2008-07-26 18 瀏覽
今日放學肚肚地餓, 同男朋友走去試試呢個燒餅皇~其實經過一億次, 本身唔中意食胡椒餅等食品所以從無衝動去試!但今日突然心血來潮想試一試佢個出名既武大郎, 所以便專程去試一試喇~一眼望落見到武大郎個時,有少少嚇左個突! 因為無唸過佢咁大個..問空個店員,佢服務態度好好,係度解釋d燒餅既成份等等最後都係嗌左個武大郎...又幾好食wor! 本身唸住佢整左咁多個放係度都唔多熱!點知佢熱度適中! 好岩入口=]d 餅皮就無咩特別...我覺得林左少少..如果脆dd應該好食d!份量黎講真係好大,啖啖都有肉! 10蚊一個真係好抵!但係就真係咸左少少...>__< 每食一啖都要食多d皮! 同食完唔飲水會死!但overall幾野味! 下次都會想試埋牙擦酥同淑女餅~牙擦酥賣相好好,同有我最愛既紅豆=] 應該會幾好食=]
今日放學肚肚地餓, 同男朋友走去試試呢個燒餅皇~
問空個店員,佢服務態度好好,係度解釋d燒餅既成份等等
最後都係嗌左個武大郎...
又幾好食wor! 本身唸住佢整左咁多個放係度都唔多熱!
點知佢熱度適中! 好岩入口=]
份量黎講真係好大,啖啖都有肉! 10蚊一個真係好抵!
但overall幾野味! 下次都會想試埋牙擦酥同淑女餅~
牙擦酥賣相好好,同有我最愛既紅豆=] 應該會幾好食=]

2008-07-25 18 瀏覽
前日同朋友行行下街,諗住食肥姐,但係.,.....好似太早,未有得食~突然記得有燒餅王,所以走左去食~我食過好多次,朋友就第一次食*我地2個都叫淑女餅~淑女餅($5):抵食*好味*入面有有豬肉,榨菜,好好味~d豬肉好林.有肉汁,唔會太油~而且有少少榨菜,令個淑女餅唔會好漏,d味好夾,好味!個餅皮好鬆軟~我食完飽飽地,朋友就無飽ge感覺,想食多一個(武大郎)...下次食武大郎!!:

個餅皮好鬆軟~

下次食武大郎!!
  • 淑女餅
(非會員)
除左牙擦酥、武大郎、龍鬚餅、淑女餅、燒餅皇之外, 好似好少人食叉燒飽, xx奶奶(唔記得個正名,總之有奶皇餡嘅包)...我食左2次, 覺得好正!叉燒飽, xx奶奶嘅包好鬆軟, 咬落去嗰下, 真係可以感受到一個鬆軟嘅包嘅口感, 非一般美心, 東海堂, 聖安娜嗰d落添加劑, 穩定劑, 唔似麵包質地嘅包可相比. 亦非一般酒樓嘅叉燒餐可相比. 你試下就知.

• 叉燒飽
  • xx奶奶
2008-07-22 21 瀏覽
見到openrice既食評黎搵食,,舖仔一間唔顯眼買左一個武大郎,一個淑女餅個淑女餅係個熱爐度拿出黎勁熱辣辣,,...熱傷左女朋友隻手 大家要小心首先趁熱食左個淑女餅先,,,好正,,完全停唔到口...好強既香料味豬肉有肉汁,有5%左右既搾菜,成個餅好鬆脆,餅皮薄,啖啖都咁香極速比我地兩個消滅左之後就食武大郎,,個餅皮厚d裡面好大舊肉,,都好正,,,我地就食唔到羊酥味..食完兩個餅成口都係香料味...咁就一個晚餐~$15,抵!
見到openrice既食評黎搵食,,舖仔一間唔顯眼
買左一個武大郎,一個淑女餅
個淑女餅係個熱爐度拿出黎
勁熱辣辣,,...熱傷左女朋友隻手
大家要小心
首先趁熱食左個淑女餅先,,,
好正,,完全停唔到口...好強既香料味
極速比我地兩個消滅左
之後就食武大郎,,個餅皮厚d
裡面好大舊肉,,都好正,,,我地就食唔到羊酥味..
食完兩個餅成口都係香料味...
咁就一個晚餐~$15,抵!
  • 淑女餅
2008-07-21 13 瀏覽
在'乜到加'既時候武大郎仍然維持十蚊件抵!年多前試過武大郎後一試難忘今天和啤掃街時便推介她吃愛吃豬肉的她亦大讚包子熱辣辣啤嚷著咬了數啖外皮仍吃不到豬肉後來皮連諂一起咬了,她便吃不停外皮鬆脆,豬肉諂亦做得好吃完一個已飽飽十元吃一個美味的包真是很抵亦看見很多路過的人開心地拿著大包吃下次會留肚試其他款式小店,繼續努力!
在'乜到加'既時候

今天和啤掃街時便推介她吃
愛吃豬肉的她亦大讚

包子熱辣辣
啤嚷著咬了數啖外皮仍吃不到豬肉
後來皮連諂一起咬了,她便吃不停

外皮鬆脆,豬肉諂亦做得好
吃完一個已飽飽
十元吃一個美味的包真是很抵
亦看見很多路過的人開心地拿著大包吃
下次會留肚試其他款式
小店,繼續努力!
2008-07-10 7 瀏覽
見到呢度寫距好好食咁~~就一於同男朋友黎試試~~~嘩~~~個武太朗真係好大個架~~不過真係幾好味喎~好juicy架~~~唔會怕食包好乾咁!!本身一心唸住黎試淑女餅架~~點知自己眼大睇過龍買果陣見唔到有喎~~跟住就買左個距寫係new 既 : 胡椒餅!! 個胡椒餅真係好胡椒下喎~~~有d辣~~不過都同樣好juicy~!但天氣好熱~~食到熱上加熱~~WAHAHAH我買完先見到個淑女餅~但己經買左兩個喇~~下次再試!!好~~我下次一於再黎試埋個淑女餅先!!!
見到呢度寫距好好食咁~~就一於同男朋友黎試試~~~

跟住就買左個距寫係new 既 : 胡椒餅!!

但天氣好熱~~食到熱上加熱~~WAHAHAH

我買完先見到個淑女餅~但己經買左兩個喇~~下次再試!!
好~~我下次一於再黎試埋個淑女餅先!!!
  • 武太朗
2008-07-08 6 瀏覽
成日經過都望到呢間野, 不過都好似冇乜人買野咁, 原來係買同賣野既人速度快, 先唔見得有人排隊唧~武大郎$10(以為好大個會食唔哂, 點知呢餅野極岩我口味, share一半比男友都有少少唔捨得-_-...呢餅野曖曖地, 又軟熟, d餡雖然塞唔滿個飽, but實在好鬼香同勁多肉汁...If 各位人兄好似我男友咁怕騷味既話就唔好食呢餅野喇, cos都幾騷下~but i like it~^^)P.S. 等到我阿妹黎到又買多個比佢咬, 連平日乜都冇乜反應既佢都講左一句....."好味..."我下次一定要試第樣....

我下次一定要試第樣....
  • 引死人既"武大郎"~
2008-07-06 7 瀏覽
都係武大郎最好食~!!次次黎都一定係食呢個~~!!!肉汁鮮~包心熱~~!!唔知可以挑剔到d 咩野~~
都係武大郎最好食~!!
次次黎都一定係食呢個~~!!!

肉汁鮮~包心熱~~!!

唔知可以挑剔到d 咩野~~
2008-07-04 4 瀏覽
見到咁多好評,一定要去試啦!今日買左淑女餅同牙擦酥。淑女餅唔係好濃味又多柞菜木絲,熱辣辣。但又唔係好覺入口即溶啵!?5蚊一個好抵!下次一定轉程再去買多幾個
見到咁多好評,一定要去試啦!
今日買左淑女餅同牙擦酥。

淑女餅唔係好濃味又多柞菜木絲,熱辣辣。
但又唔係好覺入口即溶啵!?

5蚊一個好抵!下次一定轉程再去買多幾個
牙擦酥
牙擦酥
2008-06-29 8 瀏覽
淑女餅真係好好食,而家物價高漲仲可以做到$5既實在難得!仲要好多料!!!俾女仔食真係一個都夠飽!!我第2日仲要專登行去再食!!!太.好.味.喇!
淑女餅真係好好食,而家物價高漲仲可以做到$5既實在難得!
仲要好多料!!!俾女仔食真係一個都夠飽!!
我第2日仲要專登行去再食!!!
太.好.味.喇!
2008-06-27 7 瀏覽
Went to shop around in MK ytd and wanted to eat sth small, not filling cos have to go for dinner two hours later. I always want to try the sew bang from this shop a long time ago but dont get chances to try, so very happy this time!!! I ordered a pork sew bang, Its very thick and big, its very juicy and it taste very good. Its not oliy whereas some place is very oily. I think it would taste even better if its a bit more burnt on the surface. Will try other products next time
2008-06-25 4 瀏覽
早上飲完茶才十一時,不夠飽,行去旺角望望有沒有小食可以頂頂肚,因為怕下午肚餓。經過此店,他們開了不久,沒有太多選擇,所以選了淑女餅,紙袋上的形容是「入口即溶」,一口吃下,有這個感覺 (只限餅皮),肉餡幾好味,不會太重味,而且加了些爽口的東西,應該是菜甫,令整個肉餅餡不會只有肉這樣「寡」,口感不錯,好味。不過,吃這店的餅要有心理準備,因為是頗肥膩的,不過好味的食物往往也是這樣的。

$5 (其他)
2008-06-24 15 瀏覽
I entirely agree with 墮天使戰記's post on 2008-05-07 headlined "不斷挑戰,不斷失敗".I had 菠蘿叉燒包新野唔試好過試$10 for 3....Next time I better stick to the good old 武大郎.

I had 菠蘿叉燒包

新野唔試好過試

$10 for 3....

2008-06-18 2 瀏覽
和男朋友2人分一個武大郎...已經超飽 ...半個武大郎便成為了我們的晚餐...燒餅的肉餡是超巨形的....味道很特別 ..真有點不太像豬肉 ...不過以這個低價錢.. 沒可能有羊肉吧 ?餡多的同時 ... 肉很多汁 ..一點都不干..非常正 !而且皮薄在通漲下只是十元的價錢 ..真係無敵 !!!有機會我會再試其他的食物
和男朋友2人分一個武大郎...
已經超飽 ...
半個武大郎便成為了我們的晚餐...
燒餅的肉餡是超巨形的....
味道很特別 ..真有點不太像豬肉 ...
不過以這個低價錢.. 沒可能有羊肉吧 ?
餡多的同時 ... 肉很多汁 ..一點都不干..
非常正 !
而且皮薄
在通漲下
只是十元的價錢 ..
真係無敵 !!!

有機會我會再試其他的食物
2008-06-08 6 瀏覽
武大郎一個好食又頂肚太好la >3<我男仔食都夠飽啖啖肉"又重香料味wo```so good!但史迪妻叫到D蔥就曬手兼拎頭加多杯happy leomon ge珍珠奶茶飽哂``
武大郎一個好食又頂肚
太好la >3<
我男仔食都夠飽
啖啖肉"又重香料味wo```
so good!
但史迪妻叫到D蔥就曬手兼拎頭
加多杯happy leomon ge珍珠奶茶