朋友在尖沙咀返工,  就邀請我幾個好友一齊到她公司附近食串燒當晚飯又可相聚。 室內裝飾主要灰色為主,簡單得來時尚,在牆放置不同紅/白酒等, 而全部坐位是高身Bar台,好relex感覺。**卓上放置3樽不同調味了, 有孜然粉及椒辣粉等,可調效自己岩口味。 ** 【蒜蓉茄子】  $49 茄子肉完全吸收蒜茸味道, 口感綿綿的,配上特多蒜茸,令茄子味道更好吃。 ** 【蜜糖廣島蠔】 $88 以蠔肉飽滿,味道甘香, 口感滑溜,配上蜜糖簡單調味,可以食到島蠔的原味。 **  【黑椒牛仔骨】 $59 牛仔骨內層呈粉嫩的紅色, 口感煙韌,富濃濃的牛肉味, 配上黑椒好惹味呢!**【燒豬頸肉】 $69 燒豬頸肉份量超多 口感十足,不會變得過分軟腍,  尤其豬頸外層香脆可口,如燒焦多點會更好味。 ** 【燒玉子 (芝士蟹子)】 $38 切開燒玉子有豐富蛋和半溶芝士,入口軟綿綿的, 配上蟹子和半溶芝士,非常滋味可口。**【肉汁燒雞翼】 $30 雞翼表皮香脆,肉汁保留,微微焦十分好味。**【薑蔥翡翠螺】 $89 翡翠螺以薑蔥配料,並用錫紙包住來煮。 翡翠螺入口煙韌彈牙,帶點薑蔥味道,
朋友在尖沙咀返工,
就邀請我幾個好友一齊到她公司附近食串燒當晚飯又可相聚。

而全部坐位是高身Bar台,好relex感覺。
卓上放置3樽不同調味了,
有孜然粉及椒辣粉等,可調效自己岩口味。
蒜蓉茄子  $49
茄子肉完全吸收蒜茸味道,
口感綿綿的,配上特多蒜茸,令茄子味道更好吃。
【蜜糖廣島蠔】 $88
以蠔肉飽滿,味道甘香,
口感滑溜,配上蜜糖簡單調味,可以食到島蠔的原味。
 【黑椒牛仔骨】 $59
牛仔骨內層呈粉嫩的紅色,
口感煙韌,富濃濃的牛肉味,
配上黑椒好惹味呢!
【燒豬頸肉】 $69
燒豬頸肉份量超多
口感十足,不會變得過分軟腍,
尤其豬頸外層香脆可口,如燒焦多點會更好味。
【燒玉子 (芝士蟹子)】 $38
切開燒玉子有豐富蛋和半溶芝士,入口軟綿綿的,
配上蟹子和半溶芝士,非常滋味可口。
【肉汁燒雞翼】 $30
雞翼表皮香脆,肉汁保留,微微焦十分好味。
【薑蔥翡翠螺】 $89

翡翠螺以薑蔥配料,並用錫紙包住來煮。
翡翠螺入口煙韌彈牙,帶點薑蔥味道,味道不錯。

無改錯名啦,好似一肚餓了就會走咗入呢度咁,串燒既香氣味道充滿成個環境,BTW如果你在不太肚餓的情況下找地方吃晚飯,串燒店又是一個好的選擇。所以呢個名真係太正了吧。【肚餓了串燒烤焗專門店】店子屬於樓上鋪,在亞士厘道,店內環境不大,一眼望晒,坐位唔多,而且坐位都屬於高椅,舒適度就一般,但係好岩飲啤酒既氣氛。臨近晚餐時間基乎座無虛席,很熱鬧。圖中呢個係我走個陣影既個個都食完走晒所以冇乜人。肚餓了以串燒為主打,店子的串燒種類夠多,大致可分為雞/牛/羊/豚肉類、海鮮類、丸子類、蔬菜類、小食類、烤焗系列,多款創意食品。另外桌子上放有孜然粉和辣粉供客人自行調味。🔹燒韭菜 $25打頭陣就係燒韭菜, 因為燒韭菜係燒烤蔬菜之最,燒完還保持濕潤,味道亦控制得剛剛好,口感鲜香爽口!如果鍾意孜然粉嘅朋友,落D落去超簡單就變得更好食啦。🔹黃金薯條 $62黃金廳該知道是指咸蛋吧,不是普通芝士薯條喔,用上新鮮鹹蛋黃混合牛油和秘製椒鹽粉製成的黃金醬,配上粗切薯條,一放入口,每條薯條入口都有濃郁既蛋黃咸香味,好食但真係超油膩!係超邪惡既一道小食。「 黃金薯條」能夠成為此串燒店的必叫名物,當然有所特色!🍻BTW如果呢個Mo

🔹燒韭菜 $25

🔹黃金薯條 $62
黃金薯條

「 黃金薯條」能夠成為此串燒店的必叫名物,當然有所特色!
黃金薯條

🍻BTW如果呢個Moment再加杯生啤就真係下晒火,太爽了。

🔹雞肉串-2串  $39
$39有兩串好抵食,因為每一串既雞肉都好大舊,分量挺多呀!.烤得火候剛好醬汁焦香,雞肉多汁,咬上一口肉質是鬆軟呀!讓人吃不停口 。Btw如果烤雞串係配上沙嗲醬既話一定勁好食呀!
雞肉串

🔹羊仔柳 $32
其實羊串燒得好少選擇,一喺羊仔柳,一喺羊鞍,但羊鞍有點貴,所以揀嚟羊仔柳,點知驚喜十足喔,羊羶味唔重,剛剛好,肉質食落有口感易落肚,加了一點孜然粉。味道倒是挺香的,香料夠重手自然香氣勁點。
羊仔柳

🔹微辣肉碎茄子 $49
呢個小妹覺得係必叫既,一整條茄子切至平開再拎去燒,面頭放上大量蒜蓉,食個將茄子肉刮起就食得,金銀蒜份量很多但部分金蒜粒太硬。整體辣味不太夠太微了。
微辣肉碎茄子

燒透嘅茄子口感十分軟腍,質感綿綿,食落好多汁又勁惹味,而家諗起都想食。依個都屬於店主推介喔。

🔹肉汁香燒餃子雞翼-2隻 $49
 一直喜歡雞翼啖啖肉的滋味,所以每次到居酒屋必點餃子雞翼,今日食串燒都唔例外有點喔。佢真係無改錯名,燒完都仲有好豐富嘅肉汁,好正!
肉汁香燒餃子雞翼

真係好好食,餃子雞翼是雞翼去骨,然后像餃子一樣塞進一些餡料制成,明太子比一般用免治豬肉要有香味及香口。正正!

🔹蒜蓉扇貝-3隻 $88
新鮮熱辣,大大隻既扇貝,望到都吸引。食落蒜蓉味超級濃,因為面層勁多蒜蓉呀,正係因為咁所以擋到扇貝既鮮甜,不過扇貝質地頗嫩喔,食落啖啖肉,吃起來有點咬勁值得推介。
蒜蓉扇貝-3隻

🔹芝士廣島蠔-3隻 $88
有幾隻味揀,客人可一次過嚐盡蒜蓉、芝士、XO海皇醬及黑松露香菇醬四種不同口味。但我揀左芝士味,味道都唔錯,芝士味頗重,起初怕會蓋過晒蠔既味道,但食落仍嚐到蠔既味,廣島蠔十分鮮甜,質地嫩滑
芝士廣島蠔-3隻

「串燒」嘅做法下醃料唔多,大都可以品嚐到食材原味,不過,消費實在唔平,可能因為始終開晌尖沙咀,就算位處巷仔內,鋪租都唔平得去邊,食幾串嘢已過百嘞。但呢度招呼好好,店員反應夠快,整體食物味道其實都唔錯每樣野都好食,【肚餓了串燒烤焗專門店】只做晚市和宵夜,營業時間為晚上六時至凌晨一時。記住啦,晏晝冇架。
雞肉串
羊仔柳
蒜蓉扇貝-3隻
  • 芝士廣島蠔
2019-07-10 66 瀏覽
收工同朋友hea下,鋪頭環境幾乾淨,細細間,特別中意佢有籃比我地擺袋,啱曬我呢啲書包大大個既客人,食都食得舒服好多,首先想推介燒韮菜,我平時完全唔食的,但今次佢燒得好入味,令我愛上左燒韮菜,第二係燒豬頸肉,份量都幾多,佢個燒汁好好味,想重啲可以落調味粉,蒜蓉茄子同扇貝係燒烤必備,蒜蓉茄子好入味好多蒜,而且中意佢係好蓉,唔會好大粒要咬,茄子燒得夠淋,可以連皮食,鰻魚焗飯真心推介,原條鰻魚好多件,飯量又夠,都只係139,燒雞翼,玉子同豬大腸都幾高質,overall抵食!
上個星期同寶寶食左次啤酒🍻串燒🍡餐之後,寶寶就話好想食第二次🤡,所以今個禮拜寶寶就帶咗我嚟呢間好近我公司嘅串燒店❣️估唔到7:30都未夠,成間餐廳都坐滿晒人🙊,睇嚟呢區嘅上班族💻都幾鐘意放工Happy hour🍺! 仲發現呢度原來星期一至日過咗9:30後都有$88 兩杯生啤🍻呢個offer,超抵呀❣️下次再同啲姊妹嚟吹水😆Watermelon Wheat $78清清地🍃幾易入口,西瓜🍉同埋啤酒🍾味都唔算重,係一款加拿大🇨🇦進口啤酒嚟嘅。如果你鍾意飲1664🍺呢款清啤,應該都會幾鍾意飲呢款啤酒🤟🏻!罐裝烏龍茶 $18秘製醬汁燒豬頸肉 $69好大碟呀😍!豬頸肉入味又彈牙😚,仲有啲肉汁添🤤,再配埋酸酸地既秘製醬汁(係個有醋有蒜有辣椒咁上下嘅醬汁嚟),成個配搭好夾好好味,仲要食極都有🥳,係今晚最出色嘅菜💯,好滿足🥰。玉子燒 (芝士蟹籽)$38好足料❣️好多芝士🧀一啲都唔孤寒🤩蟹籽都唔算少,份量適中✔️入面嘅蛋🥚厚實又嫩滑,同埋都係果句➡️幾大份🙈 呢個都幾推介🉐❣️黃金炸雞 $58實在太抵食喇!呢份鹹蛋黃炸雞🍗仲大份過個豬頸肉,唔好睇個器皿🥡好似細細個咁,最少都有12舊雞🐣喺入面,雖然好似炸得有少少乾,但

Watermelon Wheat $78
Watermelon Wheat

罐裝烏龍茶 $18

秘製醬汁燒豬頸肉 $69
秘製醬汁燒豬頸肉

玉子燒 (芝士蟹籽)$38
玉子燒 (芝士蟹籽)

黃金炸雞 $58
黃金炸雞

實在太抵食喇!呢份鹹蛋黃炸雞🍗仲大份過個豬頸肉,唔好睇個器皿🥡好似細細個咁,最少都有12舊雞🐣喺入面,雖然好似炸得有少少乾,但係熱辣辣新鮮炸起嘅炸雞🍗邊個會唔鍾意食呀🤩,雖然最後都係食唔晒🙈,下次三四個人嚟傾計嗰時一定會叫呢個🤪

黑松露香菇醬燒扇貝(三隻)$88
黑松露香菇醬燒扇貝

香菇醬🍄係將啲菇剁🔪到一粒粒碎再溝埋啲黑松露醬入去,幾有心機😌而且都整得幾香,好欣賞👍🏻扇貝正常嘢,唔算話係高級嘢,但一定係新鮮嘅✔️

燒火辣牛丸 $22
燒火辣牛丸

對於唔算非常之食得辣🥢嘅我哋嚟,講有啲太辣🥵,因為除咗出邊嗰層好惹味嘅辣醬♨️之外,連入面粒牛丸都係有辣椒🌶️係入面嘅,相信鍾意食辣野嘅人會幾鍾意食📛❗️

香燒餃子雞翼(兩隻)$49
香燒餃子雞翼(兩隻)

外面層燒汁mix埋經高溫逼出嚟嘅雞皮汁💦好惹味呀😋❣️雞翼入面釀咗明太子,食落有少少辣味,雞肉都好嫩滑🉐,口感豐富幾juicy🤤❗️

牛油粟米(四件)$38
牛油粟米(四件)

雖然睇落燒得燶咗少少,不過啲粟米好香甜好多汁,食落都唔錯☺️係支靚粟米嚟㗎❗️
2019-07-04
Watermelon Wheat
秘製醬汁燒豬頸肉
玉子燒 (芝士蟹籽)
黑松露香菇醬燒扇貝
燒火辣牛丸
香燒餃子雞翼(兩隻)
牛油粟米(四件)
2019-07-04 41 瀏覽
雞肉串🐔$39/2串雞肉好大件👍燒到皮脆肉嫩🤤完全做到大啖大啖肉既效果😉安格斯牛柳粒🐮$79牛味夠濃☺️食落又唔乾身😋仲幾爽口添🙈芝士扇貝🧀$88/3隻大大粒扇貝,夠新鮮😉上面鋪滿好多芝士😛真係好邪惡😚原條鰻魚🐟$62雖然唔算肥美😉但都唔細條喎😛而且味道算唔錯😝微辣肉碎茄子🍆$49每次食串燒,都必點茄子😋茄子原條上,好大條😛加埋微辣肉碎一齊食😆真係食得好過癮☺️肉汁燒雞翼🐓$30/2隻肉汁燒既味道都唔錯😉雞翼亦夠juicy😚燒玉子(芝士蟹籽)🥚$38玉子夠厚夠實😝蛋味香濃☺️加埋芝士,味道濃郁😋而且仲有拉絲既效果😚蒜蓉牛油雜菌🥗$48蒜香加埋牛油香🤤完全滲透雜菌內😛食落爽口美味😝另外,每日下午9:30後😎仲可以以$88優惠價享用兩杯生啤🍻
雞肉串🐔$39/2串

牛味夠濃☺️
食落又唔乾身😋
仲幾爽口添🙈

芝士扇貝🧀$88/3隻
大大粒扇貝,夠新鮮😉
上面鋪滿好多芝士😛
真係好邪惡😚

原條鰻魚🐟$62
雖然唔算肥美😉
但都唔細條喎😛
而且味道算唔錯😝

微辣肉碎茄子🍆$49
每次食串燒,都必點茄子😋
茄子原條上,好大條😛
加埋微辣肉碎一齊食😆
真係食得好過癮☺️

肉汁燒雞翼🐓$30/2隻
肉汁燒既味道都唔錯😉
雞翼亦夠juicy😚

燒玉子(芝士蟹籽)🥚$38
玉子夠厚夠實😝
蛋味香濃☺️
加埋芝士,味道濃郁😋
而且仲有拉絲既效果😚

• 自家製惹味燒雞肉串
  • 原條鰻魚
  • 麻辣肉碎燒茄子
2019-06-28 47 瀏覽
蒜蓉控嘅天堂!!今次去左呢度食串燒 仲唔到會勁多人同滿哂‼️好彩等左一陣就有位💕我見差唔多在坐每一個人都有一杯啤酒放喺枱面 🤤原來佢地有買一送一promotion🤪我食左蝦,秋刀魚,栗米同牛舌佢哋嘅串燒偏重孜然味另外檯面上仲有兩樽調味料唔夠可以再加因為同行嘅朋友唔食啦所以主要都係叫咗蒜蓉味嚟食如果鍾意食蒜蓉嘅朋友一定要試一試蒜蓉茄子佢哋嘅蒜蓉仲大嚿個茄子🤤🤤另外 佢個秋刀魚都燒得好多食 幾juicy
蒜蓉控嘅天堂!!
我食左蝦,秋刀魚,栗米同牛舌
佢哋嘅串燒偏重孜然味另外檯面上仲有兩樽調味料唔夠可以再加

佢哋嘅蒜蓉仲大嚿個茄子🤤🤤
另外 佢個秋刀魚都燒得好多食 幾juicy
2019-06-28 1143 瀏覽
呢間位於尖沙咀既串燒好適合收工去啤一啤再食下野😆😆-一上到餐廳氣氛好好, 見到啤酒做緊promotion岩飲既朋友一定要點!好抵😍😍-餐牌既食物總類比較多,前後兩頁都有好多選擇唔單止有海鮮,仲有串燒店好少可見到既飯,大胃既朋友唔怕食唔飽😂😂先來一個日式鰻魚焗飯,收工真係好肚餓點都要食下飯先!鰻魚份量好多,燒得幾香,用汁撈飯岩岩好😎-黑松露廣島蠔 $88 三隻平時蒜燒就食得多,今次試試黑松露配蠔,味道幾夾,同埋最欣賞既係佢d 蠔燒完都仲係大大粒,有肉地,又唔會燒到過火縮哂水必點!!🥰🥰🥰-食串燒點金菇牛肉卷是常識吧!絕配既兩種食材-另一項必點係芝士蟹子玉子燒 $38睇相都見到玉子燒份量十足,一個人食哂既話絕對會飽,建議要同朋友share😂芝士輕易就拉到絲,而玉子厚實香蛋味🙈🙈絕對值回票價,必點必點!🤩🤩-平時好少食露荀既我食完呢個汁燒露荀bb又覺得唔錯加上少少蜜蜜燒甜甜地既bb露荀咬落好爽口,清新~~-黃金炸雞😍難得見到佢蹤影無理由唔點!$58有好多年炸雞!三個人share就岩岩好,兩個人黎講都會好飽😂咸蛋黃炸雞絕配既味道好香口,雞又炸得乾身,咬落去有肉汁,係一件高質既炸雞 🍗性價比係全
呢間位於尖沙咀既串燒好適合收工去啤一啤再食下野😆😆
一上到餐廳氣氛好好, 見到啤酒做緊promotion
岩飲既朋友一定要點!好抵😍😍

餐牌既食物總類比較多,前後兩頁都有好多選擇

黑松露廣島蠔 $88 三隻
必點!!🥰🥰🥰

食串燒點金菇牛肉卷是常識吧!絕配既兩種食材

另一項必點係芝士蟹子玉子燒 $38
芝士輕易就拉到絲,而玉子厚實香蛋味🙈🙈
絕對值回票價,必點必點!🤩🤩
芝士蟹籽燒玉子

平時好少食露荀既我食完呢個汁燒露荀bb又覺得唔錯
加上少少蜜蜜燒甜甜地既bb露荀咬落好爽口,清新~~

黃金炸雞😍難得見到佢蹤影無理由唔點!
性價比係全晚最高👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
黃金炸雞

最後,串燒餐廳竟然有埋甜品。。。
棉花糖多士一切開,半溶既棉花糖搭上焗多士,入口既感覺太滿足了,完美為今餐劃上句號。
棉花糖多士

呢間樓上串燒店相當高中,食物既性價比都屬於偏高👅
而餐廳環境同氣氛都好好,staff既態度都好nice
值得收工同同事去減減壓啤一啤🍻🍻
黑松露廣島蠔
2019-05-23
芝士蟹籽燒玉子
棉花糖多士
黑松露廣島蠔
  • 汁燒BB露筍
2019-06-27 56 瀏覽
踩上黎全因為個名夠得意,講笑咋,其實係想食串燒。本身中意食日式燒野,但又懶,唔想自己燒,所以日式串燒最適合我口味。asahi生啤食串燒無啤酒不如唔好食,asahi生啤好飲過罐裝好多,皆因夠新鮮夠滑。鹽燒牛舌哇,真係大鄉裡,從來未食過咁厚的牛舌,燒得夠香,牛味超濃,啖啖肉,好正!珍寶帆立貝好大粒,外面燒得香脆,裡面軟綿綿,好鮮甜。香燒餃子雞翼雞翼裡面釀左餡料,好特別。燒韭菜我最中意就係燒韭菜,韭菜新鮮,燒黎食不但保持韭菜香味,而且味道一D都無流失,原汁原味。甜蘆筍蘆筍清甜可口,令人一試想再試。甜薯串係日式細細粒蕃薯仔,燒黎食最岩,夠甜,連皮都可以食埋。日式鰻魚焗飯份量好大,兩個人都食唔曬。鰻魚汁做得唔錯。
踩上黎全因為個名夠得意,
講笑咋,其實係想食串燒。
本身中意食日式燒野,
但又懶,唔想自己燒,
所以日式串燒最適合我口味。
asahi生啤
食串燒無啤酒不如唔好食,
asahi生啤好飲過罐裝好多,
皆因夠新鮮夠滑。
鹽燒牛舌
哇,真係大鄉裡,
從來未食過咁厚的牛舌,
燒得夠香,牛味超濃,
啖啖肉,好正!
珍寶帆立貝
好大粒,外面燒得香脆,
裡面軟綿綿,好鮮甜。
香燒餃子雞翼
雞翼裡面釀左餡料,
好特別。
燒韭菜
我最中意就係燒韭菜,
韭菜新鮮,
燒黎食不但保持韭菜香味,
而且味道一D都無流失,
原汁原味。
甜蘆筍
蘆筍清甜可口,
令人一試想再試。

甜薯串
係日式細細粒蕃薯仔,
燒黎食最岩,
夠甜,連皮都可以食埋。
日式鰻魚焗飯
份量好大,兩個人都食唔曬。
鰻魚汁做得唔錯。
2019-06-24
2019-06-26 37 瀏覽
朋友想食串燒,係openrice見到哩間幾好wor地點又就腳,就揀左哩度。我地叫左個餐前小食 《黃金墨魚咀》墨魚咀很爽口,鋪上鹹蛋黃很惹味。之後我哋開始叫串燒😍😍😍。《安格斯牛柳粒》牛肉淋淰,很有咬口,牛味十足,輕輕炭燒過能鎖住肉汁,十分香口。《珍寶帆立貝》Jumbo size 很吸睛。味道鮮甜。加點調味料輕輕燒過已經很好味。《原條蒜蓉茄子》見網上評價甚高所以叫了一客試一試。原條茄子舖上滿滿的孜然粉和其他調味料,味道香濃惹味。茄子本身味道鮮甜,十分好味道.《日式鰻魚焗飯》尤如韓式石頭飯般有飯焦在下面,撈起嚟食味道很正。《芝士丸》味道不錯。中間的芝士半融狀態很好吃。《燒玉子配豬肉鬆》蛋味濃,幾香滑,加上豬肉鬆增添味道!《甜薯串》又香又甜,不錯吃!《燒韮菜 & 燒BB露筍》呢兩款菜用來燒味道很出色!鍾意食韭菜同埋蘆筍嘅朋友不要錯過!食串燒當然要啤啤佢,餐廳有優惠Asahi 兩杯$88 (每天晚上9:30後)!確係傾計飲酒食嘢不錯的地方!

之後我哋開始叫串燒😍😍😍。

《安格斯牛柳粒》

《珍寶帆立貝》

《原條蒜蓉茄子》

《日式鰻魚焗飯》
尤如韓式石頭飯般有飯焦在下面,撈起嚟食味道很正。

《芝士丸》
味道不錯。中間的芝士半融狀態很好吃。

《燒玉子配豬肉鬆》
蛋味濃,幾香滑,加上豬肉鬆增添味道!

《甜薯串》
又香又甜,不錯吃!

《燒韮菜 & 燒BB露筍》

2019-06-24 54 瀏覽
今日難得可以同呢位好久不見既朋友見見面,帶左佢黎呢間串燒店食下野傾下計!而家仲做緊優惠$88/2杯生啤呀!超抵飲!可以邊飲邊食邊吹水先黎個「蒜蓉燒扇貝」$88蚊有3隻隻隻都鋪上滿滿既蒜蓉,扇貝大大隻厚肉又鮮甜配上蒜蓉咸香味超惹味!「燒火辣牛丸」$22一串三粒,粒粒丸中都包住滿滿的辣椒絲,超火辣惹味!「蒜蓉燒茄子」好可惜唔係原條茄子,只得半條但味覺唔差架,茄子唔會太生又唔會過份淋,茄子肉可以一絲絲拉出黎,肉醬咸香惹味,加點辣粉也不錯!「秘製醬汁燒豬頸肉」$69秘製汁酸酸辣辣超開胃豬頸肉燒得好淋,唔會燒到乾身肉質嫩滑味道惹味香口!「蒜蓉廣島蠔」$88/3隻蠔肉夠哂肥美配上蒜蓉一齊食真係無得彈!「冬蔭公石紙包蜆」$89呢個值得一試,洗得乾淨唔會太多沙石,而且蜆肉大大粒又夠入味又夠辣,冬蔭公湯我都飲埋,超惹味夠辣!

先黎個「蒜蓉燒扇貝」$88蚊有3隻
隻隻都鋪上滿滿既蒜蓉,扇貝大大隻厚肉又鮮甜
配上蒜蓉咸香味超惹味!

「燒火辣牛丸」$22
一串三粒,粒粒丸中都包住滿滿的辣椒絲,超火辣惹味!

「蒜蓉燒茄子」
好可惜唔係原條茄子,只得半條

「秘製醬汁燒豬頸肉」$69
秘製汁酸酸辣辣超開胃
豬頸肉燒得好淋,唔會燒到乾身
肉質嫩滑味道惹味香口!

「蒜蓉廣島蠔」$88/3隻
蠔肉夠哂肥美配上蒜蓉一齊食真係無得彈!

「冬蔭公石紙包蜆」$89
2019-06-24 39 瀏覽
之前同一班朋友黎食過後,今次我地又原班人馬黎到尖咁呢間串燒店邊食邊吹水,呢到環境唔錯,唔會太嘈,坐位亦唔會太逼!貪佢呢到食物多款又有手工啤飲!「燒火辣牛丸」$22呢個黎親都必食,愛辣人士必點牛丸彈牙多汁,咬開牛丸入面好多辣椒絲同辣椒心,睇樣都知佢辣到噴火!「惹味黑椒牛仔骨」$59牛仔骨肉質夠嫩,易咬唔會好銀,燒得岩岩好,黑椒配牛肉真係絕配得不得了,超惹味呢!「自家製惹味燒雞肉串」$39雞肉大大串,嫩滑雞肉不鞋口又多汁,加埋辣粉一齊燒真係香噴噴!「香燒原條鰻魚」$62又係必點鰻魚唔腥又淋,仲有起膠的口感超正!加上鰻魚汁唔會搽得太多唔會太咸!愛鰻魚的你一定要食!「香燒茄子」茄子燒得十分惹味,超多既蒜蓉加肉醬超香口茄子肉夠淋又唔會太乾「蒜蓉燒扇貝」$88/3隻大大粒帶子肉,滿滿的蒜蓉,十分惹味!「黃金薯條」$62必點小食金金黃黃熱辣辣既咸蛋黃薯條,條條都沾滿了咸蛋黃,超香脆可口,真係食到我停唔到口,再加埋而家做緊優惠$88/2杯生啤,生啤配薯條真係好正

「燒火辣牛丸」$22
呢個黎親都必食,愛辣人士必點

「惹味黑椒牛仔骨」$59

「自家製惹味燒雞肉串」$39

「香燒原條鰻魚」$62
又係必點
鰻魚唔腥又淋,仲有起膠的口感超正!
加上鰻魚汁唔會搽得太多唔會太咸!
愛鰻魚的你一定要食!

「香燒茄子」
茄子燒得十分惹味,超多既蒜蓉加肉醬超香口
茄子肉夠淋又唔會太乾

「蒜蓉燒扇貝」$88/3隻
大大粒帶子肉,滿滿的蒜蓉,十分惹味!

「黃金薯條」$62
必點小食
真係好正
2019-06-19 46 瀏覽
《尖沙咀🔸肚餓了串燒烤焗專門店 》📝總分:7.5/10依排日日食串燒食到上曬癮😂直頭覺得停吾到畢竟燒物炸野係應該少吃,但我又忍不住口晚市$88有2杯生啤🍻#微辣肉碎燒茄子 $49茄子燒得剛剛好,個皮唔會燒到爉晒,仲有啲辣肉碎係上面嚟提味之外,仲增加口感,相當不錯#鹽燒厚切牛舌 $68見到牛舌都相當厚切 ,食落爽口彈牙,仲完全燒得剛剛好,冇令肉汁流失👍🏻#汁燒BB露筍 $39露筍全部都好嫩,食落冇渣,美中不足就係:如果由BB露筍轉成用大露筍的話,口感一定十足🤤#秘製醬燒豬頸肉 $69豬頸肉燒到邊邊有少少微燶,食落香脆有口感,配上蒜蓉醋,令人胃口大開,真係食多碟都唔夠😂
《尖沙咀🔸肚餓了串燒烤焗專門店 》📝總分:7.5/10

依排日日食串燒食到上曬癮😂直頭覺得停吾到
畢竟燒物炸野係應該少吃,但我又忍不住口
晚市$88有2杯生啤🍻

#微辣肉碎燒茄子 $49

#鹽燒厚切牛舌 $68

#汁燒BB露筍 $39

#秘製醬燒豬頸肉 $69
2019-06-15
2019-06-19 48 瀏覽
#肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)我真的肚餓了就見到肚餓了🤣令我更肚餓。7點幾一上到去成為左第一台客😁係咪大眾都唔鐘意咁早食串燒?串燒有個刻板印象係食燒夜🤨我都係有呢個感覺,所以我係樓下睇左,原來呢道都有主食先上黎架🤣。P.S 8點就陸續多人。窗口位望出去係尖沙咀街景,都幾有隔離煩囂感,可以係度chill下。餐廳內不泛酒作裝飾,手工啤酒🍻近年更大熱。最抵係餐廳做緊9:30後生啤2杯$88大優惠。建議9:30後黎飲酒吹水食串燒😛#玉子燒 (芝士蟹籽)$38甜甜既蛋加溶左既芝士香同脆卜卜既蟹籽,好夾!我仲食到好似有美奶滋既味道。#鹽燒牛舌 $68 (圖中 下面果串)勁厚身但竟然可以燒得剛剛好,外微微金黃色有微焦,內有肉汁,有咬口亦不失牛香。一串5大舊。#燒雞腎 $32 (圖中上面果串)正正常常😁爽爽地咁啦。#勁辣餃子雞翼 $49咬開入面全橙紅色🤣比佢嚇一嚇,但其實就咁食入面係唔辣既,辣味黎自表面。係甜甜地辣辣地。感覺上唔會係勁辣,食辣既可以挑挑機。#日式鰻魚焗飯 $139個飯分量都夠兩個人分。share個飯再加串燒就剛好。鰻魚較薄身,所以唔會好以厚身鰻魚咁腍,較有彈性同帶微焦,送飯一流。只
#肚餓了串燒烤焗專門店 (尖沙咀)

#玉子燒 (芝士蟹籽)$38

#鹽燒牛舌 $68 (圖中 下面果串)

#燒雞腎 $32 (圖中上面果串)
正正常常😁爽爽地咁啦。

#勁辣餃子雞翼 $49

#日式鰻魚焗飯 $139
個飯分量都夠兩個人分。share個飯再加串燒就剛好。鰻魚較薄身,所以唔會好以厚身鰻魚咁腍,較有彈性同帶微焦,送飯一流。只可惜唔係用珍珠米🤔我覺得用返珍珠米會夾d。

洗完枱面有調味粉,但唔落都夠味。注重🌟辣椒粉都幾辣🤣辣味係有後勁架。

IG/FB:eat_neverland
OpenRice/DianPing: yplyplypl
Email: eatneverland@yahoo.com
2019-06-18 32 瀏覽
早幾年來過幾次肚餓了,次次都坐滿人,而且餐單上的選擇頗多,所以我都很滿意。今次再訪,發現質素依舊高,服務不錯,而且都是坐滿人。今天還有$88兩杯手工啤優惠,看來不錯啊~餐點:微辣肉碎燒茄子$49是日最出色,巨型茄子有手臂長!口感軟稔香甜,肉碎辣得香脆,超惹味!汁燒露荀$39少量孜然粉調味,非常爽口鮮甜,除根部有小渣外,如果不下孜然粉,會更出色。珍寶日本帆立貝$69燒至7分熟,沒有過韌的口感又保持刺身級鮮甜,有點可惜是,跟孜然粉不夾鹽燒牛舌$68大膽地燒至5分熟,非常juicy 彈牙,完全不會韌!秘製醬汁豬頸肉$68有口感的豬頸肉不知有多久沒吃到?真迫半肥瘦叉燒的口感,調味適中,好吃!蒜白醋非常解膩,也是一讚。黃金炸魚皮$62黃金(咸蛋黃)很多,不過不夠咸,而且都聚在底部,但還是很惹味的。可惜炸魚皮有一點韌,可以改善一下。餃子雞翼$49微辣帶咸的明太子釀雞翼根本出色,加上醃得微甜的雞翼,僅熟的肉質,超正!燒菠蘿$29不是一串,是整個芯的一大片!有兩寸厚!咬下去肉汁極多,像喝菠蘿汁一樣!食物分數很高!串燒大都發揮出色,味道來說真的很滿足了。輕微扣分位:沒有水提供,$8一支水只有280ml.

餐點:

微辣肉碎燒茄子$49

汁燒露荀$39

珍寶日本帆立貝$69

鹽燒牛舌$68
大膽地燒至5分熟,非常juicy 彈牙,完全不會韌!

秘製醬汁豬頸肉$68

黃金炸魚皮$62

餃子雞翼$49

燒菠蘿$29

食物分數很高!串燒大都發揮出色,味道來說真的很滿足了。

輕微扣分位:沒有水提供,$8一支水只有280ml...
某些串燒不應下孩然粉,不太夾
題外話/補充資料: 最值得一讚的是服務,在我輕輕提及如果有刀可以把菠蘿切開就好,美女侍應馬上把餐刀拿來,在超忙的餐廰內還有這種貼心,很難得。
2019-06-14 37 瀏覽
同好友行完街,正餓得發慌時,見到易拉架的餐廳名字真有趣,於是同好友去試一試,一坐低打開餐牌,頗多選擇,先黎鹽燒牛舌,嘩厚厚的牛舌,足足有一節手指咁厚,咬落爽口有口感睇見牆上海報星期一至日晚上9:30後震撼優惠價$88 兩杯Asahi或1664, 於是點了Asahi 倆人一起分享,串燒和啤酒絕對係絕配組合安格斯牛柳粒,肉質軟熟,牛味頗濃,咬落juice,不油膩不吃牛可以選擇豬,種類選擇也不少,有黑毛豬,豬頸肉,豬手⋯等等,最後㨂了燒黑豚肉,一小塊放入口內,已經感受到豚肉的香味燒雞軟骨,燒得爽脆,粒粒飽滿,食完一串接一串,最後食了四大串芝士煙肉焗大菌,拉絲的芝士和大菌加上香口的煙肉夾埋一起吃,滋味無窮勁辣跳舞雞翼,嗜辣好友見到尼個名字,立即點來試試,咬一口味蕾已感到香辣味,雞肉保持juice, 好辣朋友可以一試再黎二款黃金系列,黃金墨魚咀同黃金薯條,黃金色的蛋黃滿滿的包著墨魚咀,食落蛋黃油香味充滿口腔,薯條外層黏滿乾身的蛋黃,又香又好味埋單一點也不貴,這裏環境不錯,食物也有水準,同朋友飲下食下聊聊天的好選擇

安格斯牛柳粒,肉質軟熟,牛味頗濃,咬落juice,不油膩