2022-10-30 1558 瀏覽
呢間餐廳聽過太多好評,終於一齊來食好西打卡😎餐廳掛滿南瓜🎃Halloween 佈置好有feel🥰有室外室內,室內有冷氣坐得舒服文青style,室外有搖搖櫈打卡😍而家天氣坐室外也滿不錯涼涼地哂下太陽🌞好寫意😌.➡️一汁三菜便當🍱 $150:清酒醬燒鰻魚(+$15)➡️伯爵茶麻糬傳統班戟 $98➡️Caramel Latte☕️ $42➡️蟲二酒釀桂花啡 $55.便當係相當吸引😍三食係包括:前菜、蛋和主菜,呢日前菜係豆腐和菇,雞蛋係63°C慢煮蛋再配上醬油,我地揀左鰻魚食!鰻魚有咬口濃厚醬汁超好食😋餐廳仲有教食法!首先把一半鰹魚昆布茶瀆湯倒進穀米飯配以
蟲二主菜進食,我想講湯真係好好飲😋飯入面仲有芝麻杞子好特別!之後飯食到一半時,把漬物及慢煮蛋拌入飯內,忌廉狀的日本蛋黄分飯更香😌最後把剩餘的湯倒進剩下的飯內享用🥰.食完主食就嘆個甜品😌呢個pancake真係大讚一定要點👍🏻 香濃伯爵茶口味,pancake口感鬆軟,大大件雪糕仲有提子、香蕉、粟米脆脆伴碟,最驚喜係中間麻糬煙煙韌韌,夾埋一齊俾100分👍🏻.食pancake要嘆番杯咖啡☕️焦糖口味的咖啡帶點冧酒不會太甜我喜歡口味🥰朋友點了呢到特色咖啡,帶點米

➡️一汁三菜便當🍱 $150:清酒醬燒鰻魚(+$15)
➡️伯爵茶麻糬傳統班戟 $98
➡️Caramel Latte☕️ $42
➡️蟲二酒釀桂花啡 $55

食pancake要嘆番杯咖啡☕️焦糖口味的咖啡帶點冧酒不會太甜我喜歡口味🥰朋友點了呢到特色咖啡,帶點米酒桂花香幾特別
地點方便環境舒服真的好喜歡個甜品🥰一定會再來!
  • 一汁三菜便當
2022-10-30 70 瀏覽
呢間Cafe位於上海街618號頂樓,直接響地下搭lift上去都幾方便,餐廳中間仲有個天台花園用餐區,響度食野幾chill。野食影相igable,味道唔錯。>一汁三菜便當:主菜揀左大阪燒風味黑椒烤雞塊,烤雞烤到好香,皮脆脆地又多汁;將鰹魚昆布湯倒入穀米飯度食,變到食湯泡飯咁,個飯幾有咬口,食到一半就撈埋慢煮蛋落去,簡單又好味。>三文魚黑啤農夫包配沙律:三文魚砌成玫瑰花咁,大塊鹹香,農夫包雖然個皮略硬,但烘到好脆,中間有薯蓉口感幾特別。另外仲有流心蛋+沙律+蕃茄仔,都算幾豐富。>桂花麻糬傳統班戟:班戟裡面有甜甜既麻糬,食落幾煙韌,比較少見,面頭有大個雲尼拿雪糕+水果,Pancake係厚pancake,香蕉味較出。>櫻花忌廉泡泡草莓啤:靚靚少女感無酒精啤酒,酸酸甜甜都OK。>意大利青檸茶:加左香草既檸水,飲完幾潤喉。
呢間Cafe位於上海街618號頂樓,
直接響地下搭lift上去都幾方便,
餐廳中間仲有個天台花園用餐區,
響度食野幾chill。

野食影相igable,味道唔錯。

>一汁三菜便當:主菜揀左大阪燒風味黑椒烤雞塊,
烤雞烤到好香,皮脆脆地又多汁;
將鰹魚昆布湯倒入穀米飯度食,
變到食湯泡飯咁,個飯幾有咬口,
食到一半就撈埋慢煮蛋落去,
簡單又好味。

>三文魚黑啤農夫包配沙律:
三文魚砌成玫瑰花咁,大塊鹹香,
農夫包雖然個皮略硬,但烘到好脆,
中間有薯蓉口感幾特別。

另外仲有流心蛋+沙律+蕃茄仔,
都算幾豐富。

>桂花麻糬傳統班戟:
班戟裡面有甜甜既麻糬,
食落幾煙韌,比較少見,
面頭有大個雲尼拿雪糕+水果,
Pancake係厚pancake,香蕉味較出。

>櫻花忌廉泡泡草莓啤:
靚靚少女感無酒精啤酒,
酸酸甜甜都OK。

>意大利青檸茶:加左香草既檸水,
飲完幾潤喉。
  • 桂花傳統班戟
  • 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊
2022-10-25 91 瀏覽
Hong Kong Mong Kok-Poach(蟲二)🇭🇰🇯🇵👉🏻一汁三菜 $150·清酒醬燒鰻魚 (+15)·大阪燒風味黑胡椒烤雞配鐵板牛油炒野菜👍🏻如果同朋友一齊叫呢個套餐仲可以免費添飯同湯👻👉🏻桂花麻薯傳統班戟 $98可能佢哋有加香蕉 會蓋過桂花既味道 真係要好用心品味先可以食到有少少桂花味🥲感覺佢哋路線 就係行舊式日本咖啡廳感覺🤣而且仲有榻榻米同露天座位😗*餐廳一定每位客人消費$100唷!*
Hong Kong Mong Kok-Poach(蟲二)
🇭🇰🇯🇵

👉🏻一汁三菜 $150

·清酒醬燒鰻魚 (+15)
·大阪燒風味黑胡椒烤雞配鐵板牛油炒野菜

感覺佢哋路線 就係行舊式日本
咖啡廳感覺🤣而且仲有榻榻米同露天座位😗

*餐廳一定每位客人消費$100唷!*
2022-10-23 1180 瀏覽
朋友因為工作上人事問題,感到苦惱☹️就相約我旺角見下面,我就帶他去上海街的蟲二❤️Latte 奶味濃,但又不會令咖啡失色熱茶好有文青風,而咖啡也是此處熱門的飲品洛神花茶城市中有蟲二這些地方談心,實是樂事❤️希望洛神花茶酸甜的味道,而且茶壺🫖也是不錯的打卡位❤️店員好好話想味道濃一點可用匙搞拌一下,而且可refill 熱水响度食飯真係好寫意❤️☺️雞扒自家製黑啤農夫包沙律雞扒雞身鮮嫩,但煎得香同可口,最正隻蛋黃再配農夫包,農夫包麥味重,似硬但又脆,配沙律🥗清甜☺️伯爵茶麻糬傳統pancake 店員上碟既時候附上了小咭,教點樣食係最好❤️雲利拿雪糕再配香濃雲拿利籽,啖啖雪糕配熱熱的pancake. 冷和熱之間再有yin in麻糬😂香蕉🍌提子🍇讓食落既時候無甘肥,帶點健康🤣蟲二所有的甜也是自家製,而且是天然甜❤️任何一個位置也令人減卻苦惱,也帶Halloween is coming to town 🤣千秋的位置也很舒服,但朋友只愛坐室內🤣

Latte 奶味濃,但又不會令咖啡失色

熱茶好有文青風,而咖啡也是此處熱門的飲品

洛神花茶

城市中有蟲二這些地方談心,實是樂事❤️

响度食飯真係好寫意❤️

☺️雞扒自家製黑啤農夫包沙律

☺️伯爵茶麻糬傳統pancake

蟲二所有的甜也是自家製,而且是天然甜❤️

千秋的位置也很舒服,但朋友只愛坐室內🤣

• Latte
  • 洛神花茶
  • 雞扒自家製農夫包沙律
🍹蟲二 📍旺角上海街618號頂樓-----雲集日式榻榻米、室外空中花園、室內塗鴉壁畫嘅呢間熱門打卡Coffee shop,好長一段時間冇黎,人氣依然。平日Tea Time三點半🕞都非常多人。餐牌比起之前多咗唔少選擇,例如有小缽小吃“LIGHT SNACK“、自家製黑啤農夫包、蕎麥麵、多士、蛋糕、雪糕等等,當然佢哋一向都好出名嘅一汁三菜便當& 麻糬傳統班戟亦依然係度。🍸#惱春風($80)☕️#Mocha ($42) - Hot飲品方面,佢哋有咖啡、茶亦都有Signature Cocktails等等。一杯惱春風裡面包含有冷泡普洱莓茶 Pu Er Berries Tea +玫瑰酒 Pink Rose Wine +鮮橙汁 Orange Juice,茶酒果汁三者融和得毫無違和感,入口同時散發天然果酸、普洱茶甘同酒醉香氣。Mocha亦係香甜濃郁,不錯。#自家製黑啤農夫包配沙律($130)用上Guinness 黑啤調味烘烤嘅呢款自家製乳酪紅莓農夫包,質感綿密有彈性,配搭半肥瘦炭燒豚肉同微辛蛋黃醬烤玉子蛋,入口香甜中不失鹹香,而伴碟嘅嫩葉沙律亦配上好有特色嘅自製杏脯醬沙律醋,誠意滿滿。#伯爵茶麻糬傳統班
🍹蟲二
📍旺角上海街618號頂樓
-----

🍸#惱春風($80)
☕️#Mocha ($42) - Hot

#自家製黑啤農夫包配沙律($130)

#伯爵茶麻糬傳統班戟 ($98)

冷熱交融嘅配搭,總係唔會過時。熱辣辣嘅香軟班戟,伯爵茶味香濃,加上中央嘅煙韌麻糬、旁邊嘅香甜水果同上面嘅香甜雲呢拿雪糕,怕肥都要食。另外,餐廳亦附上食用順序介紹,雖然係可要可不要嘅嘢,但係就係令人感到貼心。
難得旺角一個鬧市裏邊有寵物友善嘅餐廳所以同埋朋友仔黎試試佢因為帶咗兩個主子黎所以坐係室外 果陣3點幾 所以有d 曬☀️☀️叫左兩款野食半湯燒豚肉冷麵個湯幾濃 撈入個冷麵到好入味而且個麵好彈牙 鍾意粗同彈牙既都會鍾意另外燒豚肉都好好味 燒到個肥膏脆卜卜 油香加埋湯 好夾仲叫咗pancake唔會太甜食落好鬆軟而且即叫即做 熱辣辣😋仲有個忌廉梳乎厘好creamy 甜度適中個梳乎厘同平常嘅一樣空氣感十足仲有一杯檸檬薄荷梳打啱晒咁熱嘅時候飲🥰
難得旺角一個鬧市裏邊有寵物友善嘅餐廳

空氣感十足

仲有一杯檸檬薄荷梳打
啱晒咁熱嘅時候飲🥰

2022-10-18 98 瀏覽
一汁三菜開胃前菜·6️⃣3️⃣度慢煮蛋穀米杞子醬油炊飯·鰹魚昆布茶高湯前菜漬物有菇同豆腐粒·色濃但味道唔咸剛剛好·慢煮蛋加入小量醬汁配埋昆布高湯一齊撈落個飯度食簡直不得了😋👍👍主食·烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆口感Ok👍味道有啲濃同個飯唔算好夾~不過單單食佢已經好好味😋夾埋一齊食發現肉鬆一定要係度😂😂令整個口感更佳👍👍主食·清酒醬燒鰻魚醬汁又係唔算濃~帶出鰻魚味更上一個層次👍好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:蟲二一直想試~小編鐘意佢有戶外位置~當然食物都好好味😋上餐時侍應會教客人有個先後食法次序((依點細心位))💛仲有跟餐會有張卡片仔教食法~搵地方食飯吹水可以諗諗佢🤡
開胃前菜·6️⃣3️⃣度慢煮蛋
穀米杞子醬油炊飯·鰹魚昆布茶高湯

主食·烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆

主食·清酒醬燒鰻魚
醬汁又係唔算濃~帶出鰻魚味更上一個層次👍

好味指數(7級最佳)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
2022-10-18 87 瀏覽
✨ 蟲二✨位於618頂層嘅蟲二,主要係食日本野一直都深得我心,之前係食晚飯,有燈飾充滿氣氛今次閑日中午嚟拜訪,又係另一番風味🤭🍞 豚肉黑啤農夫包 $130用自製既黑啤乳酪紅莓農夫包中間係蛋黃醬玉子燒玉子上面再鋪上豚肉,口感豐富🥞 桂花麻糬傳統班戟 $98班戟厚身軟熟,有陣桂花小清香中間層有紅豆麻糬,煙煙韌靭班戟面放上海鹽雲呢拿雪糕雪糕剛好減低紅豆嘅甜,甜而不膩📍#蟲二 地址:旺角上海街618號頂樓
✨ 蟲二✨
位於618頂層嘅蟲二,主要係食日本野
一直都深得我心,之前係食晚飯,有燈飾充滿氣氛
今次閑日中午嚟拜訪,又係另一番風味🤭
🍞 豚肉黑啤農夫包 $130
用自製既黑啤乳酪紅莓農夫包
中間係蛋黃醬玉子燒
玉子上面再鋪上豚肉,口感豐富
🥞 桂花麻糬傳統班戟 $98
班戟厚身軟熟,有陣桂花小清香
中間層有紅豆麻糬,煙煙韌靭
班戟面放上海鹽雲呢拿雪糕
雪糕剛好減低紅豆嘅甜,甜而不膩
📍#蟲二 地址:旺角上海街618號頂樓
2022-10-10
2022-10-14 1558 瀏覽
蟲二位於上海街618號頂街,文青集中地嘅天台,有戶外座位同室內室位!休閑好地方🥂一汁三菜 便當 $150主菜揀選清酒醬燒鰻魚 (+$15)🍄蟲二是日副菜為味噌豆腐什菌,味噌味道淡淡入口舒服🍳63°C慢煮蛋 日本雞蛋加上秘製醬汁 食到一半時將蛋汁同漬物混合米飯中,一齊食更加香😌🍚日本穀米杞子醬油炊飯 日本珍珠米粒粒分明,混合杞子同糙米,味道甜甜哋🍶鰹魚昆布茶高湯 差唔多食完時將高湯倒落米飯度一齊食,好似茶漬飯咁😆🥞伯爵茶麻糬傳統班戟 $98🍨真正食到伯爵茶濃郁味道嘅pancake!茶香味濃!中間個餡仲有彈牙麻糬😯 Pancake中帶有煎茶嘅回甘,甜而不膩😝 表面個雪糕混合埋一齊食好夾!🍶Fermented Rice Os-ffee 蟲二酒釀桂花啡 $55入口先是桂花香,然後喺咖啡味道,帶有花香味嘅咖啡~☕️Caramel Latte $42 唔會太甜嘅latte,帶有淡淡焦香味

一汁三菜 便當 $150
主菜揀選清酒醬燒鰻魚 (+$15)
🍄蟲二是日副菜為味噌豆腐什菌,味噌味道淡淡入口舒服
日本穀米杞子醬油炊飯
清酒醬燒鰻魚

🥞伯爵茶麻糬傳統班戟 $98
伯爵茶麻糬傳統班戟

入口先是桂花香,然後喺咖啡味道,帶有花香味嘅咖啡~
蟲二酒釀桂花啡

☕️Caramel Latte $42
唔會太甜嘅latte,帶有淡淡焦香味
Caramel Latte

日本穀米杞子醬油炊飯
清酒醬燒鰻魚
蟲二酒釀桂花啡
Caramel Latte
2022-10-14 82 瀏覽
最鐘意放平日假周圍去覓食😌今次去咗間超人氣日式cafe☕️餐廳位於上海街618號頂樓遠離鬧市中嘈吵環境😊好好享受我悠閒寧靜下午🍀哩間餐廳主打日本文化▪︎一汁三菜同熱門班戟🥞🍱一汁三菜🍶清酒蒲燒鰻魚餐廳有一汁三菜食用指示👍鰻魚燒到外脆肉質細嫩米飯本身用日本糓米杞子醬油炊飯,食到一半將漬物同蛋攪拌😋倒入剩餘高湯👍又另一種味道🥞伯爵茶麻糬傳統pancake哩款人氣pancake必點🤩有伯爵茶味已經夠特別仲要裡面有麻糬😋自然嘅茶味🍵吃落又煙煙韌韌😋喜歡依個配搭👍🍹柚肉檸檬蜜梳打味道夠哂fresh🍵伯爵可可拉花幾靚☘️味道香濃幼滑好喜歡哩度環境🌺🌿依加天氣冇咁熱🌞坐室外悠悠閒閒一個晏晝都幾舒服
最鐘意放平日假周圍去覓食😌

冇咁熱🌞坐室外悠悠閒閒一個晏晝都幾舒服
2022-10-13
  • 清酒蒲燒鰻魚
2022-10-13 80 瀏覽
位於旺角嘅哩間cafe好出名,今次已經係二次到訪。對上一次有食到佢哋嘅伯爵茶pancake,今次嚟到仍然都好想食,同埋呢度好有城市中慢活嘅感覺,好啱同朋友嚟呢度chill and chat💬 🍱大阪燒風味黑胡椒烤雞塊配鐵板牛油炒椰菜 $150/一汁三菜便當嘅其中一款,配有一個開胃前菜同63度慢煮蛋🥚 佢哋有張好貼心嘅食用方法提示卡仔,可以先將一半鰹魚昆布茶高湯放入飯裏面,食到一半嘅時候再將另外一半湯再加入飯度食🍚 咁就可以完美咁食到成個飯/餸菜方面,個烤雞塊係真係好有大阪燒味道,個底其實係雜菜大阪燒。成個配搭都有滿滿嘅日本風味🎌🧇伯爵茶傳統麻糬pancake $98/呢個班戟可以話係必食甜品之一,以德國既紅茶x 綠茶伯爵茶製成,Pancake有好香茶味嘅伯爵茶味道,味道清香。加埋麻糬同雪糕,可以好好享受一冷一熱嘅味道衝擊🍦

🍱大阪燒風味黑胡椒烤雞塊配鐵板牛油炒椰菜 $150

🧇伯爵茶傳統麻糬pancake $98
  • 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊
2022-10-12 255 瀏覽
📍蟲二 Poach旺角上海街618號頂樓———————————————伯爵茶麻糬傳統班戟(💰: 85 hkd) 伯爵茶麻糬班戟🥞帶有淡淡伯爵茶香🍵,質感厚實,咬落去有甘甜煙韌嘅麻糬,好有咬口,啱晒一眾煙韌控😙 面頭除咗放上水果粒、一球北海道牛奶雪糕之外,仲灑左啲焦糖、粟米片脆脆,加埋燒海鹽芝士醬同蜜糖,唔單止有咸有甜,仲有凍有熱,層次感十足‼️ 成個賣相色彩繽紛,絕對係打卡首選~(補充一下:因為影相耐咗少少,影到雪糕溶溶地咁🙈 但甜品上嘅時候雪糕絕對係完整無缺的!下次會緊記遇到有雪糕嘅甜品時好好控制攝影時間😜)平心而論,環境同食物外觀嘅打卡指數絕對係爆分📸,但略嫌價錢性價比低咗少少🤏 不過佢全日都係同一個Menu,如果夜晚食呢個價錢感覺上又抵番啲😆整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 旺角站A2出口步行2分鐘
📍蟲二 Poach
旺角上海街618號頂樓
———————————————
伯爵茶麻糬傳統班戟
(💰: 85 hkd)
伯爵茶麻糬傳統班戟

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 旺角站A2出口步行2分鐘
2022-10-09 77 瀏覽
黎到蟲二,無論係三五知己坐喺榻榻米圍住吹水,定係同摰愛喺空中花園談心,都俾到您身處世外桃源嘅感覺。享用埋佢嘅招牌一汁三菜便當同埋特色班戟,差啲以為自己去左轉日本!要搵呢間咁正嘅cafe,唔駛去山旮旯 - 佢就喺正旺角新蒲點-618上海街,同朗豪坊等地標僅一步之遙!今次黎到,當然唔少得試下佢地嘅主打:一汁三菜 - 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊 $150鰹魚昆布茶漬湯,加上漬物,慢煮蛋,同埋烤雞塊,成為左呢個招牌菜「一汁三菜」。跟住蟲二提供嘅食用方法,將茶漬湯,漬物,慢煮蛋同穀米飯撈埋一齊,令飯嘅香氣昇華!除左烤雞塊,一汁三菜仲有其他主菜可供選擇,總有一款口味啱你!伯爵茶床糬傳統班戟 $98熱辣辣新鮮炮製嘅班戟,啖啖香濃伯爵茶味,裡面仲夾住煙韌嘅麻糬!撈埋雪糕一齊食,享受冷熱交融嘅感覺之餘亦唔怕膩。Iced Americano $23 (跟一汁三菜半價追加)Mocha $42手調咖啡。咖啡嘅香味,同埋面頭嘅靚拉花,都反映出咖啡師嘅用心調製。除左招牌菜同埋手調咖啡之外,呢度有唔少打卡位等你發掘 - 我都影左唔少靚相!去完蟲二,令我享受左一個精彩嘅視覺及味覺旅程!

今次黎到,當然唔少得試下佢地嘅主打:
一汁三菜 - 大阪燒風味黑胡椒烤雞塊 $150

伯爵茶床糬傳統班戟 $98

Mocha $42

2022-10-09 79 瀏覽
呢間都係pancake好出名既餐廳😛之前一直想試但都未有機會,今日咁岩約到個pancake控朋友,就決定去試下佢😛佢可以先係網上訂位,我地係平日食比較少人啲,所以都好容易訂到位😍係旺角站A2行大概五分鐘就到,好方便😍呢間餐廳分左室外同室內,店員都主動問我地想坐邊到😗不過今日夜晚都仲有啲熱,所以都係坐番入面好啲🤣🍱1️⃣一汁三菜便當($150)呢個都算係必試既菜式😛前菜好開胃,係醬汁烤麩冬菇雲耳😛而餐廳好貼心,每個set都印左一張小便條,教我地點樣食😛我覺得將啲湯同溫泉蛋撈埋啲飯一齊食個味道好夾😋而且湯既味道咸淡適中,岩晒我😍佢個主食都好好味,底個層有塊日式薄餅,上面就有幾舊烤雞塊,配埋個大阪燒醬一齊食好惹味😋🍜2️⃣半湯烤豚蒟蒻拉麵($155)我地見到蒟蒻拉麵係低糖質,忍唔住要叫黎試下,感覺上好似健康啲咁😛佢個麵質有啲似公仔麵,不過會再煙韌啲😛而佢個烤豚都出色,唔會太肥膩👍🏻將啲醬油冷湯撈埋一齊食可以幫我地降溫🤣🥖3️⃣海鹽醬黑啤包條($60)呢個麵包都好特別🤣佢食落都比較脆口,有微微既黑啤味道,咬落去都好有口感😋而且海鹽醬味道咸咸甜甜咁😋配埋一齊食好夾啊!😆🥞4️⃣伯爵茶麻糬傳統班戟($98)呢個係

🍱1️⃣一汁三菜便當($150)

🍜2️⃣半湯烤豚蒟蒻拉麵($155)

🥖3️⃣海鹽醬黑啤包條($60)

🥞4️⃣伯爵茶麻糬傳統班戟($98)
呢個係我既大愛😍佢既班戟有濃濃既伯爵茶味,咬落去係有口感既pancake 而唔係空氣感pancake😋仲要有麻糬夾心!真係麻糬控必食😆不過個人覺得麻糬有少少甜🤣佢個雪糕配埋海鹽醬又係令人食到停唔到口😋

🍹5️⃣伯爵可可($55)
呢杯伯爵茶加朱古力牛奶既味道又係好夾😆但如果伯爵茶既味道再濃啲就會再岩我口味啲😛

🍹6️⃣櫻花忌廉草莓泡泡啤($55)
我覺得呢杯都值得一試!佢飲落去既味道好豐富😍佢係有少少奶蓋、士多啤梨、櫻花同埋好似梳打水混埋一齊咁😛仲要有櫻花瓣可以食咁😛注意‼️佢係無酒精架😆

2022-10-07 1021 瀏覽
旺角成日俾人一種人多車多嘈吵嘅感覺☺️估唔到今日俾我發現呢間位於旺角中心點既天台餐廳🍴仲要係好Relax既感覺😍😍唔講以為自己放緊假去左旅行添🤭🤭勁鍾意呢度既氣氛,而且佢哋食物用料都好講究及擺盤夠曬精緻🥰🥰一定要再encore😋😋一汁三菜 $150聽到個名已經覺得好特別☺️佢哋有好詳細介紹食法同點解係呢個名☺️超級貼心😍✅我哋點左清酒醬燒鰻魚(+$15),燒鰻魚超級大條😊魚肉入口好嫩滑,一啲都感覺唔到有魚骨,勁啖啖肉😌😌佢哋清酒🍶醬煮,非常清香👍佢跟餐仲配有日本穀米杞子醬油炊飯同鰹魚昆布茶高湯,仲可以添飯同高湯🤤不過我哋兩個女仔,一個set +一個甜品都已經好夠,所以就冇添飯🥰食到超滿足😋😋桂花麻薯傳統班戟 除咗主食,佢哋甜品都擺盤都好精緻☺️☺️搞到我忍唔住係咁打卡🤭🤭隔籬枱都以為我應該唔係黎食嘢😅佢哋既Pancake口感有d似蛋糕同既口感☺️炎炎嘅夏天上層一個雪糕球,簡直見到都透心涼🤤🤤再加上清香嘅桂花醬,入口好sweet🥰🥰🥰一啖一啖停唔到口😋😋意大利檸檬香草🌿蜜,飲落好清香👍洛神花香檸紫Soda,酸酸甜甜好醒神📌 蟲二 (旺角)旺角上海街618號頂樓#天台餐廳 #環境relax #食物精緻

一汁三菜 $150

桂花麻薯傳統班戟
意大利檸檬香草🌿蜜,飲落好清香👍
洛神花香檸紫Soda,酸酸甜甜好醒神

📌 蟲二 (旺角)
旺角上海街618號頂樓

#天台餐廳 #環境relax #食物精緻 #一汁三菜 #Pancake #美食推介 #旺角美食 #聚會一流 #室內室外 #環境浪漫 #yummy #foodie #hkfoodie #igdaily #mkfood #relax #chill #Gathering #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat
2022-10-06
  • 一汁三菜便當