2005-06-13 15 瀏覽
Wow...this is a good choice!! Low price & high quality food...*v*suggestion===chicken pasta (fun pay)deep fried chicken (taiwanese style)dam dam noodles (excellent)
suggestion===

chicken pasta (fun pay)
dam dam noodles (excellent)

睇見好多人話怪味雞正, 下次都叫男友試下叫你黎食... 今次去先知原來以後都冇豆漿了,可能佢D 飲品總類多啦! 所以都唔丘做豆漿了!我依然都係食返紅燒牛肉! 我男友一向都係好嘴饞....好少食完再食! 呢間就例外! 因真係真係好好食! 今次我仲偷偷睇下廚房師傅, 點整D 紅燒牛肉, 可惜.....咩都睇唔到!

2005-05-17 5 瀏覽
2,3年前已經來過這間台灣鋪頭吃飯,不過現在的價錢比以前貴左少少,但係都總算便宜,抵食!!! 食過好味既有炸柯仔球,蔥壤炸大腸,茄子,另外怪味雞同醉雞都係凍食既,前者酸酸地,後者就好勁酒味,不過由於我唔大鍾意咁多酒,所以就叫伙計幫我分開上啦。果度d伙計年紀比較大,不過佢地都好好禮貌,有幾次仲送甜品比我呀~ 如果兩個人食夜晚, 二人餐大概$100-120啦,就可以食到好飽啦!!!雖然呢度環境麻麻,不過我都好鍾意來食野~
2005-05-15 6 瀏覽
朋友介紹來此店, 真的不錯,好味又抵食!
朋友介紹來此店, 真的不錯,好味又抵食!
2005-05-13 6 瀏覽
一到旺角~如果朋友都無異議,我都會去依度食飯因為佢地d野食唔似人地果d掛羊頭賣狗肉完全無台灣風味一大班人就會揀餐~好多我都食過~雞方面~都係又滑又入味我本人較愛怪味雞,有少少酒味,上面舖上薑蓉,辣椒蓉,蔥但醉雞都好好食~一上枱,好快就無晒鹽酥雞!真係好似台灣街邊小食風味,一樣係搶食目標反而佢另一選擇蚵嗲,太熱氣,麻麻地~食過一次就無再揀不過,同我o係台灣食過果d差唔多,唔怕熱氣又鍾意蠔仔o既都可以試下五柳鱈魚,唔太好食,每次叫都食唔晒!可能無乜特別卦有個叫軟豬骨煲~都幾好食傢~酸酸地,幾開胃麵食方面~我最愛担担麵,因為花生膏味夠重我朋友就鍾意擔仔麵,可能鍾意食魯肉碎餐飲~我本來每次黎都係飲藍莓柑桔蜜但有次飲過勁甜之後再去想叫,老闆話發現d藍莓糖水唔同左~決定停賣唔知依家仲有無呢...因為真係幾好飲傢其他飲品~佢地o既雪泡系列~都好掂水吧阿姐係有一手o既!!!
一到旺角~如果朋友都無異議,我都會去依度食飯
因為佢地d野食唔似人地果d掛羊頭賣狗肉
完全無台灣風味
一大班人就會揀餐~
好多我都食過~雞方面~都係又滑又入味
我本人較愛怪味雞,有少少酒味,上面舖上薑蓉,辣椒蓉,蔥
但醉雞都好好食~一上枱,好快就無晒
鹽酥雞!真係好似台灣街邊小食風味,一樣係搶食目標
反而佢另一選擇蚵嗲,太熱氣,麻麻地~食過一次就無再揀
五柳鱈魚,唔太好食,每次叫都食唔晒!可能無乜特別卦
有個叫軟豬骨煲~都幾好食傢~酸酸地,幾開胃
麵食方面~我最愛担担麵,因為花生膏味夠重
我朋友就鍾意擔仔麵,可能鍾意食魯肉碎
餐飲~我本來每次黎都係飲藍莓柑桔蜜
但有次飲過勁甜之後
再去想叫,老闆話發現d藍莓糖水唔同左~決定停賣
唔知依家仲有無呢...因為真係幾好飲傢
其他飲品~佢地o既雪泡系列~都好掂
水吧阿姐係有一手o既!!!
2005-03-22 8 瀏覽
魯白菜比想像中正! 我地每次黎呢度只食紅燒牛肉都係必食, 果叔叔都認得我了!我要投訢豆漿成日下午已冇了.........

我要投訢豆漿成日下午已冇了.........

2005-03-03 7 瀏覽
有次與友人逛旺角,正當討論吃什麼晚餐時,友人便介紹位於女人街的"西門町台灣麵食"﹗台式套餐$29 起,價錢ok﹗而食物方面,首推魯肉飯﹗甜甜的醬油送飯一流﹗不過環境略嫌一般﹗30
不過環境略嫌一般﹗
2005-02-14 2 瀏覽
金帶子一碟得3 粒(凍既???). 紅燒牛肉米正, 不過豆漿冇之前咁好味了!
2005-02-12 1 瀏覽
呢度下午茶餐都幾抵食,10幾蚊有碗台式麵同一杯飲品,味道普通但幾大碗! 又唔使加一,都算ok啦!
2005-02-07 2 瀏覽
魯肉飯夠大碗,飲品亦大杯,但不只是以大取勝。魯肉夠多和入味,只是汁料比較膩。
(非會員)
2004-08-28 1 瀏覽
今日落場,都係去女人街搵食啦見到門面寫住$22一碟小食+飯+油菜+豆漿好抵喎入去食,小食多數係素,再唔係就素雞而且小食真係好小油菜得兩三條呢D都唔緊要,最大問題係碗飯,細碗到...食完好似冇食過咁未收工都餓到咕咕聲凍豆漿仲要話賣晒,俾杯熱檸蜜但咁熱天氣,我同同事都惟有加$5轉凍飲俾佢呃左以後唔會再去
今日落場,都係去女人街搵食啦
見到門面寫住$22一碟小食+飯+油菜+豆漿
好抵喎
入去食,小食多數係素,再唔係就素雞
而且小食真係好小
油菜得兩三條
呢D都唔緊要,最大問題係碗飯,細碗到...
食完好似冇食過咁
未收工都餓到咕咕聲

凍豆漿仲要話賣晒,俾杯熱檸蜜
但咁熱天氣,我同同事都惟有加$5轉凍飲

俾佢呃左
以後唔會再去
2004-06-12 6 瀏覽
前日六點幾就去到食野, 奇蹟地唔太多人, 第一次唔洗抱住個袋食野!好FREE 咁叫左佢地既招牌貨" 紅燒牛肉米絲"好正好正!豆漿果日竟冇晒! 不過跟餐$29 好貴!有位大叔好DETAILS 咁介紹佢地既MENU 呀!
好FREE 咁叫左佢地既招牌貨" 紅燒牛肉米絲"
好正好正!豆漿果日竟冇晒!
不過跟餐$29 好貴!
有位大叔好DETAILS 咁介紹佢地既MENU 呀!
2004-05-27 7 瀏覽
飯類份量大,粉類則較小,魯肉吃落較”漏”,小食份量小,整體質素只是ok。但價錢合理,整體還是可以的。
2004-05-12 13 瀏覽
牛丸同珍珠丸都係一般! 都係紅燒牛肉正D ! 佢地既豆漿一流, 又大杯, 出面其他食肆都飲唔到呢D 豆漿啦! 咁細間店都有toliet 都算難得!
2004-04-29 12 瀏覽
看過這裡的食評就去試了. 兩個人點了: 1) 魯肉飯+飲品-$29 2) 麻辣牛筋飯-$25 3) 油麥菜-$12 4) 鹵水拼盆-$24. 最好味的是魯肉飯, 而麻辣牛筋飯則較令人失望, 完全不麻不辣, 味道頗淡. 鹵水拼盆有蛋, 豆腐, 腎片, 大腸, 味道一般, 不吸引, 而且偏貴. 其實環境是簡陋一點, 但都幾乾淨. 整體而言, 我還是覺得不錯, 魯肉飯最好味.