2009-04-25 13 瀏覽
今日行開MK見有D肚餓...又開始搵野食LA見到萬家燒餅皇好耐之前上黎OPENRICE睇過想食好耐GA LA~~今次終於有機會!!!其實主要係D餅GE名吸引左我D名真係好得意呀HAHA我地叫左個燒餅皇唔係講笑...見佢好似好細咁食落佢都幾大個下GA...HAHA....唔可以睇少..D料好好面呀!!!調味做得好好...下次一定要試埋其他先得..值得推介...正
今日行開MK
見有D肚餓...
又開始搵野食LA

見到萬家燒餅皇
好耐之前上黎OPENRICE睇過
想食好耐GA LA~~
今次終於有機會!!!
其實主要係D餅GE名吸引左我
D名真係好得意呀HAHA

我地叫左個燒餅皇
唔係講笑...
見佢好似好細咁
食落佢都幾大個下GA...
HAHA....唔可以睇少..
D料好好面呀!!!
調味做得好好...
下次一定要試埋其他先得..
值得推介...正
2009-04-24
  • 燒餅皇
行完模型街,咁arm中午吃不飽,就近買了個燒餅王吃武大郎上次吃過: 份量是多,啖啖肉, 但味道好像是預期之內,沒有驚喜反而燒餅王, 好像少一些,吃下脆脆外皮, 又有少少辣味,,不錯
行完模型街,咁arm中午吃不飽,就近買了個燒餅王吃

2009-04-21
  • 燒餅王
2009-04-22 15 瀏覽
今日兩公婆去太子,由太子行到旺角,都唔知食嘜好!雖然大把食店,但係又冇邊問特別好,最後去到女人街裏面date食晏,点知食完都唔飽。行到燒餅皇就買咗一個武大郎、一個燒米餅。武大郎同以前唔同,個餅皮以前係白色,点解依家係紅紅地色,係唔係加咗其他野落去,又辣又冇肉鮮味。燒米餅個皮煙韌,裏面D餡係甜,可能係落咗糖,食到甜味,不過冇嘜特別,好似茶樓D鹹水角咁。我反而覺得鹹水角D餡好味D!其實要成5蚊都唔坻食!
今日兩公婆去太子,由太子行到旺角,都唔知食嘜好!
其實要成5蚊都唔坻食!
2009-04-22
2009-04-22 3 瀏覽
去到mk 梗係要周圍搵野食見佢有個新出既蘿蔔燒米餅, 試下係咩黎原來入面得紅蘿蔔絲同白蘿蔔絲... 真係呢... 冇改錯名一粒豬肉都冇...都係怪自己唔問清楚就買. 下次買返燒米餅不過個餅皮索晒d 汁, 又幾入味.但得d 蘿蔔... 食齋咩...
去到mk 梗係要周圍搵野食
見佢有個新出既蘿蔔燒米餅, 試下係咩黎
原來入面得紅蘿蔔絲同白蘿蔔絲... 真係呢... 冇改錯名
一粒豬肉都冇...
都係怪自己唔問清楚就買. 下次買返燒米餅

不過個餅皮索晒d 汁, 又幾入味.
但得d 蘿蔔... 食齋咩...
2009-04-20 5 瀏覽
睇戲之前親愛的又嚷著肚餓食少少野醫肚先本來想叫武大郎不過驚太飽就試下size細一點的淑女餅 ($5)餡料豐富豬肉既有肉汁也帶有胡椒香而榨菜可減低油膩感配酥皮食真的不俗呀!
睇戲之前親愛的又嚷著肚餓
食少少野醫肚先

本來想叫武大郎
不過驚太飽

就試下size細一點的淑女餅 ($5)
餡料豐富
豬肉既有肉汁
也帶有胡椒香
而榨菜可減低油膩感
配酥皮食真的不俗呀!
淑女餅
2009-04-19 25 瀏覽
黎間店開左甘耐都係第一次來試, 甘好彩d餅又剛剛出爐, 所以買左一個來食.因為太熱真係要要等左10分鐘先可以放入口, 包面無咩油, 個皮好鬆好軟, 而d肉汁都很夠, 真係好好食呀. $10元一個包都算抵食. 下次再try淑女餅

2009-04-19 6 瀏覽
9/4/2009 (Thu)去旺角買波鞋,又記得網友讚這店的燒餅好味,所以順道來吃個燒餅。因為不想吃有肉的,所以買了個蘿蔔燒米餅。這個米餅的皮軟得來很 "煙靱",餡料有蘿蔔絲、紅蘿蔔絲和粟米粒,滿滿的,又好味。店員(還是店主?)常帶著微笑,態度很好。
9/4/2009 (Thu)

店員(還是店主?)常帶著微笑,態度很好。
蘿蔔燒米餅
2009-04-09
$5 (其他)
蘿蔔燒米餅
2009-04-19 5 瀏覽
I really like the donut ! the : siu pan is absolutely fantanstic. !!!! yummy and super nice hospitality !! good services ..... suuuuuuuuuuuuuuuuper Yummy good shop! i will go again .. cant stop eating the siu pan.
I really like the donut !

good services .....
  • siu pan
2009-04-13 5 瀏覽
第一次食覺得好好味~~~好抵~~~但食多幾次覺得好普通~~~燒餅皇 唔好食!!!好好好味!!!$5 only~~~好抵
第一次食覺得好好味~~~好抵~~~

但食多幾次覺得好普通~~~

燒餅皇 唔好食!!!

好好好味!!!$5 only~~~好抵
  • 金連
2009-04-10 6 瀏覽
雖說掃街行動應以香口惹味既小吃為主,但最好都係搵D飽肚既打定底,費事一餐肥一磅,到時真係後悔莫及。武大郎上次係天寒地凍既情況下食,食完勁感動滿足。今日再戰,雖然係剛出爐新鮮滾熱辣,不過可能因天氣問題,好似無上次咁好味(但其實真係唔錯,值得食)。餅皮鬆軟,肉汁滿瀉,餡料充斥餅皮之內。絕對是平靚正的飽肚小吃。牙擦酥甜吃,酥皮內裡有紅豆蓉,外層再灑上沙糖酥皮鬆化,紅豆蓉乾身不太甜。整體而言,$5是超值的,但味道並不特別,試一次就夠了。

武大郎
上次係天寒地凍既情況下食,食完勁感動滿足。

牙擦酥
甜吃,酥皮內裡有紅豆蓉,外層再灑上沙糖
2009-04-09
2009-04-09 4 瀏覽
食過幾次三吋金蓮($5) 幾得意 d醬同沙翁夾得幾好牙擦酥($5) 唔係太特別 不過都ok燒飯皇($10) 好香口好惹味少少辣武大郎($10) 呢個我放雪櫃過夜做早餐 放微波爐叮完都仲係軟綿綿 份量夠味道唔錯
食過幾次
三吋金蓮($5) 幾得意 d醬同沙翁夾得幾好
牙擦酥($5) 唔係太特別 不過都ok
燒飯皇($10) 好香口好惹味少少辣
今日買左個 武大郎燒餅, 熱辣辣, 食落好正, 外皮仲係脆諗住快樂的, 大啖吃第二口時, 就咬到有碎骨, 一粒都算啦, 但點知食極都仲有仲有......, 成個包居然有4舊雖然好細, 但就咬唔爛既骨仔, (點解我會數得咁肯定? 因為真係驚咬崩牙ar ~~~)其實我食過咁多次, 都係第一次出問題撇開舊骨仔唔講, 個肉餅個味道都唔錯, 小小辣, 唔太鹹, 又夠汁夠實製造時小心d就好了話晒食兩啖就啃到野, 幾好味都假啦
今日買左個 武大郎燒餅, 熱辣辣, 食落好正, 外皮仲係脆
其實我食過咁多次, 都係第一次出問題

製造時小心d就好了
話晒食兩啖就啃到野, 幾好味都假啦

2009-04-04 6 瀏覽
之前食過武大郎, 一試就愛上, 今次再試"淑女餅"$5@內饀嘅肉味都幾似武大郎, 係個皮唔同, 好鬆軟, 白白地有d粉, 又未去到佢所標榜嘅入口即溶, 不過認真唔孤寒, 饀都塞到滿滿嘅, 話有榨菜反而唔多食到, 不過一個女仔真係好難食得哂一個武大郎, 依家一個人嘅時候, 可以有第二樣野頂替喇~而且價錢仲平一半!!!呵~
之前食過武大郎, 一試就愛上, 今次再試"淑女餅"$5@
2009-04-03
  • 淑女餅~
2009-03-29 11 瀏覽
今日又出左去mk行過見到剛出爐亞妹又話好食叫試下佢有個包個名好得~叫武大郎~10蚊一大個~好香~個包好脆~多汁~只係我唔太喜歡o尸1個豬肉有筋而已~但整體都好好~
今日又出左去mk
行過見到剛出爐亞妹又話好食叫試下
佢有個包個名好得~叫武大郎~
10蚊一大個~

好香~個包好脆~多汁~
只係我唔太喜歡o尸1個豬肉有筋而已~
但整體都好好~
2009-03-29
$10 (其他)
  • 武大郎
2009-03-26 4 瀏覽
難得唔洗排, 就即同友人提議買樣試試,但好多款,都唔知食咩. 店員介紹左個胡椒餅俾我地食.真係好好味...熱辣辣,外面鬆軟,入面勁香,又多料. 絕對可以一食再食.

$8 (其他)
  • 胡椒餅