2019-10-26 1050 瀏覽
友人知我近排為家人憂心,故專登約我去吃喜歡的日本菜,話幫我打打氣,太好了!紅色的店名招牌高高鑲在正中,好搶眼!不過,最吸引還是「秋秀大割引」,只要Follow IG 或 like Facebook 就享有全單七折,抵!押門而入,已坐滿客人,要取票等位,幸兒是第一張枱。內裏地方小小,只有一張 “L”型的壽司吧枱,約可容納十多位客人,大家都可近距離和師傅交流,最棒!看看點單紙,有單點、廚師發辦、季節限定、自選壽司10件、丼、小食、飲品等,我倆都簡簡單單,各自要自選壽司10件($158)。******************各有各剔,再對一對,原來大家口味都好似,只有少少不同。待一會,10件壽司就隨即上枱,我點了油甘魚、深海池魚、魴鮄、赤蝦、飛魚籽軍艦、蔥吞拿魚腩軍艦,而我一向對火炙情有獨鍾,所以足足點了四款,有火炙三文魚腩、火炙帶子、火炙金線鯛和火炙左口魚邊。逐一慢慢品嚐,油甘魚壽司微爽油潤,充滿魚油香;深海池魚壽司色澤紅潤 “令”身,肉質肥美,柔軟中帶微爽,魚鮮味濃且甜美。魴鮄魚壽司 “令”身亮澤,肉質爽口,連帶着一些筋膜。味道有些辣,皆因頂頭加了些辣蘿蔔茸,配搭特別。赤蝦壽司大大隻,鮮
******************
油甘魚壽司
深海池魚壽司
魴鮄魚壽司
魴鮄魚壽司 “令”身亮澤,肉質爽口,連帶着一些筋膜。味道有些辣,皆因頂頭加了些辣蘿蔔茸,配搭特別。赤蝦壽司大大隻,鮮甜黏爽,質素佳。蔥吞拿魚腩軍艦色澤粉紅亮麗,油潤肥美,介乎入口即溶,很鮮美!飛魚籽軍艦也不錯!
火炙三文魚腩
火炙金線鯛
輪到火炙系列,四款都各具特色。火炙三文魚腩壽司滿載油脂,亦是因火炙後迫出魚油,魚香味更突出,油潤兼柔軟,正!火炙金線鯛壽司肉身亮澤粉紅,魚味較清淡,但經火炙後,迫出油分,吃起來帶甘香。
火炙左口魚邊
火炙帶子
火炙左口魚邊壽司是經常郁動的位置,所以特別肥美。火炙後魚香味更加突出,肉質油潤且柔軟,啖啖魚油脂。火炙帶子壽司柔軟鮮嫩,帶些焦香,更討我喜歡。
******************
三文魚腩壽司
甜蝦壽司
友人跟我口味相近,所點的也差不多,只是沒有赤蝦、蔥吞拿魚腩軍艦和火炙左口魚邊壽司,而改為三文魚腩壽司、甜蝦壽司和真鯛壽司。同樣件件都色澤亮麗,相當鮮味,令她吃得滿足。
-----------------------
簡單美味的一餐,已幫到我打打氣,謝謝友人的陪伴,日後還需要好好處理家中的事情。
2019-10-23
10 分鐘 (堂食)
2019-10-25 24 瀏覽
厚福街翔壽司小店風格既壽司店!見佢成日都人滿滿既!終於到我黎食啦😋😋壽司師父會係面前整😍同朋友一人一個10件壽司先!$158/10件自選🤩🤩價錢cp 值高到呢👍🏻👍🏻☺️朋友叫左三文魚腩、油甘魚、吞拿魚、真鯛、北寄貝、帶子、赤蝦、火🔥灸左口魚我叫左火🔥灸三文魚🍣、吞拿魚、真鯛、深海池魚、火🔥灸帶子、火🔥灸左口魚裙邊、飛魚籽軍艦、芥辣八爪魚🐙、蔥吞拿魚腩軍艦魚都係好新鮮,魚油極香!軍艦既紫菜都超脆身,好香!火灸既壽司,上台重係微暖!飯夠酸香醋味道👍🏻👍🏻🥳🥳特別想讚佢既芥末!!!!!真,有攻鼻既味道😋真,芥末!員工都好好服務~

厚福街翔壽司

小店風格既壽司店!見佢成日都人滿滿既!
終於到我黎食啦😋😋壽司師父會係面前整😍

同朋友一人一個10件壽司先!
$158/10件自選🤩🤩
價錢cp 值高到呢👍🏻👍🏻☺️

朋友叫左

我叫左

魚都係好新鮮,魚油極香!軍艦既紫菜都超脆身,好香!

火灸既壽司,上台重係微暖!飯夠酸香醋味道👍🏻👍🏻🥳🥳

特別想讚佢既芥末!!!!!
真,有攻鼻既味道😋真,芥末!

員工都好好服務~

2019-10-24 33 瀏覽
想喺尖沙咀食日本嘢一向都多選擇但好難揀定一間,想平食靚壽司,咁翔壽司應該係唔錯嘅決定,佢嘅座位唔多大概10個左右,但係翻桌率幾快,唔使等好耐就有位。👍🏻Menu基本上以刺身壽司,同丼飯為主,當然仲有廚師推介嘅一啲新鮮食材同埋omakase。不過最抵食都係佢嘅自選壽司😀150蚊食到10件優質壽司,連比較貴嘅深海池魚,真鯛,魴鮄同赤蝦都有!我同女友各叫左一set,油脂分布較高嘅腩位同左口魚邊十分出色🥰就連貝類帶子同甜蝦都好鮮甜彈牙,絕對食得過。但要留意返嘅係佢嘅size比一般壽司細dd,男士們可能要嗌多d先夠飽,但呢個價咁嘅質素真係ok😳
2019-10-22 22 瀏覽
之前朋友話想試試呢間立食壽司,所以特登去Book 嚟試下,店舖內已經新增十數張凳,最重要係性價比好高👍🏻👍🏻,Like 左佢地Facebook/ Instagram 仲可以享有全單七折。😻😻😻餐廳環境幾好,客人可以坐係吧枱度睇住師傅整壽司。自選壽司10件 ($158@1)我同朋友每人點左十件壽司😻😻😻,壽司飯入面塗上少量芥末,份量適宜,賣相非常吸引!🤤刺身類嘅壽司鮮味十足,不帶任何一點腥味,個人比較推薦嘅係甜蝦同帶子,鮮甜味道可以留係口入面好耐!😽另外火炙系列可以食到少少焦香味,令壽司味道更為突出!❤️下次可以再試吓其他😻😻😻

餐廳環境幾好,客人可以坐係吧枱度睇住師傅整壽司

自選壽司10件 ($158@1)

2019-10-16
2019-10-19 20 瀏覽
尖沙咀一向都係美食集中地之一,最近厚福街呢度開咗間立食壽司店 - 翔壽司,今日經過難得見有位,當然同朋友入去試吓啦!做緊promo!激安!雖然佢叫自己做立食壽司,不過其實係有位坐GE。食客排排坐圍住兩位廚師,好有親切感。有兩份menu,散叫同set都有。刺身種類勁多當日廚師推介大吞拿魚腩伴紫菜($68),一於試一試!超好味紫菜好脆,吞拿魚好新鮮好香!香料配搭都非常用心!我地叫左一個炙燒壽司拼盤同上壽司拼盤炙燒壽司拼盤包括炙燒吞拿魚腩、炙燒三文魚腩、炙燒左口魚邊、炙燒金線鯛同炙燒帶子。炙燒吞拿魚腩肥瘦有致,炙燒三文魚腩肉質滑嫩,炙燒左口魚邊油份足,咬落魚油成口都係,好滿足。炙燒金線鯛魚味濃,幾香口。上壽司拼盤吞拿魚油份較少,都幾濃味。帶子非常鮮甜同厚肉。油甘魚絕對唔會因為壽司而薄切,同刺身一樣咁多油。赤蝦口感非常好,夠爽口,夠新鮮。魴鮄好少食呢種魚,口感介乎池魚同油甘魚之間,都幾特別。

做緊promo!激安!

有兩份menu,散叫同set都有。刺身種類勁多

當日廚師推介大吞拿魚腩伴紫菜($68),一於試一試!超好味
紫菜好脆,吞拿魚好新鮮好香!香料配搭都非常用心!

我地叫左一個炙燒壽司拼盤同上壽司拼盤

炙燒壽司拼盤

壽司拼盤
2019-10-19 24 瀏覽
立喰壽司近來喺香港開到成行成市,終於係尖沙咀嘅食街厚福街見到一間,當然要入去試一試!🍣店裏面細到一眼就望得晒,但係感覺就同日本嘅築地市場啲壽司店好似,極有日本feel☺️而呢一間原來就係曾經獲得米芝蓮嘅翔太壽司嘅分店!同埋大家可以放心入邊有高凳可以坐,唔係真係企喺度食個人推薦嘅就係佢哋嘅刺身同埋特上壽司盛盒,由於佢哋嘅食材全部都係日本豐州直接運過嚟,所以全部都好鮮甜! ! !個人尤其鍾意佢哋嘅牡丹蝦同埋油甘魚🥺🥺至於手卷啲材料係好食,尤其係塊鰻魚真係長到落底,不過可能我哋掛住食啲刺身同埋壽司冷落左佢,搞到啲紫菜淋晒下一轉一定要試吓佢哋嘅炙燒壽司系列,個火炙三文魚真係抵到爛,竟然只係$9!三文魚控一定要試

2019-10-17 149 瀏覽
放工時間,門外經已大排長龍,7點鐘等大概15分鐘就入得,位置不多😁店內有椅子,可以坐低食🤣各式選擇掛在牆上作裝飾師傅會在客人面前製作,在冷凍櫃內取出材料,即叫即整🎆特上壽司盛合 $250🎆海膽+ 三文魚籽 + 牡丹蝦 + 帶子 + 炙燒金線鯛 + 拖羅 + 深海池魚 + 池魚 + 油甘魚 + 真鯛總共十件壽司牡丹蝦非常飽滿, 黏性高,微微蝦甜味炙燒金線鯛入口慢慢滲透油香,質感唔錯拖羅入口融化,豐富口感海膽香甜,海膽味道重,帶creamy,很新鮮三文魚籽甜度高,新鮮毫無腥味,一啖放入口,甜味在口中慢慢爆發🌌炙燒壽司盛合 $118🌌吞拿魚腩 + 三文魚腩 + 左口魚邊 + 金線鯛 + 帶子全部都經師傅炙熱,表面形成一層焦香,食落更加令味道突出吞拿魚腩入口即融🍣左口魚邊幼嫩,慢慢飄出香味🍣帶子厚滑,質感不錯🍣總括來說,壽司價格親民,但質素唔錯,材料新鮮,師傅即叫即整,保持水準,味道亦很不錯,難怪門外人數多不聲數😁👍🏻

店內有椅子,可以坐低食🤣

各式選擇掛在牆上作裝飾

師傅會在客人面前製作,在冷凍櫃內取出材料,即叫即整

🎆特上壽司盛合 $250🎆
總共十件壽司
特上壽司盛合

牡丹蝦非常飽滿, 黏性高,微微蝦甜味
炙燒金線鯛入口慢慢滲透油香,質感唔錯
拖羅入口融化,豐富口感

特上壽司盛合

海膽香甜,海膽味道重,帶creamy,很新鮮

🌌炙燒壽司盛合 $118🌌
吞拿魚腩 + 三文魚腩 + 左口魚邊 + 金線鯛 + 帶子
全部都經師傅炙熱,表面形成一層焦香,食落更加令味道突出
吞拿魚腩入口即融🍣
左口魚邊幼嫩,慢慢飄出香味🍣
帶子厚滑,質感不錯🍣

2019-10-17 30 瀏覽
日本壽司文化係香港一直都好受歡迎,無論係速食、立食、廚師發辦,都係所有人為之動容,雖然係香港食壽司性價比點都低過係日本食,不過間中食貴少少,都可以一解相思之苦呀。今次就黎到呢間以平民價錢可以食到高質既壽司「翔壽司」。聽講佢地既食材每日都係由日本豐州市埸直送,而佢地晚市就有一個百零蚊就食到10件既套餐,而且選擇係相當之多,除返開姐係每HK$15就有一舊,抵食到笑!雖然佢地空間唔大,不過師傅上餐速度快,所以唔會等位等太耐。👇📌自選壽司10件 - $158▪ 火炙三文魚腩壽司 ▫ 呢個價錢食到三文魚腩會唔會太歡樂價先?!重頭炮當然要啦嗌多少少啦,魚腩輕輕經過火炙,入口即融既感覺特別突出。果種油香味係你口裡面有種爆發既感覺,仲有外皮淡淡既焦香,食完可以話係返唔到轉頭呀!▪ 吞拿魚壽司 -▫ 最常見既吞拿魚壽司亦都唔差,望落色水都幾新鮮,入口夠油潤,唔錯。▪ 油甘魚壽司 -▫ 一定要食既油甘魚壽司,質感軟腍,入口有陣平時食唔到既濃郁味道。▪ 帶子壽司 -▫ 帶子最講求身形、鮮味,呢到既都唔錯,大大隻帶子肥厚適中,質感軟綿幼滑。入口滑溜鮮甜,相當清新。▪ 赤蝦壽司 -▫ 赤蝦亦
日本壽司文化係香港一直都好受歡迎,無論係速食、
立食、廚師發辦,都係所有人為之動容,雖然係香港
壽司性價比點都低過係日本食,不過間中食貴少少,
都可以一解相思之苦呀。今次就黎到呢間以平民價錢
可以食到高質既壽司「翔壽司」。聽講佢地既食材
每日都係由日本豐州市埸直送,而佢地晚市就有一個
百零蚊就食到10件既套餐,而且選擇係相當之多,
除返開姐係每HK$15就有一舊,抵食到笑!
雖然佢地空間唔大,不過師傅上餐速度快,
所以唔會等位等太耐。👇📌自選壽司10件 - $158
▪ 火炙三文魚腩壽司
▫ 呢個價錢食到三文魚腩會唔會太歡樂價先?!
重頭炮當然要啦嗌多少少啦,魚腩輕輕經過火炙,
入口即融既感覺特別突出。果種油香味係你口裡面
有種爆發既感覺,仲有外皮淡淡既焦香,
食完可以話係返唔到轉頭呀!
▪ 吞拿魚壽司 -
▫ 最常見既吞拿魚壽司亦都唔差,望落色水
都幾新鮮,入口夠油潤,唔錯。
▪ 油甘魚壽司 -
▫ 一定要食既油甘魚壽司,質感軟腍,
入口有陣平時食唔到既濃郁味道。

▪ 帶子壽司 -
▫ 帶子最講求身形、鮮味,呢到既
都唔錯,大大隻帶子肥厚適中,
質感軟綿幼滑。入口滑溜鮮甜,相當清新。
▪ 赤蝦壽司 -
▫ 赤蝦亦都做到晶瑩剔透,入口爽滑
彈牙,師傅本身已經預先加左醬油,
所以食落已經夠味道,唔錯。
▪ 火灸金線鯛壽司 -
▫ 兩款火灸壽司可以話係鎮店之寶,必食推介。
首先金線鯛魚味相當重,再加薑絲味將魚味更加突出。
▪ 火炙左口魚邊壽司
▫ 如果要講最爽口一定非左口魚邊莫屬啦,
佢腍身得黎但帶少少煙韌既口感,再經火炙過
有陣陣焦香,同時亦有種清香感,食得過!
▪ 蔥吞拿魚腩軍艦
▫ 正所謂無軍不成艦,呢個吞拿魚腩
可以話係舉足輕重,賣相好睇入口惹味,
吞拿魚伴隨既惹花香甜鮮味,外面既紫菜
又夠爽脆,呢個價錢食到呢個質素真係唔洗講野。

2019-10-16
15 分鐘 (堂食)
  • 火炙三文魚腩壽司
  • 帶子壽司
  • 赤蝦壽司
  • 火灸金線鯛壽司
  • 火炙左口魚邊壽司
  • 蔥吞拿魚腩軍艦
2019-10-17 16 瀏覽
來到厚福街,又係美食集中地,選擇頗多。呢間餐廳細細間,座位亦唔算多,大概10個左右。立食文化就係同壽司師傅好親近,享受即叫即整嘅感覺,店內亦好照顧客人,有提供椅子。店內播放嘅日文歌曲幾有共嗚,亦帶有日本嘅氣息。特上壽司盛合一共10款壽司,包括海膽、三文魚籽、牡丹蝦、帶子、 炙燒金線鯛、拖羅、深海池魚、池魚、油甘魚同埋真鯛。款色好多,看壽司色澤都知新鮮度都唔錯。個人比較鐘意炙燒金線鯛,炙過後的魚油滲入左飯內,一齊進食好好味。三文魚同拖羅就相當肥美,帶子亦都好鮮甜,入口即溶嘅感覺正!海膽壽司味道好濃,帶點鮮甜,而且有口感。而其他壽司亦都食得出好有鮮味,絕不馬虎。三色手卷盛包括鰻魚手卷、蔥拖羅手卷同辣味三文魚手卷。鰻魚手卷,鰻魚燒得好香,份量亦唔少,食落味道幾出,正!蔥拖羅手卷,個人覺得比較特別,拖羅蓉新鮮,而加埋葱既口感幾特別,味道配搭得幾好。辣味三文魚手卷,三文魚切塊,加左少少麻油,另外有種微微既辣味,配搭起來唔錯。三款手卷嘅配料多,食到底都有配料,滿足!

三色手卷盛
包括鰻魚手卷、蔥拖羅手卷同辣味三文魚手卷。

鰻魚手卷,鰻魚燒得好香,份量亦唔少,食落味道幾出,正!

三款手卷嘅配料多,食到底都有配料,滿足!

2019-10-16 13 瀏覽
今日喺公司畀老闆鬧完一輪,真係好想食番一餐滿足嘅,去補償返自己,即刻約咗朋友去食我最愛最愛嘅壽司!店家用嘅係剔剔紙,清楚易明又方便,當然都有黑板寫上廚師推薦item或新鮮食品。大吞拿魚腩伴紫菜$68:由師傅親手奉上 ,直接用脆脆嘅紫菜,包上紫蘇葉、芥末及吞拿魚腩,真係別有一番風味!值得推介!上壽司盛盒$180:有八件同口味嘅壽司, 每款都有唔同嘅特色, 當中我最欣賞嘅係三文魚子壽司, 每一粒魚子都係脆卜卜,充滿咗鮮鹹味之外,由於係新鮮做出嚟所以紫菜都係脆口嘅!炙燒壽司盛盒$118:食炙壽司除咗鮮味之外,仲會多咗一份焦香味, 啲油脂因為經微微燒過,所以會稍為滲出,好juice 呀!

大吞拿魚腩伴紫菜$68:

壽司盛盒$180:

炙燒壽司盛盒$118:
2019-10-15 24 瀏覽
Omakase一定好貴?原來錯啦!尖沙咀原來有間食omakase壽司既日式餐廳,可以平嘆高質素日本壽司,質素仲要好好。多謝朋友帶路黎食一個豐富晚餐啊!$380一位既omakase,我同朋友一人一個餐。餐廳有啲逼,不過氣氛好好啊!omakase入面有多款壽司:金目鯛、牡丹蝦、銀雪魚、赤貝、海膽、左口魚、鯖魚、筋籽、秋刀魚、大拖羅。壽司都用上貴價魚,好有心思。魚生好新鮮,無雪味,色澤靚,味道好鮮甜啊!
2019-10-15 11 瀏覽
厚福街一直都係我覓食既地方,因為集合左唔同種類的食店,而今次就係黎試呢間立食壽司店,因為好耐無食壽司,所以一定要慰勞下自己!同朋友一齊嗌左呢個自選壽司十件既Set,選擇唔算多,但有齊我想食既。 首先,全部壽司都係即order即包,而且仲可以邊食邊欣賞壽司師夫既巧手功藝👍🏻*火炙三文魚腩壽司*一直係我最愛,所以同朋友一齊order左4件,燒得都唔錯,帶到三文魚個陣油脂香出黎👍🏻*帶子壽司*好大粒,好鮮甜👍🏻*三文魚壽司*比我想像中大片,又夠厚。值得推介的仲有*辣三文魚壽司*、*辣呑拿魚壽司*同*蔥香呑拿魚壽司*,全部都好唔錯,而且份量好多,一啖過好滿足。 總括黎講,呢間既性價比幾高,質素唔錯份量又足👍🏻👍🏻👍🏻

同朋友一齊嗌左呢個自選壽司十件既Set,
選擇唔算多,但有齊我想食既。

*帶子壽司*好大粒,好鮮甜👍🏻
*三文魚壽司*比我想像中大片,又夠厚。

總括黎講,呢間既性價比幾高,質素唔錯份量又足👍🏻👍🏻👍🏻
2019-10-11 948 瀏覽
之前有朋友食呢間立食壽司話都唔錯,但呢日我入到去發現原來係有十幾張凳可以坐,唔知係咪最近先加座位定咩呢🤭▪️特上壽司盛盒(6.5/10)💲250呢個壽司盛盒既刺身同壽司飯之間全部本身有Wasabi,所以自己唔駛額外蘸,壽司飯亦都有幾香既醋味,而且無鬆散😛1️⃣ 炙燒金線鯛:炙燒香還好既,不過炙燒既話始終都係三文魚同埋左口魚既魚油脂會更為豐富🙈2️⃣ 帶子:呢度既係比較軟身 3️⃣ 牡丹蝦:肉質都幾彈牙,可以一戰4️⃣ 海膽:見其他人話海膽唔錯,但我既就未算係好鮮甜🤔5️⃣ 三文魚籽:粒粒都好飽滿,陣陣鹹香😍6️⃣ 拖羅:唔係好肥美入口即溶嗰種,不過質感尚算軟滑7️⃣ 油甘魚:有少少筋位8️⃣ 真鯛:質感會緊緻9️⃣🔟 池魚、深海池魚:爽口結實,有蔥同埋薑蓉一貫配搭▪️拖羅海膽杯 (7/10)💲138面頭既三文魚籽仍然係好大粒有鹹香質素唔錯,海膽同上地唔算特別新鮮,拖羅蓉會係有好微微火炙過既香味,亦有加入香蔥調味,入口綿滑完全無筋,底下係一碗仔既壽司飯😋▪️ 三文魚生菜包(7/10)💲38生菜依然脆身,火炙過嘅三文魚,有住層魚油,加上左蔥花同埋日式芝麻醬,整體油膩感唔高,唔駛蘸野都夠味☺️🔎 整體評分(7/10)

▪️特上壽司盛盒(6.5/10)💲250
特上壽司盛盒

呢個壽司盛盒既刺身壽司飯之間全部本身有Wasabi,所以自己唔駛額外蘸,壽司飯亦都有幾香既醋味,而且無鬆散😛
2️⃣ 帶子:呢度既係比較軟身

拖羅海膽杯
拖羅海膽杯

▪️ 三文魚生菜包(7/10)💲38

三文魚生菜包

🔎 整體評分(7/10)
2019-10-11 30 瀏覽
今日同男朋友食好西,呢一間壽司店原來好高質,食到我Lam lam脷😋叫左鮪壽司拼盤$280 包左五件吞拿魚壽司加手卷❤️大拖羅油份豐富,中拖羅入口即溶,滿口甘香,赤身食落都知道新鮮,腦天指魚頭頂部分,口感軟滑,炙燒面脥肉比較爽口,可以食到啲咁特別、刁鑽嘅吞拿魚部位,呢個餐抵!😍蔥吞拿魚腩手卷都好味道,而且非常足料😝叫左五款刺身,各兩切。三文魚腩夠曬肥美,深海池魚肉質堅實夠爽口,赤貝令我有驚喜,口感彈滑好鮮美,赤蝦口感鮮嫩好鮮甜,秋刀魚真係第一次試,肉質綿軟,食落都唔錯喎! 呢個拼盤配左個醬汁,幾match d刺身😝男朋友話呢一餐好食過喺日本食嘅壽司,此話我都同意😋
叫左鮪壽司拼盤$280 包左五件吞拿魚壽司加手卷❤️

蔥吞拿魚腩手卷都好味道,而且非常足料😝

呢個拼盤配左個醬汁,幾match d刺身😝
男朋友話呢一餐好食過喺日本食嘅壽司,此話我都同意😋
2019-10-10
-同朋友仔係尖咀睇完戲🎥,於是就去厚福街搵食,貪呢到有唔同選擇😋。今次揀咗食壽司🍣🍱,鋪頭仔細細,好有日本風🇯🇵。全店得10個座位,好彩早嚟到啫😎。一路食,幾時都話,認真工作嘅男人🧒最有吸引力,一路睇住師父整嘢食,一路食,好似都特別好味咁。嗌咗個火炙盛盒,北海丼,芥辣八爪魚同辣味三文魚手卷。火炙盛盒🍣既壽司上面件肉非常厚切,三文魚腩🐟入口即溶,好滾動😻。北海丼🍱好足料,好有誠意,有兩款海膽晌入面,平時香港食d海膽好苦,今次好有驚喜👏。雖然唔記得左係邊度產地,但都好鮮甜同埋芥辣八爪魚🐙同辣味三文魚手卷🐟,兩個手卷都唔錯,兩者都好足料,價錢都唔算太貴,CP值高!十分推介👍。==========翔壽司地址:尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖

嗌咗個火炙盛盒,北海丼,芥辣八爪魚同辣味三文魚手卷。

==========

壽司