2021-06-12 192 瀏覽
太子間加藤屋隔離開左呢間米線哥,因為加藤屋門口有個poster,所以就去試呢間新餐廳!佢好似某大米線連鎖店一樣可以點唔同既餸,可以加辣,亦都有幾款已經配搭好既米線。轉薯粉都唔洗加錢。我叫左個辣豬頸肉($13,好似係最貴既)一個餸,然後清湯。個豬頸肉都幾香口幾辣架,切到細細舊,都幾爽口,但我覺得厚切大舊d會更開心。米線份量不少,而且有芽菜,黑木耳,腐竹皮,韮菜。如果你有咩配菜唔食,記得叫職員走左佢啦!當時餐廳新開,有飲品優惠,只需加$1就可以有一杯熱/凍飲。所以我就叫左凍檸檬茶,為自己係炎熱既天氣下降溫。

2021-06-11 179 瀏覽
今日想清清地食碗麵😜就叫左碗自選清湯麵叫左雞肉一個餸 d雞肉好滑同都幾大舊而本身碗麵就有包雲耳 韮菜 芽菜同腐皮都幾扺食 仲叫左小米 岩哂女仔既粉量呀😍而且清湯得黎有味 唔會食完口乾🤣另外仲有碗都十分出色
今日想清清地食碗麵😜
就叫左碗自選清湯麵
叫左雞肉一個餸 d雞肉好滑同都幾大舊
而本身碗麵就有包雲耳 韮菜 芽菜同腐皮
都幾扺食 仲叫左小米 岩哂女仔既粉量呀😍
而且清湯得黎有味 唔會食完口乾🤣

另外仲有碗都十分出色
2021-06-09 612 瀏覽
.做完Facial 行過附近見到有間新米線舖頭 就一於行入去試下啦☺️.嘩 都幾多人架 岩岩最後一張枱有得坐如果唔係就要等位啦😅.就咁一個米線底就$26逐個餸逐個餸加錢既 大概一個餸6-13蚊度☺️.我一時揀唔到咩餸 又想試多啲所以就叫左一個叫「大嚿」既米線佢有好多餸既😀有成15款架!你望下個碗就個有幾豐富啦😋.新開張有優惠!加1蚊就有野飲 超正!如果無優惠果時熱飲要加$8而家1蚊就搞掂🤨.食完真係好飽啊!我叫既湯底係酸辣 微微辣 因為本新唔係好食得辣呢個辣就岩岩好 吊吊味 又食到佢仲有好多款湯底同辣度揀架!所以任君選擇🙃.🥢米線哥 (太子)📍太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K號舖
做完Facial 行過附近
見到有間新米線舖頭 就一於行入去試下啦☺️
嘩 都幾多人架 岩岩最後一張枱有得坐
如果唔係就要等位啦😅
就咁一個米線底就$26
逐個餸逐個餸加錢既 大概一個餸6-13蚊度☺️
我一時揀唔到咩餸 又想試多啲
所以就叫左一個叫「大嚿」既米線
佢有好多餸既😀有成15款架!
你望下個碗就個有幾豐富啦😋
新開張有優惠!
加1蚊就有野飲 超正!
如果無優惠果時熱飲要加$8
而家1蚊就搞掂🤨
食完真係好飽啊!
我叫既湯底係酸辣 微微辣
因為本新唔係好食得辣
呢個辣就岩岩好 吊吊味 又食到
佢仲有好多款湯底同辣度揀架!
所以任君選擇🙃
🥢米線哥 (太子)
📍太子花園街232-242號黃禮賢大廈地下K號舖
下午茶
2021-05-29 207 瀏覽
......巴蜀酸辣湯底*♥♥♥♥♥酸辣雲耳米線...酸香微辣的湯底,小小辣剛好不會太嗆。😁而雲耳分量也不小,另有小量配菜。....香辣炸雞*♥♥♥♥♥剛新鮮炸好的炸雞,鮮炸嫩滑雞肉配上滿滿辣粉。😘😘正。👍👍👍

......
巴蜀酸辣湯底*♥♥♥♥♥
酸辣雲耳米線...酸香微辣的湯底,
小小辣剛好不會太嗆。😁
而雲耳分量也不小,另有小量配菜。
香辣炸雞*♥♥♥♥♥
剛新鮮炸好的炸雞
鮮炸嫩滑雞肉配上滿滿辣粉。😘😘
正。👍👍👍

2021-05-28 156 瀏覽
相信近排大家都好鍾意食米線㗎喇😍😍😍自從社交平台開咗個米線關注組之後,日日都想食!為咗試多啲新口味唔好食嚟食去都係果幾間🌹特登去咗太子呢一間米線舖!仲要係黃店,一定要支持👅養生麻油蟲草雞米線($52)首先要讚份量都算幾大份👍絕對可以食飽飽🙌🏻其次就係賣相都真係好靚😻湯底嘅話係麻油雞湯味 帶少少甜甜地嘅紅棗味 如果鍾意食麻油唔可以錯過😻我自己就覺得雞老咗少少😿不過整體都幾好食!👅新疆大嚿米線($57)米線真係好大舊!😍好似過橋米線咁乜配料都有😏😏啱晒貪心嘅你我諗兩個人食都得😯另外,呢個口味完全係出乎意料之外咁好食😍有少少孜然嘅味道,重點係怕辣嘅朋友都食得!食完仲不斷想飲佢個湯添😏👍呢個價錢真係超值😉
相信近排大家都好鍾意食米線㗎喇😍😍😍
自從社交平台開咗個米線關注組之後,日日都想食!
為咗試多啲新口味唔好食嚟食去都係果幾間🌹
特登去咗太子呢一間米線舖!
仲要係黃店,一定要支持

👅養生麻油蟲草雞米線($52)

首先要讚份量都算幾大份👍
絕對可以食飽飽🙌🏻
其次就係賣相都真係好靚😻
湯底嘅話係麻油雞湯味
帶少少甜甜地嘅紅棗味
如果鍾意食麻油唔可以錯過😻
我自己就覺得雞老咗少少😿
不過整體都幾好食!

👅新疆大嚿米線($57)

米線真係好大舊!😍
好似過橋米線咁乜配料都有😏😏
啱晒貪心嘅你
我諗兩個人食都得😯
另外,呢個口味完全係出乎意料之外咁好食😍
有少少孜然嘅味道,重點係怕辣嘅朋友都食得!
食完仲不斷想飲佢個湯添😏👍
呢個價錢真係超值😉

2021-05-23 125 瀏覽
見到新開,環境幾好,就諗住試下。服務都唔差!但估唔到佢推介嘅皇牌藥膳麻油雞米線,啲雞肉好難食,有膻味!好唔新鮮,唔知用咩雞? !所以今次係第一次,亦都係最後一次!
米線鋪終於有黃店可以揀啦😍選擇困難症推介💛大嚿 $56有齊12款配菜呀😍豬肉、牛肉、雞肉、豬膶、微辣肉燥、魚旦、牛丸、魚片頭、芝士腸、火腿、豆卜、蘿蔔、 生菜、自家制風味泡菜及雲耳.清湯湯底有驚喜,似豬骨湯又有少少雞湯感覺,係好飲的,米線簡直要比like,煮得勁彈牙。而12款餸無咩令我印象深刻,但整體質素唔差。唯一要講係太大碗,細食人士可以叫少米線,加1蚊就有凍熱飲,學生仲要減3蚊。成日擔心加滕屋無錢賺🤭
米線鋪終於有黃店可以揀啦😍
選擇困難症推介💛
大嚿 $56
有齊12款配菜呀😍

成日擔心加滕屋無錢賺🤭
2021-05-19 87 瀏覽
本人好鐘意食米線嘅依家喺太子就多一個選擇啦💕燈光光猛,座位唔算迫落單姐姐都好有禮貌落完單會重覆一次比你聽唔洗擔心試菜先知有冇落錯單一於叫返我至愛墨丸炸醬清湯小米依家新開張+$1就有凍飲添🥳原來米線哥2020年11月新開張依個優惠到依家都仲有😝實在喺良心小店呀👍🏻小食方面有雞翼尖冇雞翼☹️唔知遲下會唔會出雞翼呢好啦!已經諗好下次去要食麻油雞米線😋米線哥同加藤屋喺同一個老闆㗎加藤屋仲開埋喺隔離舖
本人好鐘意食米線嘅
依家喺太子就多一個選擇啦💕
燈光光猛,座位唔算迫
落單姐姐都好有禮貌
好啦!已經諗好下次去要食麻油雞米線😋

米線哥同加藤屋喺同一個老闆㗎
加藤屋仲開埋喺隔離舖
2021-05-18 137 瀏覽
平時食米線一般都係清湯,麻辣,酸辣湯底。見到新開嘅米線哥有水煮肥牛米線,鍾意食辣嘅我即刻去幫襯!水煮湯底米線只有肥牛同腩肉兩款揀,而且不設另加餸。水煮湯全碗都紅色睇落好似好辣,但唔似平時食水煮魚咁一層紅油,所以都唔會太油膩。再加上面頭好多生蒜蓉,賣相非常吸引!食落水煮味好香同肥牛好夾,中辣對我嚟講啱啱好。配菜有芽菜同秀珍菇,吸收咗水煮湯嘅香辣味!藥膳麻油雞米線啱晒唔食辣嘅人。雞髀肉嫩滑,雞湯有麻油香。配菜有蟲草花,紅棗,桂圓,杞子,芽菜同雲耳。酸辣湯底可以自選餸,揀咗肥牛豆卜貢丸。湯底比較清淡,揀咗小辣,食落係微酸微辣。新張期間有$1飲品優惠,飲凍檸茶都只係加$1

水煮肥牛米線

藥膳麻油雞米線

酸辣米線  肥牛豆卜貢丸

新張期間有$1飲品優惠,飲凍檸茶都只係加$1
水煮肥牛米線
藥膳麻油雞米線
2021-05-02 179 瀏覽
上星期上完堂,到了花園街午餐,選了米線哥,餐廳的米線款式很多,有辣有唔辣!最後我點了藥膳麻油雞米線,非常大碗足料,一上枱已聞到陣陣麻油香氣,餸菜有蟲草花、紅棗、杞子、雲耳、圓肉、金菇、芫茜及雞件!湯底香濃美味,米線軟硬度剛剛好,嫩滑好味,湯底非常暖胃滋補!食完感覺好滿足!湯底同食材十分夾,雞件份量多而且嫩滑,金菇及蟲草花有咬口,整體很不錯!座位之間有膠板相隔,服務員態度良好,座位也舒適,午市也不少食客,期待下次再試其他款式!

午餐
  • 藥膳麻油雞米線
2021-05-01 128 瀏覽
#米線哥 有開張優惠$1有飲品,$35就有一餐食正呀米線好大碗,有好多女仔一碗米線兩個人食,再加少少小食就夠。單餸叫了牛丸,$7有5粒,抵食。有不同湯底,叫了這個酸辣非常開胃,又有腐皮芽菜等配料,整體感覺很豐富,而且環境很乾淨坐得舒服。
#米線哥 有開張優惠$1有飲品,$35就有一餐食正呀
米線好大碗,有好多女仔一碗米線兩個人食,再加少少小食就夠。
單餸叫了牛丸,$7有5粒,抵食。
2021-04-21 151 瀏覽
-🦄米線哥 @mixiangor-清湯米線 走米 Hkd26-1生菜/白蘿蔔/雲耳 各+Hkd6飲品 熱檸水 +Hkd1Rating🌕🌕🌕🌑🌑-香港人🇭🇰真係好鍾意食米線架係咪先😈不過我話你知而家潮流興食米線走米線呀😆哈哈講笑🙈店員落單個陣都追問咗我好幾次😌咩喎咁餐牌可以簡走米呀嘛😆唔想食碳水唯有咁做叫米線走米可以減1蚊 而餸菜就額外逐樣收費嘅☺️湯底我簡咗清湯 鹹度剛剛好 清得嚟又帶點點鹹味🥰本身就配有少量芽菜 腐皮 韮菜 都係食米線常見配料我另外追加咗生菜 雲耳同埋白蘿蔔 三樣餸菜🥬生菜都係得3-4條 份量比較少 不過夠新鮮爽甜😉白蘿蔔好清甜 味道唔錯 不過可以再煮淋啲會好咬啲雲耳爽口 都係正常雲耳嘅味道 無咩特別😗😗另外跟餐加1蚊就會有嘢飲 本身諗住唔叫嘢飲架🤣不過見佢都係加1蚊咁就算啦 叫咗杯熱檸水🍋其實好似好少米線餐廳可以簡走米 最多得少米🙈所以好開心 @mixiangor 有走米線嘅選擇🤣好啱我呢啲只係想食餸 而唔想食碳水嘅麻煩人☺️另外想提吓 @mixiangor 啲侍應姐姐好Nice☺️態度友善 係咁叫我將啲重嘢擺去第二度🤣唔好一路攬住袋嘢一路食咁辛苦🤣HaHa搞笑😆-
🦄米線哥 @mixiangor

另外想提吓 @mixiangor 啲侍應姐姐好Nice☺️
態度友善 係咁叫我將啲重嘢擺去第二度🤣
唔好一路攬住袋嘢一路食咁辛苦🤣HaHa搞笑😆
2021-04-21
食米線除左有三哥之外有多個選擇呀,就係後起之秀「米線哥」。🌖D1 蜀地川風水煮肥牛片米線(中辣) $55好彩係order 之前發現好大碗,咁就叫左一份黎share,中辣真係好辣,所以我夾去碗仔度食同倒好少湯,想share 黎食但一個愛辣一個唔太掂得辣嘅可以用呢個方法👍🏻。水煮湯底以外仲加左好多辣椒同大量蒜蓉,愛蒜🧄一族必點!牛肉份量都唔算少,對得住個價錢。🌕香辣炸雞 跟餐價$20一碟總共有五件,每件表面灑滿孜然粉,一上枱就聞到陣陣香氣,重口味人士必叫!外皮香脆唔油膩,內裏嫩滑又Juicy。成為米線哥小食Top 3之首,實至名歸。🌗辣肉燥 $20怕水煮米線太辣,所以特登叫多個辣肉醬,有乜事都可以來肉燥撈米線😛。新張期間惠顧米線一碗,只需加一蚊即可享冷/熱飲品(凍檸茶有成四片檸檬,好有誠意,絕對唔係Hea你)。之前去深水埗加滕屋食飯見有米線哥coupon 送;今日黎到太子米線哥,發現佢係正加滕屋隔離,仲要poster 都貼埋去加滕屋度,我好懷疑佢地係咪同一個老闆🤔🤔🤔,anyway黃圈繼續壯大下去一定係好事💪🏻💪🏻💪🏻。
食米線除左有三哥之外有多個選擇呀,就係後起之秀「米線哥」。
蜀地川風水煮肥牛片米線(中辣)

🌖D1 蜀地川風水煮肥牛片米線(中辣) $55

香辣炸雞
🌕香辣炸雞 跟餐價$20

🌗辣肉燥 $20

2021-04-06
香辣炸雞
2021-04-20 96 瀏覽
今天到太子花墟買花,未入去前在隔離的花園街搵吓有咩食。搵到了這家米線哥!食慣了連鎖品牌的米線,偶然一試新店。這裏主打水煮湯底米線和麻油雞湯米線。水煮湯米線選了肥牛, size好大碗,上枱一刻聞到濃濃的蒜蓉味,還有辣椒香,紅卜卜的一碗,感覺好似好辣。但食入口,我們揀的小辣也不算太難,真的很有水煮風味。我的麻油雞湯米線,湯底很夠熱,湯頭清甜。不得不讚是雞肉份量好多,而且肉厚。還有蟲草花、紅棗等配料,簡單養生之選。麻油香也是加分所在,滿滿一碗,入口都是麻油香!整體來說,這間米線大碗抵食,湯底也是用心之作,值得幫襯。

2021-04-10
下午茶
2021-04-13 130 瀏覽
今晚唔舒服,唸著食清清哋,結果揀左呢間「米線哥」。服務員名牌M01-04幫我哋落單,先生特登幫我嗌咗清湯牛丸金菇薯粉,先生自己揀辣豬頸肉雞肉魚蛋中辣米線,服務員問我哋飲咩,跟手「你都係唔洗飲!」,然後走左去!有無搞錯!完全係求其做左就算!我哋即時呆左!米線送上黎,係全錯!🤬😡🤬變左牛丸金菇辣頸肉清湯米線!同埋雞肉蛋中辣薯粉!食嘢期間,嗰位服務員拖地,拖埋我哋腳下!做事求其!熊度奇差!🤬😡😠