火鍋店花月宮裝修清雅位置闊落,卡位舒適私隱度高,傾偈嘅時候都唔會咁容易騷擾到別人。如果多人嘅話仲可以Book VIP房添😍香港人打邊爐醬油配料不可或缺,呢度會提供九宮格醬料盒任君選擇👍🏻蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168鮮味十足,打邊爐前飲番碗湯是必須的。另一驚喜係湯內薯仔粒, 可能是切成粒狀嘅關係,吸收咗蕃茄蜆湯嘅精華,超好食😋本地手切牛吊龍(小) $298近年打邊爐食牛會比較刁鑽,所以叫碟吊龍肉比較一下平時食開嘅牛小排同牛頸脊等....肉質鮮味嘅區別🤔😋😋吊龍肉占全牛比例4%,是牛脊背上的一條長肉,口感也會從多油變化到純粹的軟嫩。總體來說軟嫩細膩而肉汁鮮甜飽滿。風花雪月手打丸拼盤(10粒) $138手打丸最緊要係新鮮、彈牙。 呢個拼盤絕對可以攞滿分👍🏻( 鮮蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸、鵝肝墨魚丸)鮮甜桂花蚌 $138湯底完全吊出桂花蚌的鮮甜味,爽口彈牙。自家製脆炸響鈴 $68新鮮即炸鬆化爽脆,浸湯後完全吸收湯底精華。正!!!!自家製花月桔 $68淡淡嘅桔香,酸酸甜甜。 可以幫助消除油膩感。

蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168

本地手切牛吊龍(小) $298

風花雪月手打丸拼盤(10粒) $138

鮮甜桂花蚌 $138
湯底完全吊出桂花蚌的鮮甜味,爽口彈牙。

自家製脆炸響鈴 $68
新鮮即炸鬆化爽脆,浸湯後完全吸收湯底精華。正!!!!

自家製花月桔 $68
淡淡嘅桔香,酸酸甜甜。 可以幫助消除油膩感。
香濃椰子雞煲鍋🥥火鍋底好足料,除咗半隻雞之外,仲有椰子、冬瓜、粟米、蘿蔔等,令到湯底頗為清甜,越煮越入味🍲風花雪月手打丸拼盤(10粒)🦐拼盤包括手打鵝肝墨魚丸、低糖芝士鮮蝦丸、果皮蝦米鯪魚丸、墨魚丸同埋鮮蝦丸,蝦丸保留咗唔少蝦肉粒,食落彈牙之餘更加有咬口,而墨魚丸感覺有落足墨魚去打到起膠,唔會係溝咗好多粉👌 深海龍躉片🐟龍躉片食落啖啖肉近乎冇骨,最好食係魚皮,極富膠質,係滿滿嘅骨膠原😋蟶子皇🥢鋪咗喺冰上面睇唔出有幾大條,一夾起就知原來有筷子咁長,名乎其實係蟶子皇👑娃娃菜🥬自家製脆炸響鈴係食火鍋必備嘅配料!店內有唔少係卡位,可以坐得舒舒服服打邊爐~
香濃椰子雞煲鍋🥥

風花雪月手打丸拼盤(10粒)🦐

深海龍躉片🐟

蟶子皇🥢

娃娃菜🥬

自家製脆炸響鈴係食火鍋必備嘅配料!

店內有唔少係卡位,可以坐得舒舒服服打邊爐~
2022-07-27 22 瀏覽
放工想打邊爐 但又唔係好肚餓唔想食放題於是去左花月宮佢環境好大 sofa位空間好夠好岩一大班人係到聚餐湯底我地選左香濃椰子雞煲雞湯好鮮我地正頭當佢湯咁飲呀雞件都好多同夠滑 推薦我地叫左美國頂級手切牛肉味好濃 好有咬口 另外叫左白膳片呢一款我好推薦大家試下膳片膠原位好多 口感好正無骨!之後叫左樣平時比較小叫既新鮮豬腸粉佢同豬大腸有d唔同係佢入面係有d滑滑地既野亦都比較嫩同滑的口感自家製花月桔 有d似梅子飲品好清熱同解頸渴的感覺
放工想打邊爐 但又唔係好肚餓唔想食放題

自家製花月桔
有d似梅子飲品
好清熱同解頸渴的感覺
2022-07-26 45 瀏覽
同好耐冇見嘅中學同學食飯大家都係街坊所以想喺屯門搵一間坐得舒服又唔會限時嘅餐廳慢慢坐又要打躉咁耐當然要食啲要烚吓烚吓嘅嘢啦😂最後我哋揀咗呢間新開嘅酒樓佢好似全場都係卡位咁樣😮仲要係勁高嘅卡位私隱到十足上網睇咗佢嘅價錢並不是走街坊親民路線不過好彩最後食物質素同服務質素都有相對程度嘅貨交返👍🏾一坐低店員就介紹佢哋有個新出嘅雞煲係點餐紙無嘅要QR code先搵到雞煲仲啱我哋心水所以我哋就揀咗雞煲同埋揀咗幾款打邊爐嘅料然後店員就會上呢一個調味盤重口味人士大愛可以瘋狂食芫荽同蒜頭🫣枱面上個口罩信封係硬卡紙好似喜帖嗰啲信封咁搞到我唔係好捨得用😂😂😂好快隻雞已經嚟到啦店員再三提示我哋要係咁搞佢😂慎防癡底搞多兩搞其實都已經好快又滾返所以就食得lu啲雞嘅份量超級多真係有足一隻雞而且啲雞冇雪味雞肉亦都好滑仲要有勁多洋蔥乾蔥配菜我食咗勁多😋(所以成晚個口都好臭🫢)我哋揀咗小辣小麻所以味道唔算太重不過就所有料都好入味而且食完成晚都冇口乾所以都應該冇味精不錯!可能因為唔算太多客所以啲火鍋配料都好快到就咁睇個賣相已經好出色我哋用咗超過一個鐘先至食晒個雞然後先加湯打邊爐牛肉我哋揀咗美國手切牛店員提醒淥3至5秒就OK
同好耐冇見嘅中學同學食飯

而且啲雞冇雪味
雞肉亦都好滑
仲要有勁多洋蔥乾蔥配菜
我食咗勁多😋
(所以成晚個口都好臭🫢)
我哋揀咗小辣小麻所以味道唔算太重

完全唔會俾人催嘅感覺
所以佢哋嘅服務都真係幾有心
加分🫶🏾
2022-07-23 19 瀏覽
之前無意中發現到花月宮呢間火鍋店餐廳裝修充滿中國風 重點係環境闊落又高私隱度 打邊爐除左食物質素 坐得舒適都十分重要😌湯底方面揀左藥膳花雕花膠醉雞鍋(半隻)湯底黎到時候已經聞到陣陣藥材同花雕香味湯底同雞分開上店員提示我地水滾先落雞 等再水滾之時熄火 再焗10分鐘 雞肉最嫩滑食雞之前先試試湯底 好濃厚 跟店員指示煮的雞肉確實嫩滑 雞皮附近帶爽口👍🏻美國頂級手切牛牛肉油脂平均 肉味濃 推薦!美國黑毛豬卷黑毛豬卷有手掌咁大片 口感好嫩 一d肉羶味都冇深海龍躉片魚肉厚度剛好 厚厚龍躉皮煙煙韌韌手打蟹子墨魚丸墨魚丸好似長州大魚丸咁大粒外面用左大量蟹子包裹住食落先有蟹子爽脆口感繼而係墨魚丸的彈牙 好特別整體來講 食物好高質 環境又舒服 店員服務都好好下次要再黎試下麻辣湯底😍
之前無意中發現到花月宮呢間火鍋
餐廳裝修充滿中國風 重點係環境闊落又高私隱度
打邊爐除左食物質素 坐得舒適都十分重要😌

湯底方面揀左藥膳花雕花膠醉雞鍋(半隻)
湯底黎到時候已經聞到陣陣藥材同花雕香味
湯底同雞分開上
店員提示我地水滾先落雞
等再水滾之時熄火 再焗10分鐘 雞肉最嫩滑
食雞之前先試試湯底 好濃厚
跟店員指示煮的雞肉確實嫩滑 雞皮附近帶爽口👍🏻

美國頂級手切牛
牛肉油脂平均 肉味濃 推薦!

美國黑毛豬卷

店員服務都好好
下次要再黎試下麻辣湯底😍

2022-07-23
2022-07-23 43 瀏覽
1)花月宮精選海鮮拼盤$428台山蠔元貝蟶子皇花甲皇龍躉片,每樣都新鮮好食。店長每日揀選新鮮海鮮🦐🦞🦀作為拼盤組合,所以每日都不一樣。2)花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚)$138蝦滑👍墨魚滑👍兩款都彈牙(唔係溝粉)3)白蟮片$168夠新鮮(冇腥味)田園拼盤$68生菜、王芽白、西洋菜、蕃茄、粟米芫茜皮蛋鍋$88好多芫荽😍好似蓮花池可口可樂$15醬芥$18另外,可以做善事,買一張30元飯卷,店舖就代你送飯比有需要嘅人,大家一齊支持👍愛心💗滿滿嘅香港人,比個like 你呢度有得買!SHOW ME YOUR LOVE飯Show me your lovel為有需要的人送上溫飽
1)花月宮精選海鮮拼盤$428
台山蠔
元貝
蟶子皇
花甲皇
龍躉片,每樣都新鮮好食。
店長每日揀選新鮮海鮮🦐🦞🦀作為拼盤組合,所以每日都不一樣。
2)花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚)$138
蝦滑👍墨魚滑👍兩款都彈牙(唔係溝粉)
3)白蟮片$168
夠新鮮(冇腥味)
田園拼盤$68
生菜、王芽白、西洋菜、蕃茄、粟米
芫茜皮蛋鍋$88
好多芫荽😍好似蓮花池
可口可樂$15
醬芥$18
愛心💗滿滿嘅香港人,比個like 你
呢度有得買!
SHOW ME YOUR LOVE飯
Show me your lovel
為有需要的人送上溫飽
2022-07-23 32 瀏覽
估唔到屯門建生都有間環境咁舒適嘅高檔火鍋,裝修比較古典風味,樓底超高,卡位好闊落,私隱度十足蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168卜卜蜆最開初其實係澳門傳過嚟香港嘅,慢慢就愈嚟愈多火鍋店都有供應,而呢度嘅卜卜蜆份量都幾多,而且粒粒都鮮甜得嚟又冇沙,食得好過癮呀花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚) $138打邊爐最緊要就係材料新鮮,呢個雙滑新鮮之餘仲係手打,食落真係特別彈牙澳洲羊肉卷 $128份量比想像中大,而且食落肉質好嫩滑,仲可以食到羊肉獨有嘅酥香味美國黑毛豬卷 $78黑毛豬比起普通豬嘅肉味真係特別濃郁,入口又香又juicy田園拼盤 $68一個拼盤就包哂唔同類型嘅蔬菜,有五六款咁多,包括娃娃菜,生菜同粟米等,經濟又實惠

蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168

花月宮手打雙滑(鮮蝦拼墨魚) $138

澳洲羊肉卷 $128

美國黑毛豬卷 $78
黑毛豬比起普通豬嘅肉味真係特別濃郁,入口又香又juicy

田園拼盤 $68
2022-07-23 40 瀏覽
Happy Friday 想打下邊爐,就去左花月宮叫左個藥膳花雕花膠醉雞鍋(半隻)哩到裝修好新,座位都好闊寬,環境唔錯湯底藥材味唔重,唔會太重口味,花膠都算多,湯底算係幾健康。醉雞醉雞醃得好入味,同埋雞肉好嫩,成個醉雞汁倒落煲到即刻香左勁多!手打鮮蝦雲吞6粒粒粒都大大隻,入面好足料,隻隻都有原著蝦係入面風花雪月手打丸拼盤一盤有10粒,分別係蝦丸、墨魚丸、鯪魚、芝士蝦丸同鵝肝墨魚各二食得出真係手打,粒粒都好爽口彈牙最後個combination 幾有創意,都係第一次見!鮮甜桂花蚌碟蚌幾新鮮,煮完都仲好爽,同埋煮完都唔會縮到好細舊自家竹蔗茅根個飲品好清甜,下火一流野食唔算叫得多,但都夠晒飽肚想特別一讚哩到啲職員服務態度好好,見我地個煲多油又會主動提出拎野俾我地隔咁啲油,又會主動話加湯,又提我地啲雞唔可以煮太耐etc 不錯不錯👍🏻

哩到裝修好新,座位都好闊寬,環境唔錯

湯底藥材味唔重,唔會太重口味,花膠都算多,湯底算係幾健康。

醉雞

手打鮮蝦雲吞6粒
粒粒都大大隻,入面好足料,隻隻都有原著蝦係入面

風花雪月手打丸拼盤
食得出真係手打,粒粒都好爽口彈牙
最後個combination 幾有創意,都係第一次見!

鮮甜桂花蚌
碟蚌幾新鮮,煮完都仲好爽,同埋煮完都唔會縮到好細舊

自家竹蔗茅根
個飲品好清甜,下火一流

野食唔算叫得多,但都夠晒飽肚
2022-07-23
2022-07-22 20 瀏覽
相識14周年時間過得好快 同老公相識結婚十四週年啦。我地今日選擇左係呢間慶祝一下 屯門一間火鍋店好巧遇地 呢個慶祝相識週慶, 遇上呢間相當有氣派ge火鍋店因為呢度樓底好高 環境好通爽同普通打邊爐點店個環境唔一樣呢間打完邊爐 個身都唔會有味道週年慶 我都選擇左 火鍋湯底選擇左 藥膳花雕花膠醉雞鍋週年慶 都要有d酒 昏醉下我地呢個湯底 好濃郁嘅藥材味🍲帶點酒香,花膠大大件,雞肉非常嫩滑,煲耐左都唔會鞋口而食物方面 我地叫左海鮮套餐 裡面包左好多唔同款式嘅海鮮如果有選擇困難症嘅你地不妨試下呢個 真係包羅萬有好大盤好新鮮好足料既海鮮拼盤係用當日新鮮撈既海鮮黎上盤既帶子同生蠔都好大隻份量好多,4個人食都夠食我地十四年中有歡樂 驚喜也有悲傷 傷痛回頭想,生活就像火鍋調味料一樣,酸甜苦辣咸味道齊全今日嘅大家 已經好似火鍋嘅主角一樣大家都能夠拎得出黎見人 唔再係配 唔再似當年一樣想想十年是一個不算短的時間了,一生能有幾多個幾十年,好好記住呢個日子
相識14周年
時間過得好快 同老公相識結婚十四週年啦。
我地今日選擇左係呢間慶祝一下 屯門一間火鍋
好巧遇地 呢個慶祝相識週慶, 遇上呢間相當有氣派ge火鍋

因為呢度樓底好高 環境好通爽

好大盤好新鮮好足料既海鮮拼盤
係用當日新鮮撈既海鮮黎上盤既
帶子同生蠔都好大隻
份量好多,4個人食都夠食

我地十四年中有歡樂 驚喜也有悲傷 傷痛回頭想,
生活就像火鍋調味料一樣,酸甜苦辣咸味道齊全

今日嘅大家 已經好似火鍋嘅主角一樣
大家都能夠拎得出黎見人 唔再係配 唔再似當年一樣
經朋友介紹,屯門有間高質火鍋店🍲。今日就同朋友去一試究竟👭店鋪地方寬敞,帶點中式裝潢,店鋪又有大卡位,坐得舒適。🙆‍♀️入座後店員就提供了調味盤,款式多選擇🤘🏻✔️藥膳花雕花膠醉雞鍋(HK$238)🐔醉雞同火鍋係分開上的,用大量花雕酒🍶浸住啲雞件,遠遠都聞到花雕香味👃🏻而花雕醉雞鍋材料非常多,包括紅棗,杞子,桂圓,淮山,花旗參等等,滋養補益。水滾後將雞件及花雕酒全部入鍋中,滾5分鐘焗5分鐘,時間控制得好,雞件超嫩滑,咬下去有陣陣酒香味飄出,正😋特別一提,鍋裡仲有幾塊花膠,超級足料👅✔️本地手切牛吊龍 (HK$298)🐮打邊爐點可以唔叫牛‼️ 手切牛吊龍牛肉味濃烈,有咬口之餘又唔韌😜✔️手打蟹籽蝦丸(HK$78)🦐上菜時笑了,手打蝦丸大粒到成粒波咁😂口感非常Q彈,加左蟹籽咬下去有卜滋卜滋的感覺,推介😍✔️萵荀 (HK$48)🥒新鮮萵荀,即叫即切,健康美味💪打邊爐配椰青,清熱解渴🥥

入座後店員就提供了調味盤,款式多選擇🤘🏻

✔️藥膳花雕花膠醉雞鍋(HK$238)🐔

特別一提,鍋裡仲有幾塊花膠,超級足料👅

✔️本地手切牛吊龍 (HK$298)🐮

✔️手打蟹籽蝦丸(HK$78)🦐
上菜時笑了,手打蝦丸大粒到成粒波咁😂
口感非常Q彈,加左蟹籽咬下去有卜滋卜滋的感覺,推介😍

✔️萵荀 (HK$48)🥒
新鮮萵荀,即叫即切,健康美味💪

打邊爐配椰青,清熱解渴🥥

2022-07-18 16 瀏覽
又發現一間高質火鍋店! 今次係屯門珀御1樓,好近輕鐵站,交通都好方便嫁!室內樓底好高,空間感好大,而且打邊爐唔會焗促! 😋特色沙嗲鍋 $128 好香好濃既沙嗲鍋, 同海鮮同牛都咁襯! 而且唔會好辣,唔食辣既朋友都食得好滋味! 😋本地手切牛吊龍 $298手切牛就係特別好食! 有厚度有咬口! 牛吊龍唔係咁常見既部位,花月宮竟然可以提供咁特別既部位,令人眼前一亮! 😋美國頂級安格斯牛小排 $298牛既色澤好靚!而且好重牛味!紋理亦好靚,食落唔會太重油膩感,但都好滑!配沙嗲湯底一流! 😋花月宮海鮮拼盤 $428好大盤好新鮮好足料既海鮮拼盤! 係用當日新鮮撈既海鮮黎上盤既!帶子同生蠔都好大隻, 食落好鮮甜! 份量好多,4個人食都夠食! 旁邊既蜆仲要係活嫁! 超正! 😋鮮生桂花蚌 $138大大碟新鮮既桂花蚌!食落好爽口彈牙又甜!一解火鍋既油膩感!值得推薦!😋台灣水蓮香港都唔多火鍋店有得食! 花月宮真係好特別!同食普通既菜唔同,一卷卷既水蓮食落有層次,而且好爽口!
室內樓底好高,空間感好大,而且打邊爐唔會焗促!

😋特色沙嗲鍋 $128

😋本地手切牛吊龍 $298

😋美國頂級安格斯牛小排 $298

😋花月宮海鮮拼盤 $428

😋鮮生桂花蚌 $138

😋台灣水蓮
2022-07-16
估唔到屯門田景咁僻嘅地方都有間咁靚嘅火鍋店🥹裝修行中國復古風,近排覺得好多火鍋店都興呢類裝修😗餐廳空間超級大,每張枱都係非常之大張,嗌到成枱餸都唔使就住就住啲位🥳而且店員服務態度非常好,唔錯唔錯🥰.🍅蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168近排天氣熱想食啲清清淡淡嘅湯底☺️蕃茄湯都幾鮮甜,陣味唔會假😝本身鍾意食清淡湯底嘅話呢個絕對會有驚喜,蜆肉都算鮮甜而且唔會有沙🤪.🐮本地手切牛頸脊 (小) $298有好多唔同部位嘅手切牛肉比大家揀,啱曬鍾意食牛嘅朋友仔🤩牛頸脊大大片而且色澤鮮紅,厚度適中、牛味非常濃郁,口感鮮嫩🤪店員都特登講明牛肉係新鮮牛肉,絕對值呢個價位😌.🤲🏼風花雪月手打丸拼盤 $138拼盤總共有10粒,5款唔同嘅丸各兩粒😆呢個真係必叫,全部丸到超級大粒,食得岀係真材實料又新鮮,唔係得粉嘅丸🥰鵝肝墨魚丸同芝心龍蝦丸係最好食😚.💰人均消費~$500.🍽味道:3/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3/5
🍅蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 $168
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3/5
2022-07-15 23 瀏覽
珀御最好係有停車場,方便揸車人士泊車上一樓係花月宮。一開始店員會拿一個九宮格醬料盤,讓你自由調教個人口味醬汁。▶️蕃茄濃湯卜卜蜆鍋 好濃蕃茄湯同粒粒蕃茄,還有薯仔添,好多卜卜蜆肉食,多數習慣打邊爐之前先試一口湯。▶️牛吊龍是牛背上的牛里脊部分,在里脊外的一層肥瘦均勻的嫩肉,脂肪最少的部分,肉質豐滿濕潤,大約1:3的肥瘦比例,口感分明,所以入口肉香比較濃,滋味鮮甘持久,肥而不膩,瘦而不柴,肉汁飽滿,吃起來非常鮮嫩,是吃火鍋時必點的一種肉品,對食肉獸🤤🤤🤤▶️餃子皮薄餡料飽滿,豐富的餡料口感實在,咬開後充滿濃郁黑松露香,整體味道平衡,不會搶走豬肉的鮮味🤤👍🏻👍🏻▶️風花雪月手工丸拼盤一睇到menu 丸類別,二人必點,不用考慮一次過試晒五個味一 碟 10 粒,每款手工丸各兩粒共 5 款 (包括手打墨魚丸 、手打鮮蝦丸、手打果皮蝦米鯪魚丸、手 打低糖芝士鮮蝦丸 、手打鵝肝墨魚丸)味道十足,墨魚丸同蝦丸起膠夠彈牙👍🏻店員久唔久會行過睇下有沒有需要加湯,服務一流,還是用QR CODE落單
珀御最好係有停車場,方便揸車人士泊車上一樓係花月宮。

一開始店員會拿一個九宮格醬料盤,讓你自由調教個人口味醬汁。

▶️蕃茄濃湯卜卜蜆鍋

▶️牛吊龍

▶️風花雪月手工丸拼盤

2022-07-13 18 瀏覽
意外發現屯門打邊爐,材料又新鮮,又大份,超有驚喜,而且地方闊落,可以傾足一晚台山蠔 蠔本身好大隻,比一般日本蠔size double, 食入口感覺超級滿足。 蠔的質素亦好,淥完都蠔味都依然濃郁,淡淡肉得黎一D 都唔腥。珊瑚蚌及桂花蚌雙拼呢個雙拼一次過滿足兩個願望,材料亦都新鮮,爽口~~ 白鱔片肉質肥美,淥完之後亦都十分彈牙。食完呢碟都飽左一半。哈哈脆骨腩 真的有爽脆的口感,同出面唔係咁好既食材完全不同。呢個同白鱔片都食得出材料新鮮有質素豬肉片肉質之餘亦都大塊,份量足,不過當然就無之前既咁有驚喜

台山蠔

珊瑚蚌及桂花蚌雙拼

呢個雙拼一次過滿足兩個願望,材料亦都新鮮,爽口~~

白鱔片
肉質肥美,淥完之後亦都十分彈牙。食完呢碟都飽左一半。哈哈

脆骨腩

豬肉片
肉質之餘亦都大塊,份量足,不過當然就無之前既咁有驚喜
2022-07-10 1170 瀏覽
# #屯門 @flourishpalace💃又被屯門友約晚飯! 新發現一家火鍋店, 裝潢帶點復古風, 非常光猛, 坐位十分寬敞, 坐位間私隱度極高, 店員仲好好禮貌! 🥥香濃椰子雞煲鍋 $268/1隻 ~ 半隻 $208, 那當然要1隻吧! 雞好大隻, 雞肉嫩滑, 完全無雪味! 湯底有很香濃的椰子味, 因為用上椰子, 所以味道會比椰青濃! 湯頭清甜滋潤, 建議前先喝一碗湯! 🥩美國頂級手切肥牛 $228 ~ 店員貼心的表示, 灼約5秒便可, 免過熟影響口感! 肥牛肥瘦勻均, 肉質非常嫩滑, 入口即溶, 肉味濃郁, 不用沾醬, 免蓋過牛肉味! 師傅刀功了得, 片片牛肉均起雙飛, 正’s! 🐖黑毛豬腩片 $78 ~ 雖然係腩但唔會好肥, 肉質細緻, 沒有羶味! 🐖新鮮豬粉腸 $68 ~ 讚! 完全沒有臭味, 每條均有很多很多粉, 好飽滿好大條! 🐖新鮮豬潤 $68 ~ 全厚切, 好大件, 好嫩滑, 唯一是自己要把時間掌握好, 免過熟影響口感!
# #屯門 @flourishpalace