2023-01-09
蟲二呢間Cafe我一早就bookmark定☺️見佢喺頂層天台,佈滿好多綠色植物🌿有得揀坐室內或者室外,環境唔錯幾chill咁❤️呢度主打日式料理,仲有特別甜品同好多款飲品🍹·店員推介呢到嘅一汁三菜,有開胃前菜、主菜、慢煮蛋同高湯🙂我哋揀咗 •清酒醬燒鰻魚 ($165)呢個set❤️ 佢哋建議將鰹魚茶漬湯加入飯,食到一半再加埋漬物同蛋,同埋加埋剩低嘅湯,再配埋鰻魚食😋 呢個食法幾有日式風味!本身以為高湯無咩特別,點知幾鮮甜又暖胃❤️佢個鰻魚係原條上,幾大條又厚身😋· Baileys Pancakes ($118)呢個係期間限定㗎!Pancake 入面有超大嚿麻糬,仲要配埋Baileys同雪糕!! Pancake 同雪糕一凍一熱,口感豐富而且又幾創新☺️我哋見到嘢飲有好多選擇,其實好想試Coffee 但最後揀咗兩杯Cocktails •阿童木($90),主要係梅酒mix抹茶,面頭有塊鹽炙檸檬🍋 另外 •大白雪夢($90)係桂花蜜mix自家酒釀同Gin 呢杯用咗兩款酒,所以酒味重好多🥂
· Baileys Pancakes ($118)