講起荃灣又黃又好飲嘅珍珠奶茶店,點少得愈開愈多嘅花斑茶社🐆~即使戒左珍奶一排,行開Dondondonki都忍唔住買一杯支持下!————————————————👅黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶茶($32)👍🏻 見到期間限定就試下新品,先飲到甜香嘅黑糖珍珠同奶茶味,尾調帶點岩鹽鹹味,感覺似飲一杯濃稠嘅鮮奶🥛,一杯混合多種手搖飲品人氣元素,整體有啲大雜燴🤨,比較岩螞蟻人嚐鮮.👅烏龍鮮奶茶($26)👍🏻 個人常飲之選,選用餘韻回甘嘅黃金烏龍茶🌱,混合合襯嘅香濃鮮奶,另加$3爽口嘅寒天,口感level up!————————————————🚩總結:店內有靚靚打卡花牆同連儂牆🌸,亦有出售週邊,又黃又足料既珍奶好難戒————————————————🌟注意: 疫情之下就唔好除罩邊行邊飲,拎走飲就安心又放心
————————————————
👅黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶茶($32)
黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶茶

👅烏龍鮮奶茶($26)
————————————————
🌟注意: 疫情之下就唔好除罩邊行邊飲,拎走飲就安心又放心

2020-12-06 233 瀏覽
另一間最愛嘅飲品店💕- 白桃烏龍 $26自從飲過呢間嘅白桃烏龍 就暫時覺得冇一間及得上佢 白桃嘅清甜同烏龍嘅甘香真係絕配 仲要有啲果肉or蘆薈咬下 清新得黎有咬口 真心推介呢個俾大家Overall推介指數:4.5/5野飲黎講真係最鍾意呢間同nuttea 如果想fresh 啲會推介呢個 奶蓋就nuttea 我都試過黑糖珍奶嘅 都好好飲嘅 不過論特別 我會推白桃烏龍 呢個仲要係黃店 所以值得支持
另一間最愛嘅飲品店💕

- 白桃烏龍 $26

Overall推介指數:4.5/5
2020-10-24 634 瀏覽
經過成間舖都用好浪漫既粉紅色調裝飾💕好有夢幻既感覺🥰 尤其吸睛既就係呢幅花花打卡牆🌺 係Openrice已經見到不少打卡照📸 賣點係唔同既茶飲✨仲要枱面放滿曬文宣 非常黃金💛值得懲罰😼⭐️ 宇治抹茶鮮奶 🍵牛奶味一開始飲落去好香濃順口🥛 但係飲多左發覺比例可能多左DD 😅攪暈左抹茶因此顯得比較淡💚 因為叫左無糖 特別想試下抹茶既甘味😋可惜試唔出佢既回甘 同埋抹茶微微既苦澀味 🤣 唔係會增加更豐富既層次😚

⭐️ 宇治抹茶鮮奶 🍵
外賣自取
2020-10-22 375 瀏覽
每次去完海之戀的Don Don Donki 之後,都會心絲絲想去花斑茶社買杯台飲一黎疫情影響無得去台灣超掛住台式飲品!二黎就係他的飲品真係好飲,烏龍奶茶加黑糖珍珠充滿台味,正到爆!未有得飛之前,會再去買,再飲!!!

未有得飛之前,會再去買,再飲!!!
黑糖珍珠烏龍奶茶
2020-10-21
2 分鐘 (外賣自取)
黑糖珍珠烏龍奶茶
2020-10-16 403 瀏覽
疫情關係少左出街飲飲食食所以難得出街 都會揀黃店幫襯 支持一下黃色經濟圈呢間鋪頭入面好多文宣同精品仲有靚靚ge花牆 岩哂打卡~今次揀左黑糖珍珠厚鮮奶($34)呢杯簡單既野飲 成功俘虜我個心黑糖甜度岩岩好 唔會死甜而珍珠咬落特別Q彈鮮奶奶味濃郁 質感幼滑飲之前要搖一搖將3個layer混合埋一齊真係十萬個滿足!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!又黃又好味ge茶店真係要多多懲罰佢先得!!!!!花斑茶社 A Boutea荃灣大河道100號海之戀商場地下G24號舖
疫情關係少左出街飲飲食食
所以難得出街 都會揀黃店幫襯
支持一下黃色經濟圈
呢間鋪頭入面好多文宣同精品
仲有靚靚ge花牆 岩哂打卡~

今次揀左黑糖珍珠厚鮮奶($34)

呢杯簡單既野飲 成功俘虜我個心
黑糖甜度岩岩好 唔會死甜
而珍珠咬落特別Q彈
鮮奶奶味濃郁 質感幼滑
飲之前要搖一搖
將3個layer混合埋一齊

又黃又好味ge茶店
真係要多多懲罰佢先得!!!!!

花斑茶社 A Boutea
荃灣大河道100號海之戀商場地下G24號舖
2020-10-16
2020-10-16 325 瀏覽
花斑茶社是來自台灣的過江龍茶飲雖由香港人主理,但材料均與台灣相同,還原台灣的原味道店內著名是選用台灣南投名間鄉原片茶葉配以81度茶溫泡茶所有茶葉由台中茶園直送大甲芋頭鮮奶 - $32顧名意義是選用來自台中的大甲芋頭肉質較為細膩黏滑粉質高,肉色顯白,檳榔纖維絲也較細且淡口感綿密鬆軟,入口即化,芋頭香氣明顯且濃郁採用新鮮芋頭熬煮至鬆軟後,將芋頭打成綿密的芋泥每一口都感受得到芋頭濃郁的香味與紮實再將滿滿的芋頭香氣融入滑順鮮奶兩者交織營造出香濃的幸福口感
花斑茶社是來自台灣的過江龍茶飲
雖由香港人主理,但材料均與台灣相同,還原台灣的原味道
店內著名是選用台灣南投名間鄉原片茶葉配以81度茶溫泡茶
所有茶葉由台中茶園直送
大甲芋頭鮮奶

大甲芋頭鮮奶 - $32
顧名意義是選用來自台中的大甲芋頭
肉質較為細膩黏滑粉質高,肉色顯白,檳榔纖維絲也較細且淡
口感綿密鬆軟,入口即化,芋頭香氣明顯且濃郁
採用新鮮芋頭熬煮至鬆軟後,將芋頭打成綿密的芋泥
每一口都感受得到芋頭濃郁的香味與紮實
再將滿滿的芋頭香氣融入滑順鮮奶
兩者交織營造出香濃的幸福口感
2020-10-09
最近去荃灣行Donki, 順便去呢間好多人讚既"花斑茶社", 一入到去就見到一大塊好靚既花牆, 打卡岩晒! 另一邊仲有好多既良心精品, 許願繪馬同韓星野~店內主打黑糖珍珠系列,仲有鮮奶茶、奶茶、鮮果茶、抹茶, 大部分飲品都可選冰量及甜度, 而家抹茶控既我地就試下主打既其中之一: 黑糖珍珠抹茶鮮奶, 呢個系列係每日限定發售, 有特定調配好的冰量, 我地淨係揀左微甜~上層係抹茶, 甜度剛好唔膩, 抹茶用優質幼細抹茶粉沖制, 茶底香醇, 飲落有少少回甘, 黑糖味好突出, 珍珠好煙韌有咬口, 鮮奶口感香滑順口, 兩個味道配合得岩岩好, 唔會互搶! 抹茶控 必飲呀!

黑糖珍珠抹茶鮮奶

2020-09-19
5 分鐘 (堂食)
黑糖珍珠抹茶鮮奶
  • 宇治抹茶紅豆鮮奶
2020-10-12 169 瀏覽
荃灣西既日落出名就係人都知啦,所以耐唔耐都會去荃灣西果邊行下😎。海之戀商場入面開左好多野,有Donki有牛角包有打邊爐咁,不過食完野好飽,就想買番杯台式飲品。見呢到有花斑茶社,一於試下佢!之前聽朋友講白桃烏龍正,咁我menu都冇睇就嗌左白桃烏龍,果然冇令我失望。.杯野飲入面仲有一粒粒桃,好正~烏龍茶咪都重,有少少回甘好正!冇嗌少甜,都唔會太甜,建議大家可以試下正常糖度。最重要既係,佢係黃店!大家要多多支持🥳🥳
2020-10-01 274 瀏覽
我本身係唔鍾意飲黑糖亦唔鍾意食珍珠,但因為我妹喜歡,就叫左黑糖珍珠厚鮮奶試下。飲完覺得好好飲,以往黑糖我都覺得好甜,而且大部分都冇得揀甜度,呢間都係,但呢間黑糖好香,唔會好甜,好味,珍珠非常軟熟,好好食,以往我珍珠都係食一兩粒試吓就算,大部分都唔好食,但呢間真係好軟熟好好味,一粒都唔想食淨。鮮奶方面,係非常香鮮奶味,有d店唔知點解話鮮奶但飲落都係奶茶味,呢間真係得鮮奶!岩晒我本身唔係好喜歡奶茶既人。仲有值得一讚係佢d飲品超冰凍ps之後仲飲過好多次,同試過其他分店,味道都係咁好味亦都一樣咁冰凍令一個唔鍾意黑糖唔鍾意珍珠既人愛上了飲黑糖珍珠,覺得發現左全香港最好飲黑糖珍珠厚鮮奶,之後仲啟發左我去試好多唔同店的黑糖珍珠鮮奶,目標搵到可以超越花斑的黑糖珍珠鮮奶

仲有值得一讚係佢d飲品超冰凍

2020-06-28
15 分鐘 (堂食)
$32 (其他)
  • 黑糖珍珠厚鮮奶
2020-08-30 500 瀏覽
黑糖珍珠厚鮮奶嘅奶味濃,黑糖味都好夠。雖然佢嘅甜度冰度係固定嘅,但唔會好甜,就算啲冰溶咗都唔會覺得淡。另外,佢啲珍珠好有咬口唔會𣺉,比好多其他嘅台式飲品店出色。
2020-08-30
2020-08-24 356 瀏覽
【黃店 💛 】​🉑:Openrice自取/其他apps⭐ 評分: 8.5/10 ​ ​———————————————​新出咗個芋圓甜品,36蚊大大碗好足料!不過記得要同店員講要小甜小甜小甜小甜小甜小甜!唔知點解荃灣呢間分店好多韓星嘢 😂 好搞笑!​——————————————————
​▪️ 「五大配料缺一不可」花豹芋圓 ​ ($36)​​芋圓有得揀兩種茶底,分別係烏龍奶茶同綠茶底,感覺奶茶好似夾啲!一𢳂起好suprise,完全無諗過有咁多料係入面😭撩起珍珠嗰時仲會有啲黑糖流出嚟,滿滿嘅芋圓、紅豆蓉、珍珠、寒天、仙草同芋頭泥,見到都覺得飽​🤣​烏龍奶茶底有點過甜,相信如果少甜,配料嘅味道要更出🤘🏻仙草係臺灣滑身嗰種,唔會好似食龜靈膏/涼粉咁。芋圓有咬口、十分煙靭,仲要有三隻味,芋頭、蕃薯同紫薯之中,紫薯味最香濃!🍠芋泥好好食,綿得嚟仲咬到啲啲芋頭粒,完全滿足到芋頭控嘅需求!芋泥好好食,係煲到好綿好綿,完全滿足到芋頭控嘅需求!珍珠彈牙、寒天幾爽口,不過紅豆蓉太過甜,當撈埋一齊,芋圓就會有啲紅豆味LOL。​​整體如果可以無咁甜,分數會更高。​✨ 花斑茶社 ✨​📍荃灣海之戀商場地下G24號舖
【黃店 💛 】​
🉑:Openrice自取/其他apps
⭐ 評分: 8.5/10 ​ ​
———————————————​
——————————————————
​
▪️ 「五大配料缺一不可」花豹芋圓 ​ ($36)​

整體如果可以無咁甜,分數會更高。

✨ 花斑茶社 ✨​
📍荃灣海之戀商場地下G24號舖​
📍尖沙咀樂道32-34號地舖​
📍北角和富道21-53號和富地下G15C號舖​
📍西環堅尼地城Smithfield Walk地下5B號舖​
📍新蒲崗威信樓地下F舖​
⏰ 1200-2200​
2020-08-03 314 瀏覽
身邊好多朋友仔推介呢間飲品店,Bookmark左好耐今日經過荃灣海之戀商場終於試到啦💛💛💛見到店鋪簡介茶葉由台中茶園直送,心大細心最後揀左黑糖珍珠烏龍茶。先講1講烏龍茶底>飲落去餘韻濃厚,回甘香醇,好有驚喜 珍珠好Q好彈牙,黑糖入味 ,甜度適中。兩者好夾,飲完1啖又1啖完全停5到口鋪頭設計係粉紅色,走少女風,仲有花牆比人打卡店內有2張“鄧仔”,等拎野飲果陣可以坐低休息下,好貼心。整體環境服務同飲品質素都好滿意,果然冇介紹錯
身邊好多朋友仔推介呢間飲品店,Bookmark左好耐
今日經過荃灣海之戀商場終於試到啦💛💛💛

先講1講烏龍茶底>飲落去餘韻濃厚,回甘香醇,好有驚喜
珍珠好Q好彈牙,黑糖入味 ,甜度適中。
兩者好夾,飲完1啖又1啖
完全停5到口

鋪頭設計係粉紅色,走少女風,仲有花牆比人打卡

店內有2張“鄧仔”,等拎野飲果陣可以坐低休息下,好貼心。

整體環境服務同飲品質素都好滿意,果然冇介紹錯

黑糖珍珠烏龍茶

外賣自取
黑糖珍珠烏龍茶
2020-08-02 245 瀏覽
今日遇到有孖寶出現,仲要係51蚊,唔係唔買呀嘛?雖然係揀咗微糖,不過飲落去個心係甜嘅,因為有愛嘛🤣大大力度支持,盡力啦hk人!除飲品外,店員十分有禮,出品都算快速,大約等咗5mins,客人之間都好規矩,拿完外賣下一個自動入店等,買完又識門口等👍🏻呢啲就係香港人嘅質素❤️黑糖珍珠厚鮮奶~入口好香黑糖味,之後奶味十分濃厚,珍珠軟硬適中白桃烏龍~獨特白桃香味,加埋烏龍茶,解渴一流!請支持良心店✋🏻👆🏻
大大力度支持,盡力啦hk人!
白桃烏龍~獨特白桃香味,加埋烏龍茶,解渴一流!
請支持良心店✋🏻👆🏻
2020-08-02
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • 白桃烏龍
食完野行下街經過買杯野飲吓,見到呢間特登就去幫襯吓見到有好多唔同花茶類,仲考慮緊飲邊杯好個陣,見到原來有泰式奶茶所以諗都唔洗諗😋一於就整返杯泰式奶茶見到有時會有特別推介,見到泰式奶茶只係$24,都唔算好貴基於唔想飲太甜,我哋特登已叫少甜來到其實都幾甜,但未去到平時泰式奶茶個種甜到嘔但味道都幾貼近我哋去泰國飲嘅手標泰奶👍🏻都幾好飲😛我哋去個陣仲有放咗唔少義賣捐款仲有道用嚟打卡嘅玫瑰花牆🌹都幾靚架經過買返杯黎飲都唔錯!
食完野行下街經過買杯野飲吓,見到呢間特登就去幫襯吓

所以諗都唔洗諗😋一於就整返杯泰式奶茶
見到有時會有特別推介,見到泰式奶茶只係$24,都唔算好貴

基於唔想飲太甜,我哋特登已叫少甜
來到其實都幾甜,但未去到平時泰式奶茶個種甜到嘔
但味道都幾貼近我哋去泰國飲嘅手標泰奶👍🏻
都幾好飲😛

我哋去個陣仲有放咗唔少義賣捐款
仲有道用嚟打卡嘅玫瑰花牆🌹都幾靚架
經過買返杯黎飲都唔錯!
2020-07-21 192 瀏覽
去到咁啱煮緊新一輪,要等大概廿分鐘。花斑茶社招牌飲品白桃烏龍果然係正啊 嗌咗走冰少甜嘅版本,白桃嘅香味同濃郁嘅烏龍茶超match! 小弟詞窮,唔係好識形容茶🤪🤪 但好好飲!飲晒成杯都唔會覺得膩或者厭(唔係話一次半次就厭嗰啲,而係唔會話飲飲吓覺得飲到口淡淡或太甜而唔想飲落去嗰啲)拎到返屋企先飲,其實都成個鐘,但仲係咁好飲店面裝修得好pinkish好girly,個花花牆都好適合打卡放instagram(我冇影到啊 麻麻哋啲咁girly嘅嘢)
去到咁啱煮緊新一輪,要等大概廿分鐘。

花斑茶社招牌飲品白桃烏龍果然係正啊

白桃烏龍

拎到返屋企先飲,其實都成個鐘,但仲係咁好飲

麻麻哋啲咁girly嘅嘢)
2020-07-02
20 分鐘 (外賣自取)
白桃烏龍