2011-07-14 33 瀏覽
通常都係買外賣,遇見過的奇蹟真係嘆息.如果唔係因為衰自己食香口野,又最近工作地點,都幾難再三幫襯又幫襯.比少野就不時遇見,因此拎走前我都會點算所有數量才離開.你知啦.買少份人地唔夠會唔開心GAR,而且口味都好個人,唔可以有任何甩漏,包括我,買錯左番黎我會覺得買果個辦事不力.最近期所見係圖片中的早餐-雞包.任我點數,都唔會拆開個包去睇,就係咁瀨左野.呢個包都可以賣出街,好在我近,拎返去換,如果有D人係買上車食或者買比小朋友返學食咁咪大件事?!而今日杯咖啡係少奶到苦.KFC的份量控制不嬲都係差,下次都要金睛火眼睇實D已經應該有$28蚊個鐘既伙計點做野至得.
差-咖啡水準參差,經常有驚訝.
差-外賣雞包
[b/18]通常都係買外賣,遇見過的奇蹟真係嘆息.

最近期所見係圖片中的早餐-雞包.

而今日杯咖啡係少奶到苦.

KFC的份量控制不嬲都係差,下次都要金睛火眼睇實D已經應該有$28蚊個鐘既伙計點做野至得.[/b/18]
2011-07-14
外賣自取
$20 (早餐)
  • 錯體雞包
  • 無品味管制咖啡
  • 觀察力訓練
2011-06-04 18 瀏覽
一直都好想試下KFC啲寶盒,最近新出一款,見朋友食好似幾好味咁,特登走去買左個芝級Pizza寶盒,試下。收到個陣,只係略暖,唔知係未放左好耐。食個陣,我覺得個皮好硬,不過塊脆雞扒都幾大塊,但係無乜味,又唔辣。食到中間先有Pizza既饀料:青瓜、粟米、茄汁等,但係仍然無芝士味。到最後個層先有啲芝士滲出黎,但味唔濃。幾岩我小食芝士既人。同埋熱食好似好味啵。整體黎講,無咩特別,好似食饀餅咁,不過都可以試下,只係唔好對個芝級Pizza寶盒期望太高,因為芝士份量真係幾少下,稱唔上係「芝級」。
一直都好想試下KFC啲寶盒,
最近新出一款,見朋友食好似幾好味咁,
特登走去買左個芝級Pizza寶盒,試下。

收到個陣,只係略暖,唔知係未放左好耐。

食個陣,我覺得個皮好硬,不過塊脆雞扒都幾大塊,
但係無乜味,又唔辣。
食到中間先有Pizza既饀料:青瓜、粟米、茄汁等,
但係仍然無芝士味。
到最後個層先有啲芝士滲出黎,但味唔濃。
幾岩我小食芝士既人。

同埋熱食好似好味啵。

整體黎講,無咩特別,好似食饀餅咁,不過都可以試下,
只係唔好對個芝級Pizza寶盒期望太高,
因為芝士份量真係幾少下,稱唔上係「芝級」。

2011-05-24
1 分鐘 (外賣自取)
2011-05-09 23 瀏覽
叫左個脆辣雞餐要磨菇飯..相公加左葡撻同一隻翼和鎚磨菇飯仍然係好味ga..但我唔明個餐牌明明寫住辣汁點解我成日都食唔到辣既...只係極輕微我覺得唔夠如果辣d就仲正...辣雞方面又係點解又係唔夠辣...不過葡撻好正...想食個時就唯有食kfc頂住先唔洗下下過澳門食..
叫左個脆辣雞餐要磨菇飯..相公加左葡撻同一隻翼和鎚

2011-05-01
2010-10-12 105 瀏覽
都有一段時間無黎呢間KFC食過啦,見返學之前有時間。就黎呢間食個午餐。估唔到既係有學生餐之餘,仲只要出示學生証就可以食架啦。我當然唔會放過呢個機會啦。個餐有家鄉雞皇飯、兩件雞同個萄撻。家鄉雞皇飯整體上,個料都幾多。有雞同好多雜菜,同埋食呢個飯要多汁。唔係食到最後會無哂汁,無野送飯食啦。而個飯都幾淋既,都算幾好食。香辣脆雞唔知係唔係食過芝脆雞既炸雞之後,覺得呢炸雞無咁好食。好彩既係,香辣脆雞都仲好香辣既,都算皮脆肉嫩。始終係個學生餐,無乜特別野可以要求。萄撻呢個都算係佢既主打,我覺得蛋味都幾夠,而且唔鞋口,無可能唔好食既。呢個餐都算抵食,二十幾蚊一個餐又有野飲,都算唔錯啦。
就可以食架啦。我當然唔會放過呢個機會啦。
個餐有家鄉雞皇飯、兩件雞同個萄撻。

家鄉雞皇飯
啦。而個飯都幾淋既,都算幾好食。

香辣脆雞
都算皮脆肉嫩。始終係個學生餐,無乜特別野可以要求。

萄撻

呢個餐都算抵食,二十幾蚊一個餐又有野飲,都算唔錯啦。
炸雞、萄撻
2010-09-24
炸雞、萄撻
2010-09-20 10 瀏覽
chocolate muffinouter layer is cripsy, and i can eat some choco cubes , not too sweet as a whole, and the muffin is rich in choco taste! waiter give me and it's very hot~potato biscuitnot oily and the outer layer is cripsy too, freshly baked~hot coffeetoo much milk cover the real coffee taste, and the size is very small, not enough to drinkcashier dun have smile, may b too early in the morning? and not enough staff inside the restaurant so that ppl need to queue
chocolate muffin

potato biscuit

hot coffee

5 分鐘 (外賣自取)
$15 (早餐)
2010-08-25 42 瀏覽
如果要唸一樣野係我細個最鍾意食嘅話,咁一定非K.F.C.莫屬!!媽咪係一個唔食豬,牛,羊肉...只食雞同魚嘅人,而且總愛吃香口野.......所以細個嘅時候,一家人去K.F.C.,曾經係令我快樂無比嘅事~前幾日收到街上派嘅K.F.C.優惠卷,晚飯時間...唔想去得遠...又唔知食咩好....一於去食下"香口野"啦......反正怕肥但饞嘴嘅我好耐都無食過喇...吊頸都要抖下氣....自己要左$18 五星巴辣雞腿包 + 汽水 , 打令要左一人尊享套餐: $30 蜜蜜燒雞翼(2件) + 辣汁磨菇飯 + 汽水 + 送 瑪嘉烈葡撻,巴辣雞粒本來,只鍾意吃雞胸嘅我,真係好想食返細個一直食開嘅原味炸雞(正胸),但奈何,K.F.C.已經有一段時間都無晒雞胸供應 所以今次我亦同上幾次一樣,一黎到,唔係先唸食D咩..而係第一件事走埋櫃台問:"唔該,想請問今日有無雞胸丫?".........每一次,無嘅話,我都一定離開...但離開之後,又要辛苦另一半陪伴慣常三心兩意嘅我辛辛苦苦地再選址醫肚!!所以今次,為著想做返一次乖巧女朋友,唯有退而求其次.....5星巴辣雞腿包,對於我黎講,就係夾住炸雞,但好濃烈嘅
如果要唸一樣野係我細個最鍾意食嘅話,
咁一定非K.F.C.莫屬!!

媽咪係一個唔食豬,牛,羊肉...只食雞同魚嘅人,
而且總愛吃香口野.......

前幾日收到街上派嘅K.F.C.優惠卷,
晚飯時間...唔想去得遠...又唔知食咩好....
一於去食下"香口野"啦......

自己要左$18 五星巴辣雞腿包 + 汽水 ,
+ 送 瑪嘉烈葡撻,巴辣雞粒

5星巴辣雞腿包,對於我黎講,就係夾住炸雞,但好濃烈嘅一個包...炸雞本身已經好濃味,沙津醬又多左D...加上中間夾住嘅菜唔新鮮,好"林",...因此咬落,只能食到炸雞同沙津醬......如果菜同蕃茄,可以好似coupon張相咁爽脆同新鮮,相信此包一定會清新得多!!

食左打令一隻雞中翼....好味~好有bbq嘅感覺,但無左"o濃"味 ~ 好!!

巴辣雞粒係我自己一個人食晒ga.......因為好味~

瑪嘉烈葡撻同樣係我嘅至愛,所以都係獨食...人生第一次食葡撻就o係K.F.C.,當時細個,感覺個名好奇怪,記得心裡大概係唸,"明明係K.F.C.,何解會同醫院一齊合作做蛋撻......?醫院點解要咁樣做.....?同病人有關....?"
當然,若然今日有人問起我何解叫"瑪嘉烈"......我都依然係唔知ga...haha~

見到依家仲推出左"黑糖麻糬葡撻"...但唔知點解,興趣不大....可能原汁原味嘅K.F.C.葡撻已經由我細細個嘅時候根深柢固咁留低左o係我心入面....

當然,仲有好多,比如: 好重發粉味嘅牛油鬆餅,焦糖吉士布甸,朱古力慕絲布甸....
呢D統統都無再推出,只可以真正留低心中.....偶爾唸起,亦只可以係懷念而已....

埋單:$ 48 / 2人

<是次格言>

只能夠留在心中,或許經已係最幸福的事~

因為,這些回憶,再沒有讓你觸碰的機會,
那就至少可以肯定,再沒有退步嘅空間~讓它保持當時完美吧!
coupon
生菜同蕃茄...唔新鮮
好食...似乎有70%係來自食物嘅回憶...其餘30%,係因為我認為真係好食.
2010-08-24
coupon
  • 瑪嘉烈葡撻
2010-08-10 22 瀏覽
其實,黑糖係一種新興既健康食物。估唔到連快餐店都見到佢既影,連葡撻都可以搵到佢。呢次食既係多重滋味套餐。雞皇飯都覺得算好食既,不過個汁就唔夠多。慶幸既係個飯整得幾煙韌,而且雞既份量都算幾多。唔係就唔叫雞皇飯啦,係未?雞類巴辣雞上髀點都唔會唔好食,當然個醃味可以重小小啦,咁就可以好食。而香燒雞下髀又幾好食,好香蜜糖味,而且個味道好得意,唔錯架。黑糕麻糬葡撻呢個真係好正,麻糬又唔算太甜。個口感好煙韌,好得意。而且又唔算太甜,唔錯。黑糖紅豆冰呢個真係無乜特別,不過黑糖條真係好煙韌同好有口感。呢個配搭係幾得意架。呢個黑糖concept又幾得意,有緣既可以再食。
其實,黑糖係一種新興既健康食物。估唔到連快餐店都見到佢既
影,連葡撻都可以搵到佢。
呢次食既係多重滋味套餐。

雞皇飯
都覺得算好食既,不過個汁就唔夠多。慶幸既係個飯
雞類
巴辣雞上髀點都唔會唔好食,當然個醃味可以重小小
啦,咁就可以好食。
而香燒雞下髀又幾好食,好香蜜糖味,而
且個味道好得意,唔錯架。

黑糕麻糬葡撻
呢個真係好正,麻糬又唔算太甜。個口感好煙韌,
好得意。而且又唔算太甜,唔錯。

黑糖紅豆冰
呢個真係無乜特別,不過黑糖條真係好煙韌同
好有口感。呢個配搭係幾得意架。

呢個黑糖concept又幾得意,有緣既可以再食。
黑糖麻糬葡撻
2010-07-29
黑糖麻糬葡撻
2010-07-03 22 瀏覽
其實,KFC成日都出新野既。其實都唔應該呢新野既,只係有d新瓶舊酒既感覺。點都好,都係食個餐而已。檸辣脆雞算幾好食既,青檸味比我預測既重。如果有青檸汁就更加好啦,而且仲有d黑椒。個味道好特別,個配搭好清新。煙肉雞腿包個雞腿係燒雞腿,個雞都算幾嫩滑。唔鞋口,呢個都算係基本既。值得一讚既係,個包既配料好新鮮爽口。芝士雞肉焗薯蓉薯蓉係平時果隻,不過加左芝士焗就好食得多。雞肉既份量算幾多,比剩食薯蓉好得多。呢個餐算唔錯啦,個份量都算適中,可以再食過既。
感覺。點都好,都係食個餐而已。

檸辣脆雞
算幾好食既,青檸味比我預測既重。如果有青檸汁就更加
好啦,而且仲有d黑椒。個味道好特別,個配搭好清新。

煙肉雞腿包
個雞腿係燒雞腿,個雞都算幾嫩滑。唔鞋口,呢個
都算係基本既。
值得一讚既係,個包既配料好新鮮爽口。

芝士雞肉焗薯蓉
薯蓉係平時果隻,不過加左芝士焗就好食得多。雞肉
既份量算幾多,比剩食薯蓉好得多。

呢個餐算唔錯啦,個份量都算適中,可以再食過既。
2010-06-24
2010-05-11 62 瀏覽
呢個新產品都出左差唔多兩個禮拜,但時間關係,搞到而家先寫呢篇食評。呢個產品好得意,有個中東包包住炸雞,同pizza既料既包。pizza寶盒舊炸雞算幾大舊,但又唔會炸到好dry。仲有肉汁"必"出黎,但pizza既料就食左半舊雞先搵到。主要都係菠蘿、青椒果同芝士。個包都幾得意,將pizza放入個中東包,個配搭好得意。芝士醬薯格個薯格係唔夠醬,但太多醬又會搞到個薯格好淋。其實呢個份量就ok啦。紫蕃葡撻無乜特別,個蕃薯既份量唔太多。係食到好入好入先見到。都唔錯既,價錢都係咁上下。點都好食過M記果野食既。
呢個新產品都出左差唔多兩個禮拜,但時間關係,搞到而家先寫呢
既包。

pizza寶盒
炸雞算幾大舊,但又唔會炸到好dry。仲有肉
搭好得意。

芝士醬薯格
個薯格係唔夠醬,但太多醬又會搞到個薯
格好淋。其實呢個份量就ok啦。
紫蕃葡撻
無乜特別,個蕃薯既份量唔太多。係食到好
入好入先見到。

都唔錯既,價錢都係咁上下。點都好食過M記果野食既。
紫蕃葡撻
2010-04-29
2010-04-10 40 瀏覽
呢日出發去港島之前,就呢度食個十蚊早餐先起程啦。呢個早上都唔係太多人,坐得算幾舒服既。薯餅其實真係無乜特別,不過又幾好食。唔知點解,食食下會覺得有辣辣地既感覺。香蜜鬆餅真係好食,因為鬆餅外層有蜜糖,而且又唔會太甜。一食落口,又有牛油味。可惜既係,而家朝早先有得食。蜜糖綠茶唔係太好飲,原來只係蜜糖再加綠茶茶包。所以味道係蜜糖味重過茶味。十蚊早餐真係抵食,至少都頂到個早上。
唔係太多人,坐得算幾舒服既。

薯餅
其實真係無乜特別,不過又幾好食。唔知點解,食食下會
覺得有辣辣地既感覺。

香蜜鬆餅
真係好食,因為鬆餅外層有蜜糖,而且又唔
會太甜。一食落口,又有牛油味。可惜既係,而家朝早先有得
食。

蜜糖綠茶
唔係太好飲,原來只係蜜糖再加綠茶茶包。所以味道
係蜜糖味重過茶味。

十蚊早餐真係抵食,至少都頂到個早上。
薯餅及鬆餅
蜜糖綠茶
2010-04-01
薯餅及鬆餅
2010-02-20 12 瀏覽
好耐好耐之前,有張優惠券可以以十蚊食個早餐。有鬆餅同薯餅,呢日終於有機會去食啦,因為真係幾抵。薯餅雖然唔算太大塊,不過就幾有薯味。而且個薯餅又辣辣地,味道唔錯架。香蜜鬆餅依舊咁好食,個皮有小小蜜糖。而且個餅係內脆外軟,真係好正好好食架。奶茶雖然無茶記既咁滑,但我覺得呢個都唔錯。茶味真係幾夠,算係咁啦。可惜既係,優惠券唔係經常都有。而鬆餅就只係早上供應,有可惜。
有機會去食啦,因為真係幾抵。

薯餅
雖然唔算太大塊,不過就幾有薯味。而且個薯餅又辣辣地,味道
唔錯架。

香蜜鬆餅
依舊咁好食,個皮有小小蜜糖。而且個餅係內脆外軟,
真係好正好好食架。
奶茶
雖然無茶記既咁滑,但我覺得呢個都唔錯。茶味真係幾夠,算
係咁啦。

薯餅、鬆餅
2010-01-26
薯餅、鬆餅
2010-01-04 189 瀏覽
呢個早上想黎呢度食個早餐,因為我只係為左鬆餅而來。因為真係好正同好好食架。香蜜鬆餅依舊咁好食,鬆餅好脆口同好好味。面頭有d蜜糖,又唔係太甜而且好重牛油味。可惜既係,而家得早餐先有得食。其他野食都係咁上下啦,因為味道同以前既無乜分別。
同好好食架。

香蜜鬆餅
依舊咁好食,鬆餅好脆口同好好味。面頭有d蜜糖,又
唔係太甜而且好重牛油味。可惜既係,而家得早餐先有得食。
其他野食都係咁上下啦,因為味道同以前既無乜分別。
2009-12-22
2009-11-12 11 瀏覽
呢一晚黎左呢度食,本來都唔知食咩好。見呢個餐幾抵食,就食呢個啦。呢個餐有加大既雞髀,茄汁雞皇飯同加大既汽水。不過呢晚個茄汁飯要等好耐,就幫我轉雞皇飯。雞皇飯都係咁好食既,個白汁算幾濃。都有好多雞既,個配料都算幾多,好好食。而個飯就唔錯既,算整得幾煙韌。我覺得會好食過茄汁既飯。香辣雞髀我鍾意食呢個多過n年前既原味雞髀。最小無咁鹹,辣辣地會好食。薯格本來無乜特別,不過加左芝士醬就好食得多。呢個餐算幾好食,個飯都唔錯既。個雞髀真係幾好食,點都會有下次既。
好耐,就幫我轉雞皇飯。

雞皇飯
都係咁好食既,個白汁算幾濃。都有好多雞既,個配料都算幾

香辣雞髀
我鍾意食呢個多過n年前既原味雞髀。最小無咁鹹,辣辣
地會好食。
薯格
本來無乜特別,不過加左芝士醬就好食得多。

2009-11-05
2009-08-30 17 瀏覽
今日返工之前,黎左呢度食早餐。不過我又係黎得遲,十點十先黎到。又好多人排隊,排到十一點一先到我。好彩仲有早餐食,如果唔係就無得食鬆餅啦。雞扒早餐雞扒都幾好味,算幾熱。雞皮又幾脆。而炒蛋又唔會太油,都有蛋香。而通粉既味太淡,雖然有小小蕃茄味,但都唔多夠。我都係鍾意雞湯湯底既通粉。鬆餅就依然咁好食,好脆口,而蜜味都好夠。不過除左早餐之外,就好似無左鬆餅食啦。凍奶茶無乜特別,都過得去。其實早餐就一定要食,不過實在太多人啦。我都係鍾意平日食,因為無咁多人。
鬆餅啦。

雞扒早餐
雞扒都幾好味,算幾熱。雞皮又幾脆。而炒蛋又唔會太油,
除左早餐之外,就好似無左鬆餅食啦。

凍奶茶
無乜特別,都過得去。

多人。

2009-08-30
2009-07-08 13 瀏覽
我今日第二次去依間KFC,都隔咗成年AR!上次D雞油咗D,同唔夠熱AR!今次,叫咗D「至醒盤」D雞都係唔係好夠熱AR,可能係4點幾的關係LA,人流少咗D,所以D雞都真唔係好夠熱AR,唔係好多汁AR,個皮都唔係咁脆,但係已經未咁油LA!個飯都OK,但係唔係咁多料,如果多D料就好LA,因為多料D,好味好多但係個粟米真係好好味AR,係我食過咁多間KFC中,係最好味AR!好多汁,好好味AR!下一次去食都要叫粟米AR
我今日第二次去依間KFC,都隔咗成年AR!
上次D雞油咗D,同唔夠熱AR!
今次,叫咗D「至醒盤」

但係

下一次去食都要叫粟米AR