🤍 老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角) 🤍.記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................🍽 大滿足2人晚餐 $288.🥢 鹵水牛三寶拼盤(👏🏻8/10).牛三寶有牛𦟌 牛肚 牛筋 仲有啲豆腐鋪底牛筋同牛𦟌都炆到好淋 淋到入口即化🤣所有嘢食都滷到上哂色入哂味 正!😍.🥢 椒麻手撕雞拌麵 配 刀削麵(👏🏻9/10)隨機前菜係豆腐同埋炸四季豆 兩樣都做得幾出色椒麻味好香 一上枱已經聞到陣香味食落有少少麻口 同埋落咗啲麻醬花生粒增香😛呢碗係會愈食愈開胃 不過食到尾會有啲膩.🥢 台式三杯雞 配珍珠米飯(👏🏻7/10)三杯雞分量唔算多 不過勝在全部都係雞髀肉爆香咗大量料頭 調味偏鹹口 係重口味style如果可以減翻啲個鹹味會更好!.🥢 洛神花茶 凍(👏🏻8/10)鍾意酸酸甜甜嘅必叫 飲落開胃又解渴😛.🥢 美式咖啡 凍(👏🏻8/10)飲落正正常常 無咩特別🤣🤣.🥢 Dreyers雪糕 巧克力醬(👏🏻8/10)係雲尼拿味嘅雪糕+朱古力醬仲有啲餅 完全想像到嘅味係一個good ending😎.🥢 豆乳香香雞 加配價$22(👏🏻8/10)香香雞夠j
🤍 老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角) 🤍
記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!
🍽 大滿足2人晚餐 $288
🥢 鹵水牛三寶拼盤(👏🏻8/10)
鹵水牛三寶拼盤
牛三寶有牛𦟌 牛肚 牛筋 仲有啲豆腐鋪底
牛筋同牛𦟌都炆到好淋 淋到入口即化🤣
所有嘢食都滷到上哂色入哂味 正!😍
🥢 椒麻手撕雞拌麵 配 刀削麵(👏🏻9/10)
隨機前菜係豆腐同埋炸四季豆 兩樣都做得幾出色
椒麻味好香 一上枱已經聞到陣香味
食落有少少麻口 同埋落咗啲麻醬花生粒增香😛
呢碗係會愈食愈開胃 不過食到尾會有啲膩
🥢 台式三杯雞 配珍珠米飯(👏🏻7/10)
台式三杯雞 配珍珠米飯
三杯雞分量唔算多 不過勝在全部都係雞髀肉
爆香咗大量料頭 調味偏鹹口 係重口味style
如果可以減翻啲個鹹味會更好!
🥢 洛神花茶 凍(👏🏻8/10)
洛神花茶 美式咖啡
鍾意酸酸甜甜嘅必叫 飲落開胃又解渴😛
🥢 美式咖啡 凍(👏🏻8/10)
飲落正正常常 無咩特別🤣🤣
🥢 Dreyers雪糕 巧克力醬(👏🏻8/10)
Dreyers雪糕 巧克力醬
係雲尼拿味嘅雪糕+朱古力醬
仲有啲餅 完全想像到嘅味
係一個good ending😎
🥢 豆乳香香雞 加配價$22(👏🏻8/10)
香香雞夠juicy 調味偏淡 食落無油溢味
話就話係加配 但都超級大份 多到食唔哂😂
鹵水牛三寶拼盤
台式三杯雞 配珍珠米飯
洛神花茶 美式咖啡
Dreyers雪糕 巧克力醬
豆乳香香雞
早幾年拌麵熱潮都買過老媽拌麵食估唔到而家黎埋香港開實體店😍食物手搖都幾高質環境係波鞋街the forest入面 坐得舒服👍🏻🍜川味紅燒牛肉刀削麵($78)湯底調味適中,唔會過過咸辣刀削麵整得好好,有咬口得嚟唔會過厚亦幾掛湯,牛肉好保留到牛味食落唔會乾柴🍜酥炸脆豬排湯幻麵(下午茶$66,配熱柚子蜜綠茶)炸豬排炸得好出色,食落非常脆口絕對唔會太厚粉,豬排本身來貨質素好食落有豬肉香味,亦唔會乾柴清湯湯底調味適中🍹柚子蜜綠茶柚子味香濃之餘亦帶有淡淡綠茶香,飲落好清新🧋凍老媽黑糖珍珠鮮奶茶($36)飲落茶香濃郁之餘,亦飲到新鮮鮮奶味黑糖分量亦適中,唔會過甜膩珍珠非常彈牙📍老媽拌麵 (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖
早幾年拌麵熱潮都買過老媽拌麵食
估唔到而家黎埋香港開實體店😍
食物手搖都幾高質
環境係波鞋街the forest入面 坐得舒服👍🏻

🍜川味紅燒牛肉刀削麵($78)
湯底調味適中,唔會過過咸辣
刀削麵整得好好,有咬口得嚟唔會過厚
亦幾掛湯,牛肉好保留到牛味
食落唔會乾柴

🍜酥炸脆豬排湯幻麵(下午茶$66,配熱柚子蜜綠茶)
炸豬排炸得好出色,食落非常脆口
絕對唔會太厚粉,豬排本身來貨質素好
食落有豬肉香味,亦唔會乾柴
清湯湯底調味適中

🍹柚子蜜綠茶柚子味香濃之餘亦帶有淡淡綠茶香,飲落好清新

🧋凍老媽黑糖珍珠鮮奶茶($36)
飲落茶香濃郁之餘,亦飲到新鮮鮮奶味
黑糖分量亦適中,唔會過甜膩
珍珠非常彈牙

📍老媽拌麵 (旺角)
川味紅燒牛肉刀削麵
酥炸脆豬排湯麵
川味紅燒牛肉刀削麵
酥炸脆豬排湯麵
第二次食老媽拌麵, 上次晚飯食小菜為主, 今次收工去食下午茶套餐~ 老媽拌麵一向價錢親民;環境闊落又靜靜地播住流行歌, 食個台灣風味既下午茶都係六十幾蚊起. 香菇肉燥拌麵+百頁豆腐小食🍜要先將麵上既肉燥同底下既汁撈勻, 因為係拌麵既關係, 肉燥係調得比較濃味先會令個麵更加入味同掛汁. 肉燥口感帶有少少沙沙既感覺, 似係混合左沙茶醬; 而且肉燥肉質好軟身. 🥢百頁豆腐滷得好入味, 黑澤係好令既啡色, 入口即溶~ 🍜蕃茄牛肋條溏心蛋拌麵+炸花枝丸小食將麵下既濃厚蕃茄汁撈勻,酸酸地味道好開胃; 牛肋條炆到一夾就開, 我最鍾意食咁冧身而重牛味既肉. 老媽拌麵既麵無論係幼麵同刀削麵, 麵質都同樣煮得好滑身同軟身. 🥢炸花枝丸色澤係金黃色, 一咬落去係好彈牙既口感, 花枝肉亦好有咬口; 點酸醬食好好味.🥤飲品:鳳梨苿莉果茶鳳梨果汁配淡苿莉茶混合後酸酸地好醒胃,果茶都好飲。食台灣菜一定要食麵,下次你地都去試下啦!🥰

香菇肉燥拌麵+百頁豆腐小食
🥢百頁豆腐滷得好入味, 黑澤係好令既啡色, 入口即溶~

🍜蕃茄牛肋條溏心蛋拌麵+炸花枝丸小食

🥤飲品:鳳梨苿莉果茶
鳳梨果汁配淡苿莉茶混合後酸酸地好醒胃,果茶都好飲。

食台灣菜一定要食麵,下次你地都去試下啦!🥰
  • 澎湖花枝丸
2023-10-22 417 瀏覽
去旺角行到攰攰地🛍,喺The Forest有間幾闊落嘅老媽拌麵🍜~佢除咗主打拌麵,仲有唔少湯麵,肉燥飯,同各式台式小食🥢~想清爽啲就揀咗個麻醬手撕雞🐔~雞肉份量好大,下面仲有好多青瓜絲🥒蘿蔔絲🥕,夠晒清爽~肉燥味道都好好,而且啲飯夠黏又唔笠🍚,如果肉燥可以再多啲就好~我自己一向最喜歡食牛肉麵🐮,佢嘅清燉有好清甜嘅湯底~肉係牛𦟌,味道香濃,但略嫌有啲牛羶味~而筋就超級正😋,勁大一塊,但成個都好腍好入味~呢兩款都係加咗30蚊配成餐,所以有埋前菜🍅,飲品🧋同埋甜品🍨~每款餐都仲可以加配台式小食,當然要食下香香雞啦🥡!佢嘅豆乳其實係腐乳,估唔到同熱辣辣又脆卜卜嘅炸雞咁夾👍~我哋仲點咗生菜清下腸胃🥬~佢嘅紅葱同埋蒜非常香🧄,簡單配埋豉油點生菜都好好食~飲品方面有幾款係包嘅,例如呢個金羅漢果海底椰🥥,有好香嘅羅漢果香~而我就鍾意水果茶🍵,佢嘅綠茶味道好出,配埋荔枝甜甜地好好味~平時唔多嚟呢個商場🛒~但原來入面嘅餐廳空間都幾大,而且味道都唔錯~
佢除咗主打拌麵,仲有唔少湯麵,肉燥飯,同各式台式小食🥢~

想清爽啲就揀咗個麻醬手撕雞🐔~
麻醬手撕雞肉燥飯餐

雞肉份量好大,下面仲有好多青瓜絲🥒蘿蔔絲🥕,夠晒清爽~

肉燥飯

我自己一向最喜歡食牛肉麵🐮,佢嘅清燉有好清甜嘅湯底~
肉係牛𦟌,味道香濃,但略嫌有啲牛羶味~
而筋就超級正😋,勁大一塊,但成個都好腍好入味~
清燉半筋半肉牛肉湯麵餐

甜品

每款餐都仲可以加配台式小食,當然要食下香香雞啦🥡!
佢嘅豆乳其實係腐乳,估唔到同熱辣辣又脆卜卜嘅炸雞咁夾👍~
豆乳香香雞

我哋仲點咗生菜清下腸胃🥬~
佢嘅紅葱同埋蒜非常香🧄,簡單配埋豉油點生菜都好好食~
紅葱蒜香醬油生菜

金羅漢果海底椰 & 荔枝綠茶

平時唔多嚟呢個商場🛒~
但原來入面嘅餐廳空間都幾大,而且味道都唔錯~
2023-10-20
肉燥飯
清燉半筋半肉牛肉湯麵餐
甜品
紅葱蒜香醬油生菜
金羅漢果海底椰 & 荔枝綠茶
2023-10-20 11 瀏覽
今日係forest 行完街, 就同朋友去左老媽拌麵食嘢, 見到餐牌有幾款新出既野食,就叫咗幾款嚟試吓🤣麻醬手撕雞肉燥飯, 手撕雞撈勻咗啲麻醬, 質感紮實, 面頭嘅肉燥微辣, 食落更加香口👍另外加配香煎蔥抓餅, 有淡淡既蔥香, 乾身得來外酥內軟😋話梅酸汁豬手鍋, 炆得好入味, 話梅汁剛好中和左豬手嘅肥膩感😌另外加配炸地瓜條, 每條都超大條, 面頭有少少酸梅粉,炸得好香甜🤣最後仲叫咗鳳梨茉莉鮮果茶, 入面超多生果, 茉莉嘅香味配搭清甜嘅水果, 飲落清新, 仲可以一啖茶一啖生果🤤

另外加配香煎蔥抓餅, 有淡淡既蔥香, 乾身得來外酥內軟😋

2023-10-18 5 瀏覽
我經常去旺角the forest 行街,因為嗰度好多戶外用品店~ 啱曬我睇!早幾日經過見到新開咗間台式餐廳,我都好鐘意食台式食物架,即刻試下。✨台式半筋半肥牛微辣湯拌麵一半是鮮嫩的肥牛,一半是有嚼勁的筋,微辣的湯頭更加提升了整體的風味。拌上刀削麵,十分美味,絕對是一道令人滿足的料理。✨麻醬手撕雞肉燥飯麻醬手撕雞肉燥飯是一道色香味俱全的美食。雞肉肉質鮮嫩多汁,搭配豐富的麻醬、青瓜絲、香菜和蔥花,讓每一口都帶來濃郁的風味。這道料理的質感和口感非常出色,絕對值得一試。拌飯更是一流。✨紅蔥蒜香醬油生菜生菜的清爽口感搭配上豐富的醬油香氣,讓人吃起來非常開胃。我們都超喜歡~✨芒果沙冰芒果沙冰是夏日最受歡迎的甜品之一。將·新鮮的芒果變成綿密的冰沙,口感清涼又綿密,甜度適中,芒果的天然香甜更是令人愛不釋手✨百香國寶茶這杯清涼的茶飲有著濃郁的百香果香氣,酸甜的口味使人一口接一口。不僅解渴,亦能消滯🍭雲呢拿雪糕配朱古力醬Dreyers 雲呢拿雪糕搭配朱古力醬是一個經典的組合,更加配有迷你oreo和手指餅。🍭花奶仙草凍台式仙草凍配上花奶,仙草的香味與花奶的濃郁味道完美結合。這道甜點帶來清涼感,非常適合作為一

✨台式半筋半肥牛微辣湯拌麵

✨麻醬手撕雞肉燥飯

✨紅蔥蒜香醬油生菜

✨芒果沙冰

✨百香國寶茶

🍭雲呢拿雪糕配朱古力醬

🍭花奶仙草凍
台式仙草凍配上花奶,仙草的香味與花奶的濃郁味道完美結合。這道甜點帶來清涼感,非常適合作為一餐的結尾。

我同男朋友都覺得幾好食,而且坐得好舒服。對於挑食嘅我好難得呢度menu上面大部分食物都合乎我口味,所以我地下次會再encore!😋👍🏻
2023-10-16 10 瀏覽
今日係旺角行左陣街,到咗晚飯時間就喺度諗食咩,因為平時喺朗豪坊嗰邊都食厭左行行下比我見到The forest,上左2樓個層好多野食,但係比呢間老媽拌麵吸引咗舖頭裝修同埋座位闊落。我地去到嘅時候未夠七點,所以完全唔使排隊。坐低之後見到Menu有個$288 2人晚市套餐好抵食。有2款前菜+1小食,兩款主食仲有兩杯嘢飲同埋甜品,岩曬我呢個大胃王一開始上咗花枝丸,蒜片香腸同埋炸雞做頭盤。最特別我覺得係炸雞個醬,佢好似係豆乳加少少腐乳嘅味道,意外地好夾。嘢飲就叫咗綠茶同埋一杯羅漢果。主食揀咗 話梅豬手煲+蕃茄慢煮牛肋條。兩個都係酸酸甜甜勁開胃,而且佢個豬手唔會太肥/剩係得皮,真材實料牛肋條亦都好入味同埋唔會韌。最後食個甜品一個揀咗Dreyers雪糕,另一個就涼粉。個人就鍾意雪糕多啲人均百五食到咁嘅質素相當唔錯!

人均百五食到咁嘅質素相當唔錯!
2023-10-16 7 瀏覽
昨天香港上午因為颱風關係可以放假半天但下午颱風離開後好多餐廳都閉店一天🥹意外的在附近試了一間新的台灣菜💖-這是一家台式餐廳,讓你品嚐道地的台灣菜。推薦幾款招牌菜:🐔 麻醬手撕雞肉燥飯 - 雞肉嫩滑多汁,配上濃郁的麻醬,口感豐富,讓你回味無窮。🐮 西紅柿慢煮牛肋條飯 - 牛肋條經過慢煮,肉質鮮嫩,與番茄的酸甜味相融合,帶來獨特的風味饗宴。🍨 巧克力沙冰 - 濃郁的巧克力口味,冰涼清爽,讓你在炎炎夏日中享受甜蜜的滋味。🥤 黑糖珍珠鮮奶茶 - 香氣四溢的鮮奶茶搭配彈牙的黑糖珍珠,口感絕佳,帶來一口口的幸福。老媽伴麵以其道地的台灣味道和美味的料理吸引了許多食客。無論你是台灣美食的愛好者還是想要探索新口味的人,這裡絕對是一個值得光顧的地方!🥢🍽
昨天香港上午因為颱風關係可以放假半天
但下午颱風離開後好多餐廳都閉店一天🥹
意外的在附近試了一間新的台灣菜💖

這是一家台式餐廳,讓你品嚐道地的台灣菜。推薦幾款招牌菜:

老媽伴麵以其道地的台灣味道和美味的料理吸引了許多食客。
2023-10-16 14 瀏覽
去完波鞋街買波鞋經開呢頭試吓今日想介紹嘅老媽拌麵餐廳有各款一人或者二人套餐,仲有小食同埋單點餐牌😆😆😆酸辣手撕雞拌麵有著煙韌嘅麵條,配上酸辣嘅醬汁同手撕嘅雞肉,口感豐富。醬汁帶有微辣同微酸嘅味道,與麵條同雞肉結合得恰到好處,味道鮮美😋🥗🥗川味紅燒三寶牛肉湯麵湯麵有著嫩滑嘅牛肉,湯底濃郁。牛肉肉質鮮嫩,入口即化。湯底帶有川味紅燒嘅香料香氣,味道濃郁🤩🤩🤩蒜香麻辣豬耳朵蒜香麻辣豬耳朵有著嚼勁十足嘅口感,肉質鮮嫩。豬耳朵拌上蒜香同麻辣醬汁,味道豐富。醬汁帶有蒜香嘅香氣同一份微辣🐷🐷蒜香麻辣火鷄腎蒜香麻辣火鷄腎有著彈牙嘅口感,腎臟肉質鮮美。蒜香同麻辣醬汁增添咗一份香氣同辣味,令人垂涎欲滴😆😆😆鳳梨茉莉鮮果茶清爽嘅口感,鳳梨同茉莉茶嘅結合令人口感愉悅。茶味清新,鳳梨帶來一份微甜同果香,非常解渴,非常好味。金羅漢果海底椰金羅漢果同海底椰嘅結合令人愉悅。金羅漢果帶來一份微酸同果香,海底椰則帶來一份爽滑嘅口感
去完波鞋街買波鞋經開呢頭試吓今日想介紹嘅老媽拌麵
餐廳有各款一人或者二人套餐,仲有小食同埋單點餐牌😆😆😆

酸辣手撕雞拌麵

川味紅燒三寶牛肉湯麵

蒜香麻辣豬耳朵

蒜香麻辣火鷄腎

鳳梨茉莉鮮果茶

金羅漢果海底椰

金羅漢果同海底椰嘅結合令人愉悅。
金羅漢果帶來一份微酸同果香,海底椰則帶來一份爽滑嘅口感
2023-10-14 14 瀏覽
屋企人成日好中意買《老媽拌麵》呢個牌子既拌麵番梨👀看門口,因為覺得佢既麵質實在唔錯;但系出去實體店堂食我都系第一次😋店內裝修風格好文青,帶比人-種好悠閑慢活既感覺🪴地方好闊落💡一d都唔會覺得逼夾👍🏻總括嚟講,呢間拌麵既實體店入面可供選擇既食物款式都算幾多,整體食物質素唔錯,我揀個幾樣食物都好好食,服務又好價錢又唔貴,個環境氛圍又夠哂闊落令人幾放鬆,真係好高性價比👍🏻下次要帶多幾個朋友再梨食

地獄麻辣肥牛拌麵
烤台灣香腸
朱古力醬珍珠雪糕吐司
百香國寶茶
芒果沙冰
老媽拌麵📍旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖終於同到好耐無見嘅日文朋友見面食飯啦!上次見完之後,都有接近半年無見吧。一個港島,一個新界,機乎每次都會約喺旺角見面。因為係THE FOREST行行吓街覺得肚餓,所以我哋就揀咗間我食過一次覺得唔錯嘅餐廳食晚飯。 💰$288大滿足二人套餐 👩🏻‍❤️‍👩🏻台式小食拼盤 路邊攤小吃拼盤 🍱今次再食呢個路邊攤小吃拼盤,有兩粒澎湖花枝丸、一條台灣烤香腸同大量豆乳香香雞,味道依舊好食。雞肉炸得好香脆,點埋腐乳食就夠晒惹味!香腸夾埋蒜片一齊食,正宗台味!椒麻手撕雞拌麵 🍜面類主食,愛食辣嘅朋友一坐低已經表示想食mark住有兩條辣椒嘅拌麵。喺牛肉同雞肉之間,佢揀咗後者—手撕雞。麵條當然揀咗主打嘅手工日曬關廟麵,粗身嘅關廟刀削麵口感豐富,亦特別掛汁。朋友好欣賞佢嘅椒麻調味,話近排食得多泰式辣、港式辣,都有一段時間無食川辣,呢種麻麻香香嘅感覺十分過癮,好評!台式三杯雞 (配珍珠米飯) 🐓飯類主食,我揀咗人氣小菜—三杯雞!雞件大大件,每件都帶有濃濃嘅香氣,特別係佢有好多粒蒜頭,香氣四溢!雞件嫩滑味濃,但又唔會過鹹,唔抗拒basil嘅一定會
老媽拌麵

[價錢 Price]
💰$288
大滿足二人套餐 👩🏻‍❤️‍👩🏻
台式小食拼盤 路邊攤小吃拼盤 🍱

椒麻手撕雞拌麵 🍜

台式三杯雞 (配珍珠米飯) 🐓
飯類主食,我揀咗人氣小菜—三杯雞!雞件大大件,每件都帶有濃濃嘅香氣,特別係佢有好多粒蒜頭,香氣四溢!雞件嫩滑味濃,但又唔會過鹹,唔抗拒basil嘅一定會好喜歡,送飯一流!

朱古力醬雪糕 🍫🍨
跟餐甜品我揀咗一球Dreyer’s雲呢拿雪糕,toppings揀咗朱古力醬,唔使額外加錢算唔話得。

花奶鮮草凍 🍮
朋友就揀咗校有台灣風味嘅花奶仙草凍,佢話花奶嘅感覺有少少似奶茶嘅口味,佢非常鍾意仙草凍滑捋捋嘅口感。

金羅漢果海底椰 🥤
小食拼盤嘅炸雞雖然好滋味,但食得多都怕熱氣,朋友就決定叫返杯凍嘅金羅漢果海底椰嚟清清熱,下下火。食物未嚟到,飲品就已經嚟咗,嘢飲非常清爽解膩,朋友覺得無揀錯。

柚子蜜綠茶 🥤
我就揀咗柚子蜜綠茶,比起一般柚子蜜佢無咁甜,綠茶底似手搖嗰種,雖然唔係好飲到綠茶嘅茶味,但就好有台風,都幾得意。

凍飲係唔洗加錢㗎,一個價錢有咁多嘢食,真係好經濟實惠。

• 澎湖花枝丸
2023-10-13 6 瀏覽
朋友話要帶我食正宗又唔貴又坐得舒服既台灣菜😃😃估唔到佢會帶我去旺角The Forest 覓食,因為我一直都以為呢個商場得運動用品賣,點知都有好野食😄😄朋友真係無介紹錯😃😃😃我地中午時間去到,見到有午市套餐好抵食😀😀仲有前菜兩款同飲品送,想食得豐富啲既仲可以加$22要小食,小食既選擇都好豐富😃😃😃我地叫咗川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵、洛神花茶、炸地瓜條、話梅酸汁豬手飯、金羅漢果海底椰同蒜香麻辣火雞腎,食得好滿足奶豐富😃😃😃川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵- 好正!用心製作! 洛神花茶- 好味! 酸酸甜甜,好開胃😃😃炸地瓜條- 新鮮炸起,炸得好脆又唔油😀😀話梅酸汁豬手飯- 嘩! 話梅汁味好濃,好鐘意呀😁😆😆金羅漢果海底椰- 好潤,喺普通餐飲度就可以選,唔洗額外再加錢😃😃蒜香麻辣火雞腎- 呢客份量好多! 好味! 夠幾個人一齊share 😄😄😄老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖

川味紅燒半筋半肉牛肉湯麵
- 好正!用心製作!
洛神花茶
- 好味! 酸酸甜甜,好開胃😃😃

炸地瓜條
- 新鮮炸起,炸得好脆又唔油😀😀

話梅酸汁豬手飯
- 嘩! 話梅汁味好濃,好鐘意呀😁😆😆

金羅漢果海底椰
- 好潤,喺普通餐飲度就可以選,唔洗額外再加錢😃😃
蒜香麻辣火雞腎
- 呢客份量好多! 好味! 夠幾個人一齊share 😄😄😄

老媽拌麵 (THE FOREST) (旺角)
2023-10-13
2023-10-13 9 瀏覽
老媽拌麵 台式好滋味之前商場行街已經留意到老媽拌麵嘅店,今次再次嚟到旺角The Forest ,平時自己煮台式麵就多,一於食下佢新推出嘅台式晚餐。食物方面選擇超豐富,除咗傳統湯麵、拌麵,肉躁飯之外。亦都有好多特色小菜同小食可以選擇🐮慢煮西紅柿牛肋條鍋香濃蕃茹味,超香。牛肋條份量亦都唔少,經由慢煮烹調,肉質非常嫩,入口好淋。而且沾滿蕃茹汁,送飯一流🐓麻醬手撕雞肉燥飯輕健康之選。雞絲配撘青瓜絲、紅蘿蔔絲,拌少量麻醬,食落清爽唔膩。而肉燥半肥瘦,鮮香味十足。*套餐都會配埋隨機前菜同飲品。而飲品亦可補少量錢升級小食豆乳香香雞一口雞炸得香口酥脆,第一次嘗試配腐乳醬,幾特別,多一番咸香風味蒜香麻辣豬耳惹味小食,味道唔會太辣,而且好香。送飯一流飲品-朱古力沙冰-鳯梨茉莉水果茶
老媽拌麵 台式好滋味

🐮慢煮西紅柿牛肋條鍋

🐓麻醬手撕雞肉燥飯

*套餐都會配埋隨機前菜同飲品。而飲品亦可補少量錢升級

小食

蒜香麻辣豬耳
惹味小食,味道唔會太辣,而且好香。送飯一流

飲品
-朱古力沙冰
-鳯梨茉莉水果茶
2023-10-08 13 瀏覽
一直都鍾意食老媽拌麵出嘅即食伴麵原來香港開設咗餐廳,同媽媽👵🏻去試吓👀店舖樓底相當高,裝修文青風格午市套餐選擇非常多,配埋前菜兩款,指定飲品一杯,有拌麵,湯麵🍜,飯類🍚兩款前菜非常健康,香滑豆腐加豆角仔台式半筋半肥牛微辣湯拌麵 我揀咗粗身嘅刀削麵食起來既有口感又掛汁🤤而今日提供俾我嘅牛筋完全係骨膠原嚟拌麵底嘅拌麵汁調味得唔錯D醬油唔會太鹹仲帶輕微嘅麻辣味🌶️另外點咗🐮紅燒三寶牛肉麵,湯清甜牛味濃,牛筋入口即溶,牛腱好有咬口!呢到最出名手工日曬關廟麵口感q彈又無防腐劑,食到舔舔脷 👅🥭芒果沙冰將芒果肉打碎混入沙冰,每啖都有芒果清甜味道,上面加上忌廉,淋上鮮味芒果醬,飲完透心涼
一直都鍾意食老媽拌麵出嘅即食伴麵
原來香港開設咗餐廳,同媽媽👵🏻去試吓

👀店舖樓底相當高,裝修文青風格
兩款前菜非常健康,香滑豆腐加豆角仔

台式半筋半肥牛微辣湯拌麵
我揀咗粗身嘅刀削麵
食起來既有口感又掛汁🤤
而今日提供俾我嘅牛筋完全係骨膠原嚟
拌麵底嘅拌麵汁調味得唔錯
D醬油唔會太鹹仲帶輕微嘅麻辣味🌶️

呢到最出名手工日曬關廟麵口感q彈又無防腐劑,食到舔舔脷 👅

🥭芒果沙冰
星期日出旺角買野天氣好熱行一陣已經要入商場搵地方休息黎到The Forest 2樓發現有老媽拌麵3點3下午茶時後食碗麵休息下呢個時後人客唔算多坐得舒服如果約朋友小聚呢度係一個唔錯選擇 //椒麻手撕雞拌麵 $66//份量十足 超級入味趁熱撈匀已經好香,麻味已經好出加上椒麻雞肉絲麵可以揀幼/粗麵刀削麵粗身好彈牙好有特色既關廟刀削麵掛滿晒醬汁口感好豐富 食落味道香濃有椒香麻味但唔算好辣好夠汁唔會乾手撕雞充滿椒麻風味超入味溏心蛋都好入味仲加左少許花生粒同葱花增加口感鐘意麻辣味的朋友一定要試 //西紅柿慢煮牛肋條拌麵 $68//拌麵其實配菜是甚麼都好食今次就叫左西紅柿慢煮牛肋條好大舊既牛肋條慢煮肉質好嫩好腍 牛味好出西紅柿即是蕃茄 醬汁酸甜好味麵以外另外再分開上蕃茄仔食客可自行調味配幼麵麵質爽彈 溏心蛋都夾個味 //+$22 豆乳香香雞//豆乳即係腐乳炸雞一齊食夠晒惹味雞件炸得非常酥脆脆漿唔會好厚唔太油膩雞肉仲好嫩滑跟腐乳醬又幾特別帶少少奶香同鹹香好惹味 //+$22 蒜香麻辣豬耳//薄切豬耳好易入口嫩滑既豬耳好軟淋又有咬口配有花生碎同青瓜粒,拌蒜香好香,少少麻少少辣幾過癮 //柚子蜜綠茶//
星期日出旺角買野
天氣好熱行一陣已經要入商場搵地方休息
黎到The Forest 2樓發現有老媽拌麵

3點3下午茶時後食碗麵休息下
呢個時後人客唔算多坐得舒服
如果約朋友小聚呢度係一個唔錯選擇

//椒麻手撕雞拌麵 $66//
份量十足 超級入味
趁熱撈匀已經好香,麻味已經好出
加上椒麻雞肉絲

帶少少奶香同鹹香好惹味

//+$22 蒜香麻辣豬耳//
薄切豬耳好易入口
嫩滑既豬耳好軟淋又有咬口
配有花生碎同青瓜粒,拌蒜香好香,
少少麻少少辣幾過癮

//柚子蜜綠茶//