2019-02-13 152 瀏覽
飲左杯雪芝大紅袍,芝士味好ok,夠哂濃郁,暫時係我飲過最好飲既cheese tea,紅袍都好夠烏龍味,最近呢如果系Smartone嘅顧客,買第二杯仲有半價添,所以其實真係OK 㗎,雖然單獨買呢$40就有啲貴,但如果係好想hea下,呢個價錢係值得比嘅,另一杯係桂圓紅棗茶,稍為覺得甜左d,不過想飲熱飲既話,都係一個選擇,可以揀少甜d,個人唔多喜歡太甜既野飲,今次就試左一杯凍,一杯熱飲,整體都ok,同戴環境都幾舒服👍🏻
2019-02-13
用餐優惠
優惠券
  • 雪芝經典大紅袍
2019-02-03 194 瀏覽
朋友試過之後就介紹我去飲茶里,間舖既裝修幾華麗,環境都俾到人一種好舒服既感覺☺️☺️係收銀處行過少少角落位有免費綠茶可以飲,由於每杯茶飲都係即叫即調,所以等既期間可以飲返一杯仔綠茶解下渴先~~.🥤雪芝混合莓 $42 (4/5)我鐘意生果類飲品,所以揀左雪芝混合莓,芝士奶蓋鹹味適中😍質感幼滑,好厚身但唔會太heavy👍🏻而沙冰打得好幼細,莓味好濃💕.🥤至尊鮮芒百香 $36 (3.5/5)朋友揀左至尊鮮芒百香,評價各有參差😆一個話好甜,另一個就話有啲酸,哈哈。大家可以親身試下🤣.‼️優惠資訊:smartone用戶買任何茶飲可享第二杯半價,優惠去到2月28日。

🥤雪芝混合莓 $42 (4/5)
🥤至尊鮮芒百香 $36 (3.5/5)
10 分鐘 (堂食)
  • 雪芝混合莓
2019-02-02 151 瀏覽
裝修幾好,有影相打卡位。格局幾好,有唔同類型既座位,有岩情侶坐既位,亦有岩想一路飲野一路自己對住電腦做野既位。我叫左杯芝士芒,味道好一般,飲到少少芒果肉。我叫左個WAFFLE,D朱古力SAUCE好假,好難食。個WAFFLE都普通到不得了,個雪糕都好難食。下次一定唔會再食呢個WAFFLE。幾中意入口既試飲位,可試飲桂花烏龍,正!感覺間鋪D 服務員服務麻麻,唔多想答客人既問題。下次唔會再黎呢間野。間野賣相好但唔好食。

幾中意入口既試飲位,可試飲桂花烏龍,正!

WAFFLE
2019-01-26
2019-01-13 185 瀏覽
星期六 梗係要出街嘆下茶食下嘢。未到晚飯時間又行到攰攰哋, 想搵個地方坐下。 本來想食隔離smile雪糕, 因為太多人冇位坐,迫住放棄不過, 就畀隔離茶店吸引,好鍾意“茶里” Tiffany blue嘅招牌仲有店面蛋糕櫃擺咗好多靚靚嘅蛋糕。店舖有室內、室外位。 室外位係空中花園樓上, 燈光柔和又可以聽到空中花園的歌,揀左high chair位,真係好正。因為好多人幫襯, 所以都要等咗十幾分鐘先有得拎。 好多人都叫生果類飲品, 雪芝芒芒(芒果), 雪芝混合莓(雜莓),泡泡西柚。而每杯都係真材實料, 用新鮮生果製作我飲雪芝混合莓,沙冰棉滑不會太甜,而且莓味濃郁不過芝士不夠企身,稍為失望。
星期六 梗係要出街嘆下茶食下嘢

仲有店面蛋糕櫃擺咗好多靚靚嘅蛋糕。
店舖有室內、室外位。

而每杯都係真材實料
, 用新鮮生果製作

我飲雪芝混合莓,沙冰棉滑不會太甜,而且莓味濃郁
不過芝士不夠企身,稍為失望。

• 雪芝混合莓
2019-01-10 131 瀏覽
🌹玫瑰洛神花茶🌹 玫瑰花性質溫和,降火氣,可調理血氣,促進血液循環,養顏美容。·洛神花可解毒,利尿,去浮腫,促進膽汁分泌來分解體內多餘的脂肪;洛神花加上玫瑰花泡出來的口感酸酸的,顏色吸引❤️
🌹玫瑰洛神花茶🌹

2018-12-11 272 瀏覽
銅鑼灣開到一街都係飲品今次又有新野加入混戰(兩個月前🤣)揀左係希慎入面開店,門面華麗勁eye catching!🤩BLING BLING 茶 $38本來想飲另一茶里推薦既至尊芒果百香,奈何當日芒果賣晒😩咁就試Bling Bling茶,都幾意想不到😍!百香果味帶微酸,好開胃而且無負擔感,仲有蘆薈粒咬下!鳳梨泡泡四季春 $38菠蘿味好香,入面有菠蘿粒,飲完食埋真係雙倍滿足感!有少少氣泡感,又唔會好似汽水咁多氣!叫得四季春,佢當然有茶係入面,平衡返無咁甜👍🏻👍🏻好味指數:
銅鑼灣開到一街都係飲品
今次又有新野加入混戰(兩個月前🤣)
揀左係希慎入面開店,門面華麗
勁eye catching!🤩

BLING BLING 茶 $38

鳳梨泡泡四季春 $38

好味指數:
2018-12-03 246 瀏覽
Chali 雪芝芒果 $42芝士少得好可憐 得十分一都無咁濟味道方面就雖然佢有果肉但佢啲芒果味好似落左啫喱粉咁有啲假同有啲甜 真心麻麻地 佢既價錢如果飲芝士水果茶既話 其實仲有好多選擇 不過勝在環境都唔錯 有室外既位置坐下傾下計 但要每位都最少買一杯先可以坐低
Chali 雪芝芒果 $42
芝士少得好可憐 得十分一都無咁濟
2018-11-29 274 瀏覽
🍔見到銅鑼灣開左間叫茶里chali嘅茶店,入到去裝修幾靚,咁岩見到有牛油果抹綠,兩樣嘢都喺🍔嘅至愛,就買左杯坐底慢慢嘆-🍵杯嘢賣$42,真喺有啲貴,質素反而對唔住個價錢,首先抹茶味唔濃,建議下次去走冰,唔會再沖淡佢啲茶味,甜度適中。牛油果佢喺直接切嘅,但喺牛油果肉好硬身,唔講以為食緊椰子肉,同我預期會用牛肉果蓉有啲偏差。-大家下次可以試下奶蓋系列會唔會好啲💕睇落冇咁伏
牛油果抹綠

大家下次可以試下奶蓋系列會唔會好啲💕睇落冇咁伏
2018-10-12
2018-11-26 187 瀏覽
頂部係芝士奶蓋 皆因近期都係飲奶蓋嘅關係 突然有啲鹹鹹哋打咗個冷震😂😂認真佢幾balanced 唔會激鹹 亦會食倒奶味😃😃woot woot桂花味超芬芳 清甜滋潤 為清澈嘅烏龍茶加點點甜😍😍感覺好似喺軟綿綿嘅草園上面碌緊咁 好fresh啊媽也🤗🤗Chali嘅inte design超舒服 好綠油油🍃🍃 味道:7.5/10茶里雪之桂花烏龍 $38📍銅鑼灣
認真佢幾balanced 唔會激鹹 亦會食倒奶味😃😃
感覺好似喺軟綿綿嘅草園上面碌緊咁 好fresh啊媽也🤗🤗
Chali嘅inte design超舒服 好綠油油🍃🍃

味道:7.5/10

茶里

雪之桂花烏龍 $38

📍銅鑼灣
2018-11-18 137 瀏覽
近排多數都係飲台式珍珠奶茶,今日經過希慎見到有間賣水果茶的,所以就入去睇下有什麼特別的。價錢都幾進取下,不過見買大送細的,又有少少心動,問左朋友的選擇,佢話有兩杯價錢都可以接受嘅。因為未試過,還是保守的最安全,叫左柳橙泡泡苿莉綠少冰。茶底都好香茶味,用新鮮生果的,味道不錯,如果仲有買一送一就應該會有下次嘅。
2018-11-08 145 瀏覽
食完飯去Hysan行下街, 男友突然話想飲杯野, 所以同佢上左去買天仁茗茶, 點知閂左之後睇下水牌發現樓下有間叫茶里既飲品鋪, 所以衝落去碰碰運氣, 點知真係超好運, 未閂門仲要做緊優惠: 買一送一!!!所以男友買左杯雪芝桂花烏龍($38), 因為買一送一, 所以變左$19一杯雪芝桂花烏龍~ (其實如果唔係買一送一, 我會覺得有D貴, 又唔大杯)我覺得佢既雪芝(即芝士奶蓋)做得唔錯, 味度同質地都唔會過厚過濃, 或者過稀過淡! 奶味真係幾香~BUT荼底就真係飲唔出有咩特別, 就係一杯烏龍茶咁囉但其實我見佢主要都係SELL雪芝果汁, 可能會好D, 下次再經過可以試下佢地既雪芝果汁系列!

BUT荼底就真係飲唔出有咩特別, 就係一杯烏龍茶咁囉

2018-10-28 243 瀏覽
行到希慎廣場4樓嘅空中花園,都好奇上層有半露天坐位嘅係咩餐廳,今日下午就嚟試下!原來係賣茶類飲品同包點蛋糕嘅餐廳,室內有梳化同叉電位方便客人用電腦,室外有大大小小嘅餐枱,可以容納30人左右,望到下層空中花園嘅植物,係銅鑼灣難得嘅風景,閒時都可以嚟買杯飲品,休息一下。雪芝。茉利香片$38,BLOOM $48芝士奶蓋好濃厚,超讚喔!鮮黃色的確有盛夏的感覺,內裏係strawberry mousse,用light cream cheese唔會有油膩感,但用嚟裝飾嘅朱古力有陣雪櫃味,裝飾就不太好吃。茶里 CHALI星期一至日 11:00 - 23:00銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舖電話: 26020260分店:  九龍灣
雪芝。茉利香片$38,BLOOM $48
芝士奶蓋好濃厚,超讚喔!

茶里 CHALI
星期一至日 11:00 - 23:00
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舖
電話: 26020260
分店:  九龍灣
2018-10-17 316 瀏覽
依家越黎越多茶飲店,要突出既話都要花啲計仔,呢間內地抵港既茶里,就真係採用內地茶飲店既一貫作風,除左有茶飲,仲有麵包甜點等等提供,可以坐低慢慢嘆😈本身都想試佢既伯爵茶甜品,不過去到已經賣曬😭👁‍🗨 雪芝芒果 💲42呢個芝士奶蓋,芝士同奶味比例平均,所以芝士鹹香適中唔會好重🙃入口感覺比較輕盈,唔係太稠身嗰種🤓至於底下係芒果沙冰,冰都夠幼細,而且仲有少少果肉,夠曬香濃芒果味🤩不過平時飲開甜既我都覺得呢杯幾甜,下次會睇下有無得少甜😳整體可以一戰🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 雪芝芒果 💲42

雪芝芒果

🔛 整體評分(7/10)
雪芝芒果
2018-10-13 193 瀏覽
最近興飲台式飲料,行過見到開咗間新嘢,於是去咗試,飲品種類選擇算多,有熱茶,亦有冷飲,熱茶味道唔錯,有舒緩嘅作用,冷飲味道亦OK,算係中上啦!坐嘅環境好好,只係有啲迫同埋服務一般!
2018-10-08 177 瀏覽
希慎新開左一間手調飲品店,環境舒適而且飲品又好飲, 重點唔洗排長龍 芝混合莓$42🍓🧀混合左好多種雜莓打成沙冰🍓味道好濃郁,而沙冰上芝士🧀好綿密又厚身仲有陣陣茶味,好好飲👍🏻👍🏻👍🏻西柚泡泡茉莉綠$38🍊🍊🍊入面有新鮮西柚片🍊同西柚果肉,飲品帶有濃濃西柚味同埋茉莉綠茶🍵加上打入左二氧化碳,好似飲緊汽水,而且好FRESH!咁大杯我10分鍾已經飲晒,的確唔錯👀👍🏻👍🏻

芝混合莓$42
🍓🧀