2021-01-10
✨1號東羅肉焿湯餐($78)湯羹入面含有芫荽、台灣甜辣椒醬、烏醋、特製蒜蓉醬仲有荀絲。雖然賣相有啲似杰身既碗仔翅,但味道就一啲都唔似🙈 芫荽同烏醋令到整碗湯羹非常Flash❗️最鐘意個肉焿,豬肉加入魚漿手工揉製,醃製兩日而成👍🏻鮮嫩Q彈💕✨魯肉飯(加$5轉大飯)有半邊糖心蛋送添😆肉肥膏較少,係唔油膩既魯肉飯,啱曬想減肥又為食嘅女仔。唯少了一點魯肉的香味👀 呢度嘅魯肉加咗豆皮,係香港從來未食過😂👉🏻凍古早冬瓜茶(跟餐)味道不錯,可惜本身我唔飲甜野的,所以覺得太甜。.✨3號綜合丸湯餐($60)有2粒花枝丸同埋香菇貢丸。花枝丸食到墨魚粒粒,而貢丸有肉汁。湯底有胡椒和香芹味道,尚算清甜。👉🏻凍冷泡無糖高山茶(跟餐)有茶味,濃度比起一般台式飲品店賣的茶淡。.✨古早味炸雞卷半份($35)俾個名呃左仲以為係雞肉😂原來係用腐皮包住豬肉而成、雞頸形狀嘅小食(專登Searh過)😂腐皮炸到脆卜卜,裹住嘅肉唔會炸到乾左。點埋甜辣醬,更惹味!.✨肉鬆芋泥吐司($40)放係餐後當甜品食所以凍左,但烘吐司包冇因擺放時間長左而軟化,仲係有小小脆。肉鬆比芋泥搶味,有點妹仔大道主人婆既feel。大部份只食出肉鬆既鹹香同鬆化
✨1號東羅肉焿湯餐($78)
✨魯肉飯(加$5轉大飯)
👉🏻凍古早冬瓜茶(跟餐)
味道不錯,可惜本身我唔飲甜野的,所以覺得太甜。
✨3號綜合丸湯餐($60)
👉🏻凍冷泡無糖高山茶(跟餐)
有茶味,濃度比起一般台式飲品店賣的茶淡。
✨古早味炸雞卷半份($35)
放係餐後當甜品食所以凍左,但烘吐司包冇因擺放時間長左而軟化,仲係有小小脆。肉鬆比芋泥搶味,有點妹仔大道主人婆既feel。大部份只食出肉鬆既鹹香同鬆化,而芋泥要特別分開食先食到淡淡既甜味。如可以調整一下芋泥既味道更好了🥺