2022-09-23 12 瀏覽
🚩 茶茶Go食飽未飲醉梗係買埋杯嘢飲先返屋企!旺角依條街真係好多嘢飲嘅選擇,見到呢度有間新開嘅就諗住試吓!呢間茶飲店嘅飲品都幾特別嫁!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈紫暮葡萄 $36入口係香濃嘅提子味,不過飲茶等嘅關係所以唔會過甜,飲落酸酸地~大力一吸仲吸到有蘆薈粒同埋啫喱,食飽飯飲番杯都真係幾fresh🌈楊枝芋露白珍 $40本來想飲楊枝甘露,但見佢嘅芋泥有幾出色~望望下個Menu見到有佢兩個Crossover,就叫黎試吓😆一開始都擔心會唔會好怪,但我可以好肯定咁講唔會‼️平時飲芋泥飲一半就開始覺得飽好濟,不過因為依杯野加咗楊枝甘露,芒果味十分之濃郁,成個口感/味道唔會太單調!大家真係可以試吓😆🌈紫菜肉鬆小方 $38雖然食飽嘢,見佢咁鬆軟嘅樣子就好想食,食唔晒做第二日早餐都好🤤實物睇上去比我想像中大舊,粒粒都痴滿肉鬆同紫菜,蛋糕本身亦都好鬆軟,食飽都吞咗兩舊落肚😝
🚩 茶茶Go

🌈紫暮葡萄 $36

🌈楊枝芋露白珍 $40

🌈紫菜肉鬆小方 $38
2022-09-22
2022-09-23 12 瀏覽
之前經過次次都係天氣熱買野飲,見到前見個人買左幾款甜品,諗住應該幾好食咁,就跟住買。甜品真係好有驚喜,下次回賺之餘仲要試下其他款先得!!❤芋泥肉鬆盒子 厚厚一層既芋泥又香又綿又滑,再加埋海綿蛋糕 + cream + 肉鬆,味道更有層次,而且甜度岩岩好,下次經過會再回購呀!!🧡逮丸芋頭2號 芋頭芋圓鮮奶,每一啖都充滿住芋香,芋圓粒粒好有咬好,仲有勁多芋泥,好rich!!💛春摘不知春 茶香清香,好有餘韻既四季春烏龍茶,非常回甘

💛春摘不知春 茶香清香,好有餘韻既四季春烏龍茶,非常回甘

留在這一刻 純粹而簡單今日經過茶茶go時 已經淨返唔係好多甜品了🫣肉鬆小方仲有好多但盒子蛋糕淨返兩個我即刻要🌸芋泥肉鬆盒子$42芋泥 肉鬆 加忌廉 海棉蛋糕 層次分明芋泥入面有啲芋頭粒,好正🤭味道好夾,鹹甜嘅組合冇得輸😆👍🏼🌸紫菜肉鬆小方$38都幾抵食,$38就有4件外面鋪滿紫菜加肉鬆,甜甜地嘅蛋糕加鹹鹹地嘅紫菜再加埋蛋黃醬味道好夾,口感鬆軟。不知不覺就食晒😄😅🌸豆乳盒子($𝟑𝟖)去到見到得返一盒,即刻要呀🤩豆乳加cream cheese 都幾夾唔錯。
留在這一刻 純粹而簡單
今日經過茶茶go時 已經淨返唔係好多甜品了🫣
肉鬆小方仲有好多
但盒子蛋糕淨返兩個
我即刻要

🌸芋泥肉鬆盒子$42
芋泥 肉鬆 加忌廉 海棉蛋糕 層次分明
芋泥入面有啲芋頭粒,好正🤭
味道好夾,鹹甜嘅組合冇得輸😆👍🏼

🌸紫菜肉鬆小方$38
都幾抵食,$38就有4件
外面鋪滿紫菜加肉鬆,
甜甜地嘅蛋糕加鹹鹹地嘅紫菜
再加埋蛋黃醬味道好夾,
口感鬆軟。
不知不覺就食晒😄😅

🌸豆乳盒子($𝟑𝟖)
去到見到得返一盒,即刻要呀🤩
豆乳加cream cheese 都幾夾唔錯。
2022-09-21 108 瀏覽
平時手搖店都係主打特色飲品☺️ 而呢間位於旺角嘅小店除咗有鮮果🍋 牛乳🥛 沙冰🍧 芋頭🥧 奶凍🍮 芝士🧀 等特色飲品系列之外,竟然仲有限量嘅自家製台式盒子蛋糕😱 身為甜品控嘅當然唔可以放過任何一次機會!芋泥肉鬆盒子係佢哋嘅招牌之一🥰 面頭有層肉鬆,搭配cream同大量芋泥🥹 入口綿密,味道香甜😍 配上鹹鹹地嘅肉鬆出奇地match😆 另外底層仲有層濕潤嘅海綿蛋糕添~ 整體層次分明,份量十足,必點之選😉另外叫咗豆乳盒子~ 上面有滿滿嘅豆乳醬😃 而下面就有creamy嘅忌廉芝士同薄薄嘅蛋糕層🐷 整體奶味香濃,豆乳輕巧滑身,甜度適中,可以一試!壓軸出場嘅係紫菜肉鬆小方!超有驚喜估唔到咁好食呀🥪 紫菜同肉鬆嘅份量一啲都唔孤寒,鋪滿成個方包,賣相可愛迷人💓 即是放咗喺雪櫃成日蛋糕🍰 嘅質感仍然保持鬆軟,可能因為有蛋黃醬所以夠濕潤一啲都唔乾,而且仲有蛋香味添!呢個鹹甜嘅組合真係好有台灣嘅風味呀😝

豆乳盒子

豆乳盒子
2022-09-20 58 瀏覽
天熱一直都持續炎熱, 熱到口淡淡😫。 好想飲下甜野🥸, 行經旺角, 見好多人排隊, 應該唔錯。 又去試下(5⭐️最高)春滿金黃鳳梨 (5⭐️)未飲時, 已經聞到陣陣茶香, 飲落第一個感覺係鳳梨既香甜😍, 之後再仔細地飲, 會有少少果肉粒粒在其中。 好fresh 呀⋯⋯😊京都抹茶玉露 (5⭐️)抹茶味道好出眾👍🏻, 飲落好有和風既感覺😙。 飲落第一淡有淡淡的奶香味, 尾段會慢慢滲透出抹茶的味道😌⋯⋯芋泥肉鬆盒子 (5⭐️)好特別的甜品🥰,芋泥、肉鬆、蛋糕及忌廉層次分明。 盒子size 恰到一匙可以包含所有材料🤩。甜度適中, 份量可供一至二人食用🥰。 好岩情侶happy sharing 😍

春滿金黃鳳梨 (5⭐️)
春滿金黃鳳梨

京都抹茶玉露 (5⭐️)
京都抹茶玉露
芋泥肉鬆盒子

芋泥肉鬆盒子 (5⭐️)
春滿金黃鳳梨
京都抹茶玉露
2022-09-19 13 瀏覽
成日經過呢間手搖店見到有盒子蛋糕,今日終於忍唔住要出手!叫咗個逮丸芋頭二號~姐係鮮奶芋泥小芋圓,小芋圓質感偏硬,啱晒鍾意有咬口啲嘅人~芋泥都好重手,唔會太甜~不過略厭有啲淡~芋泥肉鬆盒子都好足料~入面有好多芋泥,除咗面頭中間都有~中間會比面頭乾少少,蛋糕體唔會太乾~不過我反而覺得豆乳盒子更加好食,豆乳好香濃而且個cream 唔膩,甜度都啱啱好~唔錯嗰日晏晝六點幾七點到都仲有好多盒子蛋糕可以揀,大家唔使驚好快冇晒!

最近相約姊妹共聚,我和姊妹經過旺角登打士街,她帶我去「茶茶GO」,食店人流很旺,被它的食物所吸引,打算進入外賣覓食。店中環境舒適,乾淨整潔,氣氛輕鬆,空間感很好,感覺舒服,很多顧客前來捧埸。餐牌上設有多款菜式選擇,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,美味的食物,我都很鐘意,價錢很相宜。本季至top銷售榜,多款都好飲,不能抗拒它的誘惑。玻璃清楚見到肉鬆小方和盒子,可以任你選擇去購買。我點選了幾款食品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。紫菜肉鬆小方一盒四件,外面鋪滿紫菜同肉鬆,中間是有層蛋黃醬,甜甜地,豐盈美味,口感有層次,整個組合好配合,滋味無比,真心很好味。芋泥肉鬆盒子入面是肉鬆,芋泥漿及蛋白蛋糕,同食出有cream,整體口感細膩,食落十分美味,齒頰留香,最值得一讚。紫暮葡萄雪見沙入面用了新鮮提子打成,唔會太甜,沙冰幼細,質感細密,令人心曠神怡,喝後在喉嚨徘徊片刻,充滿優雅不膩的滋味。茶茶GO(旺角)地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖

本季至top銷售榜,多款都好飲,不能抗拒它的誘惑。

玻璃清楚見到肉鬆小方和盒子,可以任你選擇去購買。

紫暮葡萄雪見沙

茶茶GO(旺角)
地址:旺角登打士街43P - 43S號鴻輝大廈地下9B號舖
2022-09-16
下午茶
2022-09-18 47 瀏覽
金煌楊枝甘露$42Oreo 黑糖珍珠奶茶$36好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:星期五放工後跟未婚夫在旺角尋找pre wedding 的道具。返了一星期工,又常忙於準備結婚的事,再加上減肥已持續了幾個月,好想放縱一下,就突然想買杯茶飲。經過茶茶Go這間過江龍店,見到有未婚夫喜愛的楊枝甘露,就決定一試。茶茶Go 的茶飲用庶糖調製,熱量相對較低,對於我這個減肥中的人來說,是一個不錯的選擇。楊枝甘露重芒果🥭味,好足料,有柚子肉又有愛玉。如果夏天不想喝含咖啡因的飲料🥤,可以買杯試試。Oreo 黑糖珍珠奶茶🧋層次豐富。入口先是一陣濃郁Oreo 味,繼而珍珠帶黑糖味,最後滲出奶茶的香味。珍珠不會太腍。欣賞可以選擇甜度。好多時茶飲店的黑糖珍珠飲品都是固定甜度,這裡卻不是👍🏻影完pre wedding 後,我會放監幾天,來試試他們的紫菜肉鬆小方及豆乳盒子。
金煌楊枝甘露
Oreo 黑糖珍珠奶茶
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
三訪呢間珍珠奶茶店✌🏻我地呢次係星期六下午黎🤣感覺同上年新開張個分別好大 咁熱咁曬都有一條小人龍排隊😂 幾多捧場客~等左15-20分鐘先拎到飲品😌1️⃣楊枝芋露黑珍💛 一如以往珍珠好好口感😆一飲果刻係感覺芋泥味好重!但只係微甜 所以唔會話好滯~撈勻個杯邊既黃色野就係楊枝甘露🥭 飲完就好似食左個甜品咁😋2️⃣真岩燒黑糖鮮奶茶🧋呢杯都係其中一款signature✨黑糖味濃郁 但唔會太甜個人覺得叫返半糖會好d 如果唔係配埋黑糖珍珠可能會有d膩🤭我地仲+$5配埋仙草凍 大熱天時清熱最啱✌🏻3️⃣松印桂花烏龍🍵前兩杯比較heavy~我地仲takeaway 多杯純茶飲🤣呢杯走糖亦都冇加配料 試下純茶味係咩質素😌又的確幾清新🌿飲到淡淡既桂花味🌸夠晒解渴!P.s.呢日下午兩點幾竟然三款肉鬆小方都sold out🫣真係可遇不可求😂

三訪呢間珍珠奶茶店✌🏻
等左15-20分鐘先拎到飲品😌

1️⃣楊枝芋露黑珍💛
一如以往珍珠好好口感😆
一飲果刻係感覺芋泥味好重!但只係微甜 所以唔會話好滯~
撈勻個杯邊既黃色野就係楊枝甘露🥭 飲完就好似食左個甜品咁😋

2️⃣真岩燒黑糖鮮奶茶🧋
呢杯都係其中一款signature✨
黑糖味濃郁 但唔會太甜
個人覺得叫返半糖會好d 如果唔係配埋黑糖珍珠可能會有d膩🤭
我地仲+$5配埋仙草凍 大熱天時清熱最啱✌🏻

3️⃣松印桂花烏龍
呢杯走糖亦都冇加配料 試下純茶味係咩質素😌
又的確幾清新🌿飲到淡淡既桂花味🌸夠晒解渴!

2022-09-18 9 瀏覽
呢間茶飲店bookmark左好耐,一值都好想試佢既奶蓋飲品,咁岩今日行過,點都一定要飲返杯!🤩🌟紫暮落雪葡萄 $42🍇最底層係葡萄同愛玉,中間係葡萄味沙冰,最上層係白滑既奶蓋,入口軟綿綿,混合多種味道,飲落好有層次,口感好豐富😍🌟楊枝甘露奶蓋 $42 🥭飲品賣相好吸引🥰杯底有好多芒果肉、西柚果肉,味道酸甜,上層仲有香滑奶蓋,非常好飲,唔用飲管直接飲更加好飲,咸奶香加楊枝甘露,口感一流👍🏻🤤🌟草莓蜜雪見沙 $35草莓🍓加豆奶嘅飲品,飲落帶有草莓嘅酸甜香味,加上幼滑嘅豆奶,充滿黃豆香,茶串味道都幾特別🤩

🌟紫暮落雪葡萄 $42🍇

🌟楊枝甘露奶蓋 $42 🥭

🌟草莓蜜雪見沙 $35

外賣自取
天氣真係好熱好熱🔥係室外真係頂唔順😩就算已經準備返屋企🏠同朋友都決定買番𝟐杯野飲🥤先去搭車🚌然後又係寵壞大王🤴🏻系列,買多個甜品🍰返去俾佢食😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪金煌楊枝甘露 ($42)店舖既𝐍𝐨.𝟏🥇全球日賣𝟏𝟏𝟎𝟎𝟎杯🏆外表真係冇得頂,好靚好𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈頂頂芝士奶蓋𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡😙份量都唔少🤍楊枝甘露🧡部份用芒果汁🥭配椰奶🧉好夠香勁足料,啖啖都有野咬到🤓(芒果肉 • 柚子肉 • 愛玉).......▪櫻羽水果甘露 ($36)想清清地,可以飲番杯水果茶🍵用左多種唔同既鮮果,本身已有果甜🍬所以走甜 / 少甜都會有甜味😏入面有百香果 • 奇異果🥝 • 橙🍊......飲落係甜中帶有少少酸酸地🤏🏻我幾鍾意,幾𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦.▪肉鬆芋泥盒子 ($42)明明大王🤴🏻食完飯話好飽🫃🏻但佢用𝟓𝐦𝐢𝐧𝐬 𝐊𝐎左🤔(*不過我都分到𝟏啖食既🥄)表面有肉鬆🐖下面分層鋪左𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍 • 勁多芋泥💜 • 蛋糕🍰鹹鹹甜甜既野食好似特別易食晒🫢.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 💕旺角店限定優
天氣真係好熱好熱🔥係室外真係頂唔順😩
就算已經準備返屋企🏠
同朋友都決定買番𝟐杯野飲🥤先去搭車🚌
然後又係寵壞大王🤴🏻系列,買多個甜品🍰返去俾佢食😎
▪金煌楊枝甘露 ($42)
店舖既𝐍𝐨.𝟏🥇全球日賣𝟏𝟏𝟎𝟎𝟎杯🏆
外表真係冇得頂,好靚好𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈
頂頂芝士奶蓋𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡😙份量都唔少🤍
楊枝甘露🧡部份用芒果汁🥭配椰奶🧉好夠香
金煌楊枝甘露

▪櫻羽水果甘露 ($36)
想清清地,可以飲番杯水果茶🍵
用左多種唔同既鮮果,本身已有果甜🍬
所以走甜 / 少甜都會有甜味😏
入面有百香果 • 奇異果🥝 • 橙🍊......
飲落係甜中帶有少少酸酸地🤏🏻
我幾鍾意,幾𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦

▪肉鬆芋泥盒子 ($42)
明明大王🤴🏻食完飯話好飽🫃🏻
但佢用𝟓𝐦𝐢𝐧𝐬 𝐊𝐎左🤔
(*不過我都分到𝟏啖食既🥄)
表面有肉鬆🐖
下面分層鋪左𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍 • 勁多芋泥💜 • 蛋糕🍰
鹹鹹甜甜既野食好似特別易食晒🫢

💕旺角店限定優惠 🈹
逢星期五/六/日 & 紅日,買任何𝟏杯奶凍入茶,第𝟐杯奶凍入茶即有𝟓𝟎%𝐎𝐟𝐟🥤
2022-09-11 75 瀏覽
旺角咁多間茶飲店,競爭都幾大,今次就試下呢間茶茶Go,以超足料同份量大🤩取勝,有多款水果茶、冰沙、奶蓋等,仲有蛋糕,款式豐富👍🏻果物芝士舞霜-金煌楊枝甘露超級大杯🤣share飲都絕對冇問題。楊枝甘露雪沙加上芝士奶蓋,除咗芒果、碌柚、西米之外仲食到唔少茶凍😗😗非常足料,口感豐富。叫咗少甜,加上鹹香奶蓋,甜度唔高,好啱夏天飲😋😋紫菜肉鬆小方除咗飲品之外呢度都有唔少蛋糕小食,比較特別要數呢個小方🍰戚風蛋糕塗上蛋黃醬,沾滿紫菜同肉鬆。一盒四件,每件size都幾大,食一件都夠飽😆😆本身以為呢個鹹甜組合會好奇怪,點知食落又幾好食,鹹鹹香香好香口,蛋糕質感非常輕盈鬆軟👍🏻芋泥肉鬆盒子呢款都非常足料,有戚風蛋糕、肉鬆、忌廉同滿滿綿密嘅芋泥。整體甜度頗低,食到好天然純粹嘅芋頭味,加上少少鹹香肉鬆嘅點綴,KO無難度🤪人均消費:$60推介指數(10分為滿分):8分

果物芝士舞霜-金煌楊枝甘露

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):8分

2022-09-08
5 分鐘 (外賣自取)
2022-09-06 17 瀏覽
今日出去做野,順便買個tea返公司食,我先諗起好耐冇去買茶茶go,佢既楊枝甘露係我既最愛🤩金鍠楊枝甘露呢杯真係配料十足,未搖之前清楚見到有勁多柚子果肉、芒果粒同愛玉,搖完之後芒果汁🥭同椰汁🥥混合,每一啖都飲到好多料,口感好豐富,真係好滿足☺️夏夜白桃烏龍淡淡既白桃香再上烏龍茶,飲完滿口桃味,用黎配肉鬆小方岩岩好😌,真正飲下午茶😆紫菜肉鬆小方海綿蛋糕塗上沙律醬,再用紫菜肉鬆沾滿,蛋糕夠濕潤,而且有蛋香,配合埋肉鬆好好味😋

金鍠楊枝甘露

夏夜白桃烏龍

2022-09-06 27 瀏覽
👭🏻早兩日同朋友去咗旺角掃街懷緬青春時光,開咗好多唔同類型嘅餐廳。見到呢間好長人龍,於是就排埋一份⋯🫘豆乳盒子($38):上層豆乳味嘅慕絲,口感厚重但絲滑。下層喺空氣感嘅蛋白梳乎里,入口即化。偏甜嘅豆乳慕絲 ,配搭淡口嘅蛋白梳乎里,正好 。🫙黑糖伯爵盒子($36):沉疊疊嘅伯爵慕絲蛋糕,再搭配黑糖珍珠。珍珠口感煙韌,對於嗜甜嘅朋友喺難以抗拒嘅選擇~🧋逮丸芋泥二號($45):芋頭愛好者必試。芋泥波波甜度適中,有咬口。芋泥蓉偏啖,配合牛奶及較甜嘅芋泥波波正好。🤌🏻整體而言:1. 位於旺角鬧區,廣華醫院對面,好易搵。2. 珍珠波波口感煙韌,但宜盡快食用。3. 學生或醫護出示證件有另外優惠~茶茶Go 旺角 地址:旺角登打士街鴻輝大廈地下9B號舖營業時間:12:00-22:30#香港食好西 #旺角 #甜品 #蛋糕 #香港 #野生代言人

🤌🏻整體而言:
1. 位於旺角鬧區,廣華醫院對面,好易搵。
2. 珍珠波波口感煙韌,但宜盡快食用。
3. 學生或醫護出示證件有另外優惠~

茶茶Go 旺角
地址:旺角登打士街鴻輝大廈地下9B號舖
營業時間:12:00-22:30
#香港食好西 #旺角 #甜品 #蛋糕 #香港 #野生代言人
  • 黑糖伯爵盒子
2022-09-05 27 瀏覽
#芋泥肉鬆盒子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#紫菜肉鬆小方 ⭐️⭐️⭐️⭐️#露草芭樂知秋 ⭐️⭐️⭐️⭐️身為芋泥控係唔會放過任何一個食到芋泥嘅地方,因為芋泥真係唔係間間都肯整,今次係旺角呢間除左有芋泥嘢飲之外,仲有芋泥盒子啊OMG,飲啖茶嘆個盒好正啊⭕️芋泥盒子啖啖芋泥超滿足⭕️個cream同蛋糕嘅比例都岩岩好唔會搶左個芋泥⭕️杯芭樂知秋好香芭樂味好清新⭕️紫菜肉鬆小方好足料同中間個醬勁夾⭕️多款口味嘅盒子選擇岩唔同口味⭕️飲品選擇都好多真係想試晒咁多款
#芋泥肉鬆盒子 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#紫菜肉鬆小方 ⭐️⭐️⭐️⭐️