2024-07-15 686 瀏覽
來自台灣的 築間酸菜魚 登陸銅鑼灣,以各款坊間少見的湯底為主打,致力研發連湯都能喝的酸菜魚。招牌菜 總長酸菜魚 最能夠感受築間的招牌湯底,由柴魚昆布湯、指天椒、青花椒等多種食材熬製而成,麻、酸、辣三味平衡,酸菜酸脆爽口,沒有刺鼻的酸味。此外,餐廳還提供多款獨門湯底,包括清爽酸甜的純愛番茄魚,及以嘉義沙鍋魚作發想打破沙鍋魚等,滿足不同客人的口味需求。Hailing from Taiwan, Jhu Jian Suan Cai Yu is tantalising taste buds with its signature boiled fish with pickled cabbage and chilli, which is made of kombu and bonito broth, chilies and Sichuan peppercorns. The result is an explosion of flavors that perfectly balances the fiery heat, tantalizing sourness, and numbing spicine
總長酸菜魚
Hailing from Taiwan, Jhu Jian Suan Cai Yu is tantalising taste buds with its signature boiled fish with pickled cabbage and chilli, which is made of kombu and bonito broth, chilies and Sichuan peppercorns. The result is an explosion of flavors that perfectly balances the fiery heat, tantalizing sourness, and numbing spiciness.
2024-07-12 279 瀏覽
銅鑼灣最近新開間酸菜魚,身為無骨魚迷嘅我一定要試,約埋友人收工gogogo🔈呢間來自台灣過江龍[築間酸菜魚],聽聞在台都好出名,依加開起香港,唔洗飛都有得食🤤佢哋除咗酸菜魚外仲有唔同口味嘅魚魚,唔鐘意酸味仲可以揀其他 。魚魚分設大、中、小份,一個人獨食可以食到👍🏻總長酸菜魚(小)$148魚盤配料有金菇、酸蘿蔔、木耳、腐皮、泡椒、酸菜…佢哋魚片係用烏鯉魚,魚片食落爽滑,無骨,無乜腥味👍🏻 加埋幼薯粉更加索湯汁🤤味道上,佢係屬於微辣,酸味就唔重,相對口味無咁重,怕辣怕酸人士可以嘗試海派蝦湯魚(小)$178蝦湯係由白蝦頭熬煮成蝦高湯,再配埋多款海鮮,有青口、蝦🦐、白蜆、魷魚…令到湯底十分鮮甜,突顯海鮮濃郁味道。味道上有啲似食緊蝦湯拉麵,蝦味好濃郁。估唔到蝦湯配魚片呢個配搭幾夾,有驚喜🤤高雄甜不辣$28份量多,粒粒新鮮熱辣辣炸起!甜不辣係用魚肉漿油炸而成,佢哋先調味後炸,令魚肉入晒味,唔洗再沾任何醬料 價錢都好抵食😝😝鐵漢小酥肉$35酥肉炸得脆口,再灑上椒麻粉,食完有啲麻麻感覺!辣就唔會好辣 不過酥肉厚返少少 口感會再正啲🤩暴走波奶茶$22奶茶香味夠,再配搭寒天珠,有口感!甜度也可接受(無得控
銅鑼灣最近新開間酸菜魚,身為無骨魚迷嘅我
一定要試,約埋友人收工gogogo🔈

總長酸菜魚(小)$148

海派蝦湯魚(小)$178

高雄甜不辣$28

鐵漢小酥肉$35

暴走波奶茶$22
奶茶香味夠,再配搭寒天珠,有口感!
甜度也可接受(無得控制甜度)

冬瓜檸檬$18
淡淡冬瓜茶再配上檸檬🍋,酸酸甜甜 十分清新
食到中途,好飽好膩嘅時候可以飲啖,立即c服

士多啤梨奶凍$28
奶凍質感偏實,不過都濃奶香味,加埋酸酸甜甜士多啤梨醬,好好味😝
2024-07-11 292 瀏覽
之前去台灣食過唔錯,今日同朋友經過銅鑼灣見到就去咗食。高雄甜不辣甜不辣炸得外表金黃,咬落去非常軟身。浪子鹹酥雞鹹酥雞又係熱辣辣,咬落去唔會好粉,肉質鮮嫩,完全係台灣夜市嘅味道!嘉義砂鍋魚 砂鍋魚爆香左之後,充滿住古早味,除咗大量魚塊,仲有各式各樣嘅配料,例如蘿蔔、娃娃菜、豆腐、炸鵪鶉蛋、薯粉……秘製沙茶醬非常入味,令人食到停唔到口。海派蝦湯魚湯底充滿鮮蝦精華味,魚片嫩滑,海鮮非常足料,有蝦、青口、蜆、八爪魚等等,而且好新鮮,小份都有咁多嘢食,令人驚喜。暴走波奶茶奶茶香濃,入面仲有透明嘅珍珠,非常鍾意珍珠軟熟嘅口感。冬瓜檸檬茶飲品唔會太甜,飲落好fresh又清熱。紅豆仙草甜品正常發揮,最特別係加左透明果汁爆珠,又出奇地夾。酸菜魚味道同台灣分店食嘅好似,而且一個人都能夠食,的確值得推介。
之前去台灣食過唔錯,今日同朋友經過銅鑼灣見到就去咗食。

高雄甜不辣
甜不辣炸得外表金黃,咬落去非常軟身。

浪子鹹酥雞

嘉義砂鍋魚

海派蝦湯魚

暴走波奶茶
奶茶香濃,入面仲有透明嘅珍珠,非常鍾意珍珠軟熟嘅口感。

冬瓜檸檬茶
飲品唔會太甜,飲落好fresh又清熱。

紅豆仙草
甜品正常發揮,最特別係加左透明果汁爆珠,又出奇地夾。

2024-07-08 305 瀏覽
🍽️食物方面:🐟總長酸菜魚(中size)💲228魚👌🏻 整體偏辣 扣分位係用扁幼粉🐤浪子鹹酥雞💲35夠脆 可以再鹹dd🍚嚟到得半碗 好似俾人食過😅ℹ️Openrice收藏餐廳有免費嘢飲有啲台式菜 唔太多食物選擇📷打卡方面:熱血青年漫畫feel🔈環境方面:經理有啲惡 講普通話嘅姐姐幾nice🍚有得訂位 冇乜人食 💬其他資訊:📍 築間酸菜魚銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期2樓202-203號舖💰收+1, 人均💲100
🍽️食物方面:

📍 築間酸菜魚
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期2樓202-203號舖
💰收+1, 人均💲100
2024-07-05 303 瀏覽
唔少香港人每年都會飛去台灣✈️食盡大街小巷台式地道料理同小食🍢 台灣酸菜魚今年年頭正式登錄銅鑼灣📍餐廳裝修以漫畫風為主題,搭配迷幻燈光,感覺活力十足,酸菜魚有4️⃣款湯底🥘口味豐富又特別🫦一個人去食都唔會覺得份量多🙆🏻‍♀️份量分小、中、大三種選擇🐟總長酸菜魚酸菜魚酸辣香麻,配滑嫩嘅烏鯉魚片,湯底唔油膩,花椒嘅麻🫦辣得好過癮,配料好豐富,有黑木耳,金菇、腐竹、酸菜,仲有薯粉🐟海派蝦魚湯由白蝦頭熬煮蝦高湯配四款海鮮,無腥味,湯清爽,忍唔住飲咗兩碗,還有淡菜、白蝦、蛤蜊、花枝、帆立貝,以一人份,喱碗海鮮量真係很多椒鹽雞軟骨外皮酥脆肉質鮮嫩,有嚼勁脆皮魚下巴酥炸嘅魚下巴外脆內軟,口感彈牙🫦食落仲有豐富嘅蛋白質🧋暴走波奶茶奶味重🥛透明珍珠好Q彈築間酸菜魚📍銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期2樓202-203號舖

🐟總長酸菜魚

🐟海派蝦魚湯

椒鹽雞軟骨
外皮酥脆肉質鮮嫩,有嚼勁

脆皮魚下巴
酥炸嘅魚下巴外脆內軟,口感彈牙🫦食落仲有豐富嘅蛋白質

🧋暴走波奶茶
奶味重🥛透明珍珠好Q彈

2024-07-05 238 瀏覽
呢個品牌由黎自台灣,相信佢既出品都有D質素。最重要係呢到既酸菜魚係有得簡小份,一個人都食得。因本人唔太食得辣,好多時同朋友食酸菜魚都好難就到個辣度。係呢到食就冇問題,自己叫自己個份又得。極道明太子奶香魚 (小份)終於有D新口味既魚,而且又唔辣。作為明太子愛好者都覺得配魚片食好OK,入面仲有大量海鮮,有魷魚,蜆,青口,大蝦,好似海鮮湯咁,所以好清甜。個湯唔會做到勁creamy,所以食落都唔會好膩,唔辣之選!總長酸菜魚(小份)鐘意食辣既朋友都可以簡番最basic個款既酸菜魚,酸菜好食! 魚片無骨! 雖然冇得簡辣度,但朋友食落話岩岩好。仲有D寛粉,吸曬湯汁。呢到既炸物都幾出色同埋好抵食,$20-30一份,我地叫左甜不辣同埋鹽酥雞,2款都好食,炸皮又唔厚。士多啤梨奶凍又估唔到幾好食,有爆珠又有士多啤梨蓉,奶凍都好滑。蜂蜜檸檬水大大杯,清新又好飲。而家係openrice收藏店鋪仲會送指定飲品! 好抵

極道明太子奶香魚 (小份)

總長酸菜魚(小份)

2024-06-27 198 瀏覽
《台灣過江龍酸菜魚》在銅鑼灣!來自台灣的【築間酸菜魚】已經登陸香港一段時間了,終於有時間跟朋友去吃啦。店舖位於銅鑼灣廣場一期,走進大門看到漫畫風的裝修,店裡也有漫畫風元素欵。雖然環境不算很大但挺舒適der,住在窗邊還可欣賞街道景色🙈。-▪︎冬瓜檸檬茶 HKD$18|暴走波奶茶 HKD$22台式餐廳當然要點手搖飲品,這裡也有多款選擇。冬瓜檸檬茶感覺挺消暑🤩,酸中帶甜的味道感覺清新。奶茶的名字感覺特別,感覺奶味較重,裡有Q彈的珠珠,所以口感較豐富欵。-▪︎高雄甜不辣 HKD$28|浪子鹹酥雞 HKD$35這2款也是台灣小吃名物,金黃色的賣相挺吸引,雖然是炸物但不會太油膩。甜不辣口感較煙韌,若有醬汁拌著就更完美啦😢。鹹酥雞外脆內軟的質感,味道微咸惹味。-▪︎純愛番茄魚 HKD$148用了牛蕃茄和聖女蕃茄製的湯底,所以味道挺香的,色澤挺深色欵。魚肉大片肉質鮮嫰無骨,裡有多款配料在裡面,吃到一半才發現暗藏粉條😂,吸入湯汁吃起來真香。-▪︎正宗嘉義沙茶砂鍋魚 HKD$128來自台灣古法製作的味道,去不到店台灣也吃得到當地口味!用了多款配料爆炒而成的湯底,味道香濃惹味。這鍋魚是炸過的魚,吃起來口感豐
《台灣過江龍酸菜魚》

▪︎冬瓜檸檬茶 HKD$18|暴走波奶茶 HKD$22

▪︎高雄甜不辣 HKD$28|浪子鹹酥雞 HKD$35

甜不辣口感較煙韌,若有醬汁拌著就更完美啦😢。

鹹酥雞外脆內軟的質感,味道微咸惹味。

▪︎純愛番茄魚 HKD$148

▪︎正宗嘉義沙茶砂鍋魚 HKD$128
來自台灣古法製作的味道,去不到店台灣也吃得到當地口味!用了多款配料爆炒而成的湯底,味道香濃惹味。這鍋魚是炸過的魚,吃起來口感豐富。
2024-06-26
2024-06-25 145 瀏覽
呢間餐廳位於銅鑼灣市中心,一入門口就可以感受到濃濃嘅設計感,營造出一種時髦而又個性十足嘅氛圍🙂‍↔️牆上掛住幾幅前衛插畫😀充滿了另類藝術氣息🫶🏻用餐區非常寬闊👍係銅鑼灣鬧市中難得嘅悠閒而舒適嘅用餐體驗🫶🏻🐠純愛蕃茄魚首先枱上係一碗濃郁而鮮美嘅番茄🙂‍↔️湯頭濃稠滑順,充滿左番茄酸甜滋味,加上新鮮魚肉😋口感鮮嫩多汁,彷彿在舌尖炸開🥳🐥浪子鹹酥雞之後係酥香可口嘅鹹酥雞,外層金黃酥脆,內裡肉質飽滿多汁😛充滿了誘人的香氣😋🥦滷肉西蘭花最後一道係滷肉西蘭花,肉質軟嫩帶著滷汁嘅香氣,與脆嫩嘅西蘭花形成了美妙的嘅對比🧋暴走波奶茶餐後嚟一杯冰涼順滑珍珠奶茶🧋Q彈嘅珍珠配上醇厚嘅奶香,令人回味無窮😋😛🧐整體來講,呢家餐廳裝潢時髦前衛,菜色也相當出色😚服務周到👍無論是口感抑還味道👅都很滿意,值得推薦👍🫶🏻📍 築間酸菜魚📍📍 銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期2樓202-203號舖

🐠純愛蕃茄魚

🐥浪子鹹酥雞

🥦滷肉西蘭花

🧋暴走波奶茶
餐後嚟一杯冰涼順滑珍珠奶茶🧋
Q彈嘅珍珠配上醇厚嘅奶香,令人回味無窮😋😛🧐

📍 築間酸菜魚📍
2024-06-18
午餐
  • 純愛蕃茄魚
今日同朋友行銅鑼灣嗰陣發現呢間舖頭招牌超colorful勁搶眼好粉好光原來係黎自台灣嘅酸菜魚😍店內都有幾格漫畫裝修好特別店長服務態度好好間中都會check 下的地檯/隔離檯啲野ok唔ok我哋就嗌咗一個酸菜魚酸菜魚有3個size可揀Lunch一個人食都冇問題我哋兩個人叫咗一個二至三人份量 再加木耳 腐皮 同埋凍豆腐 再加個白飯 食酸菜魚一定要配白飯 因為撈飯好正🤤 但原來酸菜魚入面本身都有少少粉麵酸菜魚嚟到真係好開心因為真係夠大份量同埋超多配料調味!仲有炸過嘅蒜蓉同埋白芝麻啲配料鋪晒係面顏色鮮明好突出好靚其實食開酸菜魚就咁睇圖已知啲魚好滑口 魚片嘅數量都好多 配料又係多種類 呢度冇自選麻度同辣度但絕對唔係問題因為default嘅味已經好好食!湯底酸辣度配搭得好好 酸唔會蓋過辣 佢個辣度又接受得到(我食辣真係好一般般) 唔會辣到令人越食越辛苦個人覺得調到好岩港人口味鐵漢小酥肉即叫即炸 香口夠脆加埋椒麻調味好惹味仲點左士多啤梨奶凍其貌不揚口感又滑又creamy!喺銅鑼灣咁方便嘅位置 加埋呢個價錢 性價比極高想食酸菜魚絕對會回訪
原來係黎自台灣嘅酸菜魚😍

鐵漢小酥肉即叫即炸 香口夠脆
加埋椒麻調味好惹味

仲點左士多啤梨奶凍
其貌不揚
口感又滑又creamy!

喺銅鑼灣咁方便嘅位置 加埋呢個價錢
性價比極高
想食酸菜魚絕對會回訪

• 士多啤梨奶凍
2024-06-24 273 瀏覽
築間酸菜魚今次要介紹呢間係首間選址香港嘅海外分店係「築間酸菜魚」,台灣呢間「築間酸菜魚」店比我感覺唔會太重口味,餐廳內空間好大,輪椅人士如果嚟呢度食酸菜魚都幾方便,有升降機直上2樓,不過要經過幾個防煙門,如果無朋友陪嘅話,都幾難去食到「築間酸菜魚」!1.總長酸菜魚(午餐優惠)+兩碗白飯+浪子鹹酥雞+蒜拌雲耳+芬達+可樂$208(9/10)呢碟總長酸菜魚加入嫩滑嘅烏鱧魚片,口感麻酸辣香,食落好過癮,其他配料有萵筍、寬粉、支竹、薯仔同金菇等,仲跟兩碗白飯、兩個小食同兩個飲品,份量勁多!兩個小食揀咗浪子鹹酥雞同蒜拌雲耳,鹹酥雞炸得好酥脆,炸到肉質唔硬唔乾,大約有10舊!蒜拌雲耳蒜味唔會好濃,雲耳爽口!兩個飲品揀咗芬達汽水同可樂汽水!2.純愛番茄魚$148(9.5/10)呢碟純愛番茄魚原來同蕃茄味道都幾夾,在配上4片青檸,都唔會太酸,反而蕃茄味道唔夠濃,仲有份量唔少嘅寬粉,其他配料有蕃茄肉、雲耳同支竹等,份量勁多!3.椒鹽雞軟骨$28(10/10)呢碟椒鹽雞軟骨同平時出面雞軟骨唔同,出面大多數雞軟骨個軟骨係一舊舊,呢度雞軟骨唔會太硬,份量超多,大約有20舊!4.炸裂酥魚皮$35(9.5/10)
築間酸菜魚

兩個飲品揀咗芬達汽水同可樂汽水!

2.純愛番茄魚$148(9.5/10)

3.椒鹽雞軟骨$28(10/10)

4.炸裂酥魚皮$35(9.5/10)
呢啲炸裂酥魚皮炸得好酥脆,份量超多,大約有十舊!

2人總共價錢$460.9,有加一服務費!

個人口味總評分:9.5/10

@jhujiansuancaiyu_hk @maphk2021

地址:銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期2樓202-203號舖

#築間酸菜魚 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #酸菜魚餐廳 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 椒鹽雞軟骨
2024-06-22 123 瀏覽
呢晚收工約咗朋友喺銅鑼灣食飯佢話好耐冇食過酸菜魚於是喺openrice search 搵到呢間築間酸菜魚佢係台灣過江龍 聽講仲係number 1嘅火鍋品牌上到去發現裝修好colorful好fancy餐牌唔單止有酸菜魚 仲有好多花款仲可以跟人數揀size 好貼心總長酸菜魚$148必點招牌菜 入面有大量爽脆、店家自家製嘅酸菜魚肉軟嫩 加咗辣椒、黑椒籽 鮮味大大提升配菜仲有蘿蔔、雲耳、寬粉、萵筍、金菇每樣都吸滿咗湯汁 食落好惹味海派蝦湯魚$178店家推薦菜 果然好特別湯頭用蝦殼、蝦頭、蝦肉熬製3個鐘好鮮甜 蝦味濃郁 有種西式龍蝦湯嘅感覺入面除咗魚肉 仲有幾款新鮮海鮮青口大大隻 蜆肉好鮮甜 大蝦爽彈配料仲多咗腐皮 正!椒鹽雞軟骨$28雞軟骨爽脆 加埋椒鹽好惹味鐵漢小酥肉$35酥肉炸得香脆 椒麻比椒鹽味道更香 食到停唔到口加點 浪子鹹酥雞$35店家大推 果然冇介紹錯炸粉剛剛好 裡面雞肉嫩滑juicy冬瓜檸檬茶$18 + 檸檬紅茶$18食酸菜魚配檸茶真係絕配止辣又解渴 甜品要咗芒果奶凍$28有啫喱、爆珠 口感豐富Perfect ending
呢晚收工約咗朋友喺銅鑼灣食飯

餐牌唔單止有酸菜魚 仲有好多花款
仲可以跟人數揀size 好貼心

總長酸菜魚$148
必點招牌菜
入面有大量爽脆、店家自家製嘅酸菜
魚肉軟嫩 加咗辣椒、黑椒籽 鮮味大大提升
配菜仲有蘿蔔、雲耳、寬粉、萵筍、金菇
每樣都吸滿咗湯汁 食落好惹味

海派蝦湯魚$178
店家推薦菜 果然好特別
湯頭用蝦殼、蝦頭、蝦肉熬製3個鐘
好鮮甜 蝦味濃郁 有種西式龍蝦湯嘅感覺
入面除咗魚肉 仲有幾款新鮮海鮮
青口大大隻 蜆肉好鮮甜 大蝦爽彈
配料仲多咗腐皮 正!

椒鹽雞軟骨$28

冬瓜檸檬茶$18 + 檸檬紅茶$18
食酸菜魚配檸茶真係絕配
止辣又解渴

甜品要咗芒果奶凍$28
有啫喱、爆珠 口感豐富
Perfect ending
1K
2024-06-20 102 瀏覽
之前聽到哩間係全港首家台式酸菜魚就已經即刻bookmark左要黎食!!  餐廳既風格好得意好eye-catching, 仲有哩度係可以叫一人份既酸菜魚, 一個人自己黎食又得,, 兩個人又可以試兩款口味。野飲大杯又唔會好假陣味, 蜂蜜檸檬水同埋冬瓜檸檬茶都好飲。另外餐廳有提供一個小自助區, 可以free沖洛神花茶同陳皮水。一人份黎講份量係偏大, 湯底好味酸香辣辣地, 魚片滑滑有埋粉絲底, 仲有D配料金菇等等全部都係索湯一流。中意惹味既人一定要試下嘉義沙茶砂鍋魚, 佢既魚係走過油既魚塊所以更加香, 湯底濃郁充滿沙茶香, 仲有好多配料有枝竹, 丸, 娃娃菜同寬粉底, 而每樣食材夾起都掛滿湯汁, 好惹味而且堅飽!!!好中意食甜不辣, 但香港好少有好食既, 哩個滿意呀咬落去外脆鬆化然後煙韌, 正。芒果奶凍做甜品, 奶香突出口感軟滑, 好味。

芒果奶凍做甜品, 奶香突出口感軟滑, 好味。
2024-06-10 129 瀏覽
呢間店都幾新潮,聽講係來自台灣,即係全港首家台式酸菜魚。酸菜魚既變化都好多。估唔到除左酸菜魚,呢度仲有得食蟹膏蟹子丼飯,好有創意。我叫左個明太子酸菜魚,呢個係1-2人既份量,所以一個人都食到。一上到檯就聞到好香濃、奶白味既酸菜魚,有蝦、青口、沙白、粉,同埋一片片既魚肉,賣相同埋味道都冇得輸。飲品方面簡簡單單,叫左杯可樂,已經好圓滿。如果多d人黎食,可以叫左d小食,台式小食既選擇都唔少架,仲有奶凍果d甜品。
2024-06-08
2024-06-08 157 瀏覽
喺網上見到有人介紹呢間全港首家台式酸菜魚,一直都俾佢嘅環境設計風格吸引,佢哋係用漫畫做主題,好有創意好特別,今日終於有機會去試吓!我哋嗌咗細嘅嘉義砂鍋魚,雖然佢寫1-2人份量,但我覺得份量超大,真係要兩個人先食得晒,而且十分足料,除咗魚,仲有好多唔同嘅配菜,例如白菜、金菇、雲耳、芋頭同埋粉面,食晒嘅話真係超級飽肚!魚非常嫩滑,好好食,就算份量好多我都清晒!更加值得一提嘅係佢嘅湯底,非常濃郁,好有鮮味,配埋魚肉一流!另外我哋叫咗雞軟骨同埋小酥肉,兩碟都係即叫即整,熱辣辣,我特別鍾意小酥肉嘅味道,椒麻口味,有少少麻香,稱唔上辣,但成個口味好夾好正!飲品我哋嗌咗可樂同埋冬瓜檸檬茶,冬瓜檸檬茶絕對值得一試!只係貴可樂$3,就可以飲到好似去咗台灣夜市先飲到嘅飲品,非常地道,而且好清爽!最後甜品我哋分別嗌咗個紅豆仙草同埋冬瓜黑糖奶凍,作為結尾非常滿足!

2024-06-03 170 瀏覽
築間酸菜魚⭐️總長酸菜魚⭐️復刻炸排骨⭐️冬瓜檸檬茶最近聽人講銅鑼灣開咗一間來自台灣嘅酸菜魚專門店,味道唔錯,而且性價比幾高。我喺OpenRice見到餐廳有好多唔同size嘅選擇,一個人都可以食到酸菜魚,心郁郁就去咗試下。一人份酸菜魚嚟講魚肉份量都算好多,食落惹味但係又唔會太辣。復炸炸排骨用左豬肋排同埋豬軟骨,雙重口感,加上少少台灣梅子粉,酸酸甜甜好開胃。餐廳嘅裝修風格都幾得意,有種漫畫風,整體感覺都乾淨。
⭐️總長酸菜魚
⭐️復刻炸排骨
⭐️冬瓜檸檬茶

餐廳嘅裝修風格都幾得意,有種漫畫風,整體感覺都乾淨。