2021-04-05
🌶 一定要嗌碗白飯嘅好味川菜聽朋友講話旺角有一間雖然有啲噏耷 但勝在辣得夠好味嘅川菜館!雖然入到已經感受到有一陣好強烈嘅大陸味不論裝修到餐牌嘅設計都好似去咗深圳咁樣但見假期繁忙時間竟然有位 就一於俾個機會佢老川皇嘅餸菜種類其實都算幾多,我哋兩個人嗌左金銀饅頭,做餐前小食川式回鍋肉,鮮花椒桂花魚,同埋串燒。佢哋嘅金銀饅頭同出邊嘅有啲唔同,佢哋既比較細粒可愛,可以一啖就食晒,亦都可以揀淨係金或者淨係銀(可以都係炸,可以全部都係蒸,亦都可以兩溝),味道就不過不失啦,不過作為餐前小食都唔錯。去到主菜嘅部份就有回鍋肉同埋花椒桂花魚,回鍋肉真係極度推薦!非常之有鑊氣,要回鍋肉嘅份量都非常足,唔會全部都係菜得少少肉,而且每一舊都有少少燶片非常好食,而且香辣並重我哋都忍唔住嗌咗個飯。至於花椒桂花魚就有啲失色吃,雖然個魚其實幾滑同埋幾新鮮,但係可惜個調味有啲怪怪地,唔似一般喺出邊食到嘅花椒桂花魚,個湯比較酸,有少少好似檸檬味,但就真係冇乜花椒嘅感覺,我諗應該水煮會比較好食,所以就唔係幾建議大家食花椒桂花魚至於串燒方面首先等候時間就比較耐,我哋差唔多食晒啲主菜,再吹左一次次單先上枱。雖然價錢唔算貴,但感
聽朋友講話旺角有一間雖然有啲噏耷
但勝在辣得夠好味嘅川菜館!
雖然入到已經感受到有一陣好強烈嘅大陸味
不論裝修到餐牌嘅設計都好似去咗深圳咁樣
但見假期繁忙時間竟然有位 就一於俾個機會佢
至於串燒方面首先等候時間就比較耐,我哋差唔多食晒啲主菜,再吹左一次次單先上枱。雖然價錢唔算貴,但感覺用嘅食材唔係好新鮮,好似就係用好濃嘅味粉蓋過咗唔係好新鮮嘅食材,感覺食材好似雪好耐咁樣。不得不提嘅就係餐廳既侍應喺服務同埋反應上都非常之好,加單吹單都會即時同你跟進,呢一點真係要讚下!
最後我哋兩個人大約$400買單,如果用amex 食滿$150,仲有$20折扣添!
喜歡食川菜嘅朋友不妨一試。