2022-10-10 33 瀏覽
嗌左杯OREO黑糖珍珠奶茶,全正常,莫講話黑糖味少少甜都無,珍珠無咬口,奶茶無奶味又無茶味,成杯水+cream咁,啲OREO少到我以為好貴。我從未試過奶茶難飲到咁,連啲珍珠都成pat屎咁,唔知以為琴日賣剩今日用返,狗也不飲的店再講埋個staff,黑口黑面好似係我阻住佢睇「解密工作室」,比完錢又無單要企定係佢鋪面等。從來唔寫食評,但係沖杯奶茶都咁嘅鋪真係唔好呃人錢。成杯野7成水,1成茶,1成cream,0.5 OREO+0.5黑糖珍珠。一句講晒,垃圾😊

一句講晒,垃圾😊
相約朋友去屋企玩樂,當然唔少得要買啲清涼飲品上去啦!見到唔少人好評這間茶茶Go,原來係台灣過江龍 ,好多地方都有分店~ 咁就一於試吓呢一間!呢一間茶飲舖非常易揾,係旺角家樂坊附近~款式甚多,令人眼花撩亂 ,有鮮果茶、奶蓋系列、牛乳入茶等等叫咗最出名嘅金煌楊枝甘露、櫻羽水果甘露、同埋夏夜白桃🍑烏龍好快就拎到返去楊枝甘露真係必飲!把芒果汁 芒果肉 西柚肉 椰奶等等和冰攪拌一齊 造成沙冰嘅感覺非常飽肚同滿足!至於樱羽水果甘露大力推介比鍾意飲水果茶嘅你哋!橙汁底再加上不同生果混合而成 每一啖都飲到唔同嘅生果 好豐富❤️夏夜白桃烏龍 烏龍茶中帶有白桃嘅清香 透心涼之餘 解肥膩一流!見到餐牌仲有好多甜品盒子,不過全部都已經賣晒🫠🫠下次試吓先!
相約朋友去屋企玩樂,當然唔少得要買啲清涼飲品上去啦!

款式甚多,令人眼花撩亂 ,有鮮果茶、奶蓋系列、牛乳入茶等等

叫咗最出名嘅金煌楊枝甘露、櫻羽水果甘露、同埋夏夜白桃🍑烏龍

好快就拎到返去

非常飽肚同滿足!

2022-10-09 13 瀏覽
天氣熱又行到累,最岩買返杯凍飲品冰涼一下,旺角有挺多的選擇,最後就近選了這間。飲品選擇有好多,揀左一輪,最後見有芋頭類飲品,就選了比較多人揀既逮丸芋頭2號,佢入面有好多既芋泥跟芋圓,配埋鮮奶一齊。飲落除左飲到芋泥果種好香既芋頭味,加埋芋圓既口感,有一種大大的滿足。原本想試下佢既芋泥肉鬆盒子,可惜賣哂了,最後買左 豆乳盒子跟紫菜肉鬆小方。豆乳盒子比想像中有驚喜,豆乳既味道好香,配埋底層蛋糕一齊食,挺相配的😋紫菜肉鬆小方一盒有四件,厚身既蛋糕外面包滿肉鬆跟紫菜,食落好香肉鬆既香味,特別係肉鬆越咬越香👍🏻😁
天氣熱又行到累,最岩買返杯凍飲品冰涼一下,
旺角有挺多的選擇,
最後就近選了這間。

飲品選擇有好多,
揀左一輪,最後見有芋頭類飲品,
就選了比較多人揀既逮丸芋頭2號,
佢入面有好多既芋泥跟芋圓,配埋鮮奶一齊。
飲落除左飲到芋泥果種好香既芋頭味,
加埋芋圓既口感,有一種大大的滿足。

原本想試下佢既芋泥肉鬆盒子,可惜賣哂了,
最後買左 豆乳盒子跟紫菜肉鬆小方。

豆乳盒子
比想像中有驚喜,
豆乳既味道好香,配埋底層蛋糕一齊食,挺相配的😋

紫菜肉鬆小方
一盒有四件,
厚身既蛋糕外面包滿肉鬆跟紫菜,
食落好香肉鬆既香味,特別係肉鬆越咬越香👍🏻😁
2022-10-09 9 瀏覽
太耐無食小貝,行過茶茶go見到佢個frd小方。大同小異,立即買,哈哈!紫菜肉鬆小方 $38之前喺第二啲地方都食過依啲肉鬆,覺得幾好食。佢今次呢隻係方形三文治咁都幾特別!肉鬆係畫龍點睛之筆!因為食落會重味帶肉香!紫菜同埋白芝麻提香口,口感有啲似蛋糕西多士!金皇芒果奶蓋 $42奶蓋幾結實,行左半個鐘都無乜散,幾好。飲落都係咸咸香香咁。之後芒果帶上一陣茶味,甜中帶香清,幾好既都。楊枝芋露黑珍 $36新試組合,楊枝係酸、芋露同黑珍珠就甜。如果麻麻酸既就未必岩,但如果本身怕芋露太甜太厚肥口咸,就幾岩依個甜中帶少少酸。

紫菜肉鬆小方 $38

金皇芒果奶蓋 $42

楊枝芋露黑珍 $36

2022-10-08 11 瀏覽
經過旺角登打士街茶茶Go見到好多人排隊買茶飲。我便趁熱鬧買番兩杯野飲回家慢慢嘆。見到店內宣傳單張,香港的茶茶Go是2018年末由台灣帶来香港。茶飲選擇很多。参考完飲品排行榜,我叫了逮丸芋頭2号和楊枝甘露奶蓋。兩杯飲品各有特色,好飲又飽肚。用大甲芋頭做的芋蓉又香又滑,加埋香濃的奶吃來不太甜,好味道,又飽肚。楊枝甘露奶蓋甜甜酸酸很可口,裏面有芒果,西米,仙草凍,黑糖珍珠等,好飲又好食,正!下次有机會再試其他飲品。

兩杯飲品各有特色,好飲又飽肚。

下次有机會再試其他飲品。

2022-10-08 17 瀏覽
來自台灣過江龍除左主打鮮果茶外仲有限量台式盒子蛋糕但肥妹平日五點幾六點去到就無曬盒子唔開心🥲下次要早啲去—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 金煌楊枝甘露 $36至Top銷售榜No.1芒果汁椰奶入口順滑材料滿滿,口感豐富有柚子肉、芒果粒粒同愛玉冰冰涼涼,飲完透心涼夏日炎炎最岩飲!!✾ 紫暮葡萄 $36清甜葡萄味道🍇係用新鮮葡萄製作仲有葡萄肉同蘆薈粒粒好Fresh又有咬口👍🏻✾ 櫻羽水果甘露 $36茶底香濃,入口酸酸甜甜清清地,味道清爽而且有大量奇異果粒粒正!肥妹好鐘意食奇異果🥝
來自台灣過江龍

✾ 金煌楊枝甘露 $36
至Top銷售榜No.1
芒果汁椰奶入口順滑
材料滿滿,口感豐富
有柚子肉、芒果粒粒同愛玉
冰冰涼涼,飲完透心涼
夏日炎炎最岩飲!!

✾ 紫暮葡萄 $36
清甜葡萄味道🍇
係用新鮮葡萄製作
仲有葡萄肉同蘆薈粒粒
好Fresh又有咬口👍🏻

✾ 櫻羽水果甘露 $36
茶底香濃,入口酸酸甜甜
清清地,味道清爽
而且有大量奇異果粒粒
正!肥妹好鐘意食奇異果🥝
2022-10-05 13 瀏覽
旺角總店 茶茶GO登打士街43號鴻輝大廈9B舖逮丸芋頭2號$45真.岩燒黑糖奶凍$34黑糖珍珠奶茶🧋$36好多人排隊,就要談一談究竟,呢間店出名嘅奶茶🧋雪糕🍦鮮果專門店,我今日叫左一杯逮丸芋頭2號,飲落超正,夠冰涼,茶香奶滑,仲有芋香十足,芋頭沙棉滑,可口怡人🧋🧋🧋真.岩燒黑糖奶凍🧋🥤岩燒黑糖奶凍,香味特別,奶凍茶香滑,好多珍珠,珍珠軟棉,糯滑。甜度適中,好好飲👍👍👍黑糖珍珠奶茶🧋黑糖濃香,珍珠軟棉糯滑,好多奶,真係茶香奶滑,正😄😄😄
旺角總店 茶茶GO
登打士街43號鴻輝大廈9B舖

逮丸芋頭2號$45
真.岩燒黑糖奶凍$34
黑糖珍珠奶茶🧋$36

真.岩燒黑糖奶凍🧋🥤

黑糖珍珠奶茶🧋
黑糖濃香,珍珠軟棉糯滑,好多奶,真係茶香奶滑,正😄😄😄
2022-10-04 56 瀏覽
出左消費券要對自己好啲同朋友行街迪士尼一直落🤩行完街有啲肚餓 決定睇煙火匯演之前要掃街填肚先見到呢間又有盒子蛋糕又有野飲就決定買嚟試吓🌟黑糖伯爵盒子睇英文先知係有珍珠😂蛋糕偏濕潤軟熟🍰伯爵忌廉清新不膩珍珠係分開上 所以怕甜嘅朋友可以按口味調節份量個人覺得加左黑糖珍珠別有一番風味味道有少少似春◎堂出名嘅珍珠甜品😛🌟金煌楊枝甘露見到門口塊牌寫住係至TOP銷售榜之一就試吓啦椰汁香濃 入面仲有啲奶凍定仙草嘅物體仲有海量芒果粒🥭口感豐富🌟金皇芒果奶蓋奶蓋濃厚幼滑 奶味濃郁加埋芒果沙冰大熱天時飲真係好爽😎野飲都算大杯 性價比唔錯盒子蛋糕都好足料 2個人開心share就啱啱好👐🏻等緊店員整野飲嘅時候見到好多人都買紫菜肉鬆小方下次都可以買黎試吓👍🏻
出左消費券要對自己好啲

見到好多人都買紫菜肉鬆小方
下次都可以買黎試吓👍🏻
黑糖伯爵盒子
2022-09-26 40 瀏覽
*✲゚*。🧋來自台灣嘅茶飲店 🇹🇼一心諗住嚟買芋頭肉鬆盒子蛋糕 不過Weekend 4點嚟到已經賣哂 所以只係叫左幾杯飲品🙈下次要再嚟過先得🥺金煌楊枝甘露係招牌TOP 1飲品🥭果然幾好飲喎 佢係沙冰嚟嘅 芒果味超濃😋固定甜度冰度 面頭有芝士奶蓋 飲品入面有芒果同西柚果肉 層次豐富推介比鍾意芒果嘅人🤣白桃烏龍呢杯冇咁heavy清清地 我再額外加左白珍珠 咬口都唔錯而且價錢唔貴🤣最後一杯逮丸芋頭二號係鮮奶芋泥+小芋圓我覺得芋泥味濃啲會更加好🤔
-✨ 金煌楊枝甘露加奶蓋 ($42)✨ 白桃烏龍 ($21)✨ 逮丸芋頭二號 ($45)-📍 茶茶GO @chachago.hk▫️ 旺角登打士街43號▫️ 葵涌廣場2007鋪▫️ 觀塘工業中心四期10樓J室D1-
*✲゚*。🧋

推介比鍾意芒果嘅人🤣

而且價錢唔貴🤣

最後一杯逮丸芋頭二號係鮮奶芋泥+小芋圓
我覺得芋泥味濃啲會更加好🤔

✨ 金煌楊枝甘露加奶蓋 ($42)
✨ 白桃烏龍 ($21)
✨ 逮丸芋頭二號 ($45)
📍 茶茶GO @chachago.hk
▫️ 旺角登打士街43號
▫️ 葵涌廣場2007鋪
▫️ 觀塘工業中心四期10樓J室D1
2022-09-24
2022-09-26 17 瀏覽
假日一早就經過呢間台式外賣店,所以就入去買d返屋企嘆~見到出面banner列左間鋪既熱門名單,招牌TOP 1飲品係🥭金煌楊枝甘露,其實我就對芒果類飲品普通既,我媽子就好鍾意,今次見呢度TOP 1係呢款,就一於揀呢個~飲完終於明點解係TOP 1,裡面勁足料,簡直係重量級既楊枝甘露!! 我同我媽share飲都超飽🤣 真係用芒果肉、柚子肉同椰汁打出來! 裡面本身仲要食到芒果同西柚既果肉、芝士奶蓋、紅茶茶凍等等,口感勁豐富,而且超香!..🍠芋泥肉鬆盒子坊間比較少有芋泥既食品,加上又係呢度既招牌,所以要左呢個🍰 面頭有好多肉鬆,裡面有大量芋泥同cream,最底仲有海棉蛋糕,芋泥唔太甜,芋頭味幾濃郁,4層一齊食,鹹鹹甜甜咁又好夾!..🍙 紫菜肉鬆小方有4大件,一個人係會食唔哂,超有飽足感! 首先係鋪滿哂勁多肉鬆,中間就係以戚風蛋糕既小方塗滿蛋黃醬,再加埋紫菜,超惹味!! 呢個又係鹹鹹甜甜既配搭,但甜度就比芋泥肉鬆盒子高D🙌🏻 但我個人鍾意食呢個多D,哈哈! 真係當一餐咁食都飽哂🫣
🍠芋泥肉鬆盒子
🍙 紫菜肉鬆小方
2022-09-18
10 分鐘 (外賣自取)
  • 金煌楊枝甘露
2022-09-26 62 瀏覽
夜晚10點想買杯野返屋企飲,可惜太夜已沒有了珍珠。一於試下無左珍珠嘅廢水😏👌本身係店內top 7 之一嘅Oreo 黑糖珍珠奶茶,無左珍珠,變咗Oreo 奶茶🧐 但意外地有芝士蛋糕味,又夾雜Oreo 碎,無左黑糖珍珠反而多左茶香味,呢個甜度岩岩好,感覺上好似大杯左,無咁快飲完🧋鮮果系列選擇困難,最後揀左 春滿金旺鳳梨 ,有滿滿鳯梨肉,整碎左嘅果肉啱啱好飲管都飲到,每啖都有果肉口感,好清新香甜嘅一杯夏日飲品🍍😎
Oreo  奶茶

春滿金旺鳳梨

2022-09-16
宵夜
Oreo  奶茶
春滿金旺鳳梨
2022-09-25 21 瀏覽
逮丸芋頭2號 $45手工芋泥鮮奶配粒粒小芋圓,淡淡都食到小芋圓,口感煙韌,份量好多,飲完都已經飽飽地 😆 🥭金煌楊枝甘露 $36人氣no.1 嘅飲品😍第一次係台式飲品店到飲楊枝甘露🤣 有芒果、柚子肉、愛玉,上面仲鋪咗層奶蓋,飲落口感好豐富!🍓草莓蜜雪見沙 $35以豆奶代替鮮奶同奶精,比較健康,草莓沙冰喺大熱天時好消暑,不過硬係覺得鮮奶好味啲🤨本身係為左芋泥盒子蛋糕而嚟,可惜去到已經賣晒,唯有下次先🥲🥲

逮丸芋頭2號 $45

🥭金煌楊枝甘露 $36

🍓草莓蜜雪見沙 $35

2022-09-25 18 瀏覽
今晚約咗舊同事出嚟旺角食晚飯,散場後各自歸家時經過哩間「茶茶GO」就諗住買飯後甜品返屋企,可惜時間已經唔早所以大部分人氣產品都已經售罄,雖然試唔到高人氣嘅cake box 同楊枝甘露,但幸好仲有紫菜肉鬆小方同芋頭芋圓製品😆紫菜肉鬆小方一盒有4件,肉鬆用料絕不手軟,小方其實係海綿蛋糕加上鹹鹹甜甜嘅蛋黃醬同大量肉鬆同紫菜,蛋黃醬為軟綿綿嘅蛋糕加添多一份濕潤感,面層嘅香酥肉鬆完美包裹住每件蛋糕,飽足感高一人一件就夠哂數逮丸芋頭2號定價為$45,雖然價錢唔算低但完全值回票價,綿滑嘅芋泥有成半杯咗多,加埋雪白奶味濃郁嘅鮮奶製成taro milk ,芋頭控一定大愛,而2號仲會加入煙韌嘅小芋圓,來個雙重芋頭口感。夕燒荔枝玉荷就啱哂唔愛奶製品嘅朋友,雖然手搖杯size 為固定,但冰度、甜度等全部都可以自己調配👍🏻千期唔好見佢外表平平無奇,但試第一啖就知但係真材實料,每一口都食到荔枝果蓉,但完全唔會死甜而係鮮果自身嘅天然清香甜味,消暑又解渴😋

2022-09-25 16 瀏覽
真·岩燒黑糖奶凍34🧊一杯中有兩種配料,🥛口感都幾豐富,黑糖珍珠煙韌彈牙,而奶凍都好軟嫩。😚濃厚嘅奶香,非常誘惑。奇異木子雪見沙35🥝底下有啲奇異果粒,甜甜哋,正方形嘅口感,帶有少少爽脆,加埋豆奶一齊,🥰味道好夾。草莓蜜芝士舞霜42草莓沙冰,☀最啱夏天飲。上邊仲有一層誘惑嘅奶蓋,口感順滑,而且都有濃郁嘅芝士香。😋#chachago #mongkok #bubbletea #油麻地美食 #旺角美食

2022-09-24 8 瀏覽
🍰 紫菜肉鬆小方一盒四大件‼️外面係紫菜同肉鬆,蛋糕口感好鬆軟🥰中間夾住沙律醬,咸咸甜甜口感有層次好豐富💕🍰 芋泥肉鬆盒子必點之選💜芋泥口感勁creamy,入口綿密😋上面有層奶蓋😍口感細膩,芋頭控必試。🥭 金煌楊枝甘露本季至TOP銷售榜NO.1👑依杯野都好有驚喜😂本身以為亼係好假既芒果果😝點知一啲都唔假,入面既芒果布丁仲好有茶香味😚西柚肉/芒果粒又增加口感😙飲完即刻透心涼🧊值得一試🤣
🍰 紫菜肉鬆小方

🍰 芋泥肉鬆盒子