2022-06-15
與柴灣Cinema City相連的電影主題餐廳,餐廳小食仲可以拎入戲院睇戲食,正阿!不過未夠鐘開場就堂食開餐先睇戲。舖天薯條配醬燒豬仔骨 (半條) $106 半條豬仔骨都唔細,有五條骨,燒烤醬味濃而不膩,肉質嫩腍,好食!招牌舖天薯條係脆熱薯條加上芝士醬及肉醬,好邪惡但又食到停唔到口。旁邊仲有一大份胡麻醬蔬菜,蘿蔔,翠玉瓜,西蘭花,沙律菜等,(自我)感覺均衡。鐵板黑椒汁肉眼扒及大蝦配薯菜 $106 有蒜蓉包及沙律,肉眼扒好大塊,開邊大蝦肉質彈牙,墊底薯菜毫不吝嗇,份量好多。晚餐奉送飲品,或以半價轉特飲,叫左杯西班牙雪糕咖啡及黑牛,牛奶味雪糕味道香濃,口感比較硬身有少少似冰沙。與其說這是間電影主題餐廳,因為一個放滿Figure的展品櫃,我覺得這裡更似是親子餐廳,牆身佈置貼滿小薯公仔,仲有個放滿玩具的角落,飲埋杯雪糕特飲更加添幾分童真。另外餐廳仲養左幾隻靚雀,老闆隻彩色小鸚鵡連睡姿都好可愛呢。
舖天薯條配醬燒豬仔骨 (半條)
鐵板黑椒汁肉眼扒及大蝦配薯菜
黑牛 / 西班牙雪糕咖啡
另外餐廳仲養左幾隻靚雀,老闆隻彩色小鸚鵡連睡姿都好可愛呢。