第三站

Station 3 Cafe
2019-07-01 139 瀏覽
Station 3今日同一位好耐冇見嘅朋友約會! 所以約咗去呢一間Station 3 Cafe食飯 因爲可以同朋友坐耐啲都唔會俾人趕走! 剛到嘅時候 已經見到有七成入座了! 但座位之間十分闊落 環境很乾淨同埋好舒服! 職員都好有禮貌安排我哋入座我哋一人叫咗一個Dinner Set 加埋前菜同甜品! 最啱我哋唔使諗唔使煩食咩! 田園沙律沙律食落好新鮮 有幾種唔同嘅蔬菜 再配上香滑嘅芝麻醬 味道酸酸甜甜 食落好開胃卡邦尼煙肉雜菌意粉我知道每一間餐廳既卡邦尼意粉嘅味道都有所不同! 尼一間既牛油同cream嘅份量比較少 但意粉十分彈牙 很有咬口! 而且意粉表面鋪滿一層炸過嘅煙肉碎 再配埋雜菌 口感好特別煙三文魚野菌忌廉燴意粉意粉中間有幾舊煙三文魚 味道好好 食落有少少煙熏味! 配上野菌同忌廉 令到意粉個味道好夾好creamy食落唔會覺得好肥膩 特濃朱古力蛋糕口感鬆軟內層的朱古力忌廉都好軟滑,朱古力味再強烈啲會更好。
Station 3

田園沙律

卡邦尼煙肉雜菌意粉

煙三文魚野菌忌廉燴意粉

特濃朱古力蛋糕

口感鬆軟內層的朱古力忌廉都好軟滑,朱古力味再強烈啲會更好。
2019-07-01 101 瀏覽
幾年前黎過呢度,今日係附近行行下諗住去cafe就諗起呢度,個格局無變,但感覺啲服務同野食都好左好多。點知男朋友自己話減肥淨係食菜,叫左個牛肉沙律,我就叫左黑松露野菌帶子意大利飯,仲加左個蜜糖雞翼,特濃之士薯條。加配左個套餐沙律同藍莓cheese cake。個飯好香松露味,野菌都好多,夾雜住啲小柱貝,可能我放工肚餓,清晒。蜜糖雞翼係我最鍾意個種蜜糖味,大大隻,熱辣辣好好味,個薯條出乎意料咁樣,見到上面有好多煙肉,啲芝士汁已經林左上面,食食吓嘅時候發現原來底有好多汁㗎,而且真係有好香濃嘅芝士味,浸左啲汁個薯條琳琳地咁食,好正,趁熱食會有驚喜。仲叫咗個花茶,上枱嘅時候仲有蠟燭熱住,太好了。茶味慢慢滲出黎,好鍾意lemon grass 嗰種清新嘅香味,好fresh

2019-06-30 166 瀏覽
-好久沒見了😘👭一頓晚餐真的聊不完~下次再去Cafe坐上半天😚♥《芝士蘑菇飛碟》這個一定要趁 · 熱 · 吃😭我們只顧打卡,忽略了它!想像一下咬下去,芝士爆出來😍♥《黑松露帶子野菌燴意大利飯》黑松露香味四溢💖可惜細帶子較少,不夠吃~野菌補上,每一口都有🤤🤤意大利飯軟硬適中,不錯喔~♥《煙三文魚野菌忌廉燴意粉》玫瑰花三文魚很美🥰質素還可,色澤均勻~略嫌野菌過少,不夠吃🙈♥《蜜蜂雞翼》蜜糖和雞翼,最佳配搭💛但火候似乎太猛了吧~~而蜜糖很甜,少量便夠😊♥小提示 Tips:以$30加了頭盤和甜品,似乎太多了,我們都吃不完😀 花茶則okay,可以不停添水🤪
好久沒見了😘👭
一頓晚餐真的聊不完~
下次再去Cafe坐上半天😚

《芝士蘑菇飛碟》
這個一定要趁 · 熱 · 吃😭
我們只顧打卡,忽略了它!
想像一下咬下去,芝士爆出來😍

《黑松露帶子野菌燴意大利飯》
黑松露香味四溢💖
可惜細帶子較少,不夠吃~
野菌補上,每一口都有🤤🤤
意大利飯軟硬適中,不錯喔~

《煙三文魚野菌忌廉燴意粉》
玫瑰花三文魚很美🥰
質素還可,色澤均勻~
略嫌野菌過少,不夠吃🙈

《蜜蜂雞翼》
蜜糖和雞翼,最佳配搭💛
但火候似乎太猛了吧~~
而蜜糖很甜,少量便夠😊

小提示 Tips:
2019-06-30 186 瀏覽
<旺角不錯 cafe >😃旺角金雞原來唔係淨係得波樓網吧雀會 原來仲有 cafe 😂呢間 station 3 環境幾大幾闊落 有 broadgame玩 . 食物味道唔錯 幾啱成班朋友食下野傾下計玩下 game !🍴特濃芝士薯條 38 蚊🥔🧀佢係用粗身既薯條 都幾多份量 上面有肥煙肉同有 d 香草 🌿🐖 薯條撈滿左芝士醬 佢嗰款芝士 唔係超濃嗰款🧀 似係薄身 但撈左 d白汁 個人幾鍾意個汁 不過 太多整淋左 d薯條, 如果可以少番 d汁更好 🍴燒牛肉配田園沙律🐂🌿 88 蚊 (套餐贈送34 蚊飲品一杯 )田園沙律有好多新鮮沙律菜 落足料 四個角每邊放左三塊燒牛肉 牛肉比較軟熟 🐮 同偏咸 撈埋沙律菜同芝麻醬係唔錯 👍🏻 🍴煙三文魚野菌忌廉燴意粉116 蚊🐟 (套餐贈送34 蚊飲品一杯 )三文魚整成花形放喺中間 幾有心機 意粉應該係扁意粉黎 比較有口感 醬汁類似白汁嗰類 加埋雜菇 同香草🌿🍄個味唔錯: 🍴特色拼盤 68 蚊😃成個拼盆擺放幾靚 有香脆既麥樂雞 🐤大大隻外脆內軟既蜜糖雞翼🍯 紫菜日式餃子 ,而春卷都唔錯 香脆得黎入面有菜絲🌿 咖喱角 仲有彈牙花枝丸同 龍蝦丸🦐
<旺角不錯 cafe >😃

🍴特濃芝士薯條 38 蚊🥔🧀

: 🍴特色拼盤 68 蚊😃

🍴荔枝沙冰 42 蚊❄
個荔枝味好出 甜度適中 啱夏天飲
🍴oreo朱古力曲奇奶昔 52 蚊🍫🥛
一飲落去 曲奇味多 d後面先帶 d朱古力香味 鍾意既可以撈埋上面 d cream更香滑👍🏻
#煙三文魚 #意粉 #燒牛肉 #田園沙律 #沙冰 #咖喱角 #薯條 #芝士 #春卷 #雞翼 #麥樂雞 #蜜糖雞翼

Score 平均分 <6.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#第三站
旺角洗衣街39 號金雞廣場25 樓08 09 室
~~~~~~~~~~~~
2019-06-30
2019-06-30 70 瀏覽
話説最近我同我兩個朋友係旺角行街 行行下肚餓所以我就帶左佢地去一間位於金雞廣場嘅樓上cafe 因爲我之前食過一次覺得佢環境舒適 而且又有得玩board game 好適合一大班人黎re u 佢就係station 3 la 點解會介紹呢到比我兩個朋友食係因為我都覺得佢啲野食唔錯 今次我地叫左 意式芝士焗肉醬意粉 燒牛肉田園沙律 特級海鮮拼盤 仲有cake 食tim!意式芝士焗肉醬意粉本人平時鐘意食開大家樂嘅肉醬意粉 因為較甜同重蕃茄味 而依到嘅肉醬意粉勝在重芝士味 香而不膩 肉醬唔會太‘杰’ 而且佢裏面仲加左菇片 幾有咬口 唔錯:)燒牛肉田園沙律呢個田園沙律啲沙律菜sok sok 聲 幾新鮮 而且大份得黎佢啲沙律醬撈得幾均勻 唔會令你好似食緊草咁 加上佢有足料嘅牛肉同車厘茄 幾好食呀依個! 特級海鮮拼盤依個拼盤有魚柳 蝦 蟹鉗 帶子同薯條 佢岩岩炸起熱辣辣 每樣野有三塊岩岩好比我同frd 瓜分xd 個人認為蟹鉗最好食 Cake( chocolate +blueberry)上次黎嘅時候冇食cake 今次食嘅時候有驚喜! 佢個餅底做得唔錯 實而不厚 而個藍莓芝士唔會好’漏’ 兩個cake 我

意式芝士焗肉醬意粉

燒牛肉田園沙律

特級海鮮拼盤

Cake( chocolate +blueberry)

上次黎嘅時候冇食cake 今次食嘅時候有驚喜! 佢個餅底做得唔錯 實而不厚 而個藍莓芝士唔會好’漏’ 兩個cake 我都好鐘意!

Orea 奶昔

依個我誠意推薦 因為佢依個比較奶 流質 唔會太濟 唔太甜 恰到好處 正!

Wt a happy lunch^^

• 特濃朱古力蛋糕
  • 藍莓芝士蛋糕
2019-06-30 118 瀏覽
今日同朋友約旺角晚餐,揀左呢間樓上cafe,環境唔錯,可以望到外面夜景,如果成班朋友來仲可以book埋VIP房,可以同朋友們玩得更無拘無束啦!我地今次叫左dinner set,好似幾抵食!前菜有沙律🥗,都幾新鮮。煙三文魚野菌忌廉燴意粉意粉係我仲意的硬度,有少少煙韌,口感好好,忌廉汁好配上煙三文魚原來都五錯。黑松露帶子鮮菇燴意大利飯好黑松露,帶子和鮮菇都是我非常喜歡的我組合,真得一提是上面的豆苗另整個飯不會太膩!塔羅特飲  皇帝 (熱情果,檸檬汁)塔羅特飲 月亮(荔枝,菠蘿鮮打沙冰)小食拼盤特色芝士蛋糕法國朱古力蛋糕

我地今次叫左dinner set,好似幾抵食!
前菜有沙律🥗,都幾新鮮。

煙三文魚野菌忌廉燴意粉

黑松露帶子鮮菇燴意大利飯

塔羅特飲  皇帝 (熱情果,檸檬汁)

塔羅特飲 月亮(荔枝,菠蘿鮮打沙冰)

小食拼盤

特色芝士蛋糕

法國朱古力蛋糕

2019-06-23
2019-06-30 62 瀏覽
朋友介紹呢間樓上Cafe 好就腳,行完街走上嚟睇下有無位,平日下午時間都唔少人,環境都幾寧靜舒適我點了了一個田園沙律,黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,紐約芝士蛋糕和一杯以塔羅牌作主題的飲品「世界」。第一個到的是以塔羅牌作主題的飲品「世界」,世界沒有特定的材料。他根據店員的口味作調配。剛好我中了這一杯綠色的飲品。這是一杯青蘋果沙冰,我不太飲得出其他材料,不過喜歡跳脫和挑戰,不希望只有刻板的飲品,這個會非常適合你。第二樣都的田園沙律的份量非常足夠,小蕃茄易令人非常開胃。正正常常,亦不會太苦。第三個到的,就是主菜黑松露帶子鮮菌燴意大利飯。本來就已經很喜歡黑松露,所以我看到這個我也立即點了。黑松露與菌類本來就是黃金組合,沒有什麼好挑剔。帶子亦非常入味,分量十足。吃到這一道,我就已經六成飽了。去到最後一樣,亦即是紐約芝士蛋糕。本來我是非常喜歡紐約芝士蛋糕,芝士蛋糕和碟上的焦糖完美配合。芝士的鹹味在添上一種可口的甜美。非常美味。
朋友介紹呢間樓上Cafe 好就腳,行完街走上嚟睇下有無位,

2019-06-25
下午茶
2019-06-27 124 瀏覽
今日約左三五知己係旺角搵野食,一行四人煩惱食咩就緊係去食cafe 啦,成日都係排行榜首數位既第三站,就決定了去 第三站!呢度除左食野之外仲有林林總總的紙牌遊戲比客人選擇,係一班人聚餐既好地方!店主將裝修擺設都有想頭,有一排三眼仔小擺設相當費心,仲有雷神之錘,直頭係我心頭好,除左享用美食,仲有心頭好,黎到呢間第三站確係我既小確幸蜜糖雞翼&蒜香雞翼雞翼烤得一啲都唔乾枯,係好juicy 既雞翼,飽滿既雞肉發肉汁,加上蜜糖及蒜油,令到兩生款雞翼都令人驚喜,甜甜的蜜糖雞翼及豐有蒜香雞翼!個人喜歡蒜香雞翼略勝一籌!芝士薯條新鮮炸既薯條永遠都加分,夠脆夠熱辣辣!芝士醬同薯條亦都係絕配,加以忌廉發芝士既薯條,由於多汁既關係會收淋,但薯條係加上煙肉等配料,令到薯條口感更加豐富卡邦尼煙肉雜菌意粉意粉夠creamy嘅感覺,洋蔥煙肉香草等食材都十分夾,好味份量係超多,唔怕會唔夠飽意式芝士焗肉醬長通粉賣相吸引,未黎到已經聞到意式香料既味道。汁既份量啱啱好,味道上鹹香十足,中意食長通粉因為粉中間既空位可以儲住d汁,十分滋味。通粉既熟成度都控制得好好,一d都唔會硬,亦都唔會太熟而黏埋一舊。養顏系列 - 神仙神仙既成

蜜糖雞翼&蒜香雞翼

芝士薯條
芝士薯條

卡邦尼煙肉雜菌意粉
意粉夠creamy嘅感覺,洋蔥煙肉香草等食材都十分夾,好味
份量係超多,唔怕會唔夠飽

意式芝士焗肉醬長通粉

養顏系列 - 神仙
神仙既成份以改善貧血、月經脹痛、舒緩腸胃不適、頭暈以檸檬草、杞子、圓肉等,令女士在進食晚餐都可以調理身體,確令人意思唔到!
神仙

整體黎講,station three 係旺角中鬧市都可以痛一片樂土讓人聚一聚,有玩樂既遊戲,有美味的食物,還有我既小確幸 - 雷神之錘,令我唔願離開!
2019-06-25 162 瀏覽
旺角區食市臨立,要係樓上店受歡迎真的唔容易,我喜歡選擇地方悠閒舒適,服務和食物都有水準,最近係金雞廣場入左會做運動,每次做完都要嘆番下,發現樓上有間叫第三站嘅cafe真係好爽,今次同埋家人去嘆下門口有個類似英國地鐵標誌幾特別裝修以白色梳化令人舒服入夜還看窗外燈光亮麗的市中心服務員細心介紹餐點抵讚,款式又多最後叫左3個套餐都係我喜愛的燒牛肉田園沙律,大大份好新鲜嘅菜和嫩滑牛肉配上沙律醬汁好清新高價松露鮮甜帶子燴上粒粒分明軟滑飯粒味帶爽甜帶辣肉丸燴上滑滑意粉真係好夾一大碟有五種美味嘅海鮮十分香脆內鲜份量足辣味雞翼十分野味香口夏日炎炎,在舒服嘅環境下和美味食物,一定要嘆埋特色嘅飲品,呢度好多款式,名稱又棧鬼,審判沙冰夠晒冰涼

門口有個類似英國地鐵標誌幾特別

裝修以白色梳化令人舒服

入夜還看窗外燈光亮麗的市中心

服務員細心介紹餐點抵讚,款式又多

最後叫左3個套餐都係我喜愛的

• 特級海鮮拼盤
  • 黑松露帶子意大利飯
  • 燒牛肉配田園沙律
2019-06-24 218 瀏覽
近嚟好興呢d樓上cafe,喺鬧市中想搵一個寬敞靜靜地嘅地方同朋友相聚真係唔易,呢d cafe 地方唔會太大, 相對人流都無咁多,通常都唔會限時限刻,之前都去過一d樓上cafe, 感覺唔錯,而第三站俾我嘅感覺係好乾淨寬敞,白色梳化,坐得好舒服! 呢度有多款晚餐,有飯、意粉、通粉,可加$30配埋沙律同甜品,另送$34飲品一杯或加錢配其他特色飲品我哋叫咗兩個飯,其中一個餐配沙律甜品,另外叫咗個小食蜜糖雞翼。首先係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,一入口有淡淡嘅黑松露香,但味道唔太濃,燴飯口感唔錯,唔會太腍太爛,加埋粒粒小帶子,唔錯唔錯!另一個西班牙煙鴨胸燴飯,有小小嘅辣,食落好香好惹味,鴨胸又好咬口,軟硬度適中,值得推薦!呢度d食物份量幾足,兩個飯比想像中多,小食雞翼都有六隻,食到飽飽! 蜜糖雞翼炸得幾脆,但外層嘅蜜糖又感覺無咁熱氣,皮脆肉嫩,非常唔錯!跟餐甜品我哋叫咗藍莓芝士蛋糕,面層厚厚嘅藍莓,蛋糕有香濃芝士味,口感都非常好!餐飲我哋揀咗水蜜桃梳打同金桔檸檬,梳打好香水蜜桃味,但金桔檸檬就非常酸,證明用料十足!

西班牙煙鴨胸燴飯

西班牙煙鴨胸燴飯
蜜糖雞翼
水蜜桃梳打
2019-06-24 117 瀏覽
終於黎左試呢間cafe,位於金雞廣物,都幾方面。上到去,見佢有兩邊好似,安排我地坐白色梳化那邊,好光鮮。兩個人坐四人臺。接受到既人流,都可以慢慢傾計,冇限時。我地叫左兩個main course :三文魚意粉同帶子意大利飯,好大碟下!抵食!味都正常。再叫左三個小食:芝士薯條、章魚小式的丸子、墨西哥雞翼(spicy) 。最後跟main course 有兩款飲品,叫左梳打同花茶!基本上,上菜都幾快!員工態度都不錯。嘻!走個陣先知原來有board game 借。整體來說,我們是滿意的,下次可考慮再來。

2019-06-24 72 瀏覽
今日去開旺角行街,上OpenRice睇吓有咩好食,見到Station3有咁多好評,所以一於去試吓佢燒牛肉配田園沙律 (晚餐A):呢碟沙律嘅份量好大,燒牛肉有好多塊,沙律菜堆到成座山咁高,啲沙律菜好新鮮,配埋芝麻醬一流特級海鮮拼盤:有炸魚柳、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子同埋薯條,again 份量好多墨西哥雞翼:呢款雞翼好特別,個醬有啲似中式嘅醬,超微辣墨西哥香辣肉丸燴意粉(晚餐F):有好多粒肉丸,意粉軟硬適中,配埋辣辣地嘅番茄醬,讚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯:呢個意大利飯做得好出色,啲飯唔會太濕或者太硬,黑松露嘅味道亦都控制得好好,好多雜菌同埋帶子Oreo朱古力曲奇:好飲審判(青蘋果、菠蘿、薄荷、檸檬沙冰):賣相一流西柚梳打:有椰果金桔青檸西班牙咖啡(雪糕咖啡)門口有好多board game提供呢度真係好適合同朋友聚會,因為有好多三邊大梳化,最多可以坐到8個人圍住傾計,再加埋個無敵夜景,開開心心又一餐

墨西哥雞翼:呢款雞翼好特別,個醬有啲似中式嘅醬,超微辣

Oreo朱古力曲奇:好飲

審判(青蘋果、菠蘿、薄荷、檸檬沙冰):賣相一流

西柚梳打:有椰果

金桔青檸

西班牙咖啡(雪糕咖啡)

門口有好多board game提供

2019-06-17
2019-06-24 60 瀏覽
今日約左fd去買波鞋,上網search到有Cafe係金雞廣場順便一試我叫左煙三文魚忌廉燴意粉,而我朋友叫咗黑松露帶子鮮菌燴意大利飯。飲品叫奶昔,分別係芒果同士多啤利, 面頭好大劈cream,非常滿足到少女心,依cream上面嗰層嘅醬多到流晒落嚟,奶昔味道岩岩好。跟餐有甜品沙律main course煙三文魚忌廉燴意粉,,三文魚幾大片,而意粉同忌廉汁都好夾忌廉汁唔會太膩,唔會太重口味。而且基本上每條意粉都有忌廉汁。意粉份量都好多,唔同一般cafe仔既份量,食完會唔飽。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,飯既軟硬度亦都啱啱好,小食叫左蜜糖雞翼,有 6 隻,雞翼香脆,甜甜地,好食而甜品方面 最後揀左紐約芝士蛋糕同埋藍莓芝士蛋糕,Cafe當然唔少得遊戲game,整體好舒服

同士多啤利,
面頭好大劈cream,非常滿足到少女心
,依cream上面嗰層嘅醬多到流晒落嚟,
奶昔味道岩岩好。

跟餐有甜品沙律

main course煙三文魚忌廉燴意粉
,,三文魚幾大片,而意粉同忌廉汁都好夾忌廉汁唔會太膩,

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
,飯既軟硬度亦都啱啱好

小食叫左蜜糖雞翼
,有 6 隻,雞翼香脆,甜甜地,好食

甜品方面
最後揀左紐約芝士蛋糕
同埋藍莓芝士蛋糕

Cafe當然唔少得遊戲game,整體好舒服

2019-06-24 82 瀏覽
估唔到呢類型餐廳都幾多人!全屋滿座、 好彩都仲有位俾我攝到!呢度嘅對象主要都係年青人為主,裝修格調簡單。意大利飯口感整得唔錯, 粒粒分明,香草配料樣樣味道都有,正常, 唔太驚喜。反而我最鍾意係佢個雞翼,非常之香脆、個皮好趣,啲肉亦都好嫩!👍🏻😋😋另外叫咗個沙律🥗、蔬菜尚算新鮮、🥗呢度食嘢個價錢非常親民、簡簡單單三個餐再加小食,$400都唔使!已經包埋嘢飲!#station 3#foodie#love #instagood #photooftheday #beautiful #tbt #happy #cute #fashion #followme #me

另外叫咗個沙律🥗、蔬菜尚算新鮮、🥗

#station 3
#foodie
2019-06-24 51 瀏覽
朋友在旺角工作,所以選了這間樓上 cafe 小聚。咖啡室環境舒服,也有可愛的擺設和有不少boardgame 玩。我們點了午市套餐,包括沙律、主菜、甜品和 $34 的飲品,也可補上差額點其他特飲。煙三文魚野菌忌廉燴意粉 ($82)賣相吸引,煙三文魚工捲成花狀。我愛辣所以點了墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($76) 也不錯,如果能炒得乾身會更美味。墨西哥雞翼 ($40)份量十足,辣辣的非常開胃。朋友的朱古力沙冰我點了神仙茶,是由茉莉花、檸檬茶、桂圓肉和杞子做成,十分養身。甜品則是朱古力蛋糕和芝士蛋糕,份量真大,其實吃完主菜已很飽,但有蛋糕太好味所以難以抗拒。

墨西哥雞翼 ($40)份量十足,辣辣的非常開胃。

朋友的朱古力沙冰