芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2020-11-17 7 瀏覽
今晚聚一聚,最好就係飲返兩杯摸下酒杯底🥰發現左個食串燒飲酒的好餐廳🍴Magners Original Apple Cider $56 少少甜幾好入口Little Creatures Pale Ale $46 / Little Creatures IPA $46碳燒牛扒 $49,有牛味,調味入味飯量多牛肉厚,抵食,安格斯牛板腱珍珠飯 $88未食過咁平既泰式生蝦刺身!$58only,有蒜片辣椒片,唔會腥呢盤串燒都好正🥰:韮菜燒 $15 / 燒原隻魷魚串燒 $28 / 培根蘆筍卷 $28 / 培根車厘茄卷 $21 / 新鮮翠肉瓜 $16 / 炭燒鴨胸 $21左起:燒雞翅包肉 $19 / 孜然豬肉棒串 $19 / 風味燒雞腎串 $16 / 生燒鴨舌 $28燒得好香!

碳燒牛扒 $49,有牛味,調味入味

飯量多牛肉厚,抵食,安格斯牛板腱珍珠飯 $88

燒得好香!

2020-11-15 82 瀏覽
朋友係短短一年拎左新工既新人獎,我地決定黎慶祝一下。我地一人點左一杯酒,再點左半打生蠔、泰式生蝦,仲有一定唔少得既串燒。打卡一流既背景生蠔幾新鮮,味道好creamy同milky,唔點檸檬汁就咁食都好鮮甜。泰式生蝦,點個汁一齊食,辣得黎幾刺激味蕾朋友點既cocktail我就點左生啤,呢種清清地岩曬我我點既生啤係Samuel Adams $67 平靚正仲有其他果味揀朋友點既cocktail 係呢度揀既我地點左幾款串燒,有炭燒豬頸肉,燒鵝肝,燒羊鞍。個人比較喜歡個炭燒豬頸肉,夠香口有燒烤味又唔會乾身。朋友對鵝肝既味道大讚。燒帆立貝有香蔥同埋黑松露兩款,各有千秋。我地encore 左多份羊鞍

生啤配新鮮生蠔

打卡一流既背景

新鮮生蠔(半打)

泰式生蝦

泰式生蝦,點個汁一齊食,辣得黎幾刺激味蕾
Cocktail

朋友點既cocktail
生啤

我就點左生啤,呢種清清地岩曬我

我點既生啤係Samuel Adams $67 平靚正

仲有其他果味揀

朋友點既cocktail 係呢度揀既

燒元貝

燒帆立貝有香蔥同埋黑松露兩款,各有千秋。

燒羊鞍

我地encore 左多份羊鞍

生啤配新鮮生蠔
新鮮生蠔(半打)
燒元貝
  • 新鮮生蠔
2020-11-13 12 瀏覽
咁岩同朋友去開太和食飯見到餐廳chill chill地有燒烤又有酒飲D串燒真係好香好好味羊架 同 豬頸肉 真心誠意推薦生蠔真係好新鮮加唔加醬都好味鵝肝係串燒 都燒到好香好好味♥️♥️♥️
咁岩同朋友去開太和食飯
2020-11-12
  • 燒羊架
  • 串燒
2020-11-11 17 瀏覽
原來威士忌梅酒甘好飲、$82啤酒 好正$46炭燒黑松露帶子又滑又好味$68蒲燒鰻魚 味道唔錯$68香蒜芝士黑松露燒扇貝$42燒羊架冇羊羶味幾好$36燒牛油帆立貝$33炭燒牛扒 $49辣辣地好味蘆筍燒$28。 整體來講唔錯味道OK下次再去
2020-11-10 34 瀏覽
今日喺街碰見好耐都冇見嘅朋友😄,揀日不如撞日,喺附近搵地方坐低傾下計😃。經過呢度見到環境唔錯,除咗飲酒之外又有串燒食,决定喺度落腳👌呢度有過百款串燒,樣樣都想試,選擇困難啊🤣因為係即叫即燒,梗係叫返杯啤酒邊飲邊等。燒韓國鮫魚扒,肉好滑唔腥,唔點汁都好好食😋其他串燒用一塊板齊上孜然豬肉棒串,啖啖肉😘秘製風味羊肉串,沒羶味😘玉子燒,有燒烤香味,意料之外咁好食😋新鮮翠肉瓜,烤過更香甜鹽燒牛舌心,一啲都唔硬👍2款手工啤酒今晚意猶未盡,下星期再番黎🤜🤛

呢度有過百款串燒,樣樣都想試,選擇困難啊🤣
因為係即叫即燒,梗係叫返杯啤酒邊飲邊等。

燒韓國鮫魚扒,肉好滑唔腥,唔點汁都好好食😋

其他串燒用一塊板齊上

孜然豬肉棒串,啖啖肉😘

秘製風味羊肉串,沒羶味😘

玉子燒,有燒烤香味,意料之外咁好食😋

新鮮翠肉瓜,烤過更香甜

鹽燒牛舌心,一啲都唔硬👍

2款手工啤酒

今晚意猶未盡,下星期再番黎🤜🤛
2020-11-10 10 瀏覽
Left: Campari orange $78Right: Snow ball $78Campari orange 甜甜地好容易入口,Snow ball相比之下酒味會突出少少~呢到cocktail唔貴又幾好飲,推薦👍🏻半打生蠔$148,生蠔價格唔貴之餘size仲有我大半隻手掌咁大鰻魚燒得好香,肉厚汁濃,呢個「蒲燒原條鰻魚珍珠飯」一定係師傅慢工出細貨的代表作扇貝好好食! 會推薦朋友食環境不錯,有足球賽事睇、流行音樂聽👍🏻

Left: Campari orange $78
Right: Snow ball $78

扇貝好好食! 會推薦朋友食

環境不錯,有足球賽事睇、流行音樂聽👍🏻
2020-11-09 12 瀏覽
芝加哥串燒酒場店舖稍為有少少遠 出左地鐵站大概要行5-6分鐘左右一入舖頭就見到佢有好大個酒位 燈光比較暗 好有feel 而且仲有好大個電視 最啱約埋班fd一齊睇波飲酒威士忌梅酒$82Craft beer $46唔係成日飲酒所以我都唔知點樣評價佢 😂不過朋友話梅酒都唔錯食物揀咗bb辣 炭燒黑松露帶子$68幾新鮮 咬落口仲有啲鮮甜 但有少少黑松露味 唔會話燒得過熟蒲燒鰻魚 $68個鰻魚幾好 啲肉唔會話好爛 又唔會韌 成日食到啲唔靚嘅鰻魚 佢嘅肉都會咬唔開 呢個就冇呢樣嘅問題 不過太多醬汁係咩 有啲咸 香蒜芝士黑松露燒扇貝$42好多汁嘅扇貝 完全唔會乾 而且好濃芝士味燒羊架$367成熟啱啱好 有羊味又唔會羶 好驚食羊有羶味 灑上香料 調味啱啱好燒牛油帆立貝$33稍微有啲太熟 冇咗鮮味 同有少少乾 調味唔差 炭燒牛扒 $49係薄燒牛扒 所以就冇咁多肉汁係入邊 但啲肉都會鞋 幾好食蘆筍燒$28叫咗咁多左肉 呢個就攞嚟消滯都幾好食 蘆筍唔會好老 冇渣大部份嘢食都高質 而且環境chill relax 啱同朋友傾偈食嘢睇波
芝加哥串燒酒場

係薄燒牛扒 所以就冇咁多肉汁係入邊 但啲肉都會鞋 幾好食

蘆筍燒$28
叫咗咁多左肉 呢個就攞嚟消滯都幾好食 蘆筍唔會好老 冇渣

2020-11-07 25 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (太和)💛.平日同我家姐朋友們都會一齊飲酒食小食,係我地附近搵到間酒場食下串燒飲下酒!呢到串燒種類好多,黎到緊係叫杯啤酒🍻串燒有扇貝,娃娃菜,招牌茄子,韭菜等,全部都好濃味好好食😋之後我地都有不停encore串燒,燒日本小甜薯,牛舌,雞軟骨,鹽燒三文魚鮫等!另外我地驚唔夠食再叫再一個$88主食安格斯牛板肩珍珠飯,牛肉惗身珍珠飯粒粒分明,唯一係份量唔算多!然後因為飲得多啤酒🍻見到隔離枱食個黑松露薯條好香又忍唔住叫一個,黑松露沙律醬再配熱辣辣薯條加冰凍啤酒好好食!.📌 芝加哥串燒酒場 (太和)太和太和路24號太和中心地下37號舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#太和美食#串燒#芝加哥串燒酒場
芝加哥串燒酒場 (太和)💛

呢到串燒種類好多,黎到緊係叫杯啤酒🍻

串燒有扇貝,娃娃菜,招牌茄子,韭菜等,全部都好濃味好好食😋

📌 芝加哥串燒酒場 (太和)
太和太和路24號太和中心地下37號舖
—————————————————————-
2020-11-06 19 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (太和).⚜️串燒啤酒🍻⚜️.因為呢到太多不同種類串燒,難以分門別類咁去寫🤣一黎到首先飲杯啤酒先,我叫左杯青瓜味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 我未試過! 味道偏甜但易入口 好快而且好容易就飲曬成杯🤣然後叫一round串燒,雞腎翠玉瓜以及葱蒜扇貝,全部即叫即燒要趁熱食,如果唔係冷氣好易吹到凍曬!另外我地仲叫左牛舌,雞軟骨,我好喜歡食嘅小甜蕃薯🍠特別一提佢個燒菠蘿🍍非常juicy,仲食左招牌燒原條茄子🍆韮菜及娃娃菜燒,全部都好好食而且呢到選擇真心好多!我仲特別要左個雞翅包飯,雞翼外脆入面飯熱辣辣好好食🥰—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 芝加哥串燒酒場 (太和)太和太和路24號太和中心地下37號舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#太和美食#串燒#芝加哥串燒酒場
芝加哥串燒酒場 (太和)

⚜️串燒啤酒🍻⚜️

因為呢到太多不同種類串燒,難以分門別類咁去寫🤣

另外我地仲叫左牛舌,雞軟骨,我好喜歡食嘅小甜蕃薯🍠
我仲特別要左個雞翅包飯,雞翼外脆入面飯熱辣辣好好食🥰
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 芝加哥串燒酒場 (太和)
太和太和路24號太和中心地下37號舖
—————————————————————-
2020-11-04 15 瀏覽
好耐無同朋友仔約出街食晚飯今晚決定去太和附近搵食位置係太和邨對面,呢度附近已經有好多食肆,平時鍾意飲返2杯嘅我今次搵左一間又可以飲酒又可以食嘢嘅地方- 芝加哥串燒酒場我哋都有啲肚餓😂一人叫左1個飯(燒黑松露帶子珍珠飯+安格斯牛扳腱珍珠飯)燒帶子,黑松露燒蝦,招牌燒茄子🍆,一口牛,雞肉軟骨捧,1杯菠蘿味嘅麒麟生啤,1杯ρєα¢h мσʝιтσ整體來講,食物方面質素都唔錯!令我驚喜嘅就係安格斯牛扳腱珍珠飯!牛肉肉質鮮嫩多汁,燒到啱啱好,調味唔會太複雜,味道剛剛好😋食到ℓαмℓαм脷😋
好耐無同朋友仔約出街食晚飯
今晚決定去太和附近搵食
今次搵左一間又可以飲酒
又可以食嘢嘅地方- 芝加哥串燒酒場

我哋都有啲肚餓😂
一人叫左1個飯(燒黑松露帶子珍珠飯+安格斯牛扳腱珍珠飯)
整體來講,食物方面質素都唔錯!

2020-11-04
  • 安格斯牛扳腱珍珠飯
2020-11-02 15 瀏覽
串燒加美酒,最佳配搭串燒係呢度既招牌美食,就算疫情下都好多人排隊等位食飯加飲酒串燒種類非常多,包括有新鮮海鮮,蔬菜,牛肉,豬,雞肉等等酒類多不勝數,由日本酒到手工啤酒到調酒都有幾十款以上選擇我地一人點左一杯飲住先,清新之選MOJITO 如果檸味再濃D會更好飲,純粹個人喜歡酸少少另外叫左支日本酒,入口似果汁好香甜順口所有訂單都係即點即燒,大約等15分鐘就會上菜我地叫左燒鵝肝,燒芝士大啡菇,燒釀雞翼 ,牛肉棒先講鵝肝,上左一層粉包住佢再燒,等油脂唔會燒乾,食起黎仍然香口,多了一點脆感,夠油香雞翼好辣,啖啖肉,食得過引,好味道呢度最正係佢既芝士燒物,超多芝士包住,加埋提味既黑松露醬,不單美味,香味豐富,連賣相都吸引最估唔到連玉子燒都可以拎去燒,燒完同平時食既完全唔同感覺,脆脆地既口感,甜味蛋味更濃縮
串燒加美酒,最佳配搭
串燒係呢度既招牌美食,就算疫情下都好多人排隊等位食飯加飲酒
串燒種類非常多,包括有新鮮海鮮,蔬菜,牛肉,豬,雞肉等等
酒類多不勝數,由日本酒到手工啤酒到調酒都有幾十款以上選擇
另外叫左支日本酒,入口似果汁好香甜順口
所有訂單都係即點即燒,大約等15分鐘就會上菜
我地叫左燒鵝肝,燒芝士大啡菇,燒釀雞翼 ,牛肉棒
雞翼好辣,啖啖肉,食得過引,好味道
5 分鐘 (堂食)
2020-10-31 22 瀏覽
秋風起🍂,想BBQ又唔想自己燒,去串燒店就得啦🤣 好耐無嚟大埔喇!最近入去探朋友,佢介紹我食呢間串燒店,又幾好食啵!門口有Halloween 裝飾,夜晚見到都俾佢嚇一跳呀!呢到係串燒酒場,顧名思義就係一邊食串燒,一邊飲酒啦。我都叫返杯Mojito cocktail 嚟飲,咁先食得有氣氛☠️除咗cocktail,仲有好多其他酒款,呢枝喺日本山梨縣產嘅桃汁酒,好濃郁嘅桃味!串燒價錢都唔算太貴,$12起有交易。豬牛雞羊、蔬菜類、海鮮都有,款色多種類多。落完單一次過上菜,賣相震撼,任君選擇😋🍳玉子燒:蛋汁豐厚,暖暖的、甜甜的。🧀燒芝士年糕:咬開熱辣辣嘅年糕在嘴裡遊走,甚為滿足。🍗燒宮崎去骨雞腿:雞皮燒至金黃色,雞肉嫩滑juicy,帶點炭火味。🐟鹽燒鯖魚:魚皮甘香肉質厚實,加點檸檬汁點綴,沒有一點腥味。🍢五款串燒:一口和牛串、孜然豬肉棒串、新鮮脆肉瓜、鹽燒雞皮、芝士松葉蟹棒,整體不錯,可選擇辣度,食的更惹味。🦑烤魷魚:香脆乾身,好有咬感,送酒一流。🌽燒粟米:充滿炭燒香味,粟米粒仍然保持水份,非常可口。

門口有Halloween 裝飾,夜晚見到都俾佢嚇一跳呀!

🍳玉子燒:蛋汁豐厚,暖暖的、甜甜的。

🧀燒芝士年糕:咬開熱辣辣嘅年糕在嘴裡遊走,甚為滿足。

🍢五款串燒:

🦑烤魷魚:香脆乾身,好有咬感,送酒一流。

🌽燒粟米:充滿炭燒香味,粟米粒仍然保持水份,非常可口。
2020-10-30 16 瀏覽
趁著假期入左太和那邊,附近有條街有很多食店,而此鋪是酒吧加食店,可以飲番杯食串燒.內裡燈光暗暗,臨近萬聖節,有哂擺設,氣氛一流.當晚全鋪已FULL BOOK, 很多人都出去玩,玩食食輕鬆下.我地今晚主要點了5款食物加二2杯CRAFT BEER.落得來梗係要飲酒啦.1杯是帶有麥芽甜味,另一款是帶有果味,夠哂大杯,價錢吸引.我地愛食魚,所以點了兩款.鹽燒銀雪魚同燒白鱔串,兩個魚控😂必點食落去感覺新鮮冇腥味的.燒牛小排,有驚喜,肉質不錯燒得剛好 五成熟蒜蓉燒茄子🍆,例牌菜呀,好香滿滿蒜香味再加入調味料,yummy蒜香芝士黑松露帶子,呢個又係驚喜,味道濃郩,少有出面可食到既味道,帶子爽口要encore 呀

內裡燈光暗暗,臨近萬聖節,有哂擺設,氣氛一流.

我地今晚主要點了5款食物加二2杯CRAFT BEER.

落得來梗係要飲酒啦.

1杯是帶有麥芽甜味,另一款是帶有果味,夠哂大杯,價錢吸引.

我地愛食魚,所以點了兩款.

鹽燒銀雪魚同燒白鱔串,兩個魚控😂必點

食落去感覺新鮮冇腥味的.

燒牛小排,有驚喜,肉質不錯燒得剛好 五成熟

今日下午係大埔行街街,6點已經肚仔餓,諗諗吓不如去食燒烤,秋高氣爽正是燒烤好季節。但目前唔方便一班人去BBQ,就喺附近揾間食肆代替。咁好網上揾到附近有呢間有串燒,反正好耐無食,嘻嘻!點完食物,點返杯飲品先。❨Apple Cider❩ 飲品點佢應該夠穩陣,的確無令我失望。充滿蘋果清香,容易入口,只有少少酒精成份,好適合女性飲用。❨Black Label Highball❩ 黑牌威士忌 + 梳打水, 再加片清檸,勁冰凍,易入口,唔嗆喉,濃少少會更好。❨燒牛舌心❩ 一串三件,燒得啱啱好。外脆香,肉腍中帶點爽脆,好味。😋❨燒羊架❩ 7成熟,冇血水,醃得入味,燒得也香,雖帶少少筋,但肉幾腍。❨燒鮑魚 3隻❩上面加咗d蔥花,鹽巴,微微鹹香,有又d蒜蓉味,而且將內藏清得乾淨,鮑魚一d都唔韌,柔軟得嚟有饞勁,好味。😋❨中華沙律❩海草營養豐富,對身體好,吃過燒烤後可幫助降火。爽口得來,味道也不錯。燒烤伴碟有d 檸檬剩,加些檸檬汁落去,提味不少,正!❨燒茄子❩ 濃郁的孜然粉,少鹹少蒜,每次食串燒都會不能沒有。這裡的略為乾身,濕潤d 會更好味。❨蜜糖雞翼❩ 2 隻一串,燒到剛剛脆皮,剪開邊來燒,容易食,

點完食物,點返杯飲品先。

❨蜜糖雞翼❩ 2 隻一串,燒到剛剛脆皮,剪開邊來燒,容易食,加了點蜜糖,鹹甜度好精準,❮呢一串❯ 相當好味。😋

最後點咗碗❨原條鰻魚飯❩ 以為係長長一整條咁抵,原來一分為二,都幾粗,鋪落飯碗。又夠鰻魚燒汁,伴咗少少粟米粒係飯裡邊,充滿醬汁嘅珍珠飯,味道唔錯。

店員好快手,枱椅清理完後,立即攞殺菌劑噴抹枱面。食得安心

2020-10-25
今日一早起身食完早餐,朋友打來想約出嚟吹吹水,咁.......不如飲返杯麒麟一番榨啤酒🍻 3:7黃金比例,麥味又夠香有靚啤酒,當然要配番幾串小食至過癮-生燒鴨舌大大條有肉食-陳年花雕酒黑豚肉腸夠juice -炸雞翅包飯唔會乾爭爭,內裡鋪滿飯-鹽燒牛舌心好爽口-鹽燒雞翼細心地將他𠝹開一半,等雞翼容易熟,少少咸好好食,還唧少少檸檬汁,令味道提升了不少健力士黑啤豬肉腸$25香草芝士焗雜菌好香濃芝士包圍住雜菌,用錫紙焗還可以保存熱度的芝士黑松露玉子燒,好香濃的黑松露味簡直無得輸都係要叫份燒露筍為呢餐作結尾有大電視可以睇波

麒麟一番榨啤酒🍻 3:7黃金比例
,麥味又夠香
麒麟一番榨啤酒

有靚啤酒,當然要配番幾串小食至過癮

-生燒鴨舌大大條有肉食
-陳年花雕酒黑豚肉腸夠juice
串燒

-炸雞翅包飯唔會乾爭爭,內裡鋪滿飯

-鹽燒牛舌心好爽口
鹽燒牛舌心

鹽燒雞翼
健力士黑啤豬肉腸

健力士黑啤豬肉腸$25

香草芝士焗雜菌

芝士黑松露玉子燒,好香濃的黑松露味簡直無得輸
芝士黑松露玉子燒

都係要叫份燒露筍為呢餐作結尾