2016-03-18 1050 瀏覽
好耐冇食過放題,今次朋友介紹呢間組長日式放題,於是就同幾個friends一齊去試下。旺角嘅呢間組長地方比較淺窄,座位不多,在繁忙時間walk-in未必有位,最好預先訂位以日式放題來說,野食選擇只能說是不過不失,刺身和壽司的類別也只有各有十來款刺身和壽司尚算新鮮,三文魚跟帶子頗鮮甜,壽司方面炸蠔壽尸一口值得一試炸物方面天婦羅炸粉稍為不夠炸雞軟骨味道出色價錢方面亦算合理,但有漏單的情況出現,且上菜的時間稍慢,可以做得更好

以日式放題來說,野食選擇只能說是不過不失,刺身壽司的類別也只有各有十來款

刺身壽司尚算新鮮,三文魚跟帶子頗鮮甜,壽司方面炸蠔壽尸一口值得一試

炸物方面天婦羅炸粉稍為不夠

炸雞軟骨味道出色

2016-02-29 1185 瀏覽
今日係我同男朋友嘅相愛1周年紀念日...本來我好想食其他..但男朋友堅持要食放題..就黎左組長食...第1次食..環境都幾好..暗暗地都幾有feel...裝修普通...三文魚算新鮮而且都幾厚...更加冇雪味... 師傅好好心機咁整得好靚😍希靈魚好爽..👍🏻壽司方面都幾好食 特愛呢度嘅火灸壽司..即叫即整..暖烘烘嘅😘 壽司飯好好食...而且唔會好大舊飯👍🏻串燒好香...而且上枱仲超熱...難怪要等咁耐...但係真係好好食 最後我知男朋友點解死都要上呢度食... 就係為左呢朵花...😅😅😅唔怪得知...佢上到去...就知自己坐邊...多謝你嘅安排...好浪漫...呢間嘅人都好好...夜晚咁忙..我地臨走都特登祝我地白頭到老...😚😚😚

三文魚算新鮮而且都幾厚...更加冇雪味...
刺身
師傅好好心機咁整得好靚😍希靈魚好爽..👍🏻

火炙壽司
壽司飯好好食...而且唔會好大舊飯👍🏻

2016-02-26
紀念日
  • 火灸壽司
2016-02-03 1348 瀏覽
這天大約只得三四度天氣,但一早訂了座,還是毅然來了吃這放題。 三文魚不太厚,不算肥美,但至少沒雪氣;帆立貝小如瑤柱,一絲絲而乾。燒物比名店更美味,一熱遮三醜,但這兒熱得來亦非常美味,羊肉串濃烈羶香、雞軟骨小顆而充滿七味粉、燒菠蘿亦熱燙而多汁。 豬軟骨拉麵,意料之外,以為只會求其盛碗麵,放兩件乾又柴皮般的豬肉。怎想到比味千更軟的豬軟骨!外面的肉鬆軟,中間骨頭甚至是化境,而且帶點豉油味;而湯底雖然不太濃,但非常熱燙,在寒冬裏送暖。年輕男女店員謙虛有禮,服務態度良好。
這天大約只得三四度天氣,但一早訂了座,還是毅然來了吃這放題

三文魚不太厚,不算肥美,但至少沒雪氣
;帆立貝小如瑤柱,一絲絲而乾。

、雞軟骨小顆而充滿七味粉、
燒菠蘿亦熱燙而多汁。

,中間骨頭甚至是化境

年輕男女店員謙虛有禮,服務態度良好。
團年飯
2016-01-24 1171 瀏覽
同女朋友行完信和....肚餓就係附近搵野食..見到呢間就上去試下...上到去已經full 哂..要係口等...等左15分鐘終於有得食...因為已經太肚餓...所以叫左好多刺食.....佢地亦到冇漏單...👍食完刺食就食壽司..仲有果蟹籽軍艦超正!!串燒有好多款式...而且即叫即整...熱辣辣..特別係個燒菠蘿..好甜又夠熱..正呢度嘅服務態度好好...見我地唔知點落單會行過黎細心咁解釋俾我地知...最緊要係佢地氹得女朋友好開心...女朋友都話下次要再黎食...

食完刺食就食壽司..仲有果蟹籽軍艦超正!!

女朋友都話下次要再黎食...
2016-01-23
10 分鐘 (堂食)
  • 剌身
  • 軍艦
2015-11-24 1842 瀏覽
因為好耐無食過放題....於是上open rice塭食店...見到呢間組長服務好好..所以就打電話book左兩位星期五食...以為會無位...點知打電話去又有位...所以就無轉地點...上到...好快就安排到我地坐低...環境唔錯...都幾闊落...唔係好逼....員工手腳好快....落單後十分鐘內上到食物....好有禮貌...Good👍黎食放題....梗係要食刺身la...所以第一round叫左一堆刺身先....大路款式都齊晒...仲要數量足...唔使order n次先得少少...又夠新鮮...Good 👍我地2個食左2盤刺身...就叫左d熟食...試左幾款...其中串燒最好食...即叫即整...特別推介...燒蕃薯同菠蘿🍍夠香...😋😋最後...服務真心1流...👍👍👍👍第1次食放題...係開心食到尾👏👏👏而且唔貴...2個人加埋1⋯都係$348不過我地太肚餓...所以冇相機食先...😅😅😅

我地2個食左2盤刺身...就叫左d熟食...
試左幾款...其中串燒最好食...即叫即整...
特別推介...燒蕃薯同菠蘿🍍夠香...😋😋
不過我地太肚餓...所以冇相機食先...😅😅😅
2015-11-20
紀念日
2015-10-29 1800 瀏覽
係op見到呢間d好評都幾多⋯就上去試下⋯門口都幾寬敞⋯鋪面有d暗⋯裝修都okay⋯雖然唔係好豪華⋯但係都幾有feel🇯🇵開始叫野食⋯要手寫⋯抄數字⋯😅😅我地叫嘅刺身⋯真係叫幾多黎幾多⋯又幾抵讚⋯👍🏻而且好新鮮⋯💗壽司都過得去⋯火炙壽司好好食⋯火灸三文魚入口即溶⋯熱熱地⋯好好食⋯果然冇介紹錯😍😍😍師傅仲會將d壽司整到靚靚咁⋯❤️❤️係第度未試過😂😂食左轉生野就食熟食⋯燒汁牛舌⋯好好食⋯厚切得黎⋯仲要好香⋯好入味💕💕燒物要等超耐⋯但係值得等⋯即叫即燒⋯燒得好香⋯好好味⋯😋😋😋服務方面⋯都好好⋯見我地冇乜野食⋯會問下我地d野黎齊未⋯我地話未⋯會幫我地睇有冇漏單⋯好貼心💞💞總括黎講⋯呢間放題算唔錯⋯價錢便得黎⋯又有服務⋯野食又有質素⋯👍🏻👍🏻👍🏻唔會漏單⋯但係燒物⋯要預左等耐d

係op見到呢間d好評都幾多⋯就上去試下⋯

師傅嘅佳作💖
  • 火灸三文魚
  • 燒汁牛舌
2015-10-26 1491 瀏覽
突然想食放題又聽過組長呢個名,就盲沖沖嚟左食,大約5:50就到左,店員都請我地坐住先,不過6:00先正式開始環境不錯,6:00入座吾多人食坐得都舒服👍👍👍三文魚厚度切得岩岩好,食落好鮮甜,個肚頌有位一定會再order螺片出奇地好爽口,有水準👍👍👍😖但帶子真係吾好食,明明係生既但食落去個口感好似食緊煮熟既甘立魚就可能切得太厚,食食下咬吾開燒菠蘿不同甘叫,因為真係燒得岩岩好,又甜又多汁💖第一次食香蕉天婦羅,出奇地好食,外脆內軟甘好q,中意香蕉既人吾好錯過!但個蕃薯天婦羅真係麻麻,咬落去好硬即刻吐番出嚟冇食超甜燒蕃薯仔極力推介,逢親見到都好想食,好甜得嚟又吾會燒焦 串燒都不錯但第2round既雞肉串有d好硬硬地💧,雞軟骨同腎都燒到個面脆脆地,推介👍 豬軟骨烏冬,加左 蒜蓉落去個湯好香好正,但烏冬煮得太耐食落去好散整體嚟講,以148加1既價錢還可以接受,再貴小小未必會食。D壽司既飯好痴,食左一半就吾想食。食物選擇較少。但欣賞佢寫編號數量落單,方便好多。

環境不錯,6:00入座吾多人食坐得都舒服

螺片出奇地好爽口,有水準👍👍👍

立魚就可能切得太厚,食食下咬吾開

燒菠蘿不同甘叫,因為真係燒得岩岩好,又甜又多汁💖

但個蕃薯天婦羅真係麻麻,咬落去好硬即刻吐番出嚟冇食

超甜燒蕃薯仔極力推介,逢親見到都好想食,好甜得嚟又吾會燒焦

串燒都不錯
但第2round既雞肉串有d好硬硬地💧,
雞軟骨同腎都燒到個面脆脆地,推介👍

• 超甜蕃薯仔
  • 天婦羅
2015-09-16 2020 瀏覽
今日行過兆萬⋯有N間放題⋯我接左1張傳單⋯就俾1大堆人圍住⋯我相信好多人有呢個經驗😫😫😫真係想死⋯係手上成本書嘅傳單裡面⋯我地簡左組長....因為夠便😂😂😂仲有個靚女帶我地上去⋯🙈🙈上到去係門口等左陣就入得⋯坐低後⋯唔見平時嘅落單紙⋯要自己寫⋯成晚就係度罰抄數字⋯😅😅😅😅有野食lu⋯三文魚好大塊⋯好新鮮⋯😋😋😋仲要叫幾多黎幾多⋯👍甜蝦好甜⋯😍呢度師傅好有心機⋯d壽司刺身整得好靚⋯有玫瑰花⋯同minions⋯😍😍😍火灸三文魚⋯推推推⋯入口即溶⋯正吖⋯😍😍呢度仲有d聽都未聽過嘅⋯我地就叫左1舊左口魚試⋯又幾好食⋯😅😅串燒都好正⋯即叫即整⋯蕃薯仔同菠蘿正吖⋯呢度d菠蘿甜得黎⋯又熱熱地⋯好得意⋯香蕉天婦羅⋯超好食⋯外脆肉軟⋯仲要1夾起已經聞到超大嘅香蕉味😚😚😚😚服務方面⋯呢度d人好有禮貌⋯收單都會講多謝⋯而出野食個陣...會叫小心睇住⋯同埋話俾我地聽呢碟係咩⋯👍👍👍👍有吉碟又會即刻收⋯比出面嘅放題唔同⋯服務好貼心⋯總括而言⋯呢度雖然冇羊架⋯但係誠意搭夠返⋯服務一流⋯d師傅又有心機去整⋯計埋加1都係163⋯抵吖...果然冇簡錯...值得長期幫襯⋯😚😚
係手上成本書嘅傳單裡面⋯我地簡左組長....
因為夠便😂😂😂仲有個靚女帶我地上去⋯🙈🙈

三文魚壽司
2015-09-15
5 分鐘 (堂食)
三文魚壽司
  • 火灸三文魚
  • 香蕉天婦羅
2015-08-27 2327 瀏覽
係Open rice 見到好多食評⋯一直都想試下⋯今次借生日⋯終於可以上去試⋯我地打電話預約左8點⋯結果要845先可以坐低⋯等超耐⋯not gd⋯但係d服務員好好⋯知我地係出面好熱...叫我地攞住汽水..同雪糕解下熱先⋯so sweet我地叫左刺身⋯三文魚好新鮮⋯又厚切⋯仲要冇走數⋯要幾多黎幾多⋯👍👍👍火灸三文魚好好食⋯入口即溶⋯😋😋😋😋因為我其中2個fd唔係咁好生野⋯所以我地叫左2轉生野就轉攻熟食⋯燒汁牛舌夠正⋯食落口唔似其他放題咁難食⋯呢間夠香又好食⋯推薦燒物仲正⋯真心即叫即整⋯上枱係熱嫁⋯唔係暖⋯燒3文魚頭仲可以食到⋯個d岩岩好嘅三文魚油⋯(怕肥就要小心⋯但係我就抵受唔到呢種誘惑😍😍😍😍)一流一流⋯不過真係又要等⋯其中有位著黑衫嘅男人⋯見我地枱面冇野食⋯就即刻幫我地睇下廚房有冇單⋯超take care d客⋯結果吹2次單先上到⋯😅😅😅到最後⋯師傅知我地生日⋯特登整個壽司蛋糕俾我地⋯真係好靚⋯結果我地後尾個半個鐘都係係咁影影影⋯😂😂😂😂總括而言⋯係旺角雖然有好多便嘅放題⋯但係以我⋯下次都會上返呢間食⋯因為又便⋯對於少食生野嘅我地⋯可以食熟食黎返本⋯😂😂呢間相對熟食多d⋯而且服務態度

火灸三文魚好好食⋯入口即溶⋯😋😋😋😋

燒汁牛舌夠正⋯食落口唔似其他放題咁難食⋯
呢間夠香又好食⋯推薦

而且服務態度好好⋯會用心留意每個客...讚讚讚..!

不過希望下次唔使等la⋯同埋餐廳較暗⋯
好難影張靚相⋯如果光d就好la⋯姊妹們如果想同fd係個到影相⋯要開定電筒照先得😎😎😎
2015-08-26
20 分鐘 (堂食)
生日
2015-07-25 3053 瀏覽
今日行過旺角⋯見到就上去試下⋯1上到去⋯感覺成間黑店咁😨😨😨(其實係間鋪d燈好暗😂😂)⋯見我地係出面等...會叫我地攞汽水飲住等😅😅等左陣⋯坐低咁就開始叫野食...盤刺身冇冰底...但係D三文魚切得超大舊..而且好新鮮...甜蝦同鮑片1流...好好食😋😋加上叫幾多黎幾多⋯唔會俾少👍👍跟住壽司都好食...特別係火炙三文魚...入囗即溶😘😘😘而且師傅仲好有心機...整左個三眼仔花之戀俾我地😍😍食完生野就叫左串燒同鐵板野食⋯牛柳粒必叫...1D都唔韌...好正👍👍👍而串燒就即叫即整...超好見到燒菠蘿同香蕉天婦羅...咁新鮮嘅👀...就叫左2件試下⋯好好食⋯minions應該要黎試下🍌🍌🍌超香香蕉味⋯而且香得黎⋯唔會太甜菠蘿都係1流⋯我地3個叫左10幾件黎食🍍🍍🍍總括而言...值得再黎⋯加上d服務員好有親切感⋯會黎同我地吹水...😅😅😅不過可能我地8點呢段係繁忙時間掛⋯要等半個鐘先有位⋯服務員就同我地講下次6點黎食⋯冇咁多人喎⋯得閒會再上去食😘😘😘😘

今日行過旺角⋯見到就上去試下⋯

金菇肥牛卷
燒雞翼
必食牛柳粒
三👀仔花之戀😘😘😘😘😘
25 分鐘 (堂食)
燒雞翼
必食牛柳粒
  • 香蕉天婦羅
  • 火炙三文魚
2015-07-06 3042 瀏覽
網上見食評唔錯,一直都想試下今日終於有機會試,結果有少少失望 一坐底就即刻畫野食,原來係冇平時見開的紙,要自己食食物no. x件數。都好嘅,環保少少。但我自己寫錯no. 對刺身失望,首先已經唔算多款。三文魚唔夠新鮮,甜蝦未完全解凍,得鮑片唔錯。三文魚火灸壽司幾好 入口即溶,第二輪都叫多幾舊,全部都唔錯炸物方面,蝦天婦羅唔掂,炸粉唔好食一口雞粒、炸魷魚鬚冇特別。熟食:燒雞翼冇特別、燒魚略嫌腥、 牛柳粒過鹹、炒雜菜/菇味淡。 燒粟米唔夠甜。燒蝦還可以。羊肉串/雞軟骨串還好。一口蕃薯同菠蘿算好食甜品:雀巢雪糕杯。飲品:款式較少總結:應該冇下次,食物款式少,味道一般,符合價錢,一分錢一分貨。 可讚之處:職員服務態度幾好!
網上見食評唔錯,一直都想試下
今日終於有機會試,結果有少少失望

三文魚火灸壽司幾好
入口即溶,第二輪都叫多幾舊,全部都唔錯

炸物方面,蝦天婦羅唔掂,炸粉唔好食
一口雞粒、炸魷魚鬚冇特別。

燒蝦還可以。羊肉串/雞軟骨串還好。一口蕃薯同菠蘿算好食

甜品:雀巢雪糕杯。
飲品:款式較少

刺身,火灸壽司,沙律
火灸壽司(好食),炸三文魚(唔好食)
火灸壽司(好食),炸三文魚(唔好食)
2015-05-26 2711 瀏覽
食這間放題前見到網上有唔少好評,所以就打算試下,試過其實有D失望,呢度D刺身唔算好新鮮,可能係叫左D冇試過既魚啦,味道好怪,不過大路既款式例如三文魚啊、甜蝦啊都冇咩問題,而且都切得好厚,串燒同小炒既款式都幾多,呢個價錢整體來講都算唔錯既,可能下次唔好點果D奇怪既魚會比較好D。

呢度D刺身唔算好新鮮,可能係叫左D冇試過既魚啦,味道好怪,
2015-05-20 2456 瀏覽
考完試既一日, 去到旺角想搵間抵食既放題去慶祝, 搵搵下就去左呢一間樓上放題舖去到為左食多啲野去左主打刺身三文魚切得好大塊, 質素不過不失, 同平時去唔同放題舖點既三文魚味道相差不大之後點左唔同既壽司試, 有好耐都冇食過既花之戀,仲有啲炙燒既壽司花之戀既感覺好唔同, 唔知係米用唔同既三文魚啦, 食落去啲三文魚有啲"鞋口"而炙燒既壽司要推介既尤其係炙燒三文魚, 舊魚入口即溶, 成舊壽司食落都好香口, 結果搞到我地點左好多飯食然後我地試左個炸蝦天婦羅, 上枱既時候仲係熱辣辣既, 而啲蝦又冇搞到硬晒, 依然keep住有啲肉汁鎖住喺裡面, 唔錯~而燒菠蘿呢一樣甘新鮮既野食都令我大開眼界熱辣辣甘食而佢又冇因為燒而搞到冇晒啲汁,啖啖都係菠蘿汁再加上燒既香真係人間極品唯一要批評既野係飲品既種類較為少燈光亦過暗,令人有眼訓既感覺總括黎講,食物既質素以價錢計算係中上既我地平日去食都係148加一呢個價錢比啲有閒錢想去想食好啲既人係一個唔錯既選擇
去到為左食多啲野去左主打刺身

而燒菠蘿呢一樣甘新鮮既野食都令我大開眼界
唯一要批評既野係飲品既種類較為少
燈光亦過暗,令人有眼訓既感覺
總括黎講,食物既質素以價錢計算係中上既
我地平日去食都係148加一
呢個價錢比啲有閒錢想去想食好啲既人係一個唔錯既選擇
2015-05-06
  • 燒菠蘿
  • 炙燒類壽司
2015-05-13 2078 瀏覽
服務殷勤組長放題的位置有點兒不方便, 位於旺角地鐵站及油麻地地鐵站中間, 而且是樓上舖。我們一行十多人即使預約了位置, 都等了良久。 不過服務員殷勤, 做事爽手, 上菜又快。點了六十多塊三文魚, 三文魚的味道不特出, 不過肉質不差, 新鮮的三文魚總是不差。香煎雞翼香口, 用上了特製調味, 更添風味。
服務殷勤
香煎雞翼香口, 用上了特製調味, 更添風味。
2015-05-08
2015-05-02 1983 瀏覽
今天與朋友聚會,去了吃組長日式放題。除了必叫的刺身,壽司和天婦羅外,我們也叫了一些串燒小食。在刺身方面,這裡的刺身厚而大,讓人吃得很痛快。而且質素也不錯,不會有腥味。在壽司方面,我們叫了火炙三文魚。把三文魚炙過後,油份從中逼出,讓那油脂的香味停留在口腔,入口即融,非常美味。在串燒方面,我們叫了鹽燒雞腎和雞肉串。這裡的串燒味道不錯,但略嫌烤得過久,有點"老"。在炸品方面,我們叫了天婦羅。這裡的南瓜和蕃薯天婦羅特別美味,外脆內軟,炸得剛剛好。在甜品方面,這裡有雪糕及雪條任食,讓我們吃個夠。
今天與朋友聚會,去了吃組長日式放題。除了必叫的刺身壽司和天婦羅外,我們也叫了一些串燒小食。

甜品方面,這裡有雪糕及雪條任食,讓我們吃個夠。

2015-04-22
  • 火炙三文魚壽司