第三站

Station 3 Cafe
2018-09-20 212 瀏覽
旺角有好多board game cafe,今次嚟呢間主要喺因為呢度有不同口味嘅鷄翼,有蒜香鷄翼($36)、蜜糖鷄翼($40)、墨西哥鷄翼($40),一次過叫晒全部口味,可以一次過滿足喜歡食雞翼嘅我蒜香鷄翼有淡淡蒜香嘅味道,熱辣辣放入口食,又一次過滿足我喜歡食嘅garlic 同埋雞翼。蜜糖鷄翼都唔錯,令我想起去BQQ燒烤時一定要搽一層蜜糖落啲鷄翼到之後先至放入口食,正。相反,墨西哥鷄翼因為加左black pepper ,帶有香辛嘅味道,令到呢款雞翼都變得幾惹味。跟著仲叫左特濃芝士薯角($38)丶墨西哥香草肉丸($46)丶西班牙咖啡-雪榚咖啡($49),全部都係香口嘅食物,最後食啖雪榚,再飲埋個西班牙咖啡,實在令人感到開心。
2018-09-14 353 瀏覽
在旺角放工後,同朋友去公司附近睌膳見金雞廣場有間特色cafe 決定一試🤤差不多九點去到,都幾旺場晚上如果透過OpenRice booking 係有小食優惠,送薯條一碟😁打開餐牌,價錢唔算貴所有套餐可以送$34飲品一杯或補差價配$34以上飲品🥤☕️我們點了兩樣,一個set dinner 肉醬義大利麵🍝另一碟特色拼盤💐總體而言,餐廳的環境和氣氛休閒寧靜, 🍽是朋友相聚的好地方🥂食物份量足夠,水準也是合理的值得一試🤗🤗🤗
在旺角放工後,同朋友去公司附近睌膳
見金雞廣場有間特色cafe 決定一試🤤
差不多九點去到,都幾旺場

晚上如果透過OpenRice booking
係有小食優惠,送薯條一碟😁

打開餐牌,價錢唔算貴
所有套餐可以送$34飲品一杯
或補差價配$34以上飲品🥤☕️
我們點了兩樣,
一個set dinner 肉醬義大利麵🍝
另一碟特色拼盤💐
特色拼盤

總體而言,餐廳的環境和氣氛休閒寧靜, 🍽
是朋友相聚的好地方🥂
食物份量足夠,水準也是合理的
值得一試🤗🤗🤗
特色拼盤
今日同朋友去左呢間cafe食午餐。裝修以白色為主,幾靚,坐位好闊落,坐得好舒服,最啱一大班朋友來食。仲有好多卡game玩田園沙律生菜幾fresh,食落爽口,唔錯。煙三文魚野菌忌廉燴意粉:個貌相真係幾靚,d三文魚整成玫瑰花,好有心思!食落味道都唔錯,煙三文魚很香,好食。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯:黑松露味幾香,帶子幾好食,爽口,不錯。飲品我和朋友都點了花茶,分別是戴安娜(紫玫瑰花,紅玫瑰花,洋甘菊,薰衣草)和神仙(茉莉花,檸檬草,杞子,桂圓肉)。戴安娜比較重玫瑰花味,幾香。神仙則比較大檸檬草果種味,都幾特別。兩種花茶都各有功效,對身體好,有益又好飲。蜜糖雞翼:雞翼煎得好香,蜜糖味好甜好好食,好惹味!日式章魚小丸子:裡面都多章魚,食落唔會覺得好多粉,口感唔錯。特濃朱古力芝士蛋糕:雖然是叫特濃朱古力,但朱古力味不會很甜,唔會遮左芝士嘅香味,不錯。埋單兩個人食咁多先$317,幾抵食。
今日同朋友去左呢間cafe食午餐。

仲有好多卡game玩

田園沙律
生菜幾fresh,食落爽口,唔錯。

蜜糖雞翼:雞翼煎得好香,蜜糖味好甜好好食,好惹味!

埋單兩個人食咁多先$317,幾抵食。
2018-09-09
$158.5 (午餐)
2018-09-07 225 瀏覽
今日在旺角收工終於可以去試之前一直想試嘅station 3我哋被安排坐在角落位, 職員好細心地話比我哋知個位置可能會較難見到我哋招手, 溫馨提示我哋可以按服務制! 而這裡亦有啲小玩意提供給客人, 座位都舒服, 亦有一間房間適合一大班朋友係度吃喝玩樂!講番食物先!食物選擇唔算話好多, 但勝在食物味道唔錯, 性價比高! 我哋兩個人分別叫咗兩個set dinner 再加一個小食 ! 飽到一個點! 套餐會有一杯飲品(可補錢飲$34以上嘅飲品), 亦可加$30 要埋個頭盆及甜品黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108 ~ 好香黑松露味, 帶子係細細粒果款, 但有好多粒, 意大利飯軟硬適中, 味道幾香幾可口唔會漏煙三文魚野菌忌簾燴意粉 $112 ~ 煙三文魚肉質OK, 忌簾汁幾creamy 味道調得唔錯幾好味, 意粉煙靭度恰好! 特式海鮮併盤$78 ~ 有炸蟹鉗, 炸帶子, 炸蝦, 魚柳, 薯條 , 每款各有3件(薯條係多啲嘅) ! 食物都炸得幾脆口 , 呢個價錢其實都幾抵食 ! 飲品 ~ 節制 $45 - 賣相一流, 西柚同菠蘿汁嘅味道! 水蜜桃梳打 $40 - 如水蜜桃味再濃啲會更加好另外, 呢度每
今日在旺角收工終於可以去試之前一直想試嘅station 3

講番食物先!
食物選擇唔算話好多, 但勝在食物味道唔錯, 性價比高!

煙三文魚野菌忌簾燴意粉

特式海鮮併盤

水蜜桃梳打 $40 - 如水蜜桃味再濃啲會更加好

另外, 呢度每個員工都很有禮貌, 呢點我覺得係抵讚的

下次可以幾班朋友嚟開餐聚吓玩吓

#純粹個人口味
  • 特級海鮮拼盤
  • 煙三文魚野菌忌廉燴意粉
  • 節制
2018-08-25 434 瀏覽
好少比劣評 但我真係忍唔住 行完街想搵一間西式Cafe食下野吹下水 見到呢度幾多好評 就上咗嚟試食 叫左兩個晚餐~黑松露帶子鮮菌意大利飯 $108 煙三文魚野菌忌廉意粉$112 一上枱份量細到不得了 女仔都唔夠食 味道超淡 啲飯好林 直情係爛飯 完全冇黑松露味 重點係得一粒迷你帶子 十級難食 😡😡😡 性價比極低煙三文魚野菌忌廉意粉 一上枱個煙三文魚造型已經完全唔得 黐埋一舊舊 不過比起個飯已經好好多 唯一係得飲品正常 重要加一 破壞心情 減低食慾之選 想減肥可以一試 絕對無下次🙄

2018-08-22 207 瀏覽
旺角人多車多,想搵間靜靜地嘅餐廳,又唔想等位嘅,可以黎呢間樓上cafe。位置方便,等一陣𨋢就上到黎,星期六下就食唔算多人,靜靜地歎下真係唔錯。呢到有lunch set價錢ok,有又嘢飲,男仔大食嘅可以加甜品同沙律。我叫咗黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,分量夠,白汁唔會食得好滯,味道濃郁,有細細粒帶子同鮮菌配合個飯,不錯噢!個飯有啲”林”,有少少似粥😅另一個係西班牙煙鴨胸燴飯,佢個分量比之前個飯大好多,煙熏味令個飯味道偏重,鴨胸都好嫩。到飲品啦,左:荔枝沙冰,右:檸檬綠茶個人推介荔枝沙冰,個味道同食荔枝椰果啫喱係一樣㗎!夏天仲可以消暑。檸檬綠茶我就麻麻地,可能唔夠甜,得茶嘅苦味同少許檸檬酸味。

到飲品啦,左:荔枝沙冰,右:檸檬綠茶

2018-08-18
2018-08-14 179 瀏覽
在繁榮既旺角區,想找一間坐得舒服又唔駛限時既餐廳食晚餐,真的不容易! 今晚,我同朋友來到位於旺角鬧市中的Statio 3 Cafe!我哋叫咗兩個dinner set: 黑松露帶子鮮菌會意大利飯 & 墨西哥香辣肉丸繪意粉! 兩個主菜味道不俗! 意大利飯夠creamy, 配上黑松露醬,感覺很好! 香辣肉丸繪意粉味道也不錯, 個汁不會太辣或者太酸!之後我們加錢要了一客紐約cheesecake! Cheescake不會太甜,口感綿密,味道十分好! 這餐晚飯唯一不足之處便是地方太細,所以有點很吵耳的感覺!

這餐晚飯唯一不足之處便是地方太細,所以有點很吵耳的感覺!
2018-06-29
2018-08-13 161 瀏覽
約朋友傾計,就緊係揀一間坐得耐又舒服又好食既餐廳啦,之前睇過其他食評都唔錯,就尼左呢度食啦。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯: 黑松露味道唔錯,而且帶子都幾好食,risotto軟硬適中,不俗!-特級海鮮拼盤: 炸蝦同薯條都炸得乾身香口,good! 不過魚柳同蟹拑d肉好散,又粉粉地,真係麻麻-特式拼盤: 雞翼同麥樂雞都加上honey醬,好食!餃子加了燒汁,都唔錯。另外仲有春卷同咖哩角,炸得香脆,幾好-特濃芝士薯條: 成大碗薯條,浸喺芝士汁入面,再配上好多煙肉,好豐富👍🏻同坊間某啲餐廳嘅整法唔同,尼度唔係焗嘅,所以唔脆。不過醬汁都夠濃郁,食落creamy,係略嫌有少少過咸啫-小天使: 花茶尼講唔錯,清香,仲有可以加水,但又唔會令到個味太淡,飲足一晚都得呢-Mocha: 上面既cream超級好食😍可惜飲落就覺得削左少少。整體尼講,都ok嘅,不過不失。

2018-08-11 174 瀏覽
旺角雖然是個鬧市地方, 但當中也有些舒適的樓上Cafe,而最近在飲食網站看到風評唔錯的Station 3 Cafe, 這晚人在旺角, 就順道上來試試。步入餐廳, 環境令人有舒適的感覺。看看餐牌,飲品選擇了芒果沙冰, 芒果味濃,味道不太甜,好喝。主菜選了煙三文魚野菌忌廉燴意粉, 意粉淥得恰到好處而咬勁十足, 而且富有蛋香, 配上忌廉汁更加滋味, 煙三文魚味道鹹香好吃, 整體而言算是交足功課了。總體而言,餐廳的環境和氣氛休閒寧靜, 食物水準也是合理的。
總體而言,餐廳的環境和氣氛休閒寧靜, 食物水準也是合理的。
2018-08-08 322 瀏覽
見到咁多正評諗住試一試呢間餐廳,一上到去就覺得中伏,餐廳樓下係雀會,上到去餐廳有一班班人聚會都幾嘈。諗住野食應該都唔差,晚餐menu都80-90幾,同朋友叫左墨西哥辣肉醬意份同黑松露野菌燴飯,味道唔係難食,但感覺唔值呢個價錢,最多都係50-60。可能餐廳都係target d想上黎聚會既人,唔係sell食物質素同環境。餐廳伙記都算nice,但係餐廳既環境及野食同open rice正評不成正比。我同朋友都因為餐廳多好評而黎,但點解好評同質素唔成正比?相信聰明既大家都明白。對餐廳冇特別好感,唔會再去,同樣價錢有其他更好既選擇。
這天晚上我相約了三個女生朋友來這間餐廳聚會。看見他們只提供一張餐牌,可以選擇數個價格、固定菜式的派對人頭晚餐。我們選擇了$188一位的套餐。飲品可以任選任飲。主食方面,由於人數不足30位,只能夠由本來選擇五款,變成三選二。可惜的是,我朋友想吃的那款長通粉,店員說原來是需要提前一天告知,因為煮食時間較長,因此我們不能夠成功吃那個卡邦尼意粉,有點無奈及失望。分量方面相當充足,接近有七至八款小食,基本上主菜味道之前食小食已經有八至九成飽。 小食味道偏鹹可能是由於醬汁過多。建議大家落單前可以告知店員少醬或者份量減半。服務方面,店務員表情木訥,或者是勞累了一天吧。環境方面,卡座尚算寬闊,燈光微暗,適合三五知己到餐廳聊天不限時。當晚亦有其他客人慶祝生日,十分熱鬧。一眼可見餐廳約有八至九成入座率,有點意想不到。總括而言食物質素一般,味道太重口味。如果是食量驚人的朋友不妨到訪,或是喜愛重鹹的朋友可以試試看, 晚上相約三五知己一邊聊天一邊欣賞餐廳內的環境及擺設。
這天晚上我相約了三個女生朋友來這間餐廳聚會。

飲品可以任選任飲。

服務方面,店務員表情木訥,或者是勞累了一天吧。

2018-08-03
2018-08-03 151 瀏覽
Food ordered: 1) Green Salad with Japanese sesame sauce/ 2) Shredded ham with garlic penne/ 3) Mexican meatball spaghetti/ 4) New York Cheese Cake/ Chocolate Cheese Cake/ 5) Ginseng tea with honeyFood review1) Green Salad with Japanese sesame sauceStandard green salad, with lettuce, corn, and cherry tomatoes. A small bowl of salad that came with a generous amount of salad dressing. 2) Shredded ham with Garlic penneGenerous portion, stand quality. The penne cooked well, right texture. Strong with

Food review

Generous portion, stand quality. The penne cooked well, right texture. Strong with garlic, so if you like garlic, this is it.

3) Mexican Meatball Spaghetti
Comes with 4 big meatballs. I like the sauce, the right amount of spiciness and it sort of taste like the penne's sauce, it was not spicy with the penne. The portion was big and generous.

4a) Chocolate Cheese Cake
Rich chocolate flavor and firm texture. The right amount of sweetness. It came with the chocoloate sauce which i think should only serve a decorative purpose.

4b) New York Cheese cake
Strong in cheese flavor, extremely rich. it came with a lemon sauce to balance out and gave it a fresher touch.

5) Ginseng tea with honey
The best item for the dinner. good amount of ginseng and good honey. It came with a heating rack to keep the tea warm. The tea was strong with ginseng flavor and the honey they used are genuine honey with a floral scent, not just BBQ honey.

The teapot was a bit dirty and we requested a change. The staff agreed to change without any questions and hesitation.

Environment and Service
We went there early on a weekday. Quiet environment. Not a lot of indoor lighting for a dim and romantic tone. Very spacious and you can chat comfortably without disturbing other tables. Staff was nice and attentive. They responded to our requests promptly.

Will I be back? I....
2018-06-07
15 分鐘 (堂食)
2018-08-01 204 瀏覽
見返好耐冇見的朋友,要傾計當然旺角樓上cafe係首選。呢間Station 3在少人的金雞廣場25樓,旺角E2行幾分鐘就到,方便。一進入餐廳,覺得氛圍好好,雖然燈光暗沉沉但好welcoming。裝修簡約時尚,水吧那裡幾得意。Dinner set選擇不多,但飲品就令人大開眼界。【燒牛肉沙律】份量十足,沙律菜新鮮,燒牛肉好大片,配上芝麻醬,鹹鮮甜,開胃一流。【黑松露帶子鮮菌燴意大利飯】好味!飯粒好林,醬汁完全包覆,非常入味。黑松露鮮味同帶子、鮮菌交融,好快被我地消滅。【煙三文魚野菌忌廉燴意粉】好足料好大份,擺盤好靓,意粉煙韌,配搭煙三文魚,經典。另外加左【海鮮小食拼盤】有魚柳、蝦、蟹、帶子、薯條,同時配有茄汁同沙律醬。小食炸得脆脆地,雖然有啲熱氣也不顧了。飲品係【奇異果乳酪】【奇異果沙冰】奇異果味濃厚,沙冰可口,乳酪酸酸甜甜,配炸薯條完美。兩人埋單$400,傾得開心又抵食
見返好耐冇見的朋友,要傾計當然旺角樓上cafe係首選。

Dinner set選擇不多,但飲品就令人大開眼界。

燒牛肉沙律

2018-07-22
燒牛肉沙律
奇異果乳酪/沙冰
2018-08-01 138 瀏覽
朋友剛從美國旅行回港,約左到旺角金雞廣場25樓嘅Station 3 開心派手信。餐廳以米白色為主,座位闊落, 環境優美舒適,最啱三五知己相聚。玻璃幕牆,可以欣賞到旺角街景, 從高處望下, 與平日行旺角嘅感覺截然不同。餐廳提供多款不同口味嘅特色美食丶滋味小食丶詭秘特飲丶健康養顏系列等……梗有一款啱你心水。炎炎夏日,一杯冰凍榛子朱古力特飲令人透心涼!ㄧ層厚厚的忌廉相當吸引, 與朱古力拌勻, 更加香滑。芒果奶昔同樣大大杯, 令人垂涎三尺。沙律菜新鮮,混合沙律醬同芝麻醬, perfect match。煙三文魚野菌忌廉燴意粉,用三文魚卷成玫瑰花,賣相相當吸引。意粉煙煙韌韌有口感, 配以忌廉汁, 味道不錯呢。蜜汁雞翼炸到金黃色,皮脆, 有蜜汁嘅甜味又有雞肉味, 而且夠 juicy。大大碟嘅海鮮拼盤有魚柳, 蝦, 帶子和蟹鉗, 加埋薯條, 全部新鮮炸起,香脆熱辣。再點埋茄汁或沙律醬味道更加好。芝士蛋糕軟硬適中,芝士味濃, 餅底夠薄,喜歡芝士的朋友可以一試。檯旁裝置服務鈴,方便客人找服務員,認真細心, 值得一讚

芒果奶昔同樣大大杯, 令人垂涎三尺。

檯旁裝置服務鈴,方便客人找服務員,認真細心, 值得一讚
2018-07-30 315 瀏覽
放假同朋友想搵個地方傾吓計食下午茶,佢推介一間旺角嘅樓上Cafe,係旺角可以算係旺中帶靜又坐得舒服嘅餐廳上到去覺得餐廳幾光猛,望住出面樓景都幾靚我地覺得lunch set幾抵食,叫左兩款,有主菜同一杯飲品,仲加咗30蚊有多個沙律同甜品先講我嘅主菜,係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,呢個主菜好出色,除咗材料好豐富之外,包括有帶子、雜菌同埋芝士,再配上好香濃嘅黑松露味,真係食到停唔到,呢個主菜好推薦我朋友就叫咗個煙三文魚野菌忌廉燴意粉,煙三文魚擺到好似一朵玫瑰花咁,賣相好吸引,而且味道唔錯我哋仲加錢叫咗兩杯特飲,因為朋友最鍾意粉紅色,所以點左杯叫「女皇」嘅塔羅特飲,其實係玫瑰🌹、檸檬🍋及乳酪沙冰,係女仔最鍾意嘅粉紅色,謀殺左唔少菲林,而且飲落酸酸地好開胃我就揀咗Oreo朱古力曲奇奶昔,奶昔口感柔滑,賣相一樣好靚,只係個人認為可以再甜少少套餐可以加$30就多個沙律🥗同一件蛋糕🍰,我哋揀咗藍莓cheese cake,蛋糕質地比較實,芝士味都幾濃郁大食嘅我哋再叫咗兩款小食,首先係特級海鮮拼盤,包括有魚柳、炸蝦🍤、炸蟹鉗、帶子同薯條,份量好足夠,而且炸得好香脆,如果一大班人share嚟食一定好開心另外仲

上到去覺得餐廳幾光猛,望住出面樓景都幾靚

真係食到停唔到,呢個主菜好推薦

,而且味道唔錯

煙三文魚野菌忌廉燴意粉

女皇

Oreo朱古力曲奇奶昔

沙律

藍莓cheese cake

特級海鮮拼盤

另外仲叫咗個墨西哥雞翼,佢原來上邊係有好多配菜,而裏面有成五六隻雞翼,食落酸酸地辣辣地好醒胃

墨西哥雞翼

呢餐食得好豐富好滿足,估唔到樓上嘅cafe都有咁好嘅質素,而且店員嘅服務態度都好好,仲有啲board game可以玩,大家一定要嚟多多支持呀!
2018-07-29
下午茶