2018-07-24 103 瀏覽
唔會有下次 幫襯。 龍蝦同蟹ok,其他 食物 唔得呀! 飲品甜品唔凍 什麼燕窩甜品同 粥係水溝嘅 ,餐具洗得唔乾淨。 坐低叫咗嘢 睇到周圍已經知道中左伏。個 侍應 仲搞笑,話 整咗個粥底人哋唔要,送埋畀我哋, 唔收錢 。點知另一個侍應話畀佢聽已經整咗粥底,係包埋火鍋餐入面嘅。

2018-07-22 1040 瀏覽
又去元朗食好西,今日肥仔想食海鮮,但又唔想食炒果d冇晒海鮮味,咁就一定係食蒸既海鮮啦!見到元朗有間叫「蟹仙」。海鮮蒸氣鍋$298/位,係極上蒸汽石鍋!勁多海鮮好似好抵食咁。一坐低店員就拎咗碟炸魚皮過來唔好睇佢係免費的,魚皮好香脆,比起其他店仲要好。 粥底我地揀左南瓜粥底,清清地先吸到海鮮味!全程都有專人服侍,唔需要自己去蒸,亦都有指示話要蒸幾耐,跟足一定唔會錯!值得一讚就係店員好細心照顧我地架!越南頂角膏蟹D膏多到爆哂出黎,同個殼的size一樣大,只可以用啖啖蟹膏黎形容食落真係好鮮味,蟹肉亦都好鮮甜。睇真d!!好多膏!原來蟹仙的大老闆是香港海鮮入口商,每日從越南及菲律賓入口海鮮到香港,擁有超過三十年挑選青蟹經驗,佔了七成香港餐廳及售賣青蟹店鋪都是向我們老闆取貨。澳洲青年龍蝦店員話海鮮日空運到,好新鮮架!一見到膏我地又心心眼了,龍蝦肉鮮甜爽口,厚身得黎又有口感。海蝦海蝦好新鮮,好厚肉,仲好乾淨冇便便。之後黎左一碟海鮮,好吸睛龍躉片新鮮有魚香,肉質鮮嫩越南貴妃蚌又爽又鮮甜,好彈牙!絕對冇沙!翡翠九孔鮑魚好爽口彈牙澳洲青口一人一隻,就中規中矩之後有個蔬菜籃,可以中和返仲吸到海鮮味食完蔬菜之後
見到元朗有間叫「蟹仙」。

一坐低店員就拎咗碟炸魚皮過來

唔好睇佢係免費的,魚皮好香脆,比起其他店仲要好。

粥底我地揀左南瓜粥底,清清地先吸到海鮮味!

越南頂角膏蟹

食落真係好鮮味,蟹肉亦都好鮮甜。睇真d!!好多膏!

澳洲青年龍蝦

店員話海鮮日空運到,好新鮮架!

一見到膏我地又心心眼了,龍蝦肉鮮甜爽口,厚身得黎又有口感。

海蝦

海蝦好新鮮,好厚肉,仲好乾淨冇便便。

之後黎左一碟海鮮,好吸睛

龍躉片新鮮

有魚香,肉質鮮嫩

越南貴妃蚌

又爽又鮮甜,好彈牙!絕對冇沙!

翡翠九孔鮑魚

好爽口彈牙

澳洲青口一人一隻,就中規中矩

之後有個蔬菜籃,可以中和返仲吸到海鮮味

食完蔬菜之後仲有一個重點,

就係吸收晒海鮮味道嘅粥底,仲可以有菜脯撈住食,食完真係飽到一個點。

最後仲有碗雪燕西米的甜品,甜度適中,滋潤養顏
埋單每人3百幾,初初以為得一隻蝦一隻鮑魚咁會唔飽,點知食到最後係要打橫行返出去,係好飽好飽,連我個肥仔都話佢好飽,所以係抵食既!
2018-07-21
  • 越南頂角膏蟹
2018-07-19 141 瀏覽
其實我都幾鍾意食粥底蒸氣海鮮鍋, 方便又好食, 睇住啲海鮮汁流落個粥底緊到最後清埋個粥底 簡直係人間極品, 今晚點算咗這個298套餐超多海鮮 計落仲十分抵添, 食到你唔食有兩款粥仔畀你揀,南瓜粥底同埋魚翅粥底, 我就當然揀咗魚翅排骨粥底啦 ,睇住啲魚翅一大拙咁未食已經流曬口水喇, 首先會放定個魚翅粥底喺個鍋度 跟住上面再慢慢揀海鮮落去蒸等食嘅時候 , 不要送上新鮮即炸嘅炸魚皮, 粉薄 魚皮夠脆, 熱辣辣好好味呀我哋有四個人一人半隻 野生青蟹爆曬高, 老闆仲話呢啲係係純天然冇激素, 所以大家都可以好安心咁食時間有人控制,海鮮有人服侍, 坐喺度等食就得啦 唔使一陣間就可以食得, 睇住啲膏多到流曬出嚟,勁正呀跟住食大扇貝,鮑魚,青口,龍躉, 逐樣逐樣慢慢蒸, 又期待 又好味呀, 因為佢哋啲海鮮係自己批發㗎所以全部都好新鮮, 正到你唔信超大扇貝同埋 彈牙海蝦, 非一般咁新鮮, 上面乜都唔使加以經鮮甜無比唔好講笑我都係第一次見到餐廳供應滴露濕紙巾😂果然重本製作呀睇唔睇到隻龍蝦好大隻呀🤭仲要啖啖肉同啖啖膏,口感超彈牙, 睇相都覺得吸引, 更何況我哋食嗰陣時簡直回味無窮最後蒸埋啲蔬菜同埋鮑魚一次過,

唔好講笑我都係第一次見到餐廳供應滴露濕紙巾😂果然重本製作呀

最後蒸埋啲蔬菜同埋鮑魚一次過,跟住就可以食粥底啦

到最後一人兩碗粥, 吸收曬海鮮嘅鹹鮮味, 今晚呢個298海鮮套餐簡直接回票價

每四位客人就可以 有呢個椰汁燕窩 贈送, 大大碗食到爭啲都食唔曬呀
2018-07-18 127 瀏覽
住元朗既朋友發現附近開咗蟹仙,就即刻叫我一齊入嚟品嚐,我之前食過新蒲崗嗰間 覺得超正,今次佢請食生日飯,我當然扑到去啦。去到已經見到門口放左個易拉架 198一位嗰個餐依然係度不得不說,呢個餐真係超級抵今次坐低冇耐,待應姐姐就拎咗碟炸魚皮過來,佢話係師傅啱啱炸起,食落口真係熱既,同埋勁脆口,一啲都唔喊,我都忍唔住食多兩件。奄仔蟹的膏多到我地嘩嘩聲叫,見到畫面都好震撼,一邊蒸一邊已經聞到蟹膏嘅香, 揭開蓋,真係好鬼靚,每一舊都有蟹膏; 食落真係好鮮味,蟹肉亦都好鮮甜夠肥美。邊拆蟹又邊蒸龍蝦,蟹香同龍蝦香各有千秋。 龍蝦肉清甜彈牙,夠厚身,有口感。 再來海蝦,蝦味好重好香,雖然無龍蝦咁大隻,但一點都沒有比下去,新鮮度100分! 係我最愛之一。龍躉片啖啖肉貴妃蚌又爽又鮮味鮑魚好彈牙蒸出來既娃娃菜都好嫩,吸左部份盤上既海鮮味,成棵菜都好香最後既魚翅排骨粥極入味勁軟又甜夠香走前食左碗雪燕燉官燕唔係好甜,又滋潤又養顏好貼心我地邊食邊聊個時,侍應姐姐有走過嚟問意見,好友善,我地有望過其他人點什麼,發現質素都好一致,都係咁靚,所以都有讚下。 朋友個刻先知餐廳本身係入口海鮮商,品質有保證,唔怪得價錢親民之

去到已經見到門口放左個易拉架
198一位嗰個餐依然係度
不得不說,呢個餐真係超級抵

龍躉片啖啖肉
貴妃蚌又爽又鮮味

鮑魚好彈牙
蒸出來既娃娃菜都好嫩,吸左部份盤上既海鮮味,成棵菜都好香

最後既魚翅排骨粥極入味
勁軟又甜夠香

走前食左碗雪燕燉官燕
唔係好甜,又滋潤又養顏
好貼心

我地邊食邊聊個時,侍應姐姐有走過嚟問意見,好友善,我地有望過其他人點什麼,發現質素都好一致,都係咁靚,所以都有讚下。 朋友個刻先知餐廳本身係入口海鮮商,品質有保證,唔怪得價錢親民之餘食材可以咁靚。 我就覺得,呢個質素,真係可以keep住幫襯
2018-07-14 140 瀏覽
未試過食海鮮蒸氣火鍋食唔飽😡,2個女人食,叫了2個$198餐,五六日食仲要每位加$38,有8️⃣款海鮮1️⃣個蔬菜籃。個餐啲海鮮簡直少得可憐!龍蝦仔每人半隻、蚧🦀每人半隻、蝦🦐每人1️⃣隻、元貝仔每人1️⃣隻、聖子每人2️⃣隻、貝殼盛盆得個幾粒、蜆幾粒。醬油每位$10,加埋一,埋單$519。啲海鮮細到我完全唔可以比相機食先囉!我都唔係大食啲人,總知食完只得3成飽,之後仲要去其他地方食嘢!

2018-07-12 875 瀏覽
蟹仙海鮮私房 蒸氣石碢 食打邊爐就食得多,好耐都冇食過蒸氣火鍋。未夠六點就有啲人入去坐啦,好似幾好食咁,見佢仲有套餐叫,大約$300到一個人,仲有好多款海鮮添,店員又極力推介,咁就去試吓啦。首先要揀個粥底,每日新鮮款式樣樣唔同。我哋就揀左個排骨南瓜。店員都非常盡心盡力,好快就可以上菜啦。【越南頂角膏蟹】 一開始老闆話隻隻爆膏,都半信半疑。點知嚟到真係好多好多膏呀。鍾意食蟹嗰個朋友一定要試吓。而且唔使擔心自己唔記得或者唔識點樣蒸。除咗有提示之外店員都會幫你按計時器。所以正出嚟一定非常美味同新鮮。果然係非常好味的新鮮蟹膏。【澳洲青年龍蝦】老闆原來係香港嘅海鮮入口商,佢地話海鮮天天直接空運到店鋪,會揀最靚海鮮到餐廳。而且啲龍蝦都係最新鮮。蒸完之後係頭部一下就可以成就拎出嚟。肉質非常鮮嫩,啖啖肉。新鮮龍蝦係唔同D嘅。【大元貝】大大隻元貝,蒸完都唔會太縮水,咬落去仲非常豐厚添。【越南貴妃蚌】我都係第一次見咁大隻貴妃蚌,而且入口非常新鮮,要響街市買都非常之貴㗎。【深海龍躉片】一向都係我最鍾意食嘅魚。因為厚身,魚香,最重要係冇咩骨。【翡翠九孔鮑魚】海鮮又點可以冇鮑魚呢。因為店員幫你事先處理好,所以一
蟹仙海鮮私房 蒸氣石碢

【翡翠九孔鮑魚】海鮮又點可以冇鮑魚呢。因為店員幫你事先處理好,所以一熟咗就可以攞出嚟食啦。都非常好拗口。
【泰國海中蝦】海蝦嘅大細都非常之不錯。
【澳洲青口】一般一般。
【蔬菜籃】食完咁多海鮮當然要食菜平衡一下。

【椰汁官燕燉雪燕】最後店員仲送咗我哋甜品。話係真正燕窩添。你睇幾多。食完成個人都好滿足
你以為就咁就完啦。

事實上仲有個吸晒海鮮味道嘅粥底,完事後飲翻一碗,真係回味。
2018-07-10 137 瀏覽
蒸氣鍋係香港話多唔多,話少又唔算少。其實係小妹心目中間間都差唔多,所以點樣去評價好唔好食,就好取勝於「食材」今日我地食既係海鮮石頭蒸氣鍋,所以最緊要係海鮮一定要新鮮 但認真,呢間蟹仙絕對食得過,因為除左新鮮,最重要係大件又抵食,馬上俾相俾大家睇,因為我好好奇點解佢地d海鮮咁大件,但又可以做到咁平,就抱住十萬個為什麼,膽粗粗食食下就問老闆娘原來佢地本身係海鮮供應商,每日都有海鮮由菲律賓,越南空運到港,所以可以留到最靚最新鮮既貨因此想做到平靚正,當然無難度...海鮮非常新鮮,蒸熟左d肉係實既好鮮甜後來同老闆娘傾傾下,老闆娘好客氣請我地食一隻佢地公司新食法既凍懶尿蝦,想我地俾下意見 真心,連懶尿蝦都好大隻 佢話唔係日日有,都要睇下個日有無貨,所以係有限食品重點係唔貴仲請埋我地食飯後甜品,椰汁燕窩西米露真係有燕窩,仲要唔係少所以呢間我真心一定會再encore 以上開飯食評,只係本小姐食後感

今日我地食既係海鮮石頭蒸氣鍋,所以最緊要係海鮮一定要新鮮

因此想做到平靚正,當然無難度...

海鮮非常新鮮,蒸熟左d肉係實既
好鮮甜
真心,連懶尿蝦都好大隻
佢話唔係日日有,都要睇下個日有無貨,所以係有限食品
重點係唔貴

仲請埋我地食飯後甜品,椰汁燕窩西米露
真係有燕窩,仲要唔係少
所以呢間我真心一定會再encore

以上開飯食評,只係本小姐食後感
2018-07-07
2018-07-09 93 瀏覽
係fb見到宜間餐廳專門係海鮮蒸鍋見到啲蟹好新鮮,啲膏好吸引 所以今日約埋朋友黎食 佢有幾個餐,$198、$298、$688我地今次食$298餐有8款海鮮,頂角膏蟹、龍蝦、聖子、貴妃蚌、鮑魚、龍躉片、海蝦、青口 頂角膏蟹真係名副其實!啲膏爆哂出黎🤣 隻蟹算係大隻,多膏多肉,質素好高! 唔似出面啲蟹,水仲多過肉宜隻蟹出面都要幾百蚊一隻一分錢一分貨,雖然其他海鮮份量好少但食宜隻頂角膏蟹都值回票價了 龍蝦係澳洲青年龍蝦,都好多膏其他海鮮都算新鮮,但最值得食係龍蝦同蟹 服務態度幾好,會主動收碟同蒸食物同啲員工傾左2句,原來佢地老闆係海鮮入口商 會揀最靚既海鮮俾客人 唔怪之得有咁高質素既頂角膏蟹 下次會再約朋友來😊
係fb見到宜間餐廳專門係海鮮蒸鍋
見到啲蟹好新鮮,啲膏好吸引
所以今日約埋朋友黎食

佢有幾個餐,$198、$298、$688
我地今次食$298餐
有8款海鮮,
頂角膏蟹、龍蝦、聖子、貴妃蚌、鮑魚、龍躉片、海蝦、青口

頂角膏蟹真係名副其實!啲膏爆哂出黎🤣
隻蟹算係大隻,多膏多肉,質素好高!
唔似出面啲蟹,水仲多過肉
宜隻蟹出面都要幾百蚊一隻
一分錢一分貨,雖然其他海鮮份量好少
但食宜隻頂角膏蟹都值回票價了

龍蝦係澳洲青年龍蝦,都好多膏
其他海鮮都算新鮮,但最值得食係龍蝦同蟹

服務態度幾好,會主動收碟同蒸食物
同啲員工傾左2句,原來佢地老闆係海鮮入口商
會揀最靚既海鮮俾客人
唔怪之得有咁高質素既頂角膏蟹

下次會再約朋友來😊

• 頂角膏蟹
2018-07-07 119 瀏覽
之前見成日都要排隊,琴日閒日去吃終於有位。其實最初見到咁多劣評,都有d驚驚地,抱住死就死心態試試。🌚🌚🌚入到去老闆娘(應該係),好好服侍,詳細講解左各個套餐既分別,最後我地決定叫個$298餐。等食既時候,老闆娘送左碟秘制魚皮俾我地食住先,雖然味道一般,不過免費既仲想點?呢樣野好細心,加分👍🏻!約5分鐘d海鮮上了,服務員會全程幫你蒸,海鮮十分新鮮,尤其係蟹,膏多鮮甜。全部海鮮都好正,唯一係個貴妃蚌,有少少蒸過龍,有d韌。反影過後服務員都馬上道歉,老闆娘表示歉意,送左揸柑桔檸檬俾我地。見佢地咁有誠意,我地都幾為食,見又有優惠價,於是加左幾隻瀨尿蝦,瀨尿蝦十分鮮甜,成隻都係膏😋估唔到咁多負評,質素都咁好,有下次👍🏻下次想食海鮮一定來

估唔到咁多負評,質素都咁好,有下次👍🏻下次想食海鮮一定來
2018-07-05
  • 298餐
2018-07-07 81 瀏覽
終於唔使睇世界杯🏆可以休息一下😂😂😂約左三五知己好友共聚,當然要找可以慢慢食的餐廳結果朋友帶了我去食粥底火鍋作為一個「膏控」,海鮮除了新鮮之外,最緊要係多膏、多膏、同多膏😂😂😂叫左個套餐,職員力 sale 賴尿蝦,有點hard sale朋友話是但啦,咪試下囉,結果...單車🚲變左摩托🏍️賴尿蝦堅正,最緊要係多膏🤤🤤🤤,仲要有人剪埋比你,差在未餵埋入你口,細心、抵讚👍🏼其他海鮮都唔錯,但同賴尿蝦比真係差dd 😂😂😂結果捧住個肚返屋企,最鐘意的粥底食得一碗
終於唔使睇世界杯🏆可以休息一下😂😂😂
約左三五知己好友共聚,當然要找可以慢慢食的餐廳
結果朋友帶了我去食粥底火鍋

朋友話是但啦,咪試下囉,結果...

單車🚲變左摩托🏍️

其他海鮮都唔錯,但同賴尿蝦比真係差dd 😂😂😂
結果捧住個肚返屋企,最鐘意的粥底食得一碗

2018-07-04 97 瀏覽
呢排口痕痕成日想食下海鮮,見到fb有fd share蟹仙,平平地咁多款就來試下啦。初頭係試198set架咋,但諗諗下加多$100龍蝦仔變青年龍蝦😂奄仔蟹又變越南膏蟹,咁係人都知越南蟹係出名多膏冇理由唔揀佢丫間鋪都算易搵,門口多咪錶位泊車呀一埋位叫左個set先,姐姐話呢d係珍珠米wor~吸完d海鮮精華會粒粒都好香甜咁話然後重點來了😂👏🏼講真,有圖有真相,大一隻龍蝦同蟹,朋友識價話每隻過百呀,都有成斤重⋯仲有勁爆膏😂爆膏係真的,多到漏,漏都唔緊要,漏落d粥到🤤仲有佢d肉拆出來係一條條,新鮮蟹先做到呀老實講,食完蟹同食完龍蝦,其他野可以打包返屋企第二日食架啦😂d膏又邪惡,又多肉。姐姐教龍蝦由尾開始起d肉出來,就可以成條龍蝦肉完完整整起左出來。啖啖肉食完頭先兩樣,雖然飽但都要比下面食埋其他野丫, 值得一提既係雖然有張窩心蒸肉時間,但根本用唔著,呢到d姐姐會幫我地計時落手蒸,公主病發作d海鮮樣樣都咁好色澤有送既炸魚皮姐姐話係鋪頭即叫即炸架,食落真係唔同外面d口感,食落夠脆但一d都唔硬真係食唔落啦😂仲有菜點搞呀仲有燕窩糖水送😂係好好味呀清甜,但係對唔住呀蟹仙我真係食唔落了食到勁飽,姐姐又同我地吹下

間鋪都算易搵,門口多咪錶位泊車呀

仲有勁爆膏😂

d海鮮樣樣都咁好色澤

有送既炸魚皮

真係食唔落啦😂仲有菜點搞呀

食到勁飽,姐姐又同我地吹下水,佢話d海鮮咁新鮮大隻都賣咁平係因為老闆係賣30年既海鮮批發,咁唔怪得啦⋯平係有原因的
支持下佢地低利潤生意呀

仲有要讚佢地竟然提供濕紙巾😂😂掂呀
略嫌餐廳環境唔夠大,好彩遲來,一來到最 後一張二人位都比我地坐左,早小小來真係要等。多d位會更好
下次打來book定位都得,見隔離位個人都係咁樣講😂
2018-06-01 433 瀏覽
第一次寫食評 之前係fb見到呢間野 之後就一直心思思想去試 點知不負所望 啲海鮮真係超新鮮 隻蟹爆正 多膏 仲要出到嚟仲識郁架 真係生猛海鮮 隻貴妃蚌好多汁 又彈牙 好正 個老板娘又好nice 同我地有傾有講 啲待應都好快手 幫我地蒸野食 熟度都啱啱好 好似食殘廢餐咁 正到爆 真係超好食加左錢要個粥底 我地四個人去 1人都有2碗粥 都幾飽下 最後有個椰汁燕窩送 有小小太甜 都okay啦食左個298既餐 海鮮嚟講 價錢都叫okay啦 唔算太平 又唔叫太貴 可以接受下次再同fd去食
下次再同fd去食
2018-05-31
慶祝紀念
生日
不知所謂,新接手班人乜都吾識,夠膽死蒸幾隻蝦蒸左3次先熟,個老細掛住同人吹水,侍應求其按3分中蒸隻蟹,貝殼類蒸完啲肉凍既,同老板娘講佢答我再蒸過,冇左之前三月班師傅整好好食既雞粥,又冇左120蚊既豉汁蒸龍蝦。。隔離枱投訴蝦滑怪味,另一張枱投訴蟹肉梅。。同以前完全吾同,兩個人792蚊食到呆左。。入去時已經問佢餐牌點解冇左,佢滾我入去坐底叫左兩個298餐先講換左師傅。。如果想打大佬咪去元朗呢間試下,臨走佢想留客又送甜品又炸魚皮..早知換左人去對面616
服務好,海鮮鮮甜,椰汁燕窩都好正!食到最後個粥完全係一百分,價錢都唔算貴198個個已經好扺食推介去試食!我地就冇加其他餸,但係都好夠飽!最正係隻蟹超級甜又多膏同肉
2018-05-16
2018-05-13 467 瀏覽
原本唔打算寫食評,所以今次連相片都冇影到!因為嫌太麻煩,又晒自己時間,自己打字又唔係快嘅人,但係諗諗下,講出自己嘅經歷,都叫做幫咗其他人!做咗件好事。12/5/2018(星期六),兩個人,剛在元朗蟹仙食完晚餐, 因為之前在新蒲崗蟹仙食過都幾好, 價錢公道,很對版, 所以今次來到元朗這間分店,亦很自然對其質素很有信心,點知今次 一見到食物攞上枱時 , 眼前所見的海鮮盆, 完全和舊鋪的是兩回事 ! 我們同樣地選擇了$198 的海鮮盆,但海鮮的份量卻少咗很多,例如同樣大細的龍蝦, 原本每人一隻,但而家每人只得半隻, 虾細了不特只,仲只係每人得一隻( 其中一隻仲係唔新鮮嘅, 我索性唔食), 所謂的蘇格蘭蟶子,竟轉了迷你聖子仔,每人兩隻(只得手指尾咁大) ,仲衰過喺街市買 ! 所謂鮑魚,亦只係大過手指頭小小 , 活力貝每人一隻, 另外每人有三隻蜆仔咁大把!真係離曬譜! 除了蟹和貴妃蚌和舊鋪一樣,數量沒有變之外(都係每人半隻蟹和每人一隻貴妃蚌), 其他嘅份量完全貨不對版!海鮮被減去了約三份之一嘅份量左右!至於蔬菜盤,不用多說,份量亦少了,我們已經加咗南瓜粥底, 但都係完全食唔飽, 既然一開始就已經
12/5/2018(星期六),兩個人,剛在元朗蟹仙食完晚餐, 因為之前在新蒲崗蟹仙食過都幾好, 價錢公道,很對版, 所以今次來到元朗這間分店,亦很自然對其質素很有信心,點知今次 一見到食物攞上枱時 , 眼前所見的海鮮盆, 完全和舊鋪的是兩回事 ! 我們同樣地選擇了$198 的海鮮盆,但海鮮的份量卻少咗很多,例如同樣大細的龍蝦, 原本每人一隻,但而家每人只得半隻, 虾細了不特只,仲只係每人得一隻( 其中一隻仲係唔新鮮嘅, 我索性唔食), 所謂的蘇格蘭蟶子,竟轉了迷你聖子仔,每人兩隻(只得手指尾咁大) ,仲衰過喺街市買 ! 所謂鮑魚,亦只係大過手指頭小小 , 活力貝每人一隻, 另外每人有三隻蜆仔咁大把!真係離曬譜! 除了蟹和貴妃蚌和舊鋪一樣,數量沒有變之外(都係每人半隻蟹和每人一隻貴妃蚌), 其他嘅份量完全貨不對版!海鮮被減去了約三份之一嘅份量左右!至於蔬菜盤,不用多說,份量亦少了,我們已經加咗南瓜粥底, 但都係完全食唔飽, 既然一開始就已經看到貨不對版, 我們自然唔會再加錢添其他食材,我們唯有食完就走, 我們叫了一罐汽水, 埋單 $519.-, 其實一個海鮮盤放得咁少食材上去, 以咁嘅價錢,真係唔攞得上枱囉! 真係太難睇!太肉酸 ! 食水太深了!之後我們唯有再去其他地方食過! 今次食到一肚氣! 以後都唔會再去!