2021-05-10
慕名過黎The ONE 試呢間靚靚既茶飲,佢d 飲品好似水墨畫咁靚,仲有好多款口味添麻糬芋泥茉莉鮮奶綠($39)身為芋頭+煙韌控既我,梗係揀呢個麻糬+芋泥既配搭啦😍😍佢用芋泥係個杯邊到畫成一幅畫,加埋鮮奶綠襯成一幅畫咁樣,芋泥甜甜地幾好味,加上煙韌既細細粒麻糬完全係絕配🥤🥤但可能芋泥比較淺色,冇佢芝麻果款咁似用墨畫既畫,但紫紫地色又有佢既特色🤤焦糖芝士濃香鐵觀音茶 ($35)朋友叫左佢特色既焦糖芝士奶蓋茶,佢一打開個杯飲d 奶蓋,我離遠都即刻聞到有好香既焦糖味,朋友話佢好濃既焦糖味,幾好飲😆😆個底既鐵觀音茶望落好深色,果然夠哂濃郁👍🏻👍🏻岩哂鐘意飲濃茶既朋友豆腐雪芭 ($28)豆腐味既雪芭好清新,好濃郁既豆腐香味,佢既雪芭唔會係好冰果隻,似雪糕多d好鐘意佢呢個口感🤤🤤🤤📍 茶墨 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfood
麻糬芋泥茉莉鮮奶綠($39)
焦糖芝士濃香鐵觀音茶 ($35)
豆腐雪芭 ($28)
📍 茶墨 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖
#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie