2022-05-29
本身諗住去顯徑食車仔麵🍜搭屯馬線🚇喺顯徑站落車,行過去都幾遠吓,行到咁上下,見到呢間「肆年八月米線」,就諗起之前喺ig見啲介紹食嘢嘅page介紹過呢間米線好食架喎⋯⋯見佢店內環境幾舒服,當時下午4點幾🕟間舖又冇乜人,行去食車仔麵仲遠啲,反正價錢都係差唔多咁貴💰又好肚餓,費事再行喇,諗住入去靜靜哋食吓嘢囉都好oY⋯叫咗一碗🍅豬扒米線、一份炸春卷加一杯凍檸賓🥤豬扒係夠大件呀!敝在又厚又靭呢仲附送豬扒上嘅肥膏添,可能佢哋覺得有啲客人鍾意食啦!因為米線會索到啲湯,所以食得出個湯底係好咸👎🏻茄膏落得太多喇,好似倒咗半罐落去咁。春卷夠熱夠脆,可能用氣炸鍋嚟炸啦?容易啲控制時間同火力,啲豬扒都”un”成咁,真係難以置信人手炸春卷會炸得好食最後啲豬扒我只係食咗一小塊,其餘果幾小塊真係太”un”食唔到,杯凍檸賓亦都冇嚟到,我都費事催佢喇,明明得兩枱客加埋得五六個人,咁都可以漏單,杯嘢飲冇嚟我都唔要喇,快啲食完快啲走好過,想飲嘢去附近7-11買囉,$88埋單,唔係平,比啲咁嘅服務,幫襯多一蚊都嫌多