵和湯是分開盒的,很細心。
2005-07-06 12 瀏覽
突然想食台式肉燥飯想起有好多人都讚過呢間於是走黎試下叫左個二人餐有怪味雞,紅燒黑豚豬軟骨煲,台式魯肉油麥菜連魯肉飯,台南擔仔麵加柑桔檸蜜同荔枝綠茶怪味雞~酸酸地帶少少辣,d雞肉好瘦又滑,皮薄而且肉亦唔少,都有少少雞味,連我呢個唔特別"好"雞既人都食唔停口紅燒黑豚豬軟骨煲~酸酸甜甜好開胃,豬軟骨亦炆得好淋好入味,不過略嫌只係o係面頭加上茄汁求其左d,但總括黎講都好好食台式魯肉油麥菜~油麥菜好新鮮清甜,加上少少魯肉汁好清好味,而且好在唔油魯肉飯同台南擔仔麵~味道一樣,只差在飯同麵既差別,魯肉汁好味唔太鹹,但個人認為飯較麵好食柑桔檸蜜~朋友飲,無試唔知荔枝綠茶~夠味唔太甜,又夠凍,好飲老闆好有禮貌走時不停多謝前多謝後而且唔收加一又份量足108 蚊食得飽飽好抵食
突然想食台式肉燥飯
想起有好多人都讚過呢間
於是走黎試下
叫左個二人餐
有怪味雞,紅燒黑豚豬軟骨煲,台式魯肉油麥菜
連魯肉飯,台南擔仔麵
加柑桔檸蜜同荔枝綠茶
柑桔檸蜜~朋友飲,無試唔知
荔枝綠茶~夠味唔太甜,又夠凍,好飲

老闆好有禮貌
走時不停多謝前多謝後
而且唔收加一又份量足
108 蚊食得飽飽
好抵食
2005-06-28 8 瀏覽
今晚7點同男友黎女人行搵食,見咁耐無黎,於是試試佢地有冇退步,叫左個魯肉飯餐$29,連台式凍飲.魯肉飯相當大碗,味道依舊不俗!魯肉亦吾少!仲有椰菜,魯旦,黃瓜.野飲要左百香果綠茶,水準依然keep得住!老闆亦算招呼周到,$29個餐,值得一試!

野飲要左百香果綠茶,水準依然keep得住!

老闆亦算招呼周到,$29個餐,值得一試!