2019-11-06
好耐無嚟呢邊食嘢,突然諗起網上都講起呢間之前幫襯過又轉咗手嘅小店,幾個朋友都想試吓。裝修無點改變,一樣係有小食主食同甜品,舖內由兩人打理,都好沉實有禮。我哋每人點咗一款主食,另追加兩款小食一款甜品,意粉味道清新,唔油,唔重味,小食同甜品都好味。喺度除咗食得出有心做好每一款食物味道,亦感受到店裏面有嘅心。加配小食$24:3隻雞翼,好大隻,外皮乾身。$24洋蔥圈,好脆好好味,唔食洋蔥嘅我都覺得好味。香煎挪威三文魚扒意粉,好大塊魚扒,新鮮魚肉唔鞋,意粉有微微香草,調味適宜。卡邦尼意粉,上面嘅炸得太硬,意粉乾咗少少。香煎日本帶子意粉,帶子大粒又煎得香,意粉清淡得嚟,唔會搶咗帶子鮮味。香滑榛子醬可麗餅,餅皮好軟,包住嘅係動物淡忌廉,又香又滑,加埋果仁醉同伴碟嘅曲奇碎,口感更豐富。轉配特飲:+$5芝芝蓋茉莉,飲得出茉莉茶香味,清清哋中和奶蓋嘅膩感。+$24芒芝芒芝,芒果奶蓋芝士好多人都必飲,芒果唔算甜,不過感覺親鮮唔係假芒果味。+$24金菠蘿芝士以為會有啲怪,飲落有驚喜,好夾,好味。
加配小食$24:3隻雞翼,好大隻,外皮乾身。
$24洋蔥圈,好脆好好味,唔食洋蔥嘅我都覺得好味。
卡邦尼意粉,上面嘅炸得太硬,意粉乾咗少少。
轉配特飲:
+$5芝芝蓋茉莉,飲得出茉莉茶香味,清清哋中和奶蓋嘅膩感。
+$24金菠蘿芝士以為會有啲怪,飲落有驚喜,好夾,好味。