2017-05-17 281 瀏覽
偶然走過, 給招牌吸引, 買了了招牌湯米線回家, 原來味道很好, 有魚,雞的鮮味, 很富東南亞特色, 不是大量生產的食品, 米線本身不辣,  加入了香料及脆脆, 很惹味,  很值得一試.下次會試下番茄撈麵同咖哩雞飯
2017-05-15
5 分鐘 (外賣自取)
  • 緬甸招牌湯米線
2017-05-12 302 瀏覽
開頭未聽過緬甸米線,經過咪試下囉,點知一食難忘,魚湯無味精,味道濃郁,米線幼而彈牙,再加少少卜卜脆的魚塊(如來自家新鮮炸),食材新鮮,口感一流!而且外賣時湯和粉分開裝,可保持米線彈牙度!另一款蕃茄撈面又另一番風味,蕃茄新鮮,味道濃郁但又覺得好fresh.....加埋d面又係彈牙幼身,簡值係絕配呀!每天都想回味最近新出的咖哩雞飯,淨係見個賣相都流晒口水,雞真係有咖哩味架(唔係雞還雞,咖哩汁還咖喱汁),一星期懶得煮飯既我,真係揾到間好幫手,唔洗食味精,每日又有不同選擇!勁力推介

外賣自取
  • 招牌濃湯米線
2017-05-12 196 瀏覽
第一次試緬甸菜估吾到魚湯米線個湯好新鮮,又冇味噌;平時食米線食完都會飲好多水,但呢個湯飲晒都吾會口渴,果然冇味噌又足料,黃薑又對身體好,米線又夠彈牙,吾同出面果啲過林撈面永遠最快賣晒,今次終於試到撈面啦,新鮮蕃茄配上蝦子面,明白到點解甘快可以賣晒😋😋😋😍😍😍真係好好好好好味,岩晒宜家天氣食,吾怪得知多人爭啦如果想食辣,可以落辣粉,啲辣粉果然名不虛傳老闆娘就算幾忙都好,都好nice, 同你嗲幾句勁親民親民
第一次試緬甸菜
估吾到魚湯米線個湯好新鮮,又冇味噌;

撈面永遠最快賣晒,今次終於試到撈面啦,

如果想食辣,可以落辣粉,啲辣粉果然名不虛傳

老闆娘就算幾忙都好,都好nice, 同你嗲幾句
勁親民親民

2017-05-09 182 瀏覽
前幾日搭車經過見到新開張,今日嚟咗試新嘢,試咗佢個招牌魚湯米線,開頭見到個湯黃色,以為係辣嘅,唔敢比小朋友食,點知原來唔辣的可以放心比佢地食。湯底材料好豐富,明顯餚製好耐先出到呢個效果,我地飲晒成個湯。另外撈麵都好好味…店雖小,但喜歡食物無落味精,材料十足,老公同仔仔都咗鍾意…
。另外撈麵都好好味

店雖小,但喜歡食物無落味精,材料十足
,老公同仔仔都咗鍾意…
2017-05-08 223 瀏覽
新開呢間緬甸魚湯粉,店鋪細細,未食過就比張相吸引左入去。叫左個Mohinga 招牌湯米線,第一啖飲落口竟然有超濃鮮魚雞湯味,估佢唔到,最後我就食哂啲米線仲飲埋湯!
招牌湯米線
招牌湯米線
2017-05-05 142 瀏覽
以前食過澳門緬甸魚湯粉,覺得一般,香港就未食過緬甸嘢,今次發現旺角新開一間緬甸Mohinga,即刻試試個緬甸魚湯粉,聞到個湯底有超濃雞肉魚肉味,食落完全無味精,老闆娘超級有禮,米缐連湯全部食哂飲哂,完全唔口喝!堅正!下次一定要食碗大既👍🏼