2017-12-29 386 瀏覽
響出邊食咗好多年啦,見到元朗開分店,響其他食評又話佢貴又唔好食,決定自己要親身試吓睇下係咪真係咁差。我覺得澳牛係100分(炒蛋多士),食華星祇係代替品。今次响元朗華星食常餐同乾炒雞扒意,同其它華星一樣,我祇是愛炒蛋和多士。炒蛋有蛋香味。多士外脆內軟。常餐改要牛肉意,牛肉0k,湯底味道夠濃,凍檸茶一般。雞扒意冇味,可以唔食。

我覺得澳牛係100分(炒蛋多士),食華星祇係代替品。

雞扒意冇味,可以唔食。
2017-12-29
  • 炒蛋多士
2017-12-11 11 瀏覽
面對香港傳統飲食業日漸沒落,我一直都嘗試降低自己的標準來評價這類食物。苦夾澀奶茶勉強下口,平時只落半羹糖,哩次落了3羹,都難以掩蓋苦味。我點了一份乾炒意粉牛肉豬扒雙拼,食物還算新鮮、牛肉夠大塊、豬扒有點過火、食到有發泡膠估計系芽菜沒徹底清洗;意粉又幹又硬,廚師可能沒接觸過西餐,只會乾炒牛河,然而不知道幹炒牛河的經典在於河粉米香同牛肉味的絕妙搭配,才會有哩種什麼乾炒意粉,功底稍有欠缺就會令一碟炒粉不倫不類。建議簡單點意粉替換成公仔面。哩間系新開嘅,餐具都比較乾淨。但奇怪冬天,一坐下來俾我嘅一杯茶系凍曬嘅,一飲,我以為系上一個客飲剩嘅。。。另外最重要的一點,奶茶咖啡只有12點前的早餐才奉送,其他午餐常餐,奶茶一杯19蚊。
奶茶
乾炒意粉
發泡膠
2017-12-11
2017-12-05 518 瀏覽
今日中午經過原來發現元朗開咗華星,人流唔係好多,就即管去試下元朗嘅第一間分店。入去就叫咗個常餐,常餐就包括左一碗牛肉通粉,炒蛋加多士,當然仲有一杯熱奶茶啦。先講炒蛋,炒蛋入口香滑,蛋味濃郁,帶點牛油味,令口感更加滑溜,算係有水準嘅炒蛋。多士夠厚,經過牛油焗之後,味道更佳。另外碗牛肉通粉,由於係鮮牛肉,所以肉味夠,不過略嫌太熟,口感有點鞋,至於通粉就唔夠滑,湯底味道就剛好,未至於覺得鹹,杯奶茶口感真係算好滑,奶味同茶味嘅比例都適中,整體來講算係唔錯,比起某間澳洲公司水準更好,起碼服務態度好好多。

2017-12-04 406 瀏覽
早兩晚經過恆香條巷,又發現有新嘢,原來係出面排哂長龍嘅華⭐️今日就同媽咪小情人去食個晏試新嘢👣👣👣正!唔使等位✌️媽咪點咗個常餐:火腿通粉+火腿煎太陽蛋併多士+熱奶茶☕太陽蛋冇多餘嘅油喺底唔錯,杯奶茶茶味夠濃,媽咪話下次叫茶走中和番👵🏻👶🏻share食,真係老少咸宜我點咗個黑松露炒蛋多士,賣相夠威夠澎湃啱我😍完全feel唔到黑松露味,口感仲有點怪,硬而冇味,勝在蛋夠滑、多士夠新鮮下次慳番唔使加黑松露😅點咗個奶油豬畀阿B,有阿B塊面咁大,waiter教路,用叉拮咗中間等啲奶油浸落個包度,就唔怕阿B滴落手啦,又學到嘢👍服務態度一流,又同阿B玩中送了個扭蛋大菜糕畀阿👶🏻勁愛其實我兒時都冇食過,今次都係第一次,連點開畀阿B食都唔知😅今日又學多2樣嘢啦,購咗💰整體食物👌,仍在試業中,會下次再光臨,希望到時唔使好似省城咁排哂長龍
正!唔使等位✌️
服務態度一流,又同阿B玩
中送了個扭蛋大菜糕畀阿👶🏻勁愛
火腿通粉
奶油豬
扭蛋大菜糕
2017-12-02 367 瀏覽
華星開到入黎元朗喇😍依架試業中即刻去good morning下先~~-早餐就係依款 牛油多士 火腿通粉 西煎雙蛋($38) 🍞牛油多士真心讚!超厚,又烘得脆,中間夾滿牛油,邪惡又好食,岩晒啲麵包控!🥚🥚雙蛋可以簡炒蛋、太陽蛋,炒蛋正啊,炒得好嫩滑,又多,可以夾多士食!太陽蛋都唔錯,好大隻😂🍽火腿通粉就正常啊☕️奶茶茶味重,奶可以多返少少,不過都香滑例外仲嗌左個沙嗲牛肉包用既係烘左既熱狗包,夾住沙嗲牛肉,沙嗲汁整得唔錯,好香帶住少少花生味,牛肉又唔un。-依到既餐牌往類唔多,都係粉麵多士包,食完個早餐覺得華星貴精不貴多既😝

早餐就係依款 牛油多士 火腿通粉 西煎雙蛋($38)

🍽火腿通粉就正常啊
☕️奶茶茶味重,奶可以多返少少,不過都香滑
例外仲嗌左個沙嗲牛肉包
2017-12-02