2015-03-13 2224 瀏覽
本來見幾多好評,價錢又唔貴,就book左位食啦,點知完全失望!旺角分店沒有最愛的芝士年糕和忌廉溝鮮奶,都有點失望。炸洋蔥圈和蝦天婦羅只有很淡的黃色,並不是炸得金黃香脆。雞翼和一口炸雞炸得很乾又不入味,但食完後十分口渴。而刺身和壽司以這個價錢來說都還算可以。雖然服務不錯,落單後食物很快送到,沒有漏單,店員也很細心,但對食物太失望了,下次不會再食。

刺身壽司以這個價錢來說都還算可以。

2015-03-04 2262 瀏覽
今天去了吃組長日式放題,聽聞食物,所以一試。我叫了刺身,軍艦,天婦羅及一些小食。在刺身方面,這間放題的刺身都又厚又大件,不會切得很細塊,吃得十分痛快,而且數量只有給多,沒有給少,跟從客人要求,在質素方面也不錯,不會有陣腥味。在軍艦方面,我叫了蟹籽軍艦,它的蟹籽十分"足料",堆得又高又密,而且紫菜還是脆的,因為吃過其他放題,軍艦上的紫菜都是又軟又韌,十分廢勁。因此,我覺得這間店能保持水準是一件值得加分的事。在炸品方面,我叫了天婦羅及八爪魚丸。這店的天婦羅做得不錯,炸粉剛剛好,薄薄一層,不會有"食粉"的感覺,它的南瓜和蕃薯天婦羅我特別欣賞,炸得外脆內軟剛剛好,炸蝦則有點失色,我略嫌蝦有點細,很少肉。另外,它的八爪魚丸是炸過的,雖然八爪魚有點小,但整體不錯,又熱又脆,可以一試。在甜品方面,這店有雪糕及雪條任食,保證你能吃個夠。總括而言,這店雖然有點小,但可能因為這樣,店員能提供很好的照顧,更快的把食物送到你面前。
今天去了吃組長日式放題,聽聞食物,所以一試。
我叫了刺身,軍艦,天婦羅及一些小食。在刺身方面,這間放題刺身都又厚又大件,不會切得很細塊,吃得十分痛快,而且數量只有給多,沒有給少,跟從客人要求,在質素方面也不錯,不會有陣腥味。
甜品方面,這店有雪糕及雪條任食,保證你能吃個夠。
2015-02-25 2107 瀏覽
上網search放題,第一間搵到就係佢,唉好唔開心呀,銅牌灣果間打極電話都唔通,唯有book左旺角果間食啦!我book左7點半,但放工放遲左、所以遲左15分鐘到,咁所以又要等過位啦,奉勸大家要準時到。位置雖然好逼、燈光亦都好暗,但好熱鬧,氣氛好好。我同我男朋友總共點左三輪野,由於叫了的食物數量眾多,所以不能盡錄。餐牌上的食種類唔係好夠,例如飲品連最基本的熱綠茶都冇得點;汽水就連普通的cream soda,7up, sprite都冇,得美蓮達。落單後6分鐘已經有野食到,以全場爆滿的情況算係黎得好快。而且我地點既野食全部黎齊,就算賣曬職員都會禮貌交帶返,值得加許!只係碟魚生都抵返曬啦,遠遠已經見到好吸引既橙色。三文魚件件厚切,紋理分明。雖然唔算得上係好甘香但總算有魚味、新鮮同啲肉唔會「霉」。如果出面唔係放題式的日本餐廳,就咁一碟類似質素的魚生已經要$(168加10%乘2)呢個價錢。至於甜蝦就唔算好靚好好食啦,較為細隻同埋唔夠甜。好新奇呀!日本放題居然有炸CY食><!哈哈哈,我講緊炸洋蔥圈呀。各位洋蔥圈fans唔好抱咁大期望,事關洋蔥唔夠甜,肉身都輕身過頭冇咩質感。如果只追求
我book左7點半,但放工放遲左

餐牌上的食種類唔係好夠
,例如飲品連最基本的熱綠茶都冇得點
,事關洋蔥唔夠甜,肉身都輕身過頭冇咩質感。如果只追求有啲脆口野咬下都OK,但係,要好好食就唔係啦、過下口癮其實冇壞

最後想推介既係煎餃子
,我3輪都有叫到,添食再添食,真係幾好幾唔錯。計我話呢間小小的放題啲煎餃子仲好食過專賣拉麵、有叉燒飯同煎餃子賣果間神X
。煎餃子細細隻,一啖一隻。皮夠薄,餃子興餃子間亦都唔會痴住曬。
全場雀巢雪糕雪條任食架,由於我太飽,所以只係食左一個呍哩拿雪糕咋
。咦好衰架!人地原本仲想食紅豆雪條架,但最後一條俾格黎枱個肥姐姐攞埋俾返條紅豆雪條我呀!!!!!!!!!!
煎餃子
洋蔥圈
2015-02-12
15 分鐘 (堂食)
$184.8 (晚餐)
慶祝紀念
情人節
煎餃子
  • 刺身
2014-12-11 3030 瀏覽
今日路過旺角,爸爸提出食放題,係某某商場樓下收到十幾張放題傳單,驚到走,之後去左遠少少既組長,價錢都比其他平,試下啦,兩小時148蚊位!一開始就叫刺身,款款都有叫,選擇都唔少,共有十款,包括,三文魚,吞拿魚,立魚,針魚,希靈魚,八爪魚,鮑魚片,馬刀貝,白鳥貝同埋甜蝦,三文魚新鮮但唔夠肥美,馬刀貝鮮甜鮑魚片同白鳥貝好濕,應該係處理得唔好,攪到好滑口。炸物方面,三文魚天婦羅,香蕉天婦羅同蕃薯天婦羅都做得好好,唔油又唔會炸到好乾,鐵板燒既牛肉就好硬,串燒都唔係好吸引,壽司款唔多,質素都唔好,帶子壽司,飯係熱既,帶子又無帶子味!落單既野黎左8成左右!
鮑魚片同白鳥貝好濕,應該係處理得唔好,攪到好滑口。
落單既野黎左8成左右!
2014-10-01 3235 瀏覽
此店整體來說刺身不算新鮮,算是超市的質素:一系列的炸物,「黃金豆腐」算是較有特色,但「天婦羅」就黑萌萌:燒得非常燶的串燒:「清酒煮蜆」,堅係得半碟。。。「鍋物」是這裡較好吃的部份:這裏有一個特點,就是侍應的數量奇多,幾乎與人客的比例是一比一,令到食店非常擁擠,但服務又不見得特別好,經常有漏單及要催單的情況
2014-07-18
2014-03-05 9532 瀏覽
岩岩去完山頂蠟像館 原本諗住系山頂食架 但系天氣吾好 就算食高級餐廳都無用 只系望住白色既霧食飯 唯有落山食拉!落山後附近都系商業區 我呢d學生哥都好少系中環食飯 所以都系諗住出去市區食飯。揀無可揀之下 今日又系男朋友生日大日子 吾想食d太hea既餐廳 又想食放題 皆因兆萬果d已經中過伏好多次 吉壽有不快經驗 聽這朋友講呢間組長都吾錯 所以就揀左呢間泥食!大約8點到上去 其實面積吾大 可以話有d細添。而且好爆場 已經full哂 有台岩岩埋單所以我地要等等先有位。一坐低 只可以講吾洗搭台已經好好彩 但系同隔離既台都好近。呢度唯一最差既就系點野食既紙!佢系比份menu您 上面寫哂吾同野食既名同no 而您就要睇完再抄食物no落張格仔紙度 又麻煩又蹝時間!!!我地一開波已經瘋狂寫刺身 但系佢真系好識做生意 事實上您寫幾多佢比幾多 但系您寫10件同20件無分別 因為您寫20件佢就會將果10件「一開為二」 雖然真系幾奸 但系都算聰明既做法haha刺身:種類少 而且吾夠凍 食落去無咩味 而且全部薄切天婦羅:吾錯既 我只系食左幾件 起碼吾會全部同一隻味 上台仲熱熱地架壽司:吾多款 但系炙燒又幾好食喎
一坐低 只可以講吾洗搭台已經好好彩 但系同隔離既台都好近。
呢度唯一最差既就系點野食既紙!

刺身:種類少 而且吾夠凍 食落去無咩味 而且全部薄切
壽司:吾多款 但系炙燒又幾好食喎 好似好過刺身
燒烤:燒牛肉同豬頸肉好好食 好想食多幾碟架 不過呢d太飽肚 啖啖肉 但系真系好好味阿!
串燒:味道吾錯 不過雞腎靭左少少 雞軟骨永遠都系至愛
湯:有個海鮮xx湯 其實類似打b爐甘拉 不過已經煮熟哂拎上泥 所謂既海鮮就系菜同蟹柳同蝦:(
小食:燒菠蘿吾酸吾甜吾乾吾多汁 八爪魚波真系得1粒章魚haha
 我覺得所有野食既種類都系偏少 而且填紙真系好麻煩 如果改番做tick紙仔就最好拉!未必會再去喇!
2014-03-01
10 分鐘 (堂食)
2013-10-30 8175 瀏覽
一黎到就有坐。開始落食刺身,壽司拉面都沒問題……但炸物勁難食(吉列帶子)入口仲個涷,(一口雞粒)同滖水煮雞沒分別,其他個d都唔想食。走個時望到其他枱面都係得炸物個沒咩人食!!!最後想講,唔洗錢我諗我都唔會黎食多一次
一黎到就有坐。開始落食刺身壽司拉面都沒問題……但炸物勁難食(吉列帶子)入口仲個涷
2013-10-30
呢間組長日式放題,係正平時逛完mk搭車歸家既車站對面,一直都未去食過,今日終於去試佢一試!!由於有book位,加上過左暑假,又係平日既關係所以唔使等位,而且因為人流唔多既關係,所以亦無漏單既單題。佢係用1個menu list晒d野食,order紙就係寫食物既no. & 數量,食物種類唔多,1頁menu已經寫左3~4個類別。指定動作,先來左1 round剌身..再來sushi值得一讚既係..飯既份量唔會好多,想用飯質飽你咁。跟著來燒物..整體來講,我覺得燒物係做得比較差既1環,與其話係燒,更似係咁易用火興1興。環境方面,座位空間比較狹窄。服務方面都ok,侍應都好快清走枱上既吉碟。

指定動作,先來左1 round剌身..
再來sushi
火炙蝦sushi
赤貝、北寄貝、蝦
值得一讚既係..飯既份量唔會好多,想用飯質飽你咁。

串燒蝦
串燒蕃茄
燒菠蘿 & 炸帶子 & 炸魚柳
環境方面,座位空間比較狹窄。

服務方面都ok,侍應都好快清走枱上既吉碟。
2013-09-04
火炙蝦sushi
赤貝、北寄貝、蝦
2013-08-25 5722 瀏覽
真係未試過咁難食的放題仲要係咁196呢個價錢!!首先環境真係唔得,一來地方細,成間食壽司鋪頭仔咁;可能因為咁,d人講野特別嘈,自己同台既都好難聽到講咩;到正題,食物方面,種類少不在話下,d刺身好唔新鮮,同埋唔係凍既!食左塊立魚刺身好腥呀,甜蝦又係無味既到炸物啦,應該唔會太差掛,點知d粉皮厚到呢......同埋好硬叫下小食啦,味道一般般,全新都係好細碟,竟然連牛油粟米粒都無,只有半隻燒粟米,仲要係好硬,無味的講左耐都好似無咩落到肚咁,於是叫下壽司食啦,d手卷壽司塊紫菜潮左,咬極都咬唔爛架同埋壽司d飯團好濕......唉,真係唔掂檔囉,我地8點食既時候問d職員依架係幾錢,佢話158點知埋單時178,佢地都唔清楚價錢張單係人手手寫178 x 4 真係O左嘴講真,比左40蚊去食大喜屋好好多啦!!!
真係未試過咁難食的放題
仲要係咁196呢個價錢!!
首先環境真係唔得,一來地方細,成間食壽司鋪頭仔咁;
可能因為咁,d人講野特別嘈,自己同台既都好難聽到講咩;

食左塊立魚刺身好腥呀,甜蝦又係無味既

叫下小食啦,味道一般般,全新都係好細碟,
竟然連牛油粟米粒都無,只有半隻燒粟米,仲要係好硬,無味的

同埋壽司d飯團好濕......

點知埋單時178,佢地都唔清楚價錢

張單係人手手寫178 x 4 真係O左嘴
講真,比左40蚊去食大喜屋好好多啦!!!
2013-08-24
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2013-08-17 4904 瀏覽
第一次食呢間放題,因為訂左位上到去入得。地方雖然細有點迫,但服務都唔錯,收碟都收得好快同無落單既情況。刺身方面:雖然不及其他有名既放題肥美,但勝在有心思〜用青瓜做左蝴蝶,用三文魚砌左2朵玫瑰。心思十足,食得又睇得火灸三文魚壽司都好好味,細細件,食多幾件都得。燒大腸十分入味,好有嚼口天婦羅上到台仲熱辣辣,唔會太油.仲有炸魚柳同一口雞粒都好食多人時上菜可能會慢,但齊單同齊數量〜整體都算唔錯的〜
第一次食呢間放題,因為訂左位上到去入得。

刺身方面:雖然不及其他有名既放題肥美,但勝在有心思〜
用青瓜做左蝴蝶,用三文魚砌左2朵玫瑰。心思十足,食得又睇得
火灸三文魚壽司都好好味,細細件,食多幾件都得。
燒大腸十分入味,好有嚼口

天婦羅上到台仲熱辣辣,唔會太油.
仲有炸魚柳同一口雞粒都好食
多人時上菜可能會慢,但齊單同齊數量〜整體都算唔錯的〜
2013-08-16
2013-06-09 3838 瀏覽
睇完食評去試下!!!大喜屋又BOOK唔到,又比我BOOK到組長,那就去試一試我BOOK左6:30PM...星期五$158 + 10%我和朋友一去到就有位,地方一眼望哂,有點逼,但還可以,一坐底,拎筆,拎紙,拎餐牌,寫NO.....野食好怏就黎,無留單,抵讚本人不食生野,我朋友食,魚生唔夠凍,可能多人叫,要留意其他熟食,好味,夠熱辣辣樣樣食物都用心做,會再去食!!!!
睇完食評去試下!!!

大喜屋又BOOK唔到,又比我BOOK到組長,那就去試一試

我BOOK左6:30PM...星期五$158 + 10%
野食好怏就黎,無留單,抵讚

本人不食生野,我朋友食,魚生唔夠凍,可能多人叫,要留意

其他熟食,好味,夠熱辣辣

樣樣食物都用心做,會再去食!!!!
2013-06-07
  • 火灸...
  • 雞亦
  • 牛肉粒.......
2013-03-26 2942 瀏覽
這次是友人MR.S說看過網評不錯的店..但卻沒吃過..我們便作白老鼠試試..看看網評是否如實吧!!*等位等了15分鐘..我們點最多的是刺身..瘋食甜蝦&三文魚 (笑)份量與點餐紙量寫的差不多..所以一開始別貪心點太多喔:雞軟骨超超超級喜歡吃..好好味...香脆可口!!*豬頸肉都可以..但小柔比較喜歡吃泰式.. 壽司還好吧,,但一定沒正宗壽司店好吃..期望別太高就好..至少不是很難吃的壽司,..小柔最喜歡吃的花之戀..飯很多..沙律醬很多.. 這裡的炸物好好吃,..南瓜跟炸蝦都好好好味!!*點了好幾回喔:粟米很甜很甜...燒得不錯.. 這個是看旁邊的客人點所以點了..就是街邊小吃店的炸帶子...很熱~~ 呼" 食物選擇蠻多的..而且服務員態度超級好!!! 很多都很風趣呢~~一大班朋友來吃非常適合..價錢不算貴..
這次是友人MR.S說看過網評不錯的店..但卻沒吃過..
我們便作白老鼠試試..看看網評是否如實吧!!*
等位等了15分鐘..
我們點最多的是刺身..瘋食甜蝦&三文魚 (笑)
份量與點餐紙量寫的差不多..所以一開始別貪心點太多喔:
雞軟骨超超超級喜歡吃..好好味...香脆可口!!*
豬頸肉都可以..但小柔比較喜歡吃泰式..
壽司還好吧,,但一定沒正宗壽司店好吃..期望別太高就好..
至少不是很難吃的壽司,..
小柔最喜歡吃的花之戀..飯很多..沙律醬很多..

這裡的炸物好好吃,..南瓜跟炸蝦都好好好味!!*
點了好幾回喔:
粟米很甜很甜...燒得不錯..

一大班朋友來吃非常適合..價錢不算貴..

2013-03-24
15 分鐘 (堂食)
  • 雞軟骨
  • 炸蝦
2013-03-09 2369 瀏覽
第一次寫食評!哈哈book左位6個人9點正! 樓下部電梯勁多人又要等勁耐,勁唔user friendly @@上到去,可能執緊位,等左1分鐘左右啦! 有6個人早過我地,但係好耐都未有位俾佢地,可能係冇book位呱...lol入到去,好肚餓啦!瘋狂點野食!!!但係佢唔似其他放題有紙畫...佢係俾張紙你寫低每樣食物number同幾多件,有D唔係咁好,幾麻煩下,尤其係你肚餓果.../.\呢度出名火炙三文魚同粟米嘛,實要點啦!我地張枱有寫枱號係B6同C6(幾張枱合埋),因為我近同睇到C6,就寫左C6啦...點知等左好耐都冇野食,隔離枱同我地差唔多時間佢地食左好多野@@之後佢地發現好似有D野黎多左,就問我地有冇叫,之後好幾次都係...懷疑係D staff唔知點降睇錯晒...拎晒阻離枱囉!餓死晒我地...之後見咁少野我地就再落單...唔知點解我最愛ge軍艦 火炙 天婦羅都未到,反而魚生黎左3,4碟@@因為我唔係好食魚生...唔係好開心,最後忍唔住同staff講,佢過一陣先話而家整...果陣已經食左一個鐘有多...叫左起碼20舊火炙(第一張單),但係咁耐只係黎左第二張單果2隻...之後一黎又黎返..
第一次寫食評!哈哈

入到去,好肚餓啦!瘋狂點野食!!!
呢度出名火炙三文魚同粟米嘛,實要點啦!

之後見咁少野我地就再落單...
之後一黎又黎返...
拿...佢其他野食的確一般,但係佢個火炙三文魚堅係好食! 真係如其他人所講入口即溶!!!

有個雜菌都好食...其他野食一般啦!
雞翼就好似土匪雞翼...
雞軟骨串燒太咸...
不過甜品有牛奶樂同埋紅豆或芝麻...任食的!值得讚!!!
野飲得汽水,熱茶要問佢攞,可以改善!!!多幾樣多元化會更好!
staff收野都ok,幾nice!
不過環境一般,同fd吹水傾計絕對不適合!
sor呀掛住食野冇咩影相!

本來應該算係劣評,不過我最愛ge火炙三文魚咁好食,加上staff服務唔錯有求必應,俾個ok你啦啦隊

希望唔好ge野可以改善返啦!!!
題外話/補充資料: 火炙三文魚必食! 冷氣幾凍,宜帶多件衫!
2013-03-08
1 分鐘 (堂食)
  • 火炙三文魚
2013-03-04 1674 瀏覽
忽然想食放題, 又無什麼IDEA, 上OPENRICH看看, 都多笑喎, 就試吓啦。先打去BOOK位, 任食兩小時, 價錢為: HK$14? + 10% (19:00 前)HK$16? + 10% (19:00 – 21:00)HK$14? + 10% (21:00 後)由於19:00已 Full Booking, 最後選擇左食21:00, 並20:50已到達舖外等21:00入場。有order紙填order, 大約是跟據 openrich 的食評參考之下, 第一輪order左26款食物, 當中包括刺身, 壽司, 軍艦, 串燒, 天婦羅, 鐵板....等, 無漏單, 讚。刺身-厚厚的, 甜蝦都好鮮味 (有再Encore三文魚, 吞拿魚...)軍艦-其中芥末八爪魚好味, 紙菜脆脆的 (有再Encore)串燒-愛吃冬菇, 雞軟骨超讚。但墨魚咀唔好食, 唯一一樣要從口吐回出來天婦羅-香蕉, 南瓜, 蕃薯, 冬菇都愛, (再Encore香蕉)鐵板-什菇好濃味,牛柳粒及豬頸肉都可以, 但如果只是想淺嚐的話, 不知可否 Order 細份??雪條-朱古力味雪條好好味服務員比我感覺好好, 年青人有禮貌,

先打去BOOK位, 任食兩小時, 價錢為:
HK$14? + 10% (19:00 前)
HK$16? + 10% (19:00 – 21:00)
HK$14? + 10% (21:00 後)

雪條-朱古力味雪條好好味

服務員比我感覺好好, 年青人有禮貌, 而貌似老闆的大伯也親力親為一同工作。
地方不算大, 但一定會再光顧

2013-03-03
10 分鐘 (堂食)
2013-02-24 1343 瀏覽
好耐無食放題,前排上網查,見到呢間同大滿喜的comment都唔錯.最後呢間平d,又可以食兩個鐘,所以就book左呢度試.呢度order同平時的有d唔同,係一d空白的order紙,自己寫要d咩,幾多件.飲品有罐裝汽水,橙汁,七喜...一黎當然就要叫刺身啦,有三文魚,吞拿魚,劍魚,針魚,墨魚,八爪魚,喜靈魚,鮑魚,馬刀貝,甜蝦...都算多選擇.三交魚正常,ok.甜蝦都好味,吞拿魚唔得,質感好lum,好似唔新鮮咁.無試其他,主攻三文魚同甜蝦.軍艦壽司同手卷都ok,紫菜脆卜卜架.唔錯..花之戀,一pat野咁,普通.d串燒都ok,特別係雞軟骨同雞腎.墨魚咀就又細粒又唔好細.感覺奇怪.仲有燒菠蘿同粟米.粟米以為係原條,點知係開半燒,菠蘿個樣以為係罐頭菠蘿,但都好甜,唔知係咪浸左糖水呢...?另一推介,天婦羅,有得揀,蝦,南瓜,蕃薯,香蕉,茄子,三文魚.d天婦羅唔錯的,粉唔厚,特別鍾意蕃薯同香蕉.南瓜唔夠甜,蝦大隻d仲正.鐵板牛柳粒都ok,不過有d有少少肥.甜品有得揀牛奶樂雪條同牛奶公司的芝麻雪糕.好食.

軍艦壽司同手卷都ok,紫菜脆卜卜架.唔錯.
.花之戀,一pat野咁,普通.

鐵板牛柳粒都ok,不過有d有少少肥.

甜品有得揀牛奶樂雪條同牛奶公司的芝麻雪糕.好食.
題外話/補充資料: 因為7點前入座,所以平d.整體其實ok,有少少漏單,order黎得有d慢.餐廳坐滿人後,座位有點迫.試過就好了,應該唔會再食...
2013-02-24
  • 甜蝦