2017-11-19 401 瀏覽
啲嘢食全部都係凍,全部炸物又淋又凍,好唔掂,雞啲皮甩晒出嚟,一咬落去啲肉散晒,帶咗個A4餐,全個餐得杯汽水好飲,同個飯叫做見得下人,大家去開何文田都唔好幫襯kfc😡😡
2017-02-16 344 瀏覽
自從發現KFC的APP內有COUPON可以食KFC食得更便宜後便多了來KFC今次我是見到APP內突然有一張$58二人套餐COUPON馬上放LUNCH來這邊吃!!$58元的套餐入包括了有四塊雞件, 兩盒飯, 一客薯格和兩杯野飲這個優惠是非常抵因為比隻學生餐還要便宜平均每個人才29元每次吃KFC等得最耐的不是位置反而是排隊購餐的時間排了接近15分鐘的隊才可以下單雞件水準不錯我吃的時候還是熱辣辣的而且很嫩滑, 不過上脾卻比以前大縮水只有半隻手的大小要加分的是兩盒飯, 因為我見汁太少便叫店員幫忙加汁店員沒有任何不滿, 大方答應不然的話便太DRY食不了!!!

便多了來KFC

今次我是見到APP內突然有一張$58二人套餐COUPON

馬上放LUNCH來這邊吃!!

這個優惠是非常抵因為比隻學生餐還要便宜

平均每個人才29元

每次吃KFC等得最耐的不是位置

反而是排隊購餐的時間

排了接近15分鐘的隊才可以下單

雞件水準不錯

我吃的時候還是熱辣辣的

而且很嫩滑, 不過上脾卻比以前大縮水

只有半隻手的大小

要加分的是兩盒飯, 因為我見汁太少便叫店員幫忙加汁

店員沒有任何不滿, 大方答應

不然的話便太DRY食不了!!!
2017-02-16
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2016-06-28 230 瀏覽
男朋友話KFC 佢巳經多年冇食啦,所以今日我就同佢去回味一下,地方好開揚,我地order左一個一人餐+ 兩件黑椒巴辣脆雞. 脆雞都幾好味,薯蓉都係咁軟滑.男朋友回憶中學時代的一餐.
男朋友回憶中學時代的一餐.
2016-06-23
2016-05-17 295 瀏覽
本來身為食評者無理由常常寫快餐不過今天出師有名就是因為 牛油南越雞一個家鄉雞下午茶一只翼,蜜糖燒一個小小的菇類飯熱奶茶 一小件瑪加列葡撻22大元飯很好汁液太重香料這真遺憾破壞了一碗上佳白飯65分著名葡撻,熱辣辣90分一次非常特別的下午餐組合那全不是我的一杯茶我想要只是她南越牛油炸雞正面 好吃 夠脆 多牛油 味濃80也是 一樣情意結多年前唱歌同學帶我去和平館嗎夜宵,我專攻他們的牛油雞翼雖然急凍但雪肉也有調味專業人才這種醃法令冰肉也不太“鞋”。和平館告別已經年連好的南北越(南)現在都不知何處?那我對越南菜單一樣 牛油翼,已經非常懷念是以大破慳囊,用17大元買了一只家鄉牛油雞新近熱點。一口新鮮出爐葡撻,邪惡而令人神往!
本來身為食評者

也是 一樣情意結
多年前
唱歌同學帶我去
和平館
嗎夜宵,我專攻他們的牛油雞翼
雖然急凍
但雪肉也有調味專業人才
這種醃法令冰肉也不太“鞋”。
和平館告別已經年
連好的南北越(南)現在都

不知何處?
那我對越南菜
單一樣 牛油翼,已經非常懷念
是以大破慳囊,用17大元
買了一只家鄉牛油雞
新近熱點。
一口新鮮出爐葡撻,
邪惡而令人神往!
2016-05-17
  • 越南牛油雞翅
2015-05-29 277 瀏覽
今日係KFC叫左個M3,雞皇飯跟葡撻配多兩隻翼,誰不知姐姐比左一件雞就想打發我走,好在我醒目,即刻追番😁😁😁對於我黎講雞皇飯既份量太少了,好在依家有得加3蚊將份量升級☺️葡撻係我既至愛,周不時我都會去KFC食件撻,外脆內軟,非常好味😋😋😋不過今次件雞就差小小,好似燒得過耐,雞肉有點老😣😣😣
2015-05-25
2015-04-19 197 瀏覽
Kfc個lunch學生餐就一向抵食架啦,只係28蚊就夠我飽肚 有四款餐,我就揀左c餐,包括有燒雞、葡撻、蘑菇飯,同可樂。燒雞有兩件,雞鎚同雞塊,外皮甜甜地,燒烤而成。敗筆之處係塊雞皮好易成塊一次過咬甩。葡撻永遠都係我既至愛,食極唔厭,外脆內軟,皮入面既餡料又香又甜,俾十個like啊😍👍👍👍蘑菇飯有少少辣,餡料同飯比例岩岩好,唔會話有野送飯,搞到乾真真。

有四款餐,我就揀左c餐,包括有燒雞、葡撻、蘑菇飯,同可樂。

2014-09-27 153 瀏覽
媽媽早前剪左張COUPON,同朋友睇完戲又見到KFC就入左去食啦。69蚊有8份雞、兩個飯、栗米同汽水,又好似好平。脆雞翼夠脆,雖然做唔到內軟、兩件家鄉雞都唔錯,好好吃。其他野一係冇乜味,一係就乾身D,個飯亦麻麻。不過兩個人都食到好飽就真既~
2011-10-16 23 瀏覽
逢星期五,就係一個唔想起身既日子一起身已經係9點正,已遲到,所以就產生一個壞壞的念頭:食個早餐等到放break先入課室啦好耐冇試過一支公堂食喇,本人極怕自己一個人如果冇人陪去開餐的話,寧願係屋企食返個3分鐘面就算上禮拜食左個扒芝士火腿多士,諗起都激氣唔可以叫多士,叫做生命面包應該襯的,又冇烘過反而熱奶茶就幾好味今次就試扒芝士雞肉多士,(其實最主要食係食芝士XD)飲熱朱古力要加5.5個大洋,加埋就22個大洋有找,但唔值黎個大合照先~不過大極都係得2樣野。。。不過個包比麥叔叔既包好就好在芝士係7成溶狀態,麥叔叔戈的就係3成溶。。。好喇經過上輪令人失望的火腿之後,睇下雞肉既情況啦。。。都係唔好得去邊,雞肉量少,醬多(的醬食到好漏所以都係同樣的失望但芝士同埋熱辣辣拎返少少分數全程最好就係朱古力,份量比麥叔叔多,不過加錢戈度加太多喇同埋真係唔係咩特別野食,唔明點解要賣到咁貴,自己係屋企都整得(不過我懶今次食野,一個人既心境竟然好平靜,可能因為朝早冇咩人的關係,仲幾享受添。會再試下其他早餐,希望試到一個可以長期食架啦!
逢星期五,就係一個唔想起身既日子
一起身已經係9點正,已遲到,

好耐冇試過一支公堂食喇,本人極怕自己一個人

如果冇人陪去開餐的話,寧願係屋企食返個3分鐘面就算

上禮拜食左個扒芝士火腿多士,諗起都激氣

唔可以叫多士,叫做生命面包應該襯的,又冇烘過
反而熱奶茶就幾好味

今次就試扒芝士雞肉多士,(其實最主要食係食芝士XD)
飲熱朱古力要加5.5個大洋,加埋就22個大洋有找,但唔值
合照
黎個大合照先~不過大極都係得2樣野。。。

好喇經過上輪令人失望的火腿之後,睇下雞肉既情況啦。。。
都係唔好得去邊,雞肉量少,醬多(的醬食到好漏
所以都係同樣的失望
但芝士同埋熱辣辣拎返少少分數

全程最好就係朱古力,份量比麥叔叔多,不過加錢戈度加太多喇

會再試下其他早餐,
希望試到一個可以長期食架啦!
2011-10-14
$22 (早餐)
2011-09-04 30 瀏覽
見到KFC有心太軟葡撻鐘意食心太軟o既我抱住一試o既心態叫左 $7件個盒又幾精緻 專for放一件葡撻右下角仲開左個窿疏氣打開聞到好香摸落去仲熱辣辣睇黎咁o岩遇到出爐無耐o既葡撻有食神:D一啖就咬左1/3個已經食到心太軟味隻味唔假 真係平時食o既心太軟味但因為朱古力係一種好強o既味所以蛋味就俾佢搶哂不過食到尾無朱古力味o既地方仍然食得返蛋香味D蛋仲好滑~~~~~~~~真係好食 但$7一件兩三啖就食完都幾貴 > <p.s 唔知點解上kfc個官網同上網search都搵唔到有呢隻撻o既縱影@@?
見到KFC有心太軟葡撻
但因為朱古力係一種好強o既味
所以蛋味就俾佢搶哂
不過食到尾無朱古力味o既地方
仍然食得返蛋香味
D蛋仲好滑~~~~~~~~

真係好食 但$7一件
兩三啖就食完都幾貴 > <

2011-09-04
外賣自取
  • 心太軟葡撻
2011-07-02 21 瀏覽
葡撻,其中一件個樣不如叫蛋撻,完全無用心去焗靚佢...味道方面,都係果隻味,因為都係同一包粉開出黎既..蛋漿混得唔夠好,仲殘留少許橙色色素粒雞粒,雖然脆,但係凍既。狂野香燒雞,幾好,不過太多雞油脂痴住件肉。薯格,淋同乾-_-家鄉雞,好細件,甚至有mini版雞翼+雞尖,咁同雞翼有什麼分別?雞翼,炸粉好厚,好細件雞。磨菇飯,勁少汁-_-, 餅仲要粉粉地不過$148的套餐,預左會係咁-_-無下次.
葡撻,其中一件個樣不如叫蛋撻
,完全無用心去焗靚佢...
蛋撻?
雞粒,雖然脆,但係凍既。
狂野香燒雞,幾好,不過太多雞油脂痴住件肉。
薯格,淋同乾-_-
雞翼,炸粉好厚,好細件雞。
磨菇飯,勁少汁-_-, 餅仲要粉粉地
汁呢?
不過$148的套餐,預左會係咁-_-
無下次.

2011-06-30
5 分鐘 (外賣自取)
KFC永遠給我的感覺都是油膩膩,吃飽後會很滯。可是今天還是選擇由它來決定我的晚餐,是因為我已經好耐無探訪過「雞伯」了。今天我們選擇了新推出的套餐: 檸辣脆雞套餐($188)丶檸辣脆雞二人餐($88)各一。可是一向也不吃辣的我則放棄了新推出的檸辣脆雞,事關友人試過之後都說很辣,那我姑且放棄新的嘗試。巴辣雞粒雞粒外皮十分韌,可能係放得耐所致。可是咬開入面的雞肉卻沒有流出油,所以油膩感尚算不太高。外面的皮也不算太厚,所以把雞粒一分為二之開也可以很容易解決整顆。芝士格格脆薯塊薯塊雖然已經不脆,軟軟的薯塊薯味依然,沒有油溢的味道。配上芝士醬,芝士味濃郁,但有點兒喧賓奪主。配上湯津醬,則有種清新的感覺,但吃多兩塊就會感覺很甜膩了。芝士焗薯茸這次是第一次嘗試KFC的另外一種薯茸。這一種比起普通的更加惹味。加上芝士,令到薯茸的圍邊都有點兒燶,但這令薯茸發出更加香濃的芝士味。上面的栗米增加了整的口感,爽口又鮮甜。最可惜的是薯茸已經不熱,令到惹味度大大降低。巴辣雞翼辣味依舊係欠奉,外皮因送貨的關係亦變腍。內裡油份甚多,雞肉很鞋,為何連招牌的雞也未能令人滿意呢?葡撻($16四件,套餐加碼)從相片可以見到撻的

芝士格格脆薯塊

巴辣雞翼

葡撻($16四件,套餐加碼)

從相片可以見到撻的表面很容易會以為這是酥皮蛋撻。酥皮要酥鬆已經早知如此,可是中間的部份令人更加覺得是否用錯貨。但經過一秒中的思想之後就可以確定他們並沒有錯,因為KFC是沒有提供蛋撻的。可是這實在太令人驚訝。

KFC送貨的速度是多間連鎖店中最快,可是食品質素卻未能首當其衝。雖然有時堂食的時候也會有外皮被韌,食物不熱的情況出現,但出現的機會率十分低,所以這一次的外賣速遞確實令人對KFC有點卻步了。
薯塊
沙津醬 ; 芝士醬
薯茸邊有點燶
巴辣雞翼
葡撻
葡撻
2010-07-09
40 分鐘 (外賣送餐)
薯塊
沙津醬 ; 芝士醬
薯茸邊有點燶
  • 芝士格格脆薯塊
2010-04-19 45 瀏覽
特然想食KFC~咁就黎到依度睇下有咩食~三人行見到個99蚊既狂惹燒雞桶餐~好似幾抵食咁~就叫左依個黎食~入面有六隻狂惹香燒雞~三個葡撻~兩支粟米~墨西哥薄脆配芝士醬~三隻巴辣香雞翼同三碗細細碗既飯~三杯汽水~睇落好似好多咁~不過食落就睇下個三個人既食量啦要~今次有兩個唔大食既係度都叫OK~個細細碗既蘑菇飯~都係一貫水準~好食好食~葡撻都係好好味~當然新華既好食D啦~但比起唔少餐廳黎講都叫好好~狂惹香燒雞都有少少驚喜既~好過個陣既蜜蜜燒雞翼~至於其他就好一般啦~全部都係食開既KFC野~無咩特別~不過不得不提既係佢地既辣醬~點左真係好食好多~狂惹香燒雞變得更狂惹~正正正~!!!!!!!同埋個度既環境有D位都幾舒服~而且全部都幾乾淨~員工服務既態度都唔錯~
特然想食KFC~咁就黎到依度睇下有咩食~

睇落好似好多咁~不過食落就睇下個三個人既食量啦要~
今次有兩個唔大食既係度都叫OK~

個細細碗既蘑菇飯~都係一貫水準~好食好食~
狂惹香燒雞都有少少驚喜既~好過個陣既蜜蜜燒雞翼~
至於其他就好一般啦~全部都係食開既KFC野~無咩特別~

2010-04-15
  • 狂惹香燒雞,葡撻,蘑菇飯
2009-06-12 52 瀏覽
就黎到食飯時間,同事阿PUI問我去唔去食KFC,佢話有COUPON,我就叫佢俾我望一望有咩特價啦,見到有一個$69蚊既套餐,原價要$100蚊,覺得好抵,於是扑搥去啦.去到超多人,因為呢區都有好多學生哥,而且呢段係食飯高峯期,所以我叫同事PUI先搵位,我就排隊買,到我買到雞,番埋坐位,最少都排咗十分鐘,搵食真艱難.講番我叫個餐,其實真係OK架,D雞夠熱,但係我叫個收銀,D雞一半辣,一半唔辣,D雞既色水,確係唔同色,但係2款雞,我同我同事都唔覺得佢辣囉.D飯夠熱,最驚係冷冰冰,KFC整蘑菇飯確係好味,D黑椒汁夠惹味,YUMMY....雞柳條未炸好...個收銀明明叫我地拎個牌番埋位,服務員等一陣會送黎,點知到我地差唔多食晒D雞,佢都未送黎,我同事阿PUI出去問個收銀,等咗一陣,見到阿PUI拎番D雞柳黎,仲以為D雞柳好大件啦,原來得手指尾咁長,不過D肉係明顯滑D,咁又唔同.2杯涷汽水都好大杯,所以....呢個餐係抵食....

去到超多人,

2杯涷汽水都好大杯,所以....呢個餐係抵食....

家鄉雞皇飯 (套餐)
辣汁蘑菇香飯 (套餐)
蜜蜜燒雞翼+ 家鄉雞 (套餐)
家鄉雞柳條 (套餐)
汽水 (套餐)
商場外 KFC 的招牌
2009-06-12
$34.5 (午餐)
家鄉雞皇飯 (套餐)
辣汁蘑菇香飯 (套餐)
蜜蜜燒雞翼+ 家鄉雞 (套餐)
家鄉雞柳條 (套餐)
商場外 KFC 的招牌
2007-10-21 25 瀏覽
打去叫外賣,我說要一個脆著塊她回答我: er..個盒焗著送到黎唔脆架啦wor我覺得她態度有點不行
打去叫外賣,我說要一個脆著塊
她回答我: er..個盒焗著送到黎唔脆架啦wor
我覺得她態度有點不行