2022-06-19
嚟到紅磡搵食,搜索一下見到呢一間人氣嘅日式餐廳,二話不說就試一試佢。舖頭長期都好多人幫襯,都等咗一段時間先至輪到我同朋友入去開餐。🇯🇵入到去餐廳嘅環境都幾雅致,坐得都幾舒適嘅。睇過佢嘅餐單,佢都係有分咗唔同類別嘅食物按住自己嘅需要嚟點,豐儉由人。😛見到好多人都推介佢嘅月見博多地雞團子🐔同埋忌廉蟹肉餅🦀,另外見到個蟹膏蟹肉飯都幾吸引,就點咗呢幾款食物試下。就好似一貫嘅日式餐廳咁樣佢啲嘢食都係非常之精緻,淨係個賣相都最好高分。咁實際試落嘅味道又點呢?食得出啲食材係有質素嘅,個地雞團子都幾Juicy🤤,忌廉蟹肉餅係我比較鍾意嘅一款食物,肉餅外層炸到好鬆脆,咬落去亦都有啖啖嘅蟹肉。至於個蟹膏蟹肉飯🦀🍚就相對普通,撈勻嚟食嘅味道都唔係太濃郁。總括嚟講呢間餐廳都值得一試,嘢食到精緻,整體味道都唔錯。不過價錢方面呢個人就覺得偏貴咗少少,不過當然呢個就係個人嘅主觀意見啦。
月見博多地雞團子、忌廉蟹肉餅、蟹膏蟹肉飯