2003-09-22 3 瀏覽
甜品種類不多不少,味道則只屬中上或一般,紅豆綠茶卷要很遲(9:00pm後)才有,但似乎雪得大硬,味道一般,令人失望.生果倒是有頗多.$155值不值則見仁見智.
$155值不值則見仁見智.
(非會員)
2003-09-16 4 瀏覽
終於比我等到呢一日, 無咩驚喜, 款式一般.特別推介: 細細件金薄咖啡蛋糕(好香咖啡味), 熱蘋果批, 綠茶紅豆卷(成9:00後先出)唔掂推介: 梳乎里(勁甜), 西米焗pudding(淡而無味).整體一般, 細蛋糕好食過大蛋糕, 好彩坐window sit, $155 + 10%, 真係唔抵.
終於比我等到呢一日, 無咩驚喜, 款式一般.
2003-07-09 6 瀏覽
因為有coupon所以和兩位朋友一齊去食dessert buffet, 非常full, 要預早成三個星期才book到. 滿懷期望去食, 但失望而回. 選擇一般, tiramisu 都ok, 但疏乎厘就真係幾差, d雪糕成日都得少少. 全晚最好食係一杯mango pudding??(細細杯, 好creamy同忙果味好濃好正.)d細細件蛋糕真係不提也罷, 楊枝甘露仲竟然係苦二送一價錢都ok, 但冇既話就真係貴d, 因為質素只係一般.
2003-06-17 8 瀏覽
因朋友想食,加上有coupon ,便再去。但再一次失望。選擇比上次更少,味道也不是太好。就算折後每人around $150 都唔抵去。
就算折後每人around $150 都唔抵去。
2003-06-11 2 瀏覽
Could you tell me how to get this coupon?<br />[Editor: The answer has already posted by McWing, Thanks! Please check:http://www.openrice.com/big5/userinfo.htm?userid=11166<br />I want to go there with my friends to celebrate my birthday too...<br />I have eaten this dessert buffet once. The mango pudding is nearly the best in HK. It should be classified into the "must eat item".
<br />
2003-06-11 4 瀏覽
買2 送1 voucher 可以o係呢度apply:<br />http://asp.enlistasia1.com/cgi-bin/user/viewhtml.cgi?Key=p4142211421601010<br />記住訂位時要提供voucher 編號;有效期至7月15日。
記住訂位時要提供voucher 編號;有效期至7月15日。
2003-06-11 10 瀏覽
之前去過Tiffin Lounge,很喜歡那裡的環境和甜品,想去多一次。請問哪裡有coupon?
2003-06-10 7 瀏覽
我第一樣就食朱古力mousse,感動到喊~~不過笨左啦~~o個度咁多甜品,真係要由清淡食起~尋日亂黎,搞到成日要飲水同食水果黎沖淡下個口~我發現我食過第二d野再食番個mousse已經食唔出佢本來d味!!都係o個句啦~~~~一個好o既meal唔係要平+好食而係要配合心情同環境~~尋日我地個個坐大沙發真係成日吹水吹到訓黎訓去~~仲有個人係咁彈琴彈左幾個鐘呀~~好開心~~講番D野食,比我想像中少D甜品,但都好多啦~同埋真係冇試勻所有野食呀~~見有D唔係特別有興趣就唔勉強自己喇~~有好幾個蛋糕,CHEESCAKE,tiramisu,mousse,唔同款o既puddings,雪糕,湯丸,格仔餅,水果,龜"玲"膏,cheeses,餅乾,仲有好多細細件一啖食落肚o既糕點仔~有件有酒心,我唔鍾意呀~~車厘子酸o既~~XD仲有士多啤梨,木瓜,西瓜,桃/李之類o既東東..d pudding又有好幾款,有d用杯仔裝,有d又用盤裝..係咪都叫pudding..(龜"玲" 膏都咁叫..)我覺得有好多野我都冇食真個味架~就咁食落我最鍾意朱古力mousse同雪糕~~=9終於試過一次雖然唔錯~但係都係覺得食個乜都有o
我第一樣就食朱古力mousse,感動到喊~~
不過笨左啦~~o個度咁多甜品,
真係要由清淡食起~
尋日亂黎,搞到成日要飲水同食水果黎沖淡下個口~
都係o個句啦~~~~
一個好o既meal唔係要平+好食
而係要配合心情同環境~~
尋日我地個個坐大沙發
真係成日吹水吹到訓黎訓去~~
仲有個人係咁彈琴彈左幾個鐘呀~~
好開心~~
講番D野食,比我想像中少D甜品,但都好多啦~
同埋真係冇試勻所有野食呀~~
見有D唔係特別有興趣就唔勉強自己喇~~
湯丸,格仔餅,水果,龜"玲"膏,cheeses,餅乾,
仲有好多細細件一啖食落肚o既糕點仔~
終於試過一次雖然唔錯~但係都係覺得食個乜都有o既buffet好d~~
食到"月利"都痹埋呀~~~~~~不過d甜品咁貴,去一次甜品buffet都賺番哂lu~~~還掂而家用coupon有三人入座兩人收費優惠,抵啦!
2003-05-26 5 瀏覽
去過一次咁大把, 唔係唔得. 但係好過佢既又有好多喎. 甜品0既種類唔算多, 一定冇帝苑咁多. 味道好一般囉. 比較出色0既係格仔餅, 因為有好多toppings, sauce 揀!! 另外就係紅豆綠茶卷, 唔太甜. Tiffin 一向標榜甜品正, 但係都做得唔出色, 好冇說服力囉!! 仲要收呢個價......
(非會員)
2003-05-06 6 瀏覽
2000年去過,非常正。但上年去時差了十倍。選擇少了起碼三分一,味道亦大不如前。還是不要去了。
還是不要去了。
2002-08-09 2 瀏覽
(我兩年前去)樣樣甜品都好好食。特別推介係waffle!!不過唔敢食太多﹐因為驚飽到食唔到其他甜品。但係去一次夠啦﹗(雖然好正)因為太“漏”﹐好甜...食食下無端端會想食三文魚...(始終覺得buffet一定要有三文魚)
(我兩年前去)
樣樣甜品都好好食。
特別推介係waffle!!
不過唔敢食太多﹐因為驚飽到食唔到其他甜品
但係去一次夠啦﹗(雖然好正)
因為太“漏”﹐好甜...
食食下無端端會想食三文魚...
(始終覺得buffet一定要有三文魚)
2002-03-30 10 瀏覽
My friend (who wasn't a dessert lover, but went there anyway because her girlfriend suggested) went there on Oct 3, 2001 for dessert buffet. There's not much to choose from, and tea/coffee was ordered separately, which was a bit too much!However, I think that must a great place for couple to spend a romantic night. Girls do love dessert overall.
2000-07-06 4 瀏覽
今日o岩o岩去o左呢度我想試好耐o既dessert buffet..<br>呢度D選擇好:有蛋糕、糖水、生果、<br>刨冰、芝士、pancake、疏乎里等..<br>蛋糕款式多,但來來去去都係栗子、朱古力同tiramisu..味道差不多!<br>個人認為最㊣係朱古力蛋糕,夠哂香濃又唔漏..其次係拿破倫餅同一個炸入面有竽蓉o既小食..<br>綠茶紅豆餅冇味但好重紅豆味..唔差..<br>tiramisu同疏乎里就認真嘛嘛啦!<br>最遺憾係冇哂cheesecake食,出過一次就冇lu..<br>整體上都算幾貴,試過一次就夠lu..<br><br>
<br>呢度D選擇好:有蛋糕、糖水、生果、
<br>刨冰、芝士、pancake、疏乎里等..
<br>綠茶紅豆餅冇味但好重紅豆味..唔差..
<br>tiramisu同疏乎里就認真嘛嘛啦!
<br>整體上都算幾貴,試過一次就夠lu..
<br>
<br>