2022-08-06 94 瀏覽
呢日又同好朋友食好西,仲帶埋呀b去威威🤣入到去餐廳好闊落,店員非常歡迎呀b🥰俾呀b四圍say hello😂同重點有highchair jo媽就食得舒服☺️.🌟四人dinner set $788➡️前菜三點➡️和風蟹子沙律🥗➡️七式刺身➡️花火壽司盛 🍣➡️串燒拼盤🍢➡️醬汁慢煮豬軟骨➡️原條京都風蒲燒鰻魚➡️珍珠飯 (4碗)➡️甜品(四客)➡️飲品(四杯).點個時覺得咁多野食先$788好抵,來到見到咁大份呆左🤣蟹子沙律超多仲大過呀b個頭,仲有好多蟹子相當足料👍🏻刺身好肥美新鮮,壽司估唔到有三文魚籽和海膽好有誠意😍鰻魚係好好好大條🤣豬軟骨好多汁😋四個人食都覺好多,送飯一流👍🏻串燒好多款式最愛牛舌和京蔥🤤最後仲有甜品,飲品點了玫瑰蘋果冰茶滿特別好香.最後四個人好肚餓都食唔哂🤣份量真係好多又唔貴,店員好又坐得舒服最緊要對bb好,附近商場係英式style 主題可惜太夜無去打卡,下次要再來!
🌟四人dinner set $788
➡️前菜三點
➡️和風蟹子沙律🥗
➡️七式刺身
➡️花火壽司盛 🍣
➡️串燒拼盤🍢
➡️醬汁慢煮豬軟骨
➡️原條京都風蒲燒鰻魚
➡️珍珠飯 (4碗)
➡️甜品(四客)
➡️飲品(四杯)

2022-08-03 75 瀏覽
近期見到網上好多人介紹呢間日式小店,除左有各式各樣嘅日式料理之外,同時仲有精品咖啡供應。小店位於屯門山景廣場,餐廳以木系裝修為主題,亦以落地玻璃作門面及採光,座位方面,擺枱唔會太密,帶俾人好舒適嘅感覺。晚餐時段除左有套餐之外,仲有各式各樣嘅日式料理,款式都幾多,仲有唔少特色小食添。角切魚生沙律:喜歡食魚生但唔喜歡食飯嘅我,好多時都會叫魚生沙律,大大碗嘅魚生沙律,以$88黎講真係相當親民,魚生切到細細粒,好易入口,份量亦好多,分別有三文魚、油甘魚、墨魚、八爪魚、吞拿魚,甜蝦同埋車厘茄,配埋蟹籽、沙律菜同埋柚子汁,食落真係相當清新。除此之外都試左佢地嘅海鮮串燒,分別係帶子同埋大蝦。帶子: 串燒係即叫即燒,上檯時係熱辣辣,帶子好大粒,加左醬油燒過後賣相呈金黃色,入口爽口彈牙,好juicy, 非常鮮甜,口感相當豐富。大蝦:至於大蝦真係好大隻,肉質爽口彈牙,食落非常惹味。見呢度d 咖啡好似好出名,我都叫左杯黎試下:Cappuccino:咖啡味香濃,入口非常香滑,配埋精美嘅拉花,完全估唔到係一間日式餐廳內可以品嚐到呀。
角切魚生沙律:

除此之外都試左佢地嘅海鮮串燒,分別係帶子同埋大蝦。
帶子:
大蝦:
至於大蝦真係好大隻,肉質爽口彈牙,食落非常惹味。
見呢度d 咖啡好似好出名,我都叫左杯黎試下:
Cappuccino:

今日黎到山景邨探朋友,到晚餐時間見到有間日式居酒屋🏮~日本菜我最愛♥️當然入去試下啦。入到去裝修環境都係以木為主,大量的日式擺設,好有日本🇯🇵的感覺日式叉燒豚骨拉麵🍜—$78叉燒經過特別的醃製,非常之入味,另外個拉麵軟硬適中,加埋啲配菜都係非常之正👍特級牛肩胛豚骨拉麵🍜—$88特級牛肩胛牛肉好淋食落去滿滿嘅牛肉味😋令我隻糖心蛋非常之好味,我最鍾意就係加少少豚骨湯同成隻蛋一齊食,咁樣食係最好味😋名古屋芝麻雞翼—$48呢隻雞翼新鮮炸起👍好鬆脆,另外名古屋嘅醬汁會比較鹹,重口味,配落隻雞翼度就啱啱好。 長崎海膽魚丸—$38呢粒魚丸真係唔講得笑,好好味😋唔好睇佢賣相黑色一粒野咁,但係食落去係你平時食魚蛋咁嘅口味,但中間係有海膽的,口感層次豐富,鍾意食海膽嘅你一定要試!!一個字蜜桃梳打—$30賣相好靚,飲落去都好解渴,啱晒呢排咁熱嘅天氣菠蘿蜜桃冰茶—$32咁熱嘅天氣梗係有返杯解渴嘅冰茶
日式叉燒豚骨拉麵

名古屋芝麻雞翼—$48

長崎海膽魚丸—$38

蜜桃梳打

蜜桃梳打—$30

賣相好靚,飲落去都好解渴,啱晒呢排咁熱嘅天氣

波蘿蜜桃冰茶

特級牛肩胛豚骨拉麵
名古屋雞翼
蜜桃梳打
波蘿蜜桃冰茶
又到左發掘屯門隱世餐廳既時間✨今次去左山景商場一間2022新開既日本餐廳食dinner🍣店內環境都幾有特色 係有花心思既佈置🇯🇵店員們都好有禮貌~之前上網睇到佢地既lunch set都好抵食💲係附近返工返學可以留意下~極上刺身魚生丼配味噌湯🍱 HKD148刺身有三文魚🍣 油甘魚 帶子 海膽✨魚生都幾厚切同埋新鮮~海膽好creamy同埋甜甜地 幾中意💗醋飯味道都唔錯 仲落左紫菜調味👍🏻極尚海鮮火鍋🍲 HKD168+HKD20 配烏冬 沙律 味噌湯有幾款湯底可以揀 揀左壽喜燒湯底~海鮮種類都幾豐富👌🏻有飽魚 蠔🦪 大蝦🦐 帶子 青口同魷魚🦑蔬菜就有娃娃菜豆腐同埋菇仔略嫌個湯底淡味左少少 整體都不錯😌
又到左發掘屯門隱世餐廳既時間✨
今次去左山景商場一間2022新開既日本餐廳食dinner🍣
店內環境都幾有特色 係有花心思既佈置🇯🇵
店員們都好有禮貌~

之前上網睇到佢地既lunch set都好抵食💲
係附近返工返學可以留意下~

極上刺身魚生丼配味噌湯🍱 HKD148
刺身有三文魚🍣 油甘魚 帶子 海膽✨
魚生都幾厚切同埋新鮮~
海膽好creamy同埋甜甜地 幾中意💗
醋飯味道都唔錯 仲落左紫菜調味👍🏻

極尚海鮮火鍋🍲 HKD168
+HKD20 配烏冬 沙律 味噌湯
有幾款湯底可以揀 揀左壽喜燒湯底~
海鮮種類都幾豐富👌🏻
有飽魚 蠔🦪 大蝦🦐 帶子 青口同魷魚🦑
蔬菜就有娃娃菜豆腐同埋菇仔
略嫌個湯底淡味左少少 整體都不錯😌
2022-07-22
2022-07-27 84 瀏覽
日本菜真係我嘅all time favorite,諗唔到食咩就食日本嘢啦😝,本來諗住食少少野嘅晚餐,但見到二人餐幾抵又冇理由唔嗌,結果食到勁飽,$388有咁多嘢食(另要加一)!!🔘前菜🔘柚子青瓜沙律沙律菜新鮮爽口,仲有青瓜、海帶芽、粟米粒同車厘茄,柚子汁酸酸地幾開胃!! 🔘五式刺身🔘花火壽司盛款式由廚師根據當日食材而決定,估唔到佢個刺身咁厚切,壽司有八件,質素都幾好,特別係三文魚、油甘魚同埋一隻火炙過嘅刺身都幾好味!! 🔘五花腩/雞翼/車厘茄/冬菇串燒肉類唔會燒到乾爭爭,車厘茄清甜,但覺得味道淡咗啲,有返少少醬汁會好啲!! 🔘炸魷魚軟骨一口大小嘅魷魚軟骨,炸得酥脆,有咬口但唔韌,大量炸蒜香口惹味!! 🔘豚肉生薑燒幾鍾意燒汁嘅薑味濃郁,有好多洋蔥,豚肉嘅口感都唔錯!!🔘飯/細烏冬烏冬幾滑喎,清清地嘅湯底!! 🔘甜品再飽都有空間食埋甜品嘅,好彩小泡芙係細size!! 🔘菠蘿蜜桃冰茶🔘青檸梳打坐得舒服,食物質素可以,以份量多抵食取勝!!

🔘前菜
🔘柚子青瓜沙律

🔘五式刺身
🔘花火壽司

🔘五花腩/雞翼/車厘茄/冬菇串燒

🔘炸魷魚軟骨

🔘豚肉生薑燒
幾鍾意燒汁嘅薑味濃郁,有好多洋蔥,豚肉嘅口感都唔錯!!

🔘飯/細烏冬
烏冬幾滑喎,清清地嘅湯底!!

🔘甜品
再飽都有空間食埋甜品嘅,好彩小泡芙係細size!!

🔘菠蘿蜜桃冰茶
🔘青檸梳打

坐得舒服,食物質素可以,以份量多抵食取勝!!
2022-07-26 62 瀏覽
山景商場裝修完之後好似哈利波特個火車站咁 見到有間新開日式料理 裝修都好有格調 日式風味睇下餐牌比個二人餐吸引 人均唔洗$200好多野食🍜.🍱晚市二人前 $388.前菜 - 酸蘿蔔 + 中華沙律.柚子青瓜沙律 巧多青瓜 仲有沙律菜 車厘茄 粟米.廚師發辦五式刺身 - 帶子 油甘魚 三文魚 甜蝦 吞拿魚 各2刺身新鮮 厚切 套餐都唔會hea.花火壽司盛(小)加州卷*2 ~ 蟹籽/ 甜蝦/ 玉子/ 吞拿魚/ 油甘魚/ 三文魚壽司 各1.串燒拼盤 - 豚肉五花腩 雞翼 香菇 車厘茄🍢有驚喜 皮脆同埋真係燒到好香口 好有口感 又保留juicy.脆炸魷魚軟骨🦑第1次食魷魚軟骨 炸得好香 有咬口.(主菜3揀1) 東京風汁燒牛肉🥓 好惹味 牛肉份量多 汁撈飯一流.可揀 飯素白飯🍚 & 烏冬.飲品 (玫瑰蘋果冰茶 & 青檸梳打)~清香玫瑰+蘋果好夾 ~青檸梳打夠清新.甜品 - 有2粒小泡芙.🫶🏻性價比極高🫶🏻.📍花火漁屋📌屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
山景商場裝修完之後好似哈利波特個火車站咁
見到有間新開日式料理 裝修都好有格調 日式風味
睇下餐牌比個二人餐吸引 人均唔洗$200好多野食🍜
🍱晚市二人前 $388

前菜 - 酸蘿蔔 + 中華沙律

巧多青瓜 仲有沙律菜 車厘茄 粟米
刺身新鮮 厚切 套餐都唔會hea
花火壽司盛(小)
串燒拼盤 - 豚肉五花腩 雞翼 香菇 車厘茄🍢
有驚喜 皮脆同埋真係燒到好香口 好有口感 又保留juicy
脆炸魷魚軟骨🦑
第1次食魷魚軟骨 炸得好香 有咬口
(主菜3揀1) 東京風汁燒牛肉🥓
好惹味 牛肉份量多 汁撈飯一流
可揀 飯素白飯🍚 & 烏冬
飲品 (玫瑰蘋果冰茶 & 青檸梳打)
~清香玫瑰+蘋果好夾
~青檸梳打夠清新
甜品 - 有2粒小泡芙
🫶🏻性價比極高🫶🏻
📍花火漁屋
📌屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
2022-07-25 85 瀏覽
一進入點店日式倍感加百,牆壁四圍都市掛著日式餐牌,而且座位也很寬敞,我們叫了一個二人餐,而且滿桌子都是食物,首先說蘿白淹都好入味,柚子沙律好清新每一啖都充滿青瓜柚子味,鱿魚軟骨炸了金黃色很通透,入口鬆化有咬口而不油腻, 還有風汁燒牛肉,這個真是超級香,離遠已經聞到陣陣蔥香味,而且入口每一啖都食到濃郁嘅風汁牛肉味,配合埋那個碗紫菜飯簡直係絕配,好食到停唔到口😋😋炭燒串燒拼盤,有我最喜愛既鮮冬菇,同超肥美嘅豚肉五花腩,都是充滿了炭燒香味,還有壽司個那個五色刺身,都是超新鮮,顏色配搭鮮艷美味,還有配埋兩杯梳打特飲,這個二人餐簡直超值~😍👍👍👍

鱿魚軟骨炸了金黃色很通透,入口鬆化有咬口而不油腻,

還有壽司個那個五色刺身,都是超新鮮,顏色配搭鮮艷美味,

還有配埋兩杯梳打特飲,這個二人餐簡直超值~😍👍👍👍

2022-07-24 57 瀏覽
最近工作都好忙碌,係時候要食好西慰勞一下自己,聽朋友講喺屯門山景邨開咗一間高質嘅日本菜🎏🎏今晚就同佢黎試一試,唔止裝修得靚,坐得舒服,服務好, 食物仲性價比好高添,一定要推介俾大家😘😘我哋叫咗個包羅萬有嘅二人餐($388)包埋嘢飲甜品,總共有10樣菜式,最後要捧住個肚走🤰🏻🤰🏻柚子青瓜沙律🥗首先送上嘅係開胃嘅前菜同埋沙律,沙律超豐富,有四五種新鮮沙律菜🥬🥒🌽特別鍾意佢加咗海帶,增加層次,用咗清新嘅柚子汁調味,打開味蕾,準備接下來嘅豐富美食💦廚師發板五式刺身🐠🐟🦐🐙食日本嘢當然要有刺身啦,二人餐超重半包咗刺身盛,分量絕對唔野少💥💥每一件都係厚切有成1cm好誇張,厚到係刺身扒,廚師會親自挑選當日最新鮮嘅款式👨🏻‍🍳今日有油甘魚、三文魚、八爪魚、甜蝦、仲有吞拿魚赤身😍😍花火壽司盛(小)🍣大家絕對唔好俾佢個(小)字呃到,壽司足足有8大件,刺身都一樣係厚切,鍾意食刺身壽司嘅大家絕對絕對一定要來,定必滿載而歸🤰🏻😘🍣串燒拼盤🍢咁如果唔係好識生野嘅朋友呢,二人餐都有好多熟食架,串燒拼盤包括左豚肉五花腩,雞翼,車厘茄,冬菇,特別推介豚肉五花腩🫦🫦燒到脆皮之餘一咬又多汁必出黎,成個口腔充滿肉香味💋脆炸魷

脆炸魷魚軟骨🦑 食日本嘢又點少得炸嘢呢,我諗大家都食厭咗啲炸雞炸雞軟骨啊咁樣👅呢度就有個特別嘅菜式,魷魚軟骨,酥炸軟骨再灑上啲乾蒜,少少檸檬汁🍋一啲都唔油膩,即刻好想嗌啤酒嚟送⚡️⚡️

豚肉生薑燒🍱🥓二人餐仲未完啦,其中都有一項煮食,三揀一,我哋揀咗居酒屋常見嘅豚肉生薑燒,去到呢個階段我哋都已經好飽啦,豚肉好大塊,亦都炒得好香,送飯一流🥰🥰

至於餐飲我哋就揀左荔枝冰茶🍹蜜桃梳打🥤最後仲有兩粒小泡芙仔做甜品,為今晚畫上完美句號😋😋除咗二人餐之外當然佢哋都有得散嗌,菜式超多款,大家同朋友聚會嘅時候不妨選擇呢間餐廳☺️☺️
2022-07-21 58 瀏覽
屯友食日式野又有新選擇la《花火洋食》落車行2分鐘就到🤩採用和式設計 近門口位置係落地大玻璃 採光度十足鋪頭整體氣氛輕鬆自在午市套餐選擇很多有便當 滑蛋飯 拉麵 同壽司定食😆同朋友黎到大家想食乜都有京都風蒲燒鰻魚箱飯+味噌湯$118肉質肥美,鮮嫩多汁鰻魚底有份量十足的蛋絲😆仲有中華沙律等小食🥗朋友點左午市壽司定食+細烏冬+ 味噌湯$98三文魚 油甘魚 𩶘魚 海膽壽司 加洲卷小食:芝士可樂餅 & 牛肉可樂餅$30/2件煮過的馬鈴薯搗碎後,裹上麵包粉再經油炸,加上流心芝士,香氣四溢令人不禁流口水最鍾意設有cafe 可以點🌹latte同特式飲品 🍑冰茶😗(跟餐半價)薄荷梳打冰玫瑰latte🌟係openrice訂位消費滿$300即可享有88折🌟仲不設加一📌 花火漁屋屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
屯友食日式野又有新選擇la

🌟仲不設加一

📌 花火漁屋
屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖
2022-07-20 57 瀏覽
今次去左屯門花火漁屋 睇下解唔解到思鄉嘅情懷🙈入到去職員問想飲水定茶🙈先再帶我地入坐同俾餐牌望完餐牌 就決定食2人餐 因為咩都有得食😏有前菜 (螺肉同蒜頭) 柚子青瓜沙律五式刺身串燒拼盤脆炸魷魚軟骨東京風汁燒牛肉 配飯/烏冬甜品加飲品 以上甘多野先388 無理由散叫🙈一點完野食 食物黎得好快除左炸物 串燒 同牛肉要等一等之外其他野都好快出現甘多樣食物我最鍾意佢個東京風汁燒牛肉 個汁配烏冬好惹味 放係沙律到食又得🙈 好百搭👍🏻🙈刺身厚切上 見到都好開心 有d唔係得2片有d係3-4片😏😏甘多野食388 食完重可以坐係門口打卡 再唔係入商場影月台 扮哈利波特🙈無車咪問惠康借車定一定住先🙈🙈
今次去左屯門花火漁屋

睇下解唔解到思鄉嘅情懷🙈
入到去職員問想飲水定茶🙈
先再帶我地入坐同俾餐牌
望完餐牌 就決定食2人餐 因為咩都有得食😏

有前菜 (螺肉同蒜頭)

串燒拼盤

刺身厚切上 見到都好開心 有d唔係得2片有d係3-4片😏😏
甘多野食388
食完重可以坐係門口打卡

2022-07-17 55 瀏覽
山景商場翻身之後 仿如置身火車站🚉入面有間新開既💛花火漁屋 裝修設計簡約座位闊落舒適 餐牌種類好多選擇 價錢親民今次點咗晚市二人前 $388🍱前菜 柚子青瓜沙律 五式刺身 花火壽司盛🍣串燒拼盤🍢(豚肉五花腩 雞翼 香菇 車厘茄)脆炸魷魚軟骨 東京風汁燒牛肉 白飯 烏冬甜品 冰茶/梳打飲品 🍹套餐人均大概$200 就已經可以食到好飽咁離開😆五式刺身 每一塊都超厚身 夠新鮮唔會腥配上即磨山葵 更能帶出魚生嘅鮮味花火壽司盛🍣三文魚 油甘魚 赤身 甜蝦 蟹子軍艦 玉子 加州卷x2好多款式 大大件 夾起唔會散🍣串燒拼盤🍢(豚肉五花腩 雞翼 香菇 車厘茄)豚肉五花腩 雞翼燒得啱啱好 唔會太乾香菇燒完仲好juicy 串燒再加上七味粉食落更惹味😋脆炸魷魚軟骨 🦑炸得夠香脆 軟得嚟有咬口外脆內軟 香口惹味🤤東京風汁燒牛肉肉味香濃 唔會過火 配上燒汁 洋蔥 紫菜配飯/烏冬 食落更滋味🥢玫瑰蘋果冰茶🍹酸酸甜甜中帶點玫瑰花香 清新怡人🌹青檸梳打🍹好解渴 味道清新 好啱夏天飲💚海膽蟹蓋黃金燒🦀️迷你蟹蓋 表面係火炙海膽蟹蓋內有蟹肉加沙律醬 入口creamy 屋村嚟講 有咁嘅質素 又抵食 性價比高算係高質既日式料理
山景商場翻身之後 仿如置身火車站🚉

屋村嚟講 有咁嘅質素 又抵食 性價比高
算係高質既日式料理店🎏

💛花火漁屋
📌 屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖

#花火漁屋 #日式 #屯門 #屯門日式料理 #相機食先 #晚餐吃什麼 #午餐 #晚餐 #定食 #屯門日本料理 #日本料理 #小店推介 #屯門黃店 #黃店 #黄色經濟圈 #屯門 #屯門美食 #黃店推介 #超人氣 #懲罰黃店 #相機食先 #良心小店 #食好西 #抵食 #hkig #Tuenmun #food #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #foodblog #hongkongfood #hkfood #foodstagram
東京風汁燒牛肉
玫瑰蘋果冰茶🍹 酸酸甜甜中帶點玫瑰花香 清新怡人🌹 青檸梳打🍹 好解渴 味道清新 好啱夏天飲💚
海膽蟹蓋黃金燒🦀️
某日聽同事講開,山景邨商場裝修完,仲新開了一間日式料理店,內裏座位幾寬敞,更以新張期優惠價出售日本大吟釀、香港本地釀造清酒! 屯門妹子既然今天早放工就二話不說搭車過來探一探路!💃🏻🍣🍱🍶睌市二人前套餐 $388前菜鹹酸菜、漬蒜頭柚子青瓜沙律五式刺身 (廚師發板)厚切! 有帶子、油甘魚、三文魚、甜蝦、吞拿魚花火壽司盛 (小)雖然餐牌寫 (小),但足足有8嚿壽司!飽!有2件加州卷、蟹籽壽司、甜蝦壽司、玉子壽司、吞拿魚壽司、油甘魚壽司、三文魚壽司 串燒拼盤有豚肉五花腩、雞翼、冬菇、車厘茄脆炸魷魚軟骨 東京風汁燒牛肉細烏冬白飯冰茶 / 梳打飲品揀咗玫瑰蘋果冰茶、菠蘿蜜桃冰茶 兩款單點$32/ 杯 , 跟餐就免費!_______________花火漁屋 (屯門)屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖_______________

睌市二人前套餐 $388

前菜
鹹酸菜、漬蒜頭

柚子青瓜沙律

五式刺身 (廚師發板)
厚切! 有帶子、油甘魚、三文魚、甜蝦、吞拿魚

花火壽司盛 (小)
雖然餐牌寫 (小),但足足有8嚿壽司!飽!

串燒拼盤
有豚肉五花腩、雞翼、冬菇、車厘茄

脆炸魷魚軟骨

細烏冬

白飯

冰茶 / 梳打飲品
揀咗玫瑰蘋果冰茶、菠蘿蜜桃冰茶
兩款單點$32/ 杯 , 跟餐就免費!

_______________

花火漁屋 (屯門)
屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖

_______________
2022-07-14
2022-07-09 62 瀏覽
今日經過山景邨順便嚟山景商場行過圈,見到依間日本餐廳就入去同朋友喺度食埋dinner,其實間餐廳都係一個顯眼位置,喺麥當勞附近轉過彎就見到大大隻字寫住花火漁屋😀入到去坐低都覺得幾舒服因為啲枱大大張,唔使同人迫埋一齊!而且裝修光猛又好企理!👍🏻我同朋友諗咗好耐先諗到食乜因為餐牌太多選擇最後我哋揀咗雞肉加雞軟骨串燒(各$12)、北海道帶子黃金燒($38 6粒大大隻,😍😍😍比我想像中好食好多、好夠味)、玫瑰梳打同埋薰衣草梳打(做緊優惠$30 2杯,真係好飲!好香薰衣草味,從來未試過飲依種口味嘅飲品,完全值得一試!🌟🌟🌟)下次想試吓佢嗰個日本可樂餅好似幾得意員工嘅服務態度亦都好好!好有笑容啊!👍🏻上菜亦都好快唔使點等☺️下次會再嚟過!

我同朋友諗咗好耐先諗到食乜因為餐牌太多選擇

下次想試吓佢嗰個日本可樂餅好似幾得意
2022-07-08
5 分鐘 (堂食)
山景商場翻新之後搖身一變,成為英倫車站,比人耳目一新既感覺!同朋友去商場既日式餐廳食野,木系裝潢令人坐得好舒服。我地點咗一個鍋、一份定食同一客小食。日本黑豚肉眼鍋($98)揀咗壽喜燒湯底,黑豚肉眼肉質富彈性,配料仲有娃娃菜、日本板魚蛋、甘荀、芋絲、豆腐等,十分足料!蟹膏甲羅燒定食($128)呢度嘅甲羅燒上枱時已經燒好,另外配鵪鶉蛋比我地自己拌勻。蟹蓋入面填滿蟹籽、蟹膏同蟹肉,味道鮮甜濃郁,調味唔會太咸,保留海產味道!另外加配左定食set,配珍珠飯,將蟹膏拌飯真係胃口大開!除左珍珠飯,仲有埋麵豉湯、前菜及沙律,好豐富。沙律好新鮮,撈埋芝麻醬酸酸甜甜,好味!海鮮芝土豆腐($42)豆腐色澤金黃,咬落都有唔少芝士👍🏻

同朋友去商場既日式餐廳食野,木系裝潢令人坐得好舒服。

我地點咗一個鍋、一份定食同一客小食。

蟹膏甲羅燒定食($128)
呢度嘅甲羅燒上枱時已經燒好,另外配鵪鶉蛋比我地自己拌勻。
另外加配左定食set,配珍珠飯,將蟹膏拌飯真係胃口大開!

海鮮芝土豆腐($42)
豆腐色澤金黃,咬落都有唔少芝士👍🏻
2022-06-26 72 瀏覽
屯門工廠區對面就係山景村,之前就已經知道以前紅磡間「花火漁屋」開左喺到😌直至尋日等朋友放工,行過對面就已經係山景村,咁就直接喺到Lunch 。舖頭位於山景商場入口既外圍位置,絕對容易見到,舖內裝潢簡潔而且空間感非常充足,最令人感到意外既係竟然地有個咖啡角落😱真係好少見!雜錦魚生丼$78好大碗呀!價格太親民了吧!除左飯量差不多係二碗飯外,魚生份量都好豐富😬有三文魚、油甘魚、章魚、甜蛋同青瓜,午巿套裝仲要包括埋飲品。日式叉燒拉麵$66我地選擇左豚骨湯底,唔算太濃但都飲得出豚骨味道,日式叉燒有四大片份量都算多,這個價格絕無異議!海膽蟹蓋黃金燒$38/2午巿有好多款小食可以追加,最吸引一定係這款🤤面層係火炙過既海膽,入面係焗過既芝士洋蔥同少許蟹肉,好惹味!名古屋雞翼$48/2小食叫雞翼基本上係習慣😂因為我真係無雞不歡,熱辣辣脆卜卜外層,雞肉仲係嫩滑既,yummy !!!套餐本身有包括飲品(請看圖片),其餘可享半價優惠,既然有咖啡提供我又不妨一試,估唔到有驚喜🤩cappuccion ( +$18 ) 豆味好出而且都有拉花😂真係估唔到Mocha (+ $21)這個就中規中矩啦!唔算有大驚喜,比較推

舖頭位於山景商場入口既外圍位置,

雜錦魚生丼$78

日式叉燒拉麵$66

海膽蟹蓋黃金燒$38/2

名古屋雞翼$48/2

Mocha (+ $21)
這個就中規中矩啦!唔算有大驚喜,比較推薦熱飲☕️