2025-01-11 423 瀏覽
太子回頭率高的海南雞專門店👍🏻⭐️💕🤩🦥餐廳是專吃雞飯的,有馬拉的美食,更創作出獨特的美食,性價比高!抵吃又好食呀!近排更推出了冬天暖笠笠的雞窩!《火焰醬香椰子雞窩》$168融合了椰青水的香甜和走地雞的鮮嫩,再加入醬香型的茅台酒,保證一滴水也不加,香醇濃郁!超香超香!跟油飯一碗。《招牌海南雞》$130/半隻很欣賞招牌海南雞,做到雞皮彈牙,肉質鮮嫩,很滑很滑,雞味很香,更是啖啖肉,是很好吃的海南雞!下午茶時間更有優惠套餐!《鮮油咖央多士》$42必吃!超好食!打造到入口即融的口感,口感超豐富!咖央醬味道很香濃!必叫!跟餐有飲品!《娘惹咖哩炸雞配椰漿飯》$72同樣是下午茶的套餐,超級大隻的炸雞髀!綠色的椰漿飯很香,娘惹咖哩也很惹味!同樣跟餐有飲品。飲品都好有特色!開心果椰子奶昔桔仔菠蘿梳打水👍🏻👍🏻👍🏻
太子回頭率高的海南雞專門店👍🏻⭐️💕🤩🦥

近排更推出了冬天暖笠笠的雞窩!
《火焰醬香椰子雞窩》$168
跟油飯一碗。

《招牌海南雞》$130/半隻

下午茶時間更有優惠套餐!
《鮮油咖央多士》$42
必吃!超好食!打造到入口即融的口感,口感超豐富!
咖央醬味道很香濃!必叫!
跟餐有飲品!

《娘惹咖哩炸雞配椰漿飯》$72

飲品都好有特色!
桔仔菠蘿梳打水

👍🏻👍🏻👍🏻
2025-01-10 380 瀏覽
招牌海南雞飯 🍚有星馬海南雞風味-幾種唔同醬汁,飯有雞油同斑蘭香味雞雜冬瓜湯 幾多不同雞雜料,清淡可口,好開胃🍍砂拉越菠蘿冰~🔥火焰醬香椰子雞窩🥥🐔🍲 超好打卡的火焰Show!當砂鍋蓋面倒酒時,火焰瞬間升起,湯有濃郁椰子香~脆炸鳳尾蝦春卷絕佳的小食,外脆內嫩,搭配特製醬汁,讓人一口接一口開心果椰子奶昔可以完美的甜品,綿滑椰子味和濃郁開心果風味👏Creamy開心果🏷️蘇山雞飯📍彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖
招牌海南雞飯 🍚
有星馬海南雞風味-幾種唔同醬汁,飯有雞油同斑蘭香味

雞雜冬瓜湯
幾多不同雞雜料,清淡可口,好開胃

🍍砂拉越菠蘿冰

~🔥火焰醬香椰子雞窩🥥🐔🍲

~脆炸鳳尾蝦春卷
絕佳的小食,外脆內嫩,搭配特製醬汁,讓人一口接一口

🏷️蘇山雞飯
📍彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖

今日同同事收工行去太子食飯,之前已經食過呢間覺得好好食,見難得今日唔洗等位,就入去食晚餐。醬油三寶飯有醬油雞,醬油豬手同埋雞蛋,雞皮薄肉嫩,醬油味道恰到好處,咬下去超滑口。豬手也是一絕,肉質鮮嫩,浸滿滷水汁,夠晒惹味,還帶點膠質感,吃的時候特別過癮。飯帶帶淡淡雞油香, 好好食😋。隨餐雞雜冬瓜湯清爽又不膩,仲加入大量雞腎雞肝等材料,令整體更加開胃。麻辣玻璃魷魚通菜,這道菜辣得剛剛好,魷魚彈牙帶點小辣, 通菜的爽脆感也不錯,跟餐半價非常抵食。獅城芽菜走地雞飯,意想不到走地雞好滑好鮮嫩,低下鋪滿爽脆芽菜,配埋3款海南雞醬料, 同雞油飯,食唔停口。特飲加$18就有, 超級抵同勁好飲。大推開心果椰子奶昔,開心果同椰子味濃郁,味道好香,但又品會過甜,超好飲😍😍雪糕班蘭奶茶雪糕係椰子味,但飲品斑蘭味唔太特出,甜度適中,無開心果椰子奶昔咁驚艷。鮮油咖央多士真是一道完美的收尾,麵包香脆,搭配咖央的香甜,同大大舊鮮牛油🧈真係好邪惡,忍唔住食哂2嚿😝。

雪糕班蘭奶茶

• 開心果椰子奶昔
  • 鮮油咖央多士
  • 獅城芽菜走地雞飯
  • 雞雜冬瓜湯
2025-01-08 378 瀏覽
之前同男友食過一次,都覺得幾好食,所以知道原來太子有間新淨的分店,都想試下先啱啱7點已經高朋滿座,需要排隊裏面裝修行輕奢感的東南亞風,都覺得幾乾淨同坐得舒服獅城芽菜走地雞飯 $95走地雞肉質較結實,食起嚟爽彈;芽菜加左麻油,都幾香;而油飯都大粒惹味!跟湯係雞雜冬瓜湯,主題都係不離於雞,飲落都幾清甜!招牌海南雞飯 $85海南雞真係幾大件都幾多下,相比走地雞,海南雞比較軟滑,兩者不同質感,視乎個人口味跟餐加$35就可以點砂拉越菠蘿冰,造型靚,入面的菠蘿沙冰都好冰爽清新,值得一試!咖吔油條配薄荷朱古力雪糕 $38呢款甜品上次已經試過,又抵食又好味!脆熱油條配冰凍雪糕,一鹹一甜,係好兩極的野,但配起黎又中和平衡返,非常之夾!

先啱啱7點已經高朋滿座,需要排隊

裏面裝修行輕奢感的東南亞風,都覺得幾乾淨同坐得舒服

獅城芽菜走地雞飯 $95

跟湯係雞雜冬瓜湯,主題都係不離於雞,飲落都幾清甜!

招牌海南雞飯 $85

咖吔油條配薄荷朱古力雪糕 $38
2025-01-06
2025-01-04 370 瀏覽
位於太子正中心的餐廳裏面每一道菜都非同凡響招牌海南雞半隻眾所周知 海南雞到處也可以食到但是能夠食到這種雞肉嫩滑 濃郁肉味 順滑可口肥瘦適中的海南雞 相信這裏食到的必定是正宗這個招牌菜不能夠錯過火焰醬香椰子雞鍋淨係賣相已經知道非常之好食 唔使講一定係想食先 濃郁的椰子味道配上鮮嫩嘅雞肉 倒上一小杯茅台製造現場火焰熱騰騰的放上枱面 雞香酒香 包你食齒大動 欲罷不能 又好睇又好食 總之就係過癮馬拉盞椰菜苗不知為什麼椰菜苗一定要配搭馬拉盞先至係出到美味嘅感覺 而且師傅廚藝十足 令到椰菜苗的軟硬程度適中 馬拉盞的味道緊貼在蔬菜身上 冇得頂鮮油咖央多士鮮油多一定要趁舊牛油溶之前要咬落去簡直係一流的享受 加上咖央味道 南洋風味出晒來 脆卜卜的多士 這個口感天衣無縫娘惹咖喱炸雞配椰漿飯賣相一流 咖喱炸雞,原來可以這麼香口 同樣地,南洋風味出晒來 這裏的雞肉永遠冇得輸 肉汁鮮味雞肉順滑 配上椰漿飯及大大片蝦片,滷水雞蛋, 香噴噴色香味俱全香口好味有口感開心果椰子奶昔相信大人小朋友都喜歡這個飲品 甜美清新 凍冰冰 開胃消滯 飲過都心情愉快吉仔菠蘿梳打水同樣地開胃消滯,而且有一種刺激嘅感覺 繼續品嚐美味大餐
位於太子正中心的餐廳

鮮油多一定要趁舊牛油溶之前要咬落去

娘惹咖喱炸雞配椰漿飯
香口好味有口感

吉仔菠蘿梳打水
同樣地開胃消滯,而且有一種刺激嘅感覺 繼續品嚐美味大餐

下次來到太子,一定不能夠錯過這間店舖
♡ 火焰醬香椰子雞窩(送油飯) $168:店員首先會將茅台淋落煲邊然後點火,火焰圍住煲邊一直燒,視覺效果真係好正😍大約等個幾分鐘左右先再打開。一打開蓋已經聞到好濃烈嘅酒香同椰子味🤩我地先試左湯底,本身已經用左成粒椰子水做湯底,再加上雞同酒味,味道十分清甜🤤好味👍🏻而雞肉亦都索入左酒香同椰子味,不過煲耐左啲雞肉會諧。♡鮮油咖央多士 $18:厚厚嘅鮮油配上烘得啱啱好嘅多士,真系流晒口水😆👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻呢個天氣食雞煲啱啱好,再飲返啖椰子湯簡直系絕配😳仲夾埋咁新奇嘅茅台口味,值得一試丫🥳

♡ 火焰醬香椰子雞窩(送油飯) $168:
而雞肉亦都索入左酒香同椰子味,不過煲耐左啲雞肉會諧。

♡鮮油咖央多士 $18:
厚厚嘅鮮油配上烘得啱啱好嘅多士,真系流晒口水😆

2024-12-31 422 瀏覽
晚上到了位於太子的#蘇山雞飯,跟友人品嘗一下,人氣星馬菜餐廳嘅美食。餐廳環境乾淨舒服,食物味道有風味,性價比高,價錢亦親民。獅城芽菜走地雞飯配星洲迷你叻沙,雞皮爽滑新鮮,雞肉有彈性入口嫩滑,加埋惹味醬汁連飯食好惹味。叻沙細細碗,但配料十足的有蝦、豆卜米粉同油麵樣樣齊,湯底香濃味道正宗。醬油三寶飯,(醬油雞、豬手&蛋),加配輕怡排骨茶,麻辣玻璃咸魚通菜同椰漿咖啡。豬手煮得軟腍,皮質地Q彈黏口,肉質唔會好乾身,我哋食到舔舔脷。肉骨茶入口有胡椒同藥材味,肉骨煮得入味,肥瘦適中。麻辣玻璃通菜,醬汁微辣都幾惹味。

麻辣玻璃通菜,醬汁微辣都幾惹味。
2024-12-31
2024-12-26 446 瀏覽
半年前第一次隨入餐廳,當時已經及其誠意之作:椰子雞!驚艷無限!半年後再光臨,味道水準一如上次,沒有絲毫退步!這是非常之意外!看到有些評語說服務態度不好,真誠為他們平反一下,人哋係地道茶餐廳,難道給差評的你平民茶餐廳要五星級服務?在平民茶餐廳中他們的服務,我感覺已經是天花板!而且這裏環境非常之乾淨,餐具也非常之乾淨,可以如此的乾淨的餐廳,味道又如此好,這是留港消費應當支持的餐廳!真摯的推薦😋😋😋

真摯的推薦😋😋😋
  • 火焰醬香椰子雞鍋
  • 砂拉越菠蘿冰
2024-12-26 418 瀏覽
收藏左呢間蘇山雞飯都一段時間,今次出太子即刻諗起試試先🤭真係好好彩,一去到就有位,不過坐低唔夠5分鐘就見出面排左條人龍😶‍🌫️仲聽到店員話去到地鐵站?!哇 (不過又真係成餐飯都keep住見到條人龍係外面等位)落單既時候都好想揀海南雞飯,但又比個椰子雞窩吸引住,咁既然佢都有油飯,就下次先試海南雞啦👋老鼠粉唔知係咩,所以就叫黎試試(原來係銀針粉)仲可以加錢配菜同小食,抵過散叫架最後。。。開心果fans就揀係要叫返杯開心果椰子奶昔啦😍🍽️火焰醬香椰子雞窩 $168 地道白咖哩老鼠粉 $70 泰式魚餅 $38 沙爹雞/牛肉串 4枝$78 玻璃魷魚通菜 $50 開心果椰子奶昔 $28 🔍 #piggy在太子 #piggy_雞飯 #piggy_椰子雞煲🐷食後感:魚餅同玻璃魷魚通菜一般般,淨底既通菜我仲要加沙爹醬先覺得好味少少🤏白咖哩老鼠粉入面有豆卜、叉燒、魷魚、蛋,湯底唔算好濃,不過幾香。舊叉燒都幾好食夠淋,個人覺得試過一次就夠。估唔到個椰子雞窩會喺我哋面前點火🤩令人真係好期待。夠鐘食得喇,一打開蓋已經聞到好香嘅椰子味,立即試第一啖湯,哇,超級甜🤤相信真係用足1
收藏左呢間蘇山雞飯都一段時間,今次出太子即刻諗起試試先🤭

老鼠粉唔知係咩,所以就叫黎試試(原來係銀針粉)
仲可以加錢配菜同小食,抵過散叫架
最後。。。開心果fans就揀係要叫返杯開心果椰子奶昔啦😍

🍽️火焰醬香椰子雞窩 $168
地道白咖哩老鼠粉 $70
泰式魚餅 $38
沙爹雞/牛肉串 4枝$78
玻璃魷魚通菜 $50
開心果椰子奶昔 $28

估唔到個椰子雞窩會喺我哋面前點火🤩令人真係好期待。夠鐘食得喇,一打開蓋已經聞到好香嘅椰子味,立即試第一啖湯,哇,超級甜🤤相信真係用足100%椰子水,好正,而且配埋既油飯都好好食,一邊食都諗緊仲要唔要多個飯,不過真係食唔哂啦
加配嘅沙嗲串又係好好食,真係必食👍
開心果椰子奶昔雖然唔係好重嘅開心果味,不過溝埋椰子香味我都覺得幾好飲,推薦
絕對會再幫襯‼️🐽

🤑性價比:7/10
🤤色香味:9.5/10
🐖邪惡度:6.5/10
🤗推薦度:9/10

📍#蘇山雞飯
彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖

#piggyfoodiedaily #hkfoodie #hkfood #hkeat #hkig #hkgirl #雞飯 #太子美食 #香港美食 #新加坡菜 #馬來西亞菜 #開心果 #沙嗲串燒 #小豬找美食 #椰子雞煲 #piggy_美食

• 開心果椰子奶昔
  • 火焰醬香椰子雞鍋
  • 夜市沙嗲
2024-12-20 537 瀏覽
今天我來到太子,特地來試試蘇山雞飯,距離E出口走一分鐘就到了,超方便!🤩 這是我第二次來,之前在長沙灣的時候已經被它的美味驚艷到!😍首先,我點了火焰醬香椰子雞窩配油飯。店員在煲蓋上淋上酒後點火,瞬間火焰包圍了煲蓋,太過癮了!🔥 等了大約5分鐘,湯底清甜,椰子香味濃郁,還帶著微微的酒味,真是太完美了!🥥✨ 走地雞的份量也給得很足,配上油飯,吃得我心滿意足!🍚❤️另外,我還加了馬拉盞炒椰菜苗,這道菜清脆爽口,吃了一口就忍不住想多來幾口,完全開胃!🥦👍接下來是鹵水豬手飯,豬手煮得軟軟的,入味得不得了,旁邊的咸酸菜完美解膩,真是送飯的絕配!😋🍽️我們還點了夜市沙嗲(4串),全選了雞肉,串燒的肉質嫩滑,香氣四溢,根本停不下來!🍢🔥最後,我們加了鮮油咖地多士,只需加價$15,厚厚的牛油搭配咖央醬,簡直是罪惡的享受,讓我一口接一口,忍不住想多點!🥵🍞如果你在太子附近,一定要來蘇山雞飯試試,保證讓你愛上!💖✨

首先,我點了火焰醬香椰子雞窩配油飯。

另外,我還加了馬拉盞炒椰菜苗,
這道菜清脆爽口,吃了一口就忍不住想多來幾口,完全開胃!🥦👍

接下來是鹵水豬手飯,

我們還點了夜市沙嗲(

如果你在太子附近,一定要來蘇山雞飯試試,保證讓你愛上!💖✨
2024-12-17 775 瀏覽
打開menu見到有依杯特飲,一定要嗌嚟試試!開心果撞椰子奶昔,原來幾夾喎!咖吔多士,麵包烘到香脆金黃,撘上椰香味十足嘅咖吔醬,中間夾塊厚切牛油!哇!好邪惡但又好好食🤤!話晒依度嘅招牌!點都要嗌嚟試!無骨海南雞,食落啖啖肉,雞皮中層有層啫喱狀雞油!食落好滿足!雞油飯一樣咁出色!啖啖雞油香氣,油飯入哂味!追加咗個鳳尾蝦春卷,現炸春卷皮炸得酥脆可口,內層包住大大隻蝦,蝦肉彈牙,咬落去口感滿足。整體來講依間餐廳質素唔錯,值得嚟幫襯!
1936 瀏覽

打開menu見到有依杯特飲,一定要嗌嚟試試!
開心果撞椰子奶昔,原來幾夾喎!

但又好好食🤤!
招牌海南雞飯

脆炸鳯尾蝦春卷

整體來講依間餐廳質素唔錯,值得嚟幫襯!
2024-11-29
15 分鐘 (堂食)
招牌海南雞飯
脆炸鳯尾蝦春卷
2024-12-15 462 瀏覽
理解吾到點解咁多好評4人卡位張枱勁細勁迫,仲要我地只係3個人一人一個餐放到張枱都迫到就快吾夠放重點係個staff竟然將兜湯麵倒左落我身到就係因為話要避開杯奶茶🙂嗰下我都比吾切反應,着緊白色衫,但係一兜叻沙倒落黎件衫可以直接報銷🙂🙂🙂啲staff嘅態度只係當下幫手處理下然後完全冇後續 冇比賠償都算重點係完全無正式講sorry 一啲誠意都冇吾知佢地老闆/經理知吾知態度一個問題食物又吾咪特別好食🙂無下次thanks
理解吾到點解咁多好評
4人卡位張枱勁細勁迫,仲要我地只係3個人
一人一個餐放到張枱都迫到就快吾夠放
重點係個staff竟然將兜湯麵倒左落我身到
就係因為話要避開杯奶茶🙂
嗰下我都比吾切反應,着緊白色衫,但係一兜叻沙倒落黎
件衫可以直接報銷🙂🙂🙂
態度一個問題
食物又吾咪特別好食🙂無下次thanks
2024-12-15
2024-12-13 270 瀏覽
最近,我和家人一起去了一家專賣海南雞飯的餐廳,這次的美食體驗讓我們的味蕾充分感受到了海南的風味。餐桌上擺滿了各式佳餚,包括海南雞飯、叉燒飯、豬手、泰式魚餅、冬瓜湯和魷魚通菜,每一樣都讓我們期待不已。首先,海南雞飯是這次用餐的主角。雞肉煮得恰到好處,肉質鮮嫩,搭配香氣四溢的油飯,每一口都滿載著海南特有的香味。飯粒粒分明,吸收了雞肉的鮮香,讓人忍不住多吃幾口。旁邊的特製醬油和辣椒醬更是畫龍點睛,增添了風味的層次。接下來是叉燒飯,叉燒的色澤誘人,外焦內嫩,甜中帶鹹,搭配軟糯的白飯,簡直是絕配。每一口都讓人感受到叉燒的香氣與飯的結合,彷彿在享受一場味覺的盛宴。豬手則是另一個亮點,表皮酥脆,肉質鮮嫩,醬汁濃郁,吃上一口,令人陶醉。這道菜的口感層次豐富,無論是搭配米飯還是單吃,都讓人念念不忘。泰式魚餅則帶來了不同的風味,魚餅外脆內嫩,搭配酸甜的醬汁,讓我們感受到泰國料理的獨特魅力。這道菜輕盈不膩,適合與家人分享。冬瓜湯清淡可口,恰好中和了其他菜品的油膩感,讓整頓飯的味道更加均衡。最後,魷魚通菜則是這頓飯的完美收尾,魷魚鮮嫩,通菜清脆,讓我們的餐桌充滿了海鮮的鮮香。這次的海南雞飯之旅不僅滿足了我們的

這次的海南雞飯之旅不僅滿足了我們的味蕾,更讓家人之間的感情在美食中更加升溫。每一道菜都如同一段故事,讓我們在享受美食的同時,共同分享著生活中的點滴快樂。
2024-12-07
10 分鐘 (堂食)
  • 海南雞飯
  • 叉燒
  • 豬手
˗ˏˋ 蘇山雞飯 (太子) ˎˊ˗今日嚟到位於太子E出口行1分鐘都唔洗就到蘇山雞飯✨今次係我第二次食🫢好耐以前佢係長沙灣啱啱開鋪嘅時候食過都覺得依間質素高之餘又好抵食🤤📌火焰醬香椰子雞窩 + 油飯一嚟到嘅時候店員喺煲蓋上面淋上酒 然後再點火🫢瞬間煲蓋俾火焰包住 然後再靜心等待大約5分鐘!湯底清甜但帶有濃郁椰子香及微微嘅酒味走地雞份量多 配埋油飯食 就哂滿足😋📌星洲叻沙摻摻 配料有豆卜、魚片頭、青口及蝦等湯底濃郁之餘又唔會個鹹 係飲到嘅叻沙🫢今次我哋轉咗老鼠粉 類似銀針粉咁煙煙韌韌 食嘅時候一啖湯一啖粉 話咁快就清晒🙂‍↕️📌夜市沙嗲(6串)沙嗲串燒可以選擇雞肉或者牛肉🤤兩款都燒得唔會乾 內裏嘅肉質夠嫩✨食落有香濃嘅燒香味🧉開心果椰子奶昔🧉雪糕薄荷朱古力咖啡飲品真心好驚喜🥹開心果椰子奶昔滿滿嘅椰子味🥹慢慢飲落去先開始滲透開心果嘅味道 而且成杯嘢又唔會太甜✨好有驚喜!🙀雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有層次再撈勻咗薄荷朱古力雪糕之後🍨成杯飲品變得清爽🙂‍↕️‎✎ܚ𝗡𝗼𝗻-𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗶𝗯𝗹𝗲/ 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 ᝰ✍︎꙳⋆Recommendation: 7/10 | E
˗ˏˋ 蘇山雞飯 (太子) ˎˊ˗

📌火焰醬香椰子雞窩 + 油飯
一嚟到嘅時候店員喺煲蓋上面淋上酒 然後再點火🫢
瞬間煲蓋俾火焰包住 然後再靜心等待大約5分鐘!
湯底清甜但帶有濃郁椰子香及微微嘅酒味
走地雞份量多 配埋油飯食 就哂滿足😋

📌星洲叻沙摻摻
配料有豆卜、魚片頭、青口及蝦等
湯底濃郁之餘又唔會個鹹 係飲到嘅叻沙🫢
今次我哋轉咗老鼠粉 類似銀針粉咁
煙煙韌韌 食嘅時候一啖湯一啖粉 話咁快就清晒🙂‍↕️

📌夜市沙嗲(6串)
沙嗲串燒可以選擇雞肉或者牛肉🤤

而且成杯嘢又唔會太甜✨好有驚喜!🙀
雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有層次
再撈勻咗薄荷朱古力雪糕之後🍨
成杯飲品變得清爽🙂‍↕️

Recommendation: 7/10 | Environment 7/10 | Services: 8/10 | Tasty: 8/10 | Cp Value: 8/10

⸝⋆太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖
2024-12-02 877 瀏覽
今日來到太子,想食海南雞飯經過見到呢間店好吸引裝修有格調,燈光光猛就決定入去試吓餐牌用QR code掃,好方便選擇亦多獅城芽菜走地雞飯走地雞肉質鮮嫩,搭配著清爽的芽菜,口感層次豐富。雞肉經過精心處理,表皮光滑,肉質多汁,浸泡在香濃的雞湯中,讓人感受到雞肉的原汁原味。配上香氣四溢的油飯,更是令人食指大動豐盛海南雞飯(半隻)雞肉份量十足,吃上一口,肉質鮮美,讓人驚艷。雞飯吸收了雞肉的鮮汁,米粒分明,口感滑順。搭配的特製醬油和酸辣醬,增添了風味,讓整體味道更加豐富,令人一試成主顧。輕怡肉骨茶這道湯品的骨頭經過慢火熬煮,湯底濃郁,肉質軟嫩。香料的味道恰到好處,讓湯品既清爽又滋補。每一口都能感受到肉的鮮香,十分適合搭配米飯或直接享用,讓人感到無比滿足。順化豬肉串這道串燒的豬肉新鮮,經過醃製後烤至金黃,外焦內嫩。每一口都能感受到豬肉的香氣和濃郁的醬汁,搭配新鮮的蔬菜,口感十分豐富,讓人一口接一口。沙嗲雞肉串燒這道菜的雞肉串燒香氣撲鼻,肉質鮮嫩多汁。沙嗲醬的香甜味道與雞肉的鮮香相得益彰,讓人回味無窮。每一口都充滿了南洋風味,令人陶醉
今日來到太子,想食海南雞飯
經過見到呢間店好吸引
裝修有格調,燈光光猛
就決定入去試吓

餐牌用QR code掃,好方便
選擇亦多
11914 瀏覽

獅城芽菜走地雞飯

豐盛海南雞飯(半隻)

輕怡肉骨茶

順化豬肉串