2014-01-26
其實男人真係好少會去尼D地方, 耐何女朋友要去, 你都無得推, 雖然我成日見人係facebook同instagram post尼間野D相都想去試下, 但真係無咩動力。咁因為分店唔多既關係, 排隊係常識, 而又因為同女朋友去食, 排隊都無咩所謂。因為食完飯先去食, 所以無咩點叫野食, 主要都係為左食舊磚。我就叫左個芒果磚塊蜜糖磚塊, 華麗程度的確係無呃人, 真係物如其相, 真係幾靚。首先三層吐司上有一大球雪糕同埋硬係要熔熔地好似好靚咁, 再加上大量芒果肉同芒果汁重有棉花糖, 真係落足料。但食落去其實又唔係話真係好好食。平心而論, 芒果汁, sorry係漿, 真係好漿, 唔太芒果, 應該係俾D甜味蓋過左, 舊磚又唔係話想像中咁脆。整體黎講唔係話唔好食, 但係依然有進步既空間, 可以再改進一下, 咁好中肯既, 我都會推薦大家去試下既。