2020-04-29 1037 瀏覽
食野方面聽講會好咸,不過唔擔心 有個水壺隔離自己落手落腳添加,2煲我地3人已經食到好飽,而其他菜式「魚皮、金針菇、青口」最基本可以當配菜,3人主要目標都係食雞🐔,d肉味道好正,流曬口水🌝,在卡座慢慢咬、慢慢品嚐,唔洗擔心時間太過急促,兩煲雞肉已經餵飽我地,前提我兩個朋友仔6點已經食過野,唔係話都可以解決第3,4煲都有可能。環境方面呢個安全我保證,你入去之前有個待客員會先分派定口罩紙袋俾你。而且每個角落有獨立卡座,杜絕了一批批人第一次去食既生日聚會,🌝🌚冇難度!
食野方面
環境方面
而且每個角落有獨立卡座,杜絕了一批批人

第一次去食既生日聚會,🌝🌚冇難度!
2020-04-28
$130 (宵夜)
慶祝紀念
生日
  • 雞煲
2020-03-08 1236 瀏覽
因為慳錢既關係,我同朋友特登等到9點半後先入去食,只要128蚊就可以食兩個鐘,超級抵食。我地揀左bb辣,皆因我都幾怕辣haha。但問題係我bb辣都覺得辣,我平時係食十小辣既人,以作參考。好彩比我gup到加10蚊可以任食雞煲,你無睇錯,係任食>< 我見到張紙後,問一問,係真架。佢仲比我揀翻唔辣,計埋第一煲,我地食左三煲haha。都係食開啲雞煲咁既味,係好味就得! 野飲方面,係可以比人任拎既,有我鍾意既烏龍茶、涼粉爽。都有雪條雪糕櫃,都係任拎的。但,醬料區比較失色!!!我覺得都幾污糟,計埋豉油又得三四款料。呢個真係要改善。配料方面,係我地劃單,佢再按份量上菜。質素都係一般般,正正常常咁,對得起價錢有餘。鍾意平平地食雞煲,無好就要求既呢度就岩你,但如果要求高水準既,第二間雞煲會更岩你。

2019-11-09 2501 瀏覽
I think my last spicy chicken pot was almost one year ago! It’s a eat-all-you-can restaurant, so it’s good for someone who’s a big eater! Normally such restaurants in HK has a long queue, but we were lucky as we could enter immediately without lining up. I chose the medium spicy and trust me, it’s burning hot! If you feel it’s too spicy for you, they provided soup for you to add onto the pot, to dilute the spiciness. The chicken was tender and it’s well marinated. After adding the soup onto the
I chose the medium spicy and trust me, it’s burning hot! If you feel it’s too spicy for you, they provided soup for you to add onto the pot, to dilute the spiciness. The chicken was tender and it’s well marinated. After adding the soup onto the pot, it became hotpot! They offered quite a number of choices for the fresh ingredients. And I love their fish skin and the Korean instant noodle! I bet I will certainly regret eating this spicy hot chicken pot the next day as my ass will be burning!
10 分鐘 (堂食)
2019-10-19 2083 瀏覽
喜愛吃雞煲的我,之前試咗呢間都係好食嘅,佢嘅雞煲保持水準,係好食嘅👍,但係佢地嘅火煱料真係超樣衰,之前都5係甘, 好似擺咗好多日甘, 顏色暗啞,啲肉類碎濕濕,牛肉超肥,個樣好核突😱無論炸魚皮、午餐肉、丸類……等等等等,啲嘢各樣都好唔新鮮😭😭😭 服務員唔知點解要黑口黑面😡環境狹窄,如果想傾計,就唔係一個適合嘅地方!係之前嘅食評,見到有黑牛雪條,好期待……點知今次乜都冇,淨得雪米糍同埋彩色果汁雪條,唔好食㗎!今日真係嬲嬲豬呀!🤪🤪🤪
2019-10-18
5 分鐘 (堂食)
2019-08-21 3206 瀏覽
我地兩條友9點黎食,等左5分鐘到就有位,都快既👍🏻坐低左都係5分鐘到個煲就黎埋失望既係兩條友得半隻雞,其實真係好少🤢但味道係好夠既👍🏻加單方面都係不外乎果啲每次黎都必叫既係蘿蔔冬瓜蓮藕,滾得越耐就越入味😍至於肥牛其實係有啲鞋,都係一時時🤢anyway食餐任食雞煲飲品雪糕$158930後食仲減到$128真係好抵!
我地兩條友9點黎食,等左5分鐘到就有位,都快既👍🏻
坐低左都係5分鐘到個煲就黎埋
失望既係兩條友得半隻雞,其實真係好少🤢
但味道係好夠既👍🏻
加單方面都係不外乎果啲
每次黎都必叫既係蘿蔔冬瓜蓮藕,滾得越耐就越入味😍
至於肥牛其實係有啲鞋,都係一時時🤢
anyway食餐任食雞煲飲品雪糕$158
930後食仲減到$128
真係好抵!
2019-08-21
5 分鐘 (堂食)
2019-07-23 3449 瀏覽
難得早放工,就約咗朋友嚟到呢間出名抵食嘅雞煲火鍋店。坐低冇耐,雞煲好快就預備好。份量對於三個女仔嚟講算好多。之後未食晒就忍唔住加水落火鍋料。肥牛、娃娃菜、丸、帆立貝等等都可以任叫,飲品都可以自己任攞。值得加分嘅係佢嘅韓國公仔麵好夠彈性,撈埋個湯一流👍🏻 不過美中不足嘅係啲雞味道一般,同埋次次叫3份淨係嚟1份,每次都要好晒紙再填過。臨走前試埋黑牛雪條同雪米糍,好滿足!158免加一,以份量同埋食物選擇來講唔算好貴,環境都比預期中乾淨。好彩我哋三個都算早到,有機會坐到卡位,食得好舒服!
難得早放工,就約咗朋友嚟到呢間出名抵食嘅雞煲火鍋店。

坐低冇耐,雞煲好快就預備好。份量對於三個女仔嚟講算好多。

臨走前試埋黑牛雪條同雪米糍,好滿足!

2019-07-23
2019-07-23 2096 瀏覽
雞煲食唔少,自早幾年雞煲火熱🔥開始,每隔幾個月都會去挑戰一下,點解話系?因為愈食愈辣囉,哈~提醒番大家呢到嘅雞煲都有番咁上下辣,食辣嘅朋友都應該由小辣開始,呢到嘅指天椒系需要額外收費,如果你想省住唔想比無謂錢,你叫辣嘅雞煲入面都有指天椒🌶️,原條加去你鼓油到,問題即解決👏🏻如果你唔食辣就當然冇問題啦。今日點評嘅至尊重慶雞煲對我而言唔系非常好食,但可以話比你知佢系抵食,由於小編去嘅時間多數都系宵夜特惠價$128/位,可以點嘅邊爐食材非常多,飲品罐裝為主亦好多選擇,只系因為價錢關係大家唔好太高要求,肉類味道方面偏淡同肉質感覺比較碎,應該係雪藏過耐或者溶雪問題影響引致,所以建議大家都系點番丸類較為穩震。味道去評嘅話大部分食物都一般水準,冇話特別出色嘅食材,不過多款種類算系唔啱比你簡到啱,唔想食太貴,為左個雞煲而黎都okay嘅,雞煲內雞肉除比較多骨碎外,味道較得都唔錯,香茅味都夠濃,過雞煲引系合格嘅,至於合唔合你地意由你地決定喇🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常可進步空間好大,時日有加改進會愈做愈好,香港人太健忘太急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,但相信大家可抱着支持本地食

👏🏻如果你唔食辣就當然冇問題啦。

🙋🏻‍♀️
俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常可進步空間好大,時日有加改進會愈做愈好,香港人太健忘太急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,但相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻
2019-07-17 2079 瀏覽
睇左一陣食乜,就決定食平平地既雞煲,8點一去到就見到好多人等緊位,坐既位置都冇哂,就拎左票之後落番去12蚊店行陣,我地一見到到左前一個號就即刻上番去,點知上緊去個陣見到手機顯示狂禁票,跳到去5個號後,搞到要重新等過。到我地第二次拎票,終於見識到個呀姐係點禁,佢一禁到我地個票號,我地就起身行過去,行過去不足5秒佢就禁左2個號🙂🙂我坐係個到都就黎要重新拎票,記得過3個號就要重新拎票咖喇🙂🙂我地一共等左個半鐘🙂,去食既就算十幾廿個號都唔好走開!...我地叫左個小辣雞煲,啲雞都算入味,其他材料新鮮就唔係新鮮,但係都正常,但就一定冇一x個間咁好食,贏在夠平,$158仼食其他材料(不計雞),如果9點半後仲128$,之前都聽過好多人話依間成日有人食到肚痛,點知真係,都可能我玻璃肚喇,食完番去就有啲肚痛🤨柯左三次先冇事,但係我朋友就冇事
我地一共等左個半鐘🙂,去食既就算十幾廿個號都唔好走開!
2019-07-08
90 分鐘 (堂食)
2019-07-15 1202 瀏覽
一直有固定幫襯係長期顧客,雖然有時覺得服務一般但低食搭救,但今次真係忍無可忍。因為唔想去到等咁耐所以一直都有早2粒鐘親自(係親自)上去訂好位,點知今日只係因為排隊等遲咗1-2分鐘,個呀嬸就好大聲話已經俾咗其他人,問題係嗰日明明係平日根本無乜人等位(就算等位嘅人都無人等4人枱),個呀嬸根本唔需要咁急張4人枱讓比無預約嘅人,我嘗試話係等遲咗,另一個呀嬸竟然即刻衝出嚟以大聲到成個等位區都聽到嘅聲線鬧我哋,正常預約咗間餐廳留枱留多5分鐘係常理,就算話多人等早d讓出去我都理解,但係我唔應該俾佢哋鬧,呢間餐廳實在太唔尊重客人,以後不再幫襯!
2019-05-25 2374 瀏覽
與兄弟們吃雞煲,一行4人,我們打算選個性價比高的,就去了這家至尊重慶雞煲,在創興廣場。我們大概九點半去,場內大概坐了6,7成座位吧。我們很快就可以進去,然後叫了小辣雞煲。雞煲很快就上來了,我們吃起來覺得不錯,一點點辣就可以,因為可以自己拿醬料(不過其實只有辣粉,辣醬,蒜頭和豉油)。 之後叫了火鍋料轉為火鍋,牛肉還好,但其他其實份量少之餘,素質也不高。而且上菜慢,也有漏上的情況。 而魚滑根本吃不下,我吐掉了,很差的口感。最重要是!第二天,我和兄弟們都肚子不舒服,上好幾次厠所了 總得來說差評了

最重要是!第二天,我和兄弟們都肚子不舒服,上好幾次厠所了
總得來說差評了
2019-05-19 1825 瀏覽
這店的雞煲放題價錢,實在太吸引了!!我們每人只是$128,自己買一隻雞回家自己煮的材料成本,應該也不只這個價錢吧!😆👍🏼👍🏼👍🏼雞煲的味道做得是不錯的,麻辣的味道是偏香辣的,汁醬十分濃郁,而且一整隻雞足本版的,很適合我們喜歡濃的口味,雞肉也肉質剛好不會過老,店内有多款啤酒任飲,吃雞煲配啤酒,爽!!其他的火鍋食材料,就比較差一些了,但是我們是為吃雞而來的,這個價錢已經是非常超值的了!👌🏻👌🏻👌🏻
這店的雞煲放題價錢,實在太吸引了!!
雞煲
雞煲
2019-05-17 1086 瀏覽
星期四同朋友聚會,揀咗雞煲雞件算大同厚肉,煮到岩岩好,唔會太鞋口雞煲配料揀咗丸,水魷魚,花膠果d,普普通通,但好多都好似未有處理好,青口個底有好多沙,蟹柳連埋個膠包裝上,裝餸嘅藤籃壓住啲肉.....飲品就比較多款式,啤酒都有幾款, Hoegaarden, Carlsberg其他唔記得,因為我無飲~仲有韓國飲品同埋啲罐裝茶甜品有雀巢雪糕,口味都幾多位置尚算闊落,但食完個頭臭到而家.....
星期四同朋友聚會,揀咗雞煲

雞件算大同厚肉,煮到岩岩好,唔會太鞋口

甜品有雀巢雪糕,口味都幾多

位置尚算闊落,但食完個頭臭到而家.....
2019-04-17 1791 瀏覽
好多年無寫食評,因為之前發覺openrice 會選擇性post 出尼同埋會screen 咗一d 太負面嘅字眼,今次唔知會唔會完整post 出嚟同老婆去旺角行街買嘢,口淡淡諗想食辣嘢,去到樓下,未試過尼間就試一試吓.............但結論係完全唔得no next time一上到去,見到環境已經唔係咁 good,坐得唔太舒服,一排排檯拼檯座位超逼,老細......幼稚園食tea 排排坐食粉果咩,現場無裝修可言,天花全埸係光管cheap 到爆炸,一個個鐵絲網吊响天花唔知想點,好似貨倉定乜倉咁淨食個雞煲還可以,叫咗大辣,個雞煲出到尼個汁淋响上面,下次唔該攪勻佢先,食完雞加湯之後,完全好似無味咁....no good火鍋醬料只有豉油、蒜蓉、辣椒粉 同 辣椒醬?乜指天椒好貴咩?蔥、芫茜等基本野乜都無,仲要豉油溝太多水好淡味寫紙的火鍋食材亦唔新鮮,好似雪左好耐,d牛唔得,我最鍾意食嗰d龍蝦丸魚角都係下價貨,帆立貝仲要臭嘅,no good......員工服務態度又差,都無個後生仔尼做嘅,d阿姐個個鞋口鞋面,人工應該好低,講真大家樂大快活好好多食雞煲差唔多價錢近近地去深水埗福龍門好好多啦

雞煲差唔多價錢近近地去深水埗福龍門好好多啦
題外話/補充資料: No next time la
2019-04-16
2019-04-08 1480 瀏覽
本身開開心心同朋友聚會第一次食...諗著都出名隱陣啦!點知...員工服務態度差...主打雞煲好一般...雞肉太熟...得個辣字!其他食物都一般...不會再有第二次!非常失望

2019-04-08 1063 瀏覽
呢日等男朋友放工一齊去食雞煲🐔🐔我一直都係好鍾意食雞所以為左食雞煲就算要等位都冇問題撞正呢日係公眾假期前一日就算係夜晚8:00門口都仲有好多人等緊位🙈我地兩個人算等得快唔夠9:00已經入得✨✨.入座前門口姐姐話雞煲要等20分鐘先整好😳咁我地就飲住野食住魚皮打下機等啦😆點知10分鐘左右就到左👍🏻👍🏻廚師好快手😽😽.送到埋黎聞到好大陣沙茶醬味🤤睇黎師傅落重料👍🏻正熱一熱啲雞我同男朋友就開動🥢啲雞肉好滑,而且唔會話俾曬啲骨位我地☺️仲俾我食到雞脾🍗開心.一路食一路落定單叫啲火鍋配料因為太多人驚有排等🙈食物款式唔算多,得兩張紙😳我就必食廚師腸同金菇🤤雞煲嘅汁充滿住啲金菇真係超正💓.基本上要食雞煲都一定黎呢間,不過之前一直冇寫食評,次次都掛住食冇影相😂今次終於食之前影到一張🤤望番啲相又好想快啲再食💓
呢日等男朋友放工一齊去食雞煲🐔🐔
廚師好快手😽😽
送到埋黎聞到好大陣沙茶醬味🤤

睇黎師傅落重料👍🏻正
熱一熱啲雞我同男朋友就開動🥢
啲雞肉好滑,而且唔會話俾曬啲骨位我地☺️
仲俾我食到雞脾🍗開心
一路食一路落定單叫啲火鍋配料
因為太多人驚有排等🙈
食物款式唔算多,得兩張紙😳

我就必食廚師腸同金菇🤤
雞煲嘅汁充滿住啲金菇真係超正💓