2018-10-17
知道茶木最近出咗小丸子主題,好多朋友都紛紛試咗,所以我哋今晚都嚟到屯門市廣場嘅茶木,試吓佢有啲乜嘢新產品先!小丸子嘅食物唔算有好多,另外就有四杯嘢飲用咗小丸子嘅膠樽,我哋嗌左兩杯小丸子飲品,一杯係西瓜柳汁,另一杯係綠茶,兩杯嘅味道都唔錯嘅:另外再叫左芒果沙冰,好多cream係頂頂架:主食方面我哋嗌左嘅豬扒肉操飯,新出嘅麻醬手撕雞伴四色麵,呢個麻醬唔夠濃味,相對清淡健康,仲有蠔仔泡飯,店員寫咗幫我地走薑,但係最尾都冇走到:小食方面我哋叫咗煎餃子同埋炸雞扒,味道就一般正常啦:甜品我哋叫咗個芒果窩夫,但係因為臨近閂門嘅關係,廚師好心急係我哋啱啱上完主菜之後就嚟咗呢一個甜品啦!我哋邊度食得切呢,所以經理將甜品放落雪櫃雪住先,等我哋食晒所有野先至再拎出嚟!呢方面我覺得前台同埋廚房可以溝通好啲,提供一個更加貼心嘅服務比客人。值得一提嘅係佢呢度嘅裝修,每一間茶木都有自己獨特嘅裝修風格,而屯門呢一間就用咗倒轉嘅主題,所以入到黎見到所有嘅裝飾物都係倒轉㗎,例如佢會有倒轉咗嘅枱同椅子係天花板。
另外再叫左芒果沙冰,好多cream係頂頂架:
小食方面我哋叫咗煎餃子同埋炸雞扒,味道就一般正常啦: