2019-07-22 275 瀏覽
雪芝‧桂花烏龍💰38元 8⃣ 佢地既芝士奶蓋,質感比較綿密濃郁, 飲落去有小小似cream口感,而且味道比較偏鹹,但值得一讚既係芝士味幾勁下。桂花烏龍飲落去好清新,同時充斥住濃郁嘅桂花烏龍茶香,濃郁既芝士奶蓋同清爽既桂花烏龍好大對比,小編真係建議你地試試佢。/雪芝‧玫瑰紅茶 💰38 8⃣呢個都係用上面一模一樣既芝士奶蓋,唯一唔同就係茶底,玫瑰紅茶好適合女仔飲,小編估應該無女仔唔鍾意飲玫瑰茶。茶底比較偏甜小小,但芝士奶蓋將呢件事balance翻,飲落去好舒服而且好享受。
雪芝‧桂花烏龍💰38元 8⃣
雪芝‧玫瑰紅茶 💰38 8⃣
2019-07-19 276 瀏覽
逛誠品,妹妹買了本書,迫不及待要找個地方坐下看書。想起五樓有這家小文青風的飲品店,炎炎夏日,剛好來點喝的。環境休閒,分室內和戶外兩個部分。坐哪裡都可以自拍打卡一番~店家提供台式飲品和點心。店員說夏季的當造水果是火龍果,推薦熱行的芝士紅心火龍果,味道清甜。——甜!?我比較喜歡酸的。店員聽到喜歡酸,於是介紹了另一款——雪芝混合莓。確實是酸的,但酸得不過份,還能嚐到很多莓果在嘴裡翻滾的口感,將上面的芝士混合了更顯creamy ,好喜歡。然後是妹妹不能少的時尚飲品,現在的00後說起現在潮流興什麼,肯定會回答你:珍珠奶茶!這杯奶味比較濃,珍珠很Q彈。在口饞的妹妹窮追猛打下,我又一次妥協了。給她點了一件vanilla cream cheese ,好味道到我是一口都沒得吃!就這樣,兩杯飲料一件蛋糕,慢慢地揭開一頁頁書,寫意美好的一天。
逛誠品,妹妹買了本書,迫不及待要找個地方坐下看書。
想起五樓有這家小文青風的飲品店,炎炎夏日,剛好來點喝的。

環境休閒,分室內和戶外兩個部分。坐哪裡都可以自拍打卡一番~

店家提供台式飲品和點心。

店員聽到喜歡酸,於是介紹了另一款——雪芝混合莓。

雪芝混合莓

珍珠奶茶

這杯奶味比較濃,珍珠很Q彈。

Vanilla  cream  cheese

雪芝混合莓
珍珠奶茶
Vanilla  cream  cheese
2019-07-18 189 瀏覽
才夏天沒多久 我快熱死了一出街就會想喝冰的手搖🙈.Bingbing茶 | 雪芝芒果.在希慎發現一間美美裝潢的茶店< 茶 里 >還有室內 室外位置可以坐下慢慢喝休息一下~太熱了 我想喝點清新的點了bing bing茶好喜歡它有熱情果的籽 好好咬茶底清香 配上熱情果太棒了感覺超清爽的這個很推薦🙌🏻.男朋友喝的是雪芝芒果是打得幼滑的芒果沙冰配上微微咸香芝士奶蓋邪惡但不膩 甜咸比例配合得蠻好的但我還是喜歡清爽茶飲多一點♥️
才夏天沒多久 我快熱死了
一出街就會想喝冰的手搖🙈
Bingbing茶 | 雪芝芒果
在希慎發現一間美美裝潢的茶店
< 茶 里 >
還有室內 室外位置可以坐下慢慢喝休息一下~
太熱了 我想喝點清新的
配上微微咸香芝士奶蓋
邪惡但不膩 甜咸比例配合得蠻好的
但我還是喜歡清爽茶飲多一點♥️
2019-07-16 169 瀏覽
珍珠蜜桃烏龍奶茶原本配小芋圓,但賣光了,只好轉珍珠。整體沒有驚喜,就如普通珍奶雪芝芒果芝士奶蓋濃厚,但略為過鹹。芒果香濃,好冰涼。杯蓋設計有心思,有位插飲管,又可撥開一個大口喝奶蓋,喝完關上,邊行街邊飲無失手牛油果抹綠喝不出牛油果味,是一杯過得去的抹綠店舖有座位,而且11pm才關門,適合晚上吃完飯再來下一場。店內還有茶葉發售,包裝精美,有些更像英國著名茶葉品牌Whitxxxx, 送禮夠體面收銀職員少找了10元給我,我半分鐘後回頭追回,好彩
珍珠蜜桃烏龍奶茶

牛油果抹綠
喝不出牛油果味,是一杯過得去的抹綠

收銀職員少找了10元給我,我半分鐘後回頭追回,好彩

2019-07-14 133 瀏覽
Ice Cheese🧀 mixed Fruit Drinks🍹💫..以前飲杯野會係咖啡☕️,而家飲杯野已演變成飲品店🍹。行街行到攰 想搵個地方坐坐飲杯野❓Hysan選擇多,今次就比一間文青茶店🍃吸引住,係度坐著飲杯野 真係假日好消磨。夏日炎炎,飲品首選都係果汁配芝芝。清甜既果汁🍹配以濃濃芝士香🧀 味道確係好惹人鐘意,同朋友坐住傾下計 感覺真唔錯。而店舖除左室內 仲有戶外坐位,露天環境💫 如果唔熱 感覺真係好chill 架。ll $42Ice Cheese Dragon Fruit紅火龍果好清甜❤️。ll $42Ice Cheese Mango芒果味濃濃💛。..

l[雪芝紅心火龍果]l $42
Ice Cheese Dragon Fruit

紅火龍果好清甜❤️。

l[雪芝芒果]l $42
Ice Cheese Mango

芒果味濃濃💛。
2019-07-13 91 瀏覽
行過希慎,天氣炎炎、口渴到不得了、想飲杯果沙冰。見到門口好吸引,裹面坐位很別緻,想同朋友傾下计飲下凍飲解喝。於是一於入去叫左鳳梨百香果沙冰,飲落好解渴,沙冰又磨得細緻.正呀。
2019-07-08 177 瀏覽
熱辣辣行銅鑼灣,有乜野正得過飲番杯凍飲「茶里」主打天然飲品,採用天然茶葉同新鮮水果雪芝・經典大紅袍 $40我自己最鍾意芝士奶蓋配茶,覺得味道係最夾。大紅袍茶香味獨特,茶香非常濃厚,配上濃厚嘅芝士奶蓋,每一啖有奶蓋之餘,口腔仲充斥住濃濃嘅茶香,絕配~雪芝芒果 $42老公最愛芒果,所以試左杯雪芝芒果。Size 比大紅袍大杯好多。芒果味好清新,同樣配上濃厚芝士奶蓋。老公話好正~除咗飲品,仲有好多款式嘅蛋糕,下次可以試試~
熱辣辣行銅鑼灣,有乜野正得過飲番杯凍飲

「茶里」主打天然飲品,採用天然茶葉同新鮮水果

雪芝・經典大紅袍 $40
雪芝・經典大紅袍
我自己最鍾意芝士奶蓋配茶,覺得味道係最夾。

雪芝芒果 $42
雪芝芒果
老公最愛芒果,所以試左杯雪芝芒果。

除咗飲品,仲有好多款式嘅蛋糕,下次可以試試~
2019-06-22
雪芝・經典大紅袍
2019-07-02 107 瀏覽
大食妹有個集郵嘅習慣, 每天見到未試過嘅餐廳都會mark低, 然後揾時間去試。今日去銅鑼灣食飯, 順便試下呢間茶里。<雪芝鳳梨百香$40> (好飲: 4/5) (抵飲: 3.8/5)芝士奶蓋綿密濃郁, 有慕絲嘅口感, 鹹鹹地芝士味幾重。配上鳳梨百香果沙冰, 酸酸甜甜, 飲落涼浸浸, 好適合夏天飲用。<雪芝芒果$42> (好飲: 4.2/5) (抵飲: 4/5)同樣有芝士奶蓋, 但唔同嘅係佢嘅生果底。相比鳳梨百香, 芒果果味明顯更為濃郁, 走甜味道都已經好香甜, -啲都唔會酸。
今日去銅鑼灣食飯, 順便試下呢間茶里。

芝士奶蓋綿密濃郁, 有慕絲嘅口感, 鹹鹹地芝士味幾重。

2019-06-24 219 瀏覽
雪芝紅心火龍果平日不太好奶蓋系列因為不喜歡那種油膩感但這次的芝士奶蓋卻沒有油膩感加上紅心火龍果沙冰更有陣清新的感覺茶味亦很香很突出點了少甜甜度很適中是杯很不錯的水果茶
雪芝紅心火龍果
點了少甜
甜度很適中
是杯很不錯的水果茶
2019-06-23 1310 瀏覽
有時只想找一個地方坐下,特別是行街行到很累的時候,又不是太餓。最想找個舒服的地方飲一杯飲品。.但有時覺得咖啡店成$40小杯咖啡,不是太值呢。今日我在希慎廣場就找到一間非常舒服嘅文青店,買我的是台式飲品,很清新而且價錢合理。這間店在希慎廣場的五樓,名叫「查里」。顧名思義主打「茶」,包括有鮮果茶、奶蓋茶、奶茶等等,價錢由$20幾至$40幾不等。..⭐️雪芝.經典大紅袍飲下去有淡淡大紅袍的清香甘甜,齒頰留香都是大紅袍的味道,但卻沒有茶的苦澀。加上奶蓋豐盈的忌廉味,帶點鹹鹹的,令口感層次豐富。.而杯蓋的設計也很特別,可以揭開飲奶蓋,不飲時可以關上,很衛生呢。.⭐️雪芝草莓飲落有啖啖的草莓鮮果香,加上說奶蓋的豐盈creamy,兩者味道互相配合。顏色是粉紅色的,打卡一流。.除了飲品外,這裏還有其他小食及甜品,十分吸引。..店內環境優美,提供很多座位給你休息談天。而最有特色的是他有露天戶外嘅位置,設計很像花園般。

⭐️雪芝.經典大紅袍
加上奶蓋豐盈的忌廉味,帶點鹹鹹的,令口感層次豐富。
雪芝·經典大紅袍

奶蓋

⭐️雪芝草莓
顏色是粉紅色的,打卡一流。
雪芝草莓

除了飲品外,這裏還有其他小食及甜品,十分吸引。

店內環境優美,提供很多座位給你休息談天。
而最有特色的是他有露天戶外嘅位置,設計很像花園般。
雪芝·經典大紅袍
雪芝草莓
2019-06-18 207 瀏覽
在天仁茗茶買完杯很好喝的檸檬綠茶,男朋友見到這裏有一間新開的飲料店,還有看似很吸引的鮮芋頭拿鐵在做推廣,6月17號至19號指定時間內只需$10一杯。鋪頭很多大陸廣告,我想應該是主打大陸人市場吧,很多都是簡體字的。餐牌就麻麻哋吸引,和坊間很多飲料店差不多,而價錢偏貴。主角鮮芋頭拿鐵,眼看像是一杯牛奶的飲料,喝了一口非常失望,簡直是糖水加奶,芋頭味嚴重不足, 若隱若現,似有還無,奶味都被甜味蓋過。完全不合格!絕對唔建議任何人士去買,難為這間店竟然用這個做推廣飲品,真是趕客。
餐牌就麻麻哋吸引,和坊間很多飲料店差不多,而價錢偏貴。

2019-06-18
5 分鐘 (堂食)
2019-06-17 182 瀏覽
星期日下午時份,因為出面太熱,就入咗商場行,經過呢間飲品店,俾佢裝潢吸引就入去買咗杯飲品試。睇完 menu, 近排最興奶蓋,就試咗佢嘅雪芝奇異果,等左唔算好耐,就有得拎。一開始我飲咗佢個奶蓋先,味道不錯,我一直覺得奶蓋係一間飲品店的靈魂,要做得好味唔容易,我覺得佢係合格嘅,不過稍兼少咗 d, 如果奶蓋比例多 d會開始心 d。下面係奇異果沙冰,味道唔錯,我無改甜度,不過我又唔覺太甜,帶少少奇異果嘅酸味,好好飲,可惜我時間唔足夠,如果唔係可以考慮試下佢 d cake, 感覺上都好吸引,坐係店舖食簡直一流。

2019-06-16 175 瀏覽
最近天氣炎熱,好多時行街行到口乾,都想飲番杯水果茶,解渴降暑。今次经開希慎,見到最近開了不久的茶里,试下他們一杯主打的雪芝系列,雪芝紅心火龍果。我第一次饮火龍果做主題的沙冰,飲落有火龍果的水果香味,又不會太甜,洽到好處。再講,我個人很喜歡這杯沙冰打很幼.感覺很像飲緊冰凉果汁一樣。而奶盖打得幼滑同果汁沒有違和感。個人覺得其口感十分高質。另外,小妹很喜歡他们茶室設計之餘,也喜歡他們户外茶區,很少茶室有這樣设计。好期待下一次可以试下其他系列,再和大家分享。

好期待下一次可以试下其他系列,再和大家分享。
2019-06-15 76 瀏覽
今天去悕慎行街感疲累,見環境優美,再試一次,便入去店舖飲杯茶解渴,坐底才發覺之前去過荃灣另一分店惠顧,喝完一啖截然不同,相信是不同員工的參差, 希望再來這店,亦介紹了朋友在這裏搞公司活動👍🏻
2019-06-15 92 瀏覽
茶里📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舖Kay Gor 去開銅鑼灣行街當然又要搵下野飲啦依間位置係區內大型商場,店內有地方坐岩我買完杯嘢飲,坐喺度一路飲嘢一路吹水啦雪芝。經典大紅抱👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻都幾大杯,甜度就半甜覺得甜到啱啱好,而且飲到淡淡既茶香芝士奶蓋係超好味👍🏻奶蓋超厚超滑又夠企身雪芝。蕎麥綠茶蕎麥綠茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蕎麥味都幾香濃綠茶味就相對淡,反而同奶蓋夾到甜度唔會偏甜,岩岩好正芝士奶蓋係超好味👍🏻奶蓋超厚超滑又夠企身#茶里 #茶飲店 #香港美食 #水果茶 #芝士奶蓋 #食好西 #好食 #芋圓奶茶 #chali #foodies #hkfood #hkig #yummy #food #tea #hkfoodies #cheesetea
茶里
📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舖

Kay Gor 去開銅鑼灣行街當然又要搵下野飲啦
依間位置係區內大型商場,店內有地方坐
岩我買完杯嘢飲,坐喺度一路飲嘢一路吹水啦

雪芝。經典大紅抱👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
都幾大杯,甜度就半甜
覺得甜到啱啱好,而且飲到淡淡既茶香
芝士奶蓋係超好味👍🏻奶蓋超厚超滑又夠企身

雪芝。蕎麥綠茶蕎麥綠茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
蕎麥味都幾香濃
綠茶味就相對淡,反而同奶蓋夾到
甜度唔會偏甜,岩岩好正
芝士奶蓋係超好味👍🏻奶蓋超厚超滑又夠企身