2019-10-14 176 瀏覽
千色匯商場,新開茶店。chali 茶里店的裝修很漂亮,很多茶葉套裝,看來很洋式感覺,不像台灣飲品店,送禮是好選擇很大方,漂亮店內好像雪芝味為推介飲品,但最後我選了清新,四季春系列的,鳳季泡泡四季春,因為想要解渴為先。四季春茶味不濃,很適合年輕人或對茶比較抗拒的人,很易入口,配生果特別適合,因為茶不會帶苦。生果味道喝下清新感覺,茶內有青檸1片,菠蘿粒少量,味道有菠蘿汁帶甜甜茶味! 健康又吸了很多維他命c感覺
千色匯商場,新開茶店。

鳳梨泡泡四季春

健康又吸了很多維他命c感覺

茶業套裝
  • 鳳梨泡泡四季春
2019-09-22 140 瀏覽
開係千色匯天仁茗茶隔離既茶里一定要跟返天仁個price range,會見佢都係平均22-25蚊一杯,開左一段時間都未試過,今日幫襯下啦。見到推介珍珠蜜桃烏龍奶茶,但朋友食飽飯唔想食珍珠就走左珠。飲落有蜜桃味,但茶反而就唔出,奶好重味,仲要係奶精果隻,飲咁大杯咁奶會口淡淡果隻。另外買左杯珍珠奶茶就好好多,可能係用返普通茶而非蜜桃茶就濃好多,起碼有返啲茶味,珍珠有甜味,半甜少冰都恰到好處。總體黎講都係飲普通野好啲🤣

總體黎講都係飲普通野好啲🤣

蜜桃烏龍奶茶
珍珠奶茶
珍珠奶茶
  • 蜜桃烏龍奶茶
2019-07-18 214 瀏覽
呢日食完飯見到呢間野飲店未試過,裝修又唔錯,天氣咁熱,所以就入咗去買杯黎試啦~Menu 方面佢種類選擇都幾多,佢主打茶類飲品,由奶蓋茶到水果茶都有,天氣咁熱,所以就簡咗味道比較清新既水果茶啦。價錢方面咁大杯水果茶都係$22 係幾抵,不過店員唔係好熟手,所以要等一陣。終於試到杯水果茶啦,味道一飲落口橙汁味比較重,無咩茶既味,不過呢個都唔係最大問題。最大問題係因為佢入面既水果好多都係皮多肉少,所以放耐咗會有苦苦地既味。

2019-06-30 200 瀏覽
炎炎夏日,又有d口渴🌞去茶里買左杯凍冰冰嘅水果茶🥤本身想試佢嘅雪芝鳳梨百香(試飲價$10)👐 去到個陣大約3:30,但點知撞唔岩時間,要5點先可在買🤦‍♀️ 唯有飲其他飲品啦😳茶里水果茶($22)價錢好吸引又大大杯(700cc)💗真係有好多水果:橙,西柚,火龍果等等☺️ 本身已經叫佐少甜少冰,但都係偏甜🙉 茶底唔係好香濃,不過不失,但勝在夠多水果,好fresh,啖啖都啜到火龍果肉🤣🤣
炎炎夏日,又有d口渴🌞去茶里買左杯凍冰冰嘅水果茶🥤

茶里水果茶($22)

2019-06-26
5 分鐘 (堂食)
2019-05-29 286 瀏覽
新品優惠時段最後一段,十蚊一杯俾我趕到去買,兩款中以小芋圓蜜桃烏龍奶茶較特別,係用蜜桃烏龍茶底,飲落其實無甚麼特別感覺,係有小小果汁嘅甜味,但唔講都唔知係蜜桃味,主要係果糖同奶嘅甜,飲唔到烏龍茶,小芋圓無味,囗感同珍珠無分別,顏色太白反而令觀感怪怪,甜度同冰都無得調整,甜度可接受,但冰太多令味道遍淡,難怪大部分人都選正山小種茶底。優惠確有寫明500cc,但廣告上嘅杯同實物未免太大分別吧?最近各大手搖茶店都陸續做優惠,相信今年夏天會繼續有得飲。

最近各大手搖茶店都陸續做優惠,相信今年夏天會繼續有得飲。
2019-05-29 156 瀏覽
They were having a promotion for a taro-bubbled tea.A bit surprised no one was lining up for this promo so I decided to try it. Cashier wasn’t friendly, seemed to be rude specially to customers who were buying the promotional drink.The peach is bubble tea is really watered down, it tasted almost like water. No sweetness, no tea aroma, none of that. Disappointed.The regular one tasted ok, not good tho.Now I know why this shop didn’t have a queue..

2019-05-23 201 瀏覽
🔥茶里🔥.🔺雪芝•桂花烏龍 [$30]本身叫開小甜/走甜 但呢間既茶最小都要半糖 所以個茶底對我黎講好甜 朋友本身都飲得幾甜都覺得好甜🥶 不過我都幾欣賞佢既奶蓋!雖然唔係我鐘意既咸芝士 但佢係好幼滑既creamy奶蓋🤠 但係呢個價錢就太細杯 係黑糖珍珠奶茶嘅size🤧
🔥茶里🔥
🔺雪芝•桂花烏龍 [$30]
2019-05-11 179 瀏覽
<跟女朋友吃飯系列•三十六>在他她它完成午飯後,覺得有點口渴,行下行下竟然發覺chali,台式飲品店通街都係,如何能夠突出自己呢?chali給我的感覺還不夠好,還可以更好。環境方面其實純以環境方面來看,這小店有很多打卡位,少少的享用空間卻充滿特色。飲品方面但環境優美卻不可以頂替飲品的不足。點了1)鳳梨泡泡四季春;2)雪芝•桂花鳥龍。店員耐心的沖泡,先後來了兩杯飲品,但鳳梨泡泡四季春好甜,可樂味,絕對不好。而雪芝•桂花鳥龍方面,不過不失,但兩者卻不配合,或者熱飲的感覺會較好。餐廳其實做了優惠,買指定第二杯產品會享有半價優惠,讀者不妨一試。帳單如下:
<跟女朋友吃飯系列•三十六>

環境方面

飲品方面

鳳梨泡泡四季春

帳單如下:
2019-05-11
$24.5 (下午茶)