第三站

Station 3 Cafe
2018-12-06 139 瀏覽
上菜速度十分慢食物質素不好 粗製濫造我等了接近45分鐘才有食物我點了個墨西哥肉丸意粉 到來時食物不乾身 根本就是雜菜罐頭味 一吃就知道 意粉亦是那種十分粗而且有澱粉質容解的情況 另外飲品一定溝了水 我叫了朱古力 超級淡 你在家中自己沖會比他做的好飲地點算方便 但如果只為食餐飯 我強烈建不要來 一個套餐足足要百幾蚊 食沙津前菜全都要加錢 飲品三十四蚊以上都要補錢 但三十四蚊的根本沒多少款 如果你喜歡溝大量水的飲品 我猜你會喜歡十分失望 不會再來
上菜速度十分慢
食物質素不好 粗製濫造
我等了接近45分鐘才有食物
十分失望 不會再來
2018-12-06
45 分鐘 (堂食)
呢間Station 3 cafe 環境氣氛都夠休閒 俾到人好放鬆既感覺 下就去同朋友慢慢食個lunch 系一個好好邊傾計邊食野既地方 沙發櫈又舒服 所以一開始既印象已經好好佢既野飲款式多元化叫左個杯曲奇奶昔同士多啤梨朱古力士多啤梨朱古力好夠味 偏甜 鐘意甜度高既朋友可以試下而杯曲奇奶昔系朋友叫 我都忍唔住飲左幾啖 佢唔會太甜 夠曲奇味 味道似麥旋風雪糕味 朋友覺得好飲到清哂杯野一滴不漏!Lunch set加$30就有沙律做頭盤同一件甜品沙律菜新鮮唔會苦 加上日式芝麻醬好開胃主菜叫左芝士焗肉醬意粉芝士好濃味!熱騰騰上菜芝士仲拉到絲!唔會太重蕃茄味 又有香既黑椒配合 意粉煮得岩岩好 唔會太林又唔硬另外一款主菜叫左 黑松露帶子雜菌燴飯帶子數量唔小 至小都帶十粒 黑松露味唔會好霸但又提到香味 燴飯加埋芝士簡直合哂我心意 份量都唔小 所以一定夠滿足為食既朋友叫埋小食拼盤份量好多各有3片( 有炸魚柳 又厚又粗既薯條 炸帶子 炸蟹鉗 炸蝦 🍤)炸粉唔會太厚岩岩好日式煎餃子🥟佢既餃子用上日式小丸子醬汁同沙律醬 餃子入面有菜有肉 上面加埋紫菜 系幾有趣既配搭仲叫左蜜糖燒雞翼 雞翼夠嫩口 有肉汁面頭煎到香
沙發櫈又舒服 所以一開始既印象已經好好

佢既野飲款式多元化
叫左個杯曲奇奶昔同士多啤梨朱古力
士多啤梨朱古力好夠味 偏甜 鐘意甜度高既朋友可以試下

Lunch set加$30就有沙律做頭盤同一件甜品
沙律菜新鮮唔會苦 加上日式芝麻醬好開胃

主菜叫左芝士焗肉醬意粉
芝士好濃味!熱騰騰上菜芝士仲拉到絲!

另外一款主菜叫左 黑松露帶子雜菌燴飯

為食既朋友叫埋小食

日式煎餃子🥟
佢既餃子用上日式小丸子醬汁同沙律醬
餃子入面有菜有肉 上面加埋紫菜 系幾有趣既配搭
仲叫左蜜糖燒雞翼 雞翼夠嫩口 有肉汁
面頭煎到香脆加埋適量既蜜糖 好味!

最後食完主菜 上埋cake
擺碟靚不在話下
佢既甜品都唔錯
朱古力呢件cake本身好夠濃味!鐘意朱古力既朋友一定要試下呢款 佢仲加埋朱古力醬!
而NY cheesecake就岩鐘意唔太濃味既朋友仔食 芝士味雖然唔系太重 但系入口都會好滿足 2件蛋糕都好食 差d就想叫埋佢款藍莓芝士蛋糕黎食😆

2018-12-06 59 瀏覽
同一大班朋友去食 叫左party set 首先個4種飲品勁有藥水味同洗潔精味 跟住啲野食份量無算大啦 仲要係咁加沙律醬 餃子都加沙律醬 沙律啲菜有有怪味 連普通既肉醬意粉都奇奇怪怪咁 服務態度一般 應該都唔會再去🤦🏻‍♀️
2018-12-03 130 瀏覽
今日同呀媽出旺角行街 咁中意周圍去試樓上cafe嘅我就去左呢間聽左好耐佢個大名嘅cafe度食 入到去感覺係好寬敞同乾淨 由於13:00去 佢啱啱先開鋪 冇乜人 坐得好開心 2個人都有得坐近窗邊大枱 境觀開揚 哈哈超肚餓 所以叫左好多野食 特別值得一提嘅有3樣食物 首先係個海鮮拼盤 價錢合理 而且薯條同帶子炸得特別鬆脆 呀媽都讚好 另外就係個頭盤沙律 可以話係我食過最fresh嘅沙律!菜夠晒凍同新鮮 食落好脆口 個芝麻醬落得份量剛好 吾太dry亦吾會過多 最後就係個煙三文魚意粉 煙三文魚繼續係好新鮮 另外個醬煮得好creamy 意粉亦吾會太硬或稔 口感吾錯最後要講講野飲 我揀左紅莓果茶 好!濃!味!消滯一流 今日食咁多野有飽死都係靠佢 呀媽揀左力量 係士多啤梨同菠蘿梳打 又係甜甜酸酸 另一消滯之選食左咁多樓上cafe 呢間真心出色 抵食夾大件 仲要堅好味 推~
境觀開揚 哈哈

煙三文魚野菌忌廉燴意粉
墨西哥雞翼
特級海鮮拼盤
2018-12-02 106 瀏覽
今次同友人黎到station3 cafe🥰一入到去已經有哂啲聖誕裝飾,好靚靚呀坐底之後我地點左墨西哥香辣肉丸意粉、黑松露帶子燴意大利飯、月亮🌙塔羅特飲、紅莓果茶、特級海鮮拼盤同埋蒜香雞翼😋紅莓果茶我見功效可以滋潤肌膚,美顏之選,當然佢仲可以解脂🤣🤣🤣好靚呀個壺😍月亮係荔枝同菠蘿沙冰mix,好重荔枝味,正正🥰前菜黎左田園沙律,芝麻醬配蔬菜先開胃。之後黎哂小食,雞翼係驚喜之選,唔會好鹹,但好香同埋蒜味係入到。海鮮拼盤我超推薦,魚柳,炸蝦🍤,帶子,蟹鉗炸得好香,好好味🤤🤤🤤到主菜啦,之前係呢間食過嘅忌廉煙肉雜菌燴長通粉,超級大碟,但味道我覺得一般。今次簡左黑松露帶子意飯同埋香辣肉丸意粉,味道讚👍🏻夠味,意飯同啲汁mix到唔會話好淡但又唔係話好濃,而意粉辣得黎但易入口,lamlam利🤤😋😋😋食完主菜已經超飽😂😂😂然後我地緊係上甜點,佢有三款比我地簡:朱古力cake, new york cheese 🧀 同埋blueberry cheesecake ,我簡左blueberry, 藍莓醬配芝士蛋糕一直係我至愛😍好推薦station3 cafe, 係聚會好地方之選,除左食野外,佢仲有boardgam

月亮

前菜黎左田園沙律,芝麻醬配蔬菜先開胃。

海鮮拼盤

好推薦station3 cafe, 係聚會好地方之選,除左食野外,佢仲有boardgame可以玩,完全岩哂一大班fd😉
月亮
海鮮拼盤
2018-11-27 59 瀏覽
最近學人跑街,著開對波鞋唔多合適,所以走去MK波鞋街逛逛,餓了,就腳在金雞搵食,隨意看看樓下的水牌,揀了呢間station3。去過金雞既人都知,部完全係K場味,不過一入到station3就聞到一陣類似消毒清新劑味,個鼻馬上舒服左。餐廳既裝潢以白色為主,簡單,乾淨。打開menu,見到海鮮并盤有炸蟹夾,好開心呀,好耐冇食過呢樣野,雖然知道其實冇蟹係裡面,跟住每人叫左個lunch set, 意粉滑而不會太淋,意大利飯好夠彈口,蒜香雞翼炸得外脆內嫩,但就唔多覺有蒜味,呢點差左dd。佢地 塔羅特飲 d飲品既名堂都幾有趣,而我地就叫左咖啡同香草茶,食完炸并盤飲兩杯茶消下濟唔錯。值得一讚係員工態度,有禮,返應快,落單唔洗寫,記性好好。有機會會再上去。
餐廳既裝潢以白色為主,簡單,乾淨。
值得一讚係員工態度,有禮,返應快,落單唔洗寫,記性好好。

有機會會再上去。

2018-11-26
下午茶
2018-11-27 58 瀏覽
近排女朋友想玩 board game, 選擇了旺角有名的人氣樓上Cafe「Station 3」。餐廳位於旺角市中心的金雞廣場,地點算係十分方便。環境十分舒適,座位係超級無敵大梳化。我們首先點了兩個主菜。女朋友愛吃 risotto, 點了一客黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108。上菜時,散發陣陣黑松露味。帶子份量足料,切粒上,十分有誠意。我點了一客煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $112。意粉出色,爽口彈牙。女朋友點的水蜜桃乳酪 $42 (跟餐價加$8)。好大杯,一路飲一路玩遊戲一路增進感情最好不過。我點的是西班牙咖啡(雪糕咖啡)$49 (跟餐價加$15)。加$30可轉套餐。包括前菜田園沙律,和一客特色芝士蛋糕(我們選了藍莓口味)特級海鮮拼盤 $78魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子、薯條最適合一大班朋友一齊分享,更滋味。旺角樓上 Cafe 黎講,Station 3 食物質素算係跑贏大市,隔離幾檯客,有啲係大學 re-union, 有啲係講緊 fresh grad 第一年的職場見聞,有啲係中學生玩緊 board game, 真係非常青春,活力十足,十分推薦。咁多遊戲玩,女朋友過足癮。唯獨要注意係,用餐當晚十

我點了一客煙三文魚野菌忌廉燴意粉 $112。
意粉出色,爽口彈牙。

我點的是西班牙咖啡(雪糕咖啡)$49 (跟餐價加$15)。

加$30可轉套餐。包括前菜田園沙律,
和一客特色芝士蛋糕(我們選了藍莓口味)

特級海鮮拼盤 $78
魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、帶子、薯條

最適合一大班朋友一齊分享,更滋味。

咁多遊戲玩,女朋友過足癮。唯獨要注意係,用餐當晚十分爆滿,好彩,醒目嘅我有預先訂位,如果唔係摸門釘,我女朋友實詐晒型。
2018-11-26
It never ever occurred to me that Mong Kok could be a place for you to chill out, relax and have a good chat with friends. Yet Station 3 that I visited today seems satisfied all of the aforementioned needs.Station 3 is located on the 25/F, which give you a stunning view out of the window. It also make me feel more relax and spacious in the cafe. The white sofa are also a great choice of the owner which create a good clean image of the cafe.The staff members are friendly and helpful. It is also v

The staff members are friendly and helpful. It is also very convenient as they installed a service bell for every table. Indeed a super smart idea so that as a customer, you will not be disturbed during your conversations while you can have excellent and quick response from the crew when you are in need of something.

As we are quite hungry today, we order two sets of lunch plus something extras. Roasted beef salad is very fresh andthe roasted beef is very tasty. The meat ball spaghetti has very soft meat balls which I love it 🥰 there are also mushrooms and green peas with a nice tomato source.

The seafood sampler is good for its price. You will find deep fried scollops, fried fishlet, shrimps, crabs and French fries. Every kinds have three pieces so you can share with a group of three max.

The Japanese octopus 🐙 balls which are my favourite. This is tasty and with a lot of seaweed toppings.

You can top up your lunch by $30 which will give a salad and a dessert. The portion of the salad is larger than the one you usually get from other cafes. The dessert choices are cakes which includes French chocolate cakes. It looks great and tastes good. For those who prefers more solid cakes, you will definitely love this one.

There are plenty of choices in their drink menus. Oreo milkshake, God of Death (coke with chocolate ice cream) and the mocha I ordered in the last round are very satisfying drinks on a Sunday brunch.

This is such an ideal place for gathering and chillax. Five stars no doubt. 😋
2018-11-25
午餐
  • Meatball spaghetti
2018-11-22 5178 瀏覽
收工約左朋友出旺角行下運動舖,順便醫下肚,佢介紹上金雞廣場上面一間叫station3嘅cafe小店,不過要早啲無乜人,遲左就經常爆滿,小店無乜門面介紹,但入到去裡面就完全唔同,全部座位係梳化和十分寬倘,以白色唯主色,配合埋啲裝飾和玩具,走年輕化路線,景觀又開揚。服務員好年輕和親切,放低menu和介紹廚師推介,餐牌好多款式,最後選左兩個set,法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉和煙三文魚野菌忌廉燴意粉,再加$30有埋沙律甜品朋友同我都注重健康,呢味三文魚意粉就啱晒,三文魚新鮮,卷得靚靚,食落滑滑和有口感,再配合意粉一啲都唔油膩,沙律菜新鮮和麻醬汁開胃,大大杯又夠凍芒果味濃沙冰,醒神呢度煙肉長通粉就大大碟,上枱已聞到好香嘅芝士味,夠晒份量長通粉鋪滿碟,記得撈混黎食,味道特別香濃,芝士重拉埋絲但唔會膩,凍蜂蜜綠茶飲落舒暢健康老友唔多夠喉,再叫多兩客特色小食,特級海鲜拼盤和日式章魚小丸子,$78蚊可以吃到4種海鲜真抵食,份量又夠,炸得熱辣辣又香口嘅魚柳蝦蟹鉗和帶子,再用薯條伴碟,賣相夠晒$32蚊有六粒大大粒章魚,用埋紫菜伴面,入口有口感和軟綿綿,章魚味濃埋單四百鬆啲,絕對抵吃,一定再黎

埋單四百鬆啲,絕對抵吃,一定再黎
2018-11-21
  • 田園沙律
  • 特級海鮮拼盤
  • 煙三文魚野菌忌廉燴意粉
  • 法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉
  • 日式章魚小丸子
2018-11-21 49 瀏覽
跟朋友到樓上cafe坐,幾有驚喜!入到去,已經被燈飾吸引,幾有feel.-黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108意大利飯份量很足,有松露味,不像平時有些西餐廳的份量那麼少。帶子挺多,煮得不韌,好咬口。-紐約芝士蛋糕芝士味濃,甜度適中,入口幾滑。-蜜糖雞翼 $40蜜糖很足,雞翼很滑很入味!-松露薯條 $48用的是粗切薯條,鮮炸熱辣辣,黑松露很足料,均勻混和,不會吃到最後就沒了黑松露。-花茶系列 – 神仙 ($52)🤩係茉莉、檸檬草、杞子加桂圓肉嘅組合,聽落好適合我地啲養生人士。檸檬草味好出,清清地值得一試。-花果茶系列 – 紅莓果茶 ($50)🍓見到功效有豐富維他命C同E所以叫左,紅莓味濃,酸酸甜甜咁。-西班牙煙鴨胸燴飯($99)食risotto最怕會好重口味,但呢到啲燴飯好高質!大份得來又唔會好濃味,啲飯仲粒粒分明添!good🍽

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108
紐約芝士蛋糕
芝士味濃,甜度適中,入口幾滑。

蜜糖雞翼 $40
蜜糖很足,雞翼很滑很入味!

松露薯條 $48

花茶系列 – 神仙 ($52)🤩
花果茶系列 – 紅莓果茶 ($50)🍓
見到功效有豐富維他命C同E所以叫左,紅莓味濃,酸酸甜甜咁。
西班牙煙鴨胸燴飯($99)
2018-11-20 68 瀏覽
一入到黎見到個環境暗暗地,又算靜,真係幾放鬆,而且D座位都幾寬,係間幾舒服既cafe。我地就主要過黎醫肚既!我地叫左個E:煙鴨胸燴飯,G:黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,2個都換做餐,再加1個蜜糖雞翼,1個黑松露薯條,飲orea朱古力曲奇milk shake同"神仙"。黎左個"神仙"先,因為靚女女朋友話黎m所以試下。個神仙茶要等耐D先飲,咁佢D茶味就會突出D。個餐有埋個沙津,多麻醬,正!個鴨胸燴飯,鴨胸D煙熏味幾重,蕃茄汁唔會好多,唔會令到個飯太濕,同鴨胸都幾夾!佢個份量真係好多!多到一上餐就嚇咗女朋友一跳!個意大利飯睇落唔多,但係個飯其實好creamy,所以都幾飽,D黑松露都落幾多,令到個飯好香!跟住係個薯條,真係外脆內軟,而且D黑松露令到個薯條更令人停唔到口,不過個份量可能係畀多D人食,所以我地這個人都差D食唔晒有成6隻雞翼,淋滿晒蜜糖,個皮都煎到好香,雞肉又嫩,令人想點晒佢碟上所有蜜糖!我就飲個milkshake,依個幾高質,D朱古力唔會得甜字,反而係重既朱古力味,又好好好大杯!最後2個甜品:朱古力同藍莓cake,朱古力味突出,中和一下cheese味,食落唔heavy,另一個既藍莓好新

個餐有埋個沙津,多麻醬,正!
最後2個甜品:朱古力同藍莓cake,朱古力味突出,中和一下cheese味,食落唔heavy,另一個既藍莓好新鮮。
通常D cafe主要畀人玩下board games,傾下計,野食就普通D,但係依間一邊玩一邊食應該幾滿足!
2018-11-14
10 分鐘 (堂食)
2018-11-19 58 瀏覽
難得一見cp值高,啲野又大大份,可以坐得耐嘅cafe~😍😍坐落系金雞廣場,幾易搵,上到去有侍應招呼,非常友善。一開頭我地叫左特級海鮮🦞小食拼盤,好大份!有魚柳、炸蝦🍤、帶子、薯條🍟、蟹鉗😍😍全部炸得好鬆脆,仲有兩隻醬俾你點,正😍之後到蜜糖雞翼,一碟有6隻,好夠蜜糖味😋同埋焗得好香脆,上面加左少少芝麻,絕對加分!真係食過返尋味啊🤩最值得讚嘅係果到嘅野飲。花茶系列 - 小天使 😇係薰衣草、紅玫瑰花、茉莉加檸檬草嘅花茶,聞落薰衣草味好重,味道唔錯。花茶放入透明玻璃茶壺,下面有蠟燭燒住,所以成晚杯茶都keep住熱。花茶仲可以無限添飲,性價比高。總括來講,呢間樓上cafe坐得好舒服,啲擺設都好靚好有feel,咁嘅價錢坐一晚絕對值回票價!有機會一定帶朋友再來!

一開頭我地叫左特級海鮮🦞小食拼盤,

2018-11-19 28 瀏覽
一坐底睇Menu就叫咗黑松露帶子鮮菌意大利飯,食物好好味仲有好多粒帶子添😋 嗌埋個花茶聞落好清香,飲落好甘甜,仲可以再加水飲多幾壺,同friend吹幾耐水都得!當晚個電話用到冇電,店員好好幫我電話差埋電😆
當晚個電話用到冇電,店員好好幫我電話差埋電😆
2018-11-13 49 瀏覽
同朋行完旺角波鞋街,想吃lunch 又怕太多人要等位。 朋友記起在金雞廣場有間樓上cafe, 食物同環境也可以又可hea 。 電梯搭到25樓,一開電梯門就見到一幅可愛cafe logo 招牌。在開口處有一個玩具架,可借架上玩具同朋友玩。Cafe 兩邊也是大玻璃窗,加上全用白色大梳化椅,令到光線十分充足。景觀十分遠,完全沒有壓迫感。坐位旁有很多小擺設及有service bell 大部分食物也是輕食為主飲品系列較多選擇芒果奶昔及芒果乳酪,外觀差不多,cafe 細心用飲管打圈作分便。海鮮拼盤,表層炸得香脆。煙三文魚野菌忌廉燴意粉,煙三文魚捲成花朵狀,好靚好sweet 。 野菌多忌廉夠Creammy ,味道不錯。黑松露帶子鮮菌意大利飯,黑松露味好香,帶子切碎但份量也多。 意大利飯質感及味也控制得不錯,芝士下得多増添香濃味道。

在開口處有一個玩具架,可借架上玩具同朋友玩。

景觀十分遠,完全沒有壓迫感。

坐位旁有很多小擺設及有service bell

大部分食物也是輕食為主

飲品系列較多選擇

海鮮拼盤,表層炸得香脆。

同朋友行完旺中食晚飯,就決定去cafe hea下傾下計,一搵就搵到呢間好多正評既Station 3!-因為我地揀set既關係,有沙律做前菜開一開胃,份量岩岩好之餘又好fresh🥗主菜我就揀左法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉試一試,個粉除左煙肉之外,仲有好多唔同清清地既配料,例如青豆、紅蘿蔔同粟米,其實都幾健康😂 芝士做到拉絲既感覺,但又唔會好膩,不過如果芝士味再出啲就更出色~~🧀-個set仲配埋飲品,我就揀左好穩陣既香蕉朱古力🍌🍫 甜度適中又不失香蕉味,可以一試!-朋友就嗌左黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,一上枱就聞到幾香,特別在於個飯底用左珍珠米,加埋粒粒帶子有咬口😋-至於小食方面就更加吸引!我地叫左松露薯條同蒜香雞翼😆 松露薯條個份量真係好大,2-3個人share會比較好,熱辣辣又炸得幾香脆,啲松露醬唔會話太濃搞到喧賓奪主🍟 而雞翼好入味又超多汁,啲肉又嫩口,食到停唔到,大推介!🤤-食晚飯無理由唔食埋甜品既😝 跟set配左個藍莓芝士蛋糕同朱古力芝士蛋糕🍰 前者隻碟上面加左啲蜜糖做點綴,食起上黎又意外地夾😆 後者有d酒香好正🍾-食完甜品,朋友又突然心血來潮想飲番杯茶,所以就揀咗兩款茶一齊解下滯😬

田園沙律

法式忌廉煙肉雜菌燴長通粉

香蕉朱古力

松露薯條

而雞翼好入味又超多汁,啲肉又嫩口,食到停唔到,大推介!🤤

法國朱古力芝士蛋糕

藍莓芝士蛋糕

食完甜品,朋友又突然心血來潮想飲番杯茶,所以就揀咗兩款茶一齊解下滯😬 我哋嗌咗戴安娜同埋紅莓果茶試吓,我哋就覺得戴安娜嘅味好清新,仲有少少似香水添🤣 紅莓果茶就酸酸甜甜咁,我自己就比較鍾意清新口味😝
戴安娜、紅莓果茶

總括黎講,質素同價錢都成正比,晚餐既話我覺得價錢同同區比差唔多,但可以多啲dinner set選擇就好啦😛

服務方面可以加分!🤗 因為我地坐係轉角位比較隱蔽,本來都擔心會被無視,但原來餐廳有整到個鐘仔俾呢個位既客人,幾貼心😝 而且食完野又唔會催你走,可以慢慢傾計,聚會一流🤩

2018-11-06
田園沙律