(非會員)
2006-07-14 11 瀏覽
第一次同男朋友去西沙茶座食晚餐, 搭299好快就到, 都唔使點等位, 啲野都好好味, 尤其是印度燒雞同蒜蓉薄餅, 一定要食, 仲有青口都唔錯, 服務ok啦, 要叫先識斟水。環境好浪漫, 周圍啲樹有燈飾閃下閃下。食完搭返299去沙田市中心, 都算好方便下。
2005-11-10 12 瀏覽
星期二係我同老公O既周年紀年念,入O左去西貢兜兜風,同飲O下Tea咁,一心以為西沙茶座係D食下CAKE,飲下杯靚茶,點知去到先知係一間泰國餐廳,叫左一杯珍多冰$32,老公叫左紅豆冰$35,一客炒貴刁50幾,埋單要百三蚊,真係好貴,雖然係貴,但係因為係結婚周年,都無所謂啦,諗住好食就得啦,但貴得黎又比唔返咁O既價錢O既錢野,客貴刁要成30分鐘先到,個日只得我地一檯客,因為係馬路旁,佢地又放定餐具係張檯喎,幾多沙呀.講返D食物,完全無水準可言,個客炒貴刁份量好少,佢用O既係闊身,又硬O既河粉黎炒,完全無誠意去煮,好差呀,而我杯多珍冰普普通通咁囉....一句講晒,做飲食業,係要個廚用個心去煮,而依間餐廳只可以引到D渣渣下車,盲中中O既人幫襯,就好似我地兩個啦....
2005-03-06 16 瀏覽
不經不覺巳踩至近西貢段, 在非常乾燥的天氣和風沙侵襲下喉部乾渴, 真的要找個地點補給一下, 想起附近應該有露天茶座, 向路人一問, 原來就旁邊, 此處巳沒有露天座位, 全是有帳篷蓋頂的, 每張檯上都插有鮮花點綴, 打開餐牌, 視線只掃往飲品一欄, 原想叫杯椰子意大利咖啡, 但此店又不是專營咖啡, 所以後改為泰式珍多冰, 但又出乎意料, 店員說: " 巳售罄", 一改再改下, 就選了雪糕紅豆冰, 啜下第一啖紅豆冰, 很香椰子味再配上一個奶味重的雲呢拿雪糕球, 不太甜, 唔錯, 但部份紅豆煮得不夠林身。
2004-06-17 30 瀏覽
We went there on a rainy day in January.I recall Tom Yum Goong was tasty,but I am sure what Cafe Siam supplies earns at least the same credit,if not more.Therefore,you do not have to drive that far just for the soup.Besides,we ordered shrimps,curry fish,vegetables and rice.The dishes were all big,and the price was fair.I remember we paid $300 for two including tips.Those are my recollection.In total,this restaurant is nice,but not very clean.But on that rainy day it was a pleasant experience the
Those are my recollection.In total,this restaurant is nice,but not very clean.But on that rainy day it was a pleasant experience there.
2003-12-11 25 瀏覽
上個星期同個friend揸車去左呢度食飯. 我諗除左係泊車唔係駛錢之外, 0係呢度食飯都唔係好抵.2個人叫左個咖哩雞, 都唔係一件件0既雞, 係雞柳. 咖哩冇香味. d薯仔係唔熟. 咸魚炒芥蘭, 好多咸魚, 但真係好鬼咸. 蝦醬炒飯, 普通炒飯一碟. 比佢個名呃左啦, 都唔知d咸魚去左邊. 薄餅, 叫做幾好食. 總括黎講係唔好食. 而且價錢偏貴. 埋單~$250. 明搶.
2003-05-21 7 瀏覽
成家人由爸爸渣車,直抵西貢,有乜食乜,最終就係呢間野坐底。周圍環境唔錯,貪得意坐左係露天既地方,野食都幾貴下,但係質素普通,食環境多。夏天都係坐番入去好,因為出面好多小蚊滋,食都食得唔安樂。
成家人由爸爸渣車,直抵西貢,有乜食乜,最終就係呢間野坐底。
夏天都係坐番入去好,因為出面好多小蚊滋,食都食得唔安樂。
(非會員)
2002-11-12 23 瀏覽
有晚同男朋友由西貢開車去沙田, 第一間見到就係呢間餐廳, 見佢掛晒燈飾好靚咁, 就入去試o下啦。叫左個一人份量o既冬蔭功湯, 都好夠味。仲有香汁炒田雞腿、咖哩雜菜、牛油烤餅同白飯。味道不過不失啦, 食環境多過食物, 燭光晚餐都幾有情調。<br>最煞風景係個大電視, 做獎門人!!
<br>最煞風景係個大電視, 做獎門人!!
2001-08-20 26 瀏覽
環境就唔多覺好,夜晚去,每張臺只得一枝小蠟燭,黑到唔多睇到d o野食......o野食麻麻,不過有個香葉炒肉碎就幾好食~其餘都太差喇,唔會再去!
環境就唔多覺好,夜晚去,每張臺只得一枝小蠟燭,
黑到唔多睇到d o野食......
o野食麻麻,不過有個香葉炒肉碎就幾好食~
其餘都太差喇,唔會再去!
2001-08-13 17 瀏覽
雖然天氣熱,但係入夜之後微微風吹環境之下, 仲有點點燭光, 真係幾Romatic..兩個人點o左烤餅, 香茅雞翼, 鐵板銀雪魚, 仲有個酸甜蝦...最正係個酸甜蝦, 好醒胃又香又彈口, 用紅椒、青椒、菠蘿一起炒, 配料都好新鮮!香茅雞翼好入味(唔係炸果種)。鐵板銀雪魚好香, 烤餅就一般..埋單$260。服務麻麻la, 要叫先至識盛水...
2001-07-25 4 瀏覽
入到來...坐在傘下....吹下D生風.....週圍環境好舒服.......最岩約埋朋友喳車兜風經過坐低傾下計食少少野...吹下水就最岩....記得上次和朋友諗注由西沙路入馬鞍山....經過....大家都話累...要飲下食下....米拍係對面.......坐低見到價錢都唔算貴.....我就最欣賞它們的雞肉串燒.........的沙嗲醬...很濃郁.........我們就試左它們的奶昔.......都有幾款味道....我喜歡它的朱古力味和士多啤梨味..........很有質感.........其他如拼盆就一般啦.......但我覺得在這裡..除了話食物外.....它的環境都值回價錢喇....
2001-06-23 19 瀏覽
這裏真是很好....無論情侶談心或是家庭歡聚也令人有舒服的感覺.(但必須坐在較入的位置, 因為比較空氣流通,特別在夏季--千萬不要坐近入口**因太有東南亞特別色.........極熱)食物方面---推介"海鮮濕炒河", 比較好食; 而"青咖喱"食品則不予置評了.p.s. 自助餐只在星期一至四供應....星期五, 六, 日則要自己點菜
2001-03-29 11 瀏覽
夜晚去西沙茶座食飯,真係一件賞心樂事。因為真係好有feel。露天茶座的形式,令人好relax,而且泊車仲唔駛錢添!近來仲有一個任叫自助套餐,$125 可以o係十多款食物內任叫任食,價錢唔貴,味道亦不錯。如果你十點半之後去,仲只收$75 一位。我前幾晚就食o左一次,兩個人食o左13個"食送" ,連兩杯飲品,都只係一百七十幾蚊,由十點半坐到成十二點至走,過了一個好輕鬆的晚上。
2001-02-04 18 瀏覽
我近期都去過,都算ok喇幾romantic..
我近期都去過,都算ok喇幾romantic..
o個日晏晝經過入o左黎呢度食o野! <br>哇~ 熱到丫~ 簡直囉命呀! <br>食物方面又唔係咁好,點o左冬陰公牛肉湯河、辣椒抄雞河、海鮮濕抄河同串燒雞!咪聽到冬陰公同辣椒以為會好辣~ 事實係一d都唔辣!好失望~ 個雞河同乾抄牛河冇乜分別!冬陰公牛肉湯河同海鮮濕抄河都過得去...不過串燒雞完全唔掂!乾爭爭,實的的,沙嗲醬又冇乜味兼好油。服務都不太好~ d拾下拾下咁! <br>
o個日晏晝經過入o左黎呢度食o野! <br>
哇~ 熱到丫~ 簡直囉命呀! <br>
2000-01-22 41 瀏覽
Obviously you go for the place rather than the food here .. a apparently romantic drive-in restaurant